maanantai 31. toukokuuta 2010

31.05.2010














Hyvä rantareitti joko kävellen tai pyörällä.














Rentukoita.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 14 C tuuli 5 m/s

Tapahtumat

Lauantaina klo 19 aikaan Kalajoen merisärkillä Tuomipakkaintiellä ajeli tamperelainen keski-ikäinen autoilija h-autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja puhalsi poliisin pysäytyksen jälkeen alcolmeteriin 1,55 o/oo . Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Uutiset

Oikeuskansleri Jaakko Jonkkaa kiinnostaa, onko Vanhanen ollut esteellisenä päättämässä RAY:n tuista Nuorisosäätiölle, joka puolestaan on tukenut Vanhasta presidentinvaaleissa yli 23 000 eurolla.
Vanhanen on julkisuudessa kiistänyt myöntäneensä itselleen vaalitukia ja sanonut, ettei edes tiennyt saamiensa tukien määrää.

Lapin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän mukaan Kuusamon poliisi ei toiminut väärin, kun se jätti takavarikoimatta luvattomaan aseen henkirikoksesta epäillyltä mieheltä. Miehen epäillään ampuneen entisen avopuolisonsa äidin viime helmikuussa. Epäillyn entinen avopuoliso kertoi ilmoittaneensa poliisille ampuma-aseesta ennen surmaa. Hän oli saanut varoituksia sen olemassaolosta epäillyn lähipiiriltä. Miehellä oli voimassa lähestymiskielto entistä avopuolisoaan ja heidän yhteistä lastaan kohtaan sekä myös ex-puolison vanhempien kotiosoitteeseen.

Suomen velkaisimmat kunnat:
1. Hanko 4596
2. Finström 4576
3. Reisjärvi 4452
4. Haapajärvi 4444
5. Soini 4266
6. Kannonkoski 4076
7. Siikalatva 3967
8. Raahe 3901
9. Kemi 3861
10. Pietarsaari 3 818
11. Utsjoki 3779
12. Nivala 3755
13. Ylivieska 3706
14. Pelkosenniemi 3675
15. Kotka 3658

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Meksikonlahden öljytuho on pahin ympäristökatastrofi Yhdysvaltain historiassa. Maan viranomaiset ovat BBC:n mukaan varautuneet todella pelottavaan skenaarioon: öljyä voi vuotaa mereen jopa elokuuhun saakka.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Seto-kansaa. Setojen historiallisesta asuinalueesta suurin osa jäi Venäjän puolelle Viron uudelleen itsenäistyttyä.

Terveys ja liikunta

Paino 107,6 kg, verenpaine 159/102, lepopulssi 60. Syntymäpäiväni jälkeen alkoi uusi liikunnallinen elämä. Pyöräily 25 km/484 km, kävely 4 km, uinti 1000 m/7000 m. Lahjakortilla ostin uudet lenkkarit ja toisella lahjakortilla ostin 10 kerran uintilipun. Pyöräretken havaintoja tänään: voikukat kukkivat, samoin rentukka, suo-orvokki, metsätähti, mesimarja, suopursu, hilla, herukka. Mustikka on jo pääosin kukkinut. Lenkillä näin myös jäniksen Vihasniemessä.

Loppukevennys

Asiakas huusi tarjoilijan luokseen, osoitti keittolautastaan ja sanoi: - Haluaisin todellakin tietää, mistä tämä on tehty! – Enpä usko, vastasi kokki keittiössä.

Mitä yhteistä on kuukautisilla ja palkalla? – Molemmat tulevat kerran kuukaudessa ja kestävä noin viikon.

Miksi todella pihit miehet kosivat useimmiten syksyllä? – Saadakseen rukkaset ennen pakkasten alkamista.

Vankikarkuri jäi kiinni ja häntä alettiin kuulustella: - Miksi karkasit vankilasta? – Siellä oli huono ruoka. – Millä sahasit kalterit poikki? – Paahtoleivällä.

Mitä eroa on piispa Huovisen ja piispa Kantolan välillä? – Piispa Huovinen ei vastusta naispappeutta ja piispa Kantola ei vastusta naispappeja.

Mikä on huonoin koskaan menestynyt Hesburgerin ateria? – Sukat makkaralla.

Tanja Karpelan tytär Korkeasaaressa: - Katso äiti, tuo apina on aivan kuin Sauli-setä! – Hyi, ei noin saa sanoa! – Mutta ei kai apina ymmärrä, mitä minä sanon?

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

SU 30.05.2010








Miekka

Päivän sää

Lämpötila päivällä + 13 C, tuuli 2 m/s

Tapahtumat

Sain syntymäpäivälahjaksi kaksi mielenkiintoista kirjaa, joista luin tänään toisen Antti Tuurin Suuri Viljajuna Siperiasta, mikä käsittelee kalajokista syntyperää olevien Rahjan veljesten Jaakon, Jukan ja Einon toimia. Jaakko Rahja ajoi vuonna 1918 läpi vallankumouksessa kuohuvan Venäjän Omskiin, ja toi kolmekymmentäkaksi junanvaunullista vehnää Helsinkiin. Sillä autettiin nälänhätään ajautunutta Suomea Siperian vilja-aittojen vehnällä. Todella mielenkiintoinen kirja.

Uutiset

Talouskriisin syövereissä monet Euroopan maan ovat julkistaneet ankaria säästöohjelmia. Monet taloustieteilijät eivät ole vakuuttuneita kovan säästämisen hyödyistä. Valtioiden tiukka kulukuuri yhdessä nousevien verojen kanssa on myrkkyä monille yrityksille ja kuluttajille, jotka eivät vielä ole päässeet kuiville viime vuoden talouspudotuksesta. Myös sijoittajat ovat panneet merkille, että valtioiden rahankäytön väheneminen ja kuluttamiseen kannustavien veroporkkanoiden pieneneminen vähentävät taloudellista toimeliaisuutta. Ranskalainen taloustutkija Elie Cohen tuo esiin epärealististen säästösuunnitelmien tuoman ongelman. Jos jonkin maan hallitus julkistaa rajun säästösuunnitelman eikä onnistu toteuttamaan sitä, heikentää se omalta osaltaan luottamusta hallitusten kykyyn hoitaa taloutta ja tuottaa ennakoitavia päätöksiä.

Öljy-yhtiö BP ilmoittaa epäonnistuneensa tällä erää yrityksessään tyrehdyttää valtava öljyvuoto Meksikonlahdella. Pulppuava öljyputki oli tarkoitus tukkia mudalla ja sementillä. Tätä yritettiin turhaan kolmen päivän ajan.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö ja SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen ovat huolissaan keskustan halusta liittää ympäristöministeriö maa- ja metsätalousministeriön yhteyteen. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila esitti keskustan Verkkoapilassa, että
ministeriöt tulisi yhdistää byrokratian vähentämiseksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee VR:n toimintaa, joka ryhtyy itse rahoittamaan Oulun ja Seinäjoen välisen radan perusparannusta, koska valtion budjetin määrärahat ovat liian pienet.

Terveys ja liikunta

Paino 107.0 kg, verenpaine 180/108, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Kyltti antiikkiliikkeen ikkunassa: - Ostamme romua – myymme antiikkia.

Mistä tietää, että perhe on todella köyhä? – Roskakuski kysyy talon kohdalla ”Tyhjennetäänkö vai täytetäänkö?”

Mikä on tilastollisen tutkimuksen mukaan tärkein syy avioeroihin? – Avioliitto.

Kaksi kananpoikaa seisoskeli kanalan nurkalla ja toinen poltteli leuhkan näköisenä tupakkaa.
- Lopeta heti tupakanpoltto tai kerron äidillesi, uhkasi nuorempi. – Hah, hah, kerro vaan, Minäpä olenkin tullut hautomakoneesta.

Kuka ansaitsee elantonsa ajamalla asiakkaita pois? – Taksikuski.

Lääkäri terveysasemalla: - Ei mahahaavaa, ei kohonnutta verenpainetta, ei stressiä. Pelkäänpä, että tästä on ilmoitettava työnantajallenne.

Mikä on Paavo Väyrysen ja Matti Vanhasen ero? – Väyrynen nipisteli lentoemäntää liian usein ja Vanhanen liian harvoin.

Miksi kengät ahdistuvat kenkäkaupassa? – Ne tuntevat jäävänsä asiakkaiden jalkoihin.

LA 29.05.2010


















60-vuotissynttärit, Saara Kiiveri ja Erkki Aho

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, sadetta, päivällä lämpötila + 10 C

Tapahtumat

Tänään tytöt järjestivät minulle 60-vuotissynttärijuhlat Kalajoen Hiekkasärkillä. Paikalle oli kutsuttu n. 40 lähisukulaista ja ystävää. Olen iloinen siitä, että äitini, joka on 86 vuotta vanha, pystyi olemaan mukana tässä juhlatilaisuudessa. Äitini on ollut minulle korvaamaton henkilö vaikeina aikoinani. Tytöistäni voin olla todella ylpeä, sillä juhlajärjestelyt hipoivat täydellisyyttä. Powerpoint-esitykset ja varta vasta äänitetty taustamusiikki. Tarjoilu oli ruhtinaallinen ja kaiken kruunasi oopperalaulaja Saara Kiiverin esitys ja hänen henkilökohtainen lahjansa minulle: laulu Ma muistan sua, jonka on säveltänyt Rudolf Sjögren ja sanoittanut Oili Siikaniemi. Liikutuksen kyynelet silmissä kuuntelin Saaran laulua. Tuhannet kiitokset tytöilleni Marjaanalle, Katariinalle ja Merjalle juhlien järjestämisestä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kallan laivaliikennettä. Nivalalaiset Kalevi, Jukka ja Seppo Alasaari aloittavat juhannuksen tienoilla reittiliikenteen Hiekkasärkiltä Maakallaan.
Toinen lehtileike käsittelee egyptiläisäidin palautusta. Kansanedustajat toivovat inhimillistä ratkaisua.
Kolmas lehtileike kertoo, että Soini tähtää yli kymmeneen paikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Televisiosta katsottua

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen lähtee tavoittelemaan jatkokautta tehtävässä. Korhonen ilmoitti Ylen TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, että hän on käytettävissä puoluesihteerin tehtävään. Valinta tehdään keskustan puoluekokouksessa kahden viikon päästä

Terveys ja liikunta

Paino 106,8 kg, verenpaine 167/105, lepopulssi 60

Loppukevennys

Mistä tunnistaa maailman huonoimman metsästäjän? – Yritti ampua ilmaan, muttei osunut.

Miksi joulupukilla ei ole lapsia? – Hänellä on leikkikalut.

Miten saat vaimon huutamaan rakastellessasi? – Soitat tälle ja kerrot mitä olet tekemässä.

Laihialaiset lähettivät joulukortin. He kirjoittivat siihen: ”Hyvää Joulua vuosille 2010-2020!”

Laihialaisisäntä oli ostanut edellisenä jouluna anteliaisuuden puuskassaan vaimolleen lahjaksi hautapaikan. Joulun alla vaimo alkoi taas kinuamaan uutta lahjaa. – Ei mitään uutta lahjaa tänä vuonna, intti isäntä. Ethän ole käyttänyt vielä viimevuotistakaan.

Miten Laihialla hajotetaan mellakoiva väkijoukko? – Otetaan lakki pois päästä, ja aletaan kerätä kolehtia.

Mitä eroa on voilla ja blondilla? – Blondi on helpompi levittää.

Mistä tietää, että nainen on liian lihava? – Päällä ei pysy, takaa ei yllä ja alle ei uskalla mennä!

Kaksi isotissistä blondia nojaili baaritiskiin. Heidän luokseen tuli mies ja sanoi: - Onpa tytöillä isot tissit! Tähän toinen blondi vastasi – Ja vitut!

Säämies
http://www.youtube.com/watch?v=bnI9K_05BzA&NR=1

perjantai 28. toukokuuta 2010

PE 28.05.2010


















Saana ja pappa tänään.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +10 C tuuli 2m/s, päivällä + 16 C tuuli koillinen 3 m/s

Tapahtumat

Kävin katsomassa jalkapallo-ottelun K-Pallo-PeFF. Vieraat voittivat 1-2, mutta kotijoukkue hallitsi peliä selkeästi.

Lähetin poliisi Jaakko Savilammelle kuulustelukertomukseen lisättäväksi seuraavaa: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/poliisi-jaakko-savilammelle.html

Lähetin eilen illalla sähköpostia Timo Soinille ja tänä aamuna Oulun piirin puheenjohtaja Ahti Moilaselle.

Lähetin sähköpostia valtakunnansyyttäjävirastoon poliisirikostutkintayksikköön Heli Haapalehdolle.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: tutkinta.vksv@oikeus.fi
Sent: Friday, May 28, 2010 10:35 AM
Subject: Heli Haapalehto

Heli Haapalehto

Minulle on muodostunut kuva, että kollegiaalinen suojelujärjestelmä suojelee tehokkaasti syyttäjä Sulo Heiskaria ja poliisi Raimo Ollilaa. Haluan tietää mahdollisimman pian mihin toimenpiteisiin olette ryhtyneet asioissa, sillä minä haluan nopeasti ratkaisuja aikaan. Voin haastaa syyttäjä Sulo Heiskarin oikeuteen, koska näytöt häntä vastaan ovat kiistattomat. Sen jälkeen korkein oikeus voi purkaa kaikki minua ja yritystoimintaani koskevat oikeuksien väärät päätökset, jotka on saatu aikaan syyttäjä Sulo Heiskarin rikollisen toiminnan avulla. Tässä ydinasia:

Konkurssipesän väliaikaiset pesänhoitajat eivät lain mukaan saa myydä kiinteää omaisuutta. Tässä tapauksessa väliaikaiset konkurssipesänhoitajat myivät kiinteistöt, vaikka heillä ei lain mukaan ollut oikeutta myydä kiinteistöjä. Heillä ei ollut myöskään kirjallista lupaa myydä toisen pantattua omaisuutta omanaan. Väliaikaiset pesänhoitajat salasivat ostajilta kiinteistöjen kaupanteossa 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset eli heti kun kauppakirjat oli allekirjoitettu, ostajat saivat 48 miljoonan markan velat niskaansa. Pesänhoitajat ilmoittivat keskeneräisen tilauskannan 15 miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin se todellisuudessa oli. Kiinteistöjen kauppakirjojen vahvistajaksi on merkitty tuleva syyttäjä, joka toisen kauppakirjan allekirjoittajan mukaan ei ole ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin. Asian voi todistaa myös toimistossa työskennellyt toimistovirkailija. Kaupanvahvistajan kutsuma todistaja ei ole ollut myöskään paikalla, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Kaupat ovat syntyneet täysin laittomasti ja on syytä epäillä törkeää petosta sekä muita rikoksia.

Kalajoella 28.05.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Uutiset

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen, 35, valittiin Joensuun puoluekokouksessa kahden vuoden jatkokaudelle puolueen johtoon. Vastaehdokkaita ei ollut. Yleisradion entinen toimitusjohtaja Jungner sai suljetussa lippuäänestyksessä 75 prosenttia annetuista äänistä. Ääniä annettiin 499, Jungner vei niistä 374 kappaletta. SAK:n EU-asiantuntija Reijo Paananen sai 113 ääntä ja Toukolan sosiaalidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtaja Lari Kangas 11 ääntä.

Postissa lähetetyt keskustapuolueen jäsenkortit hämmentävät ihmisiä, jotka eivät ole koskaan puolueeseen liittyneet tai tienneet siihen kuuluvansa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan osoitetiedot ovat peräisin keskustan piirien jäsenrekistereistä. Keskusta on yhtenäistämässä jäsenrekisteriään, ja kortit on lähetetty kaikille, jotka tähän rekisteriin on puolueen piirien tiedoista koottu. Keskustan ilmoittamassa jäsenmäärässä on jo vuosia tiedetty olevan valejäseniä mukana, sillä perinteisesti keskustan tapana on ollut liittää puolueen jäsenyyteen kokonaisia perheitä kerralla.

Suomalaisten maatalous- ja puutarhayritysten määrä laski viidenneksellä vuosina 2000 - 2009, kertoo Maatalouden tutkimuskeskus MTT. Sika- ja maitotiloista on lopettanut peräti puolet, kun taas kasvinviljelyssä on ollut jopa kasvua.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan Sievin Syyry voisi nousta uudelleen harkintaan ydinjätteen sijoituspaikaksi. Keski-Pohjanmaa –lehden mukaan ministeri Pekkarinen piti viime viikolla kysyttäessä mahdollisena, että 80- ja 90-luvulla tehdyt tutkimukset ydinjätteen loppusijoituksesta otetaan huomioon myös mahdollisessa uudessa tutkimuskierroksessa.

Ylivieskalaisen J.Kärkkäinen -tavarataloketjun pääsy yrityssaneeraukseen ratkeaa kesäkuun lopulla.
Yhtiön yli 700 velkojan äänestysaika saneerausohjelman hyväksymisestä tai hylkäämisestä päättyy perjantaina. Jo sadat velkojat ovat jättäneet päätöksensä. Käräjätuomari Ritva Toivolan mukaan pienet velkojat ovat pääsääntöisesti hyväksyneet saneerausohjelman. Suurten velkojien päätöksiä ei ole vielä läpikäyty. Saneeraushakemuksen jättöhetkellä, viime elokuussa yhtiöllä oli velkoja 44 miljoonaa euroa. Ohjelmaehdotuksen mukaan tuosta summasta reilu 17 prosenttia annettaisiin anteeksi ja lopulle osalle velkaa määrättäisiin 10 vuoden maksuohjelma. Kärkkäisellä on tavaratalot Ylivieskassa, Iissä, Oulussa ja Lahdessa. Työntekijöitä sillä on kolmisensataa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee ulkomaalaislain uudistusta ja mummopykälää. Aika käsittämätöntä toimintaa, kun mummot kuitenkin joutuvat lähtemään Suomesta.
Akatemiaprofessori, kansainvälisen oikeuden tuntija Martti Koskenniemi ihmettelee, mikseivät poliitikot ratkaise käännytettäväksi määrättyjen venäläis- ja egyptiläisisoäitien tapausta, vaikka heillä olisi valta tehdä se. Koskenniemi puhui tänään aamuseitsemän jälkeen Ylen Ykkösen aamu-tv:ssä.
Toinen lehtileike käsittelee terveyskeskusten toimintaa. Jutun otsikko: Monen terveyskeskuksen puhelin tuuttaa varattua.

Terveys ja liikunta

Paino 107,0 kg, verenpaine 179/108, lepopulssi 64

Loppukevennys

Härmäläinen pieni Matti tuli pihalta ja huuti isää. – Jaska löi mua puukolla. – No trenkääkö sunkaan mennä pihalle puukoota!

Erään isän poika palasi myöhään illalla koulusta. – Missäs oot viipynny, kyseli isä. Poika vastasi, että opettaja luulee hänen piirtäneen ruman kuvan käymälän seinään. – Etkös sitten piirtänyt? kysyi isä. – En, sanoi poika. Niin isä lähti koululle ja sanoi opettajalle: - Tulukaa näyttämhän sitä kuvaa. – Ei tua oo meirän poijan piirtämä, tuahan on piikkinen molemmista päistä. Kum meirän poika piirtää tuan kuvan, niin se o justhin.

Kyllä se on kauhiaa, kuk kello on jo ykstoista, minoon kolomenkymmenen, eikä oo akkaa.

Perhe oli Kiinassa lomalla, eikä kukaan heistä osannut paikallista kieltä. He menivät ravintolaan ja perheen isä halusi tietää mitä lihaa he söivät. Niinpä hän kysyi tarjoilijalta: - Nöff, nöff? Tarjoilija pudisti päätään. – Möö, möö? Tarjoilija pudisti päätään ja sanoi: - Hau, hau!

Minkälainen on Paavi-känni? – Olet siinä kunnossa, että kaksi taluttaa ja kolmas tulkkaa.

Matti Nykäsellä on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvä on se, että Matti on jättänyt viinakset ja huono kun ei muista minne.

Nuori mies istui aamuvarhaisella puistonpenkillä melkoisen kehnossa tilassa: silmät verestivät, tukka oli sekaisin ja vaatteet riekaleina. Ohi kulkeva mummeli kommentoi paheksuvasti: - Onpa siinä nuori mies pannut itsensä pahaan kuntoon! – On, kieltämättä, myönsi mies, mutta on tässä kyllä viinallakin ollut oma osuutensa.

torstai 27. toukokuuta 2010

T0 27.05.2010


















Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli koillisesta 3 m/s, päivällä + 17 C

Tapahtumat

Syntymäpäiväni alkoi aamukahvilla. Pöytä oli täynnä herkkuja. Päivällä kävimme syömässä pizzeriassa. Välillä otimme vastaan vieraita ja onnitteluja. Onnitteluja on tullut myös puhelimitse, tekstiviestein, sähköpostein, kortein, kirjein ja Facebookin välityksellä. Olen kiitollinen perheelleni tapahtuman järjestämisestä ja varsinainen juhlatilaisuus ovat vasta lauantaina. Se on minullekin yllätys, missä se on.

Uutiset

Miksi Shkupollia ei karkotettu maasta? Shkupolli oli uhannut tappaa eroon pyrkineen naisystävänsä ja sanonut tekevänsä sen niin, että koko maailma muistaa hänet, ilmenee keskusrikospoliisin esitutkintamateriaalista. Krp:n todistaja muistaa sairaalloisen mustasukkaisen Shkupollin vainoaman naisen kertoneen, että ”hänestä tulee ennakkotapaus Suomessa”. Naisystävä oli sanonut sukulaiselleen suoraan, että ei tulisi pääsemaan Shkupollista eroon ennen kuin tämä tappaa hänet. Shkupolli oli uhannut tappaa ensin naisen, hänen sukulaisensa ja ystävänsä ja sen jälkeen itsensä

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee syntymäpäivähaastatteluani Keskipohjanmaa-lehdessä.
Toinen lehtileike käsittelee syntymäpäivähaastatteluani Kalajoki-laakso-lehdessä.
Kolmas lehtileike käsittelee syntymäpäivähaastatteluani Kalajoenseutu-lehdessä.

Terveys ja liikunta

Paino 106,8 kg, verenpaine 178/105, lepopulssi 63

Loppukevennys

- Vieras on hyvä ja krapaa omaa persettä, sano flikka friaarille.

Se on vanhan Härmän laki, josta ei tykätä, se tapetahan.

Eräs Härmän mies oli matkalla Ylistaroon. Metsäisellä taipaleella Untamalassa mies tapasi naisihmisen, joka lepäsi tien ohessa polkupyörä kumollaan vieressä. – Onkos pyärä väsyny? kysäisi härmäläinen. Nainen vastasi: - Väsyysit sinäkin, jos olisit koko päivän ollu mun jalakaani välis!

- Kyllä miehen apu olis hyvää, sanoo Leena muari, kun unettomia öitä vietti.

- Iloonen elämä on terveehllistä, sano Töörnin Liina.

Toimittaja pyysi virkaveljiltään nimeä velkakirjaan. – Mutta tässähän on jo kahden takaajan nimet, sehän riittää, sanoi toinen. – Niin, mutta minä ajattelin, että jos sinäkin vielä panisit nimesi, niin teille ei tulisi niin paljon nokkaa kohti maksettavaa.

Kalamies tanssitti Pohjanhovissa tyttöä pyörittäen tätä vimmatusti. Tyttö hengästyy menoon ja kysyy: - Miksi teillä on noin kova kiire. – Pitäis ehtiä vielä aamuksi Lokalle kalaan, huohottaa tanssittaja.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Ke 26.05.2010

















Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, pieniä heikkoja sadekuuroja, päivällä lämpötila + 11 C

Tapahtumat

Lähetin oikeusministeri Tuija Braxille sähköpostia, jossa pyysin ministerin apua asioideni käsittelyn nopeuttamiseksi. Oulun poliisi kuulusteli minua puhelimitse varatuomari Mikko Kovalaisen tutkintapyynnön johdosta. Kovalaisen pelleily saa näköjään edelleenkin jatkua, vaikka KRP siirsi Kovalaista koskevat asiat valtakunnansyyttäjävirastolle. Vaadin asiassa loppulausunnon antamista ja sen myös saan. Tutkinnanjohtajana asiassa on jälleen esteellinen Tapani Tasanto ja loppulausunnossa voin esittää kaikki Mikko Kovalaista koskevat rikosasiat todistusaineistoineen ja poliisin on ne tutkittava, koska ne tulevat rikostutkinnan yhteydessä esille. Asiaa menee minun toimestani suoraan myös valtakunnansyyttäjäviraston tutkintaan.

Vieraskirjan mukaan eilen on vieraillut Kalajoki-näyttelyssä Oulun läänin taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassila. Tein tämän huomion suurella kiitollisuudella. Valitettavasti itse en sattunut olemaan paikalla näyttelyssä jotta olisin voinut esitellä hänelle näyttelyn historiikkeineen.
Tänään näyttelyssä vieraili sieviläinen koululaisryhmä, jolle Leo Takalon kanssa esittelimme näyttelyä.

Tänään oli lehdissä 60-vuotispäivähaastatteluja. Keskipohjanmaassa ja Kalajokilaaksossa oli hyvät jutut, joista suuret kiitokset toimittajille Pia Räihälälle ja Kaisa Hietalalle. Kalajoenseutu-lehti oli uhrannut haastatteluuni kokonaisen sivun. Terttu-Liisa Tokola oli tehnyt erittäin hyvän jutun. Tuhannet kiitokset Terttu-Liisalle. Kiitosten kanssa minä en nuukaile, mutta ne pitää ansaita. Terttu-Liisa on ne ansainnut.

Minun periaatteeni on: terve sielu terveessä ruumiissa ja toimintatapani on: avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja lainmukaisuus. Minulle on ollut äärettömän raskasta joutua syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan tekojen kohteeksi. PR-talojen konkurssivyyhdessä, jossa syyttäjä Sulo Heiskarilla on keskeinen rooli, olen menettänyt omaisuuteni, kunniani ja maineeni. Myös kymmenien muiden henkilöiden taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset ovat järkyttävän suuria näiden henkilöiden toiminnasta johtuvia. Olen joutunut kärsimään Kalajoen entisen kunnanjohtajan Torsti Kalliokosken tekojen sijaiskärsijänä. Torsti Kalliokoski olisi minun oikeustajuni mukaan pitänyt tuomita Rahjan saariston Natura Life-rahoitushakemuksen johdosta, mutta minut tuomittiinkin siitä, että olisin loukannut Torstin kunniaa. Kalajoen työvoimatoimiston entinen johtaja Tapio Lahola olisi minun mielestäni pitänyt tuomita teoistaan, mutta minut tuomittiin Laholan kunnianloukkauksesta, kun toi tosiasiat esille. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä eikä laillisuusvalvoja näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Tämä on oikeusvaltio Suomi, mikä Transparensy Internationalin selvityksen mukaan kuuluu maailman neljän heikoimman oikeusvaltion joukkoon yhdessä Perun, Kamerunin ja Indonesian kanssa.

Kalajoki-lehdessä ei ollut syntymäpäivähaastatteluani. Päätoimittaja Anne Mattila teki jutun ja laittoi sen tarkistettavakseni. Kun kysymys on 60-vuotispäivähaastattelusta ja haastattelussa esiintyy sanat: Erkki ja siihen yhdistettynä pahaa oloa, epärehellisenä, ilkeänä, vastarannan kiiskenä, puoluetoveri, populisti jne. niin katsoin, että tällaisen haastattelun julkistaminen, mikä perustui toimittajan näkemykseen, ei ole tarpeellista.
Olin jo aikaisemmin lopettanut Kalajoki-lehden tilauksen, koska lehti minun saamien tietojen mukaan ainoana lehtenä julkaisi Rovaniemen hovioikeuden tuomion, joka vuoren varmasti oli väärä ja oli syntynyt syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikolliseksi epäiltävän toiminnan seurauksena. Kalajoki-lehti jätti myös uutisoimatta paikkakunnan johtavan urheiluseuran Kalajoen Junkkareiden 80-vuotisjuhlat. Olen pyrkinyt omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että perinteisen Kalajoki-lehden tie kovassa paikallislehtitaistelussa olisi helpompi. Sovimme Kalajoki-näyttelyn markkinointitoimenpiteestä Kalajokilehden kanssa, koska kumpaakin yhdisti Kalajoki-sana. Olen nyt kuitenkin pettynyt tähän lehden ikään kuin pohjois-korealaiseen toimintatapaan, mikä ei mielestäni lupaa hyvää tulevaisuutta Kalajoki-lehdelle.

Uutiset

Pohjois-Korea ilmoitti tiistaina katkaisevansa kaikki suhteensa Etelä-Koreaan. Päätös oli vastaus Etelä-Korean aloittamiin pakotetoimiin. Pohjois-Korea sanoi irtisanoutuvansa maiden välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta. Lisäksi kaikki hallitusten välinen yhteistyö ja viestiliikenne oli määrä katkaista. Pohjois-Korea aikoi lisäksi karkottaa eteläkorealaiset työntekijät yhteiseltä teollisuusalueelta, joka sijaitsee Pohjois-Koreassa. Etelä-Korea puolestaan alkoi asentaa kovaäänisiä Pohjois-Korean rajalle aloittaakseen propagandalähetykset, jotka taukosivat kuusi vuotta sitten.

Keskustan kannatus on laskenut roimasti toukokuussa. YLE Uutisten Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä keskustaa kannattaa nyt 18,6 prosenttia vastaajista. Laskua huhtikuusta on peräti kaksi prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suurin puolue 23 prosentin kannatuksella. SDP:tä puolestaan kannatti 21,3 prosenttia vastanneista. Perussuomalaisilla on raju nousu. Perussuomalaisten kannatus on noussut lähes kahdella prosenttiyksiköllä 9,6 prosenttiin. Hallituspuolue vihreiden kannatus oli 10,3 prosenttia, eli samalla tasolla kuin huhtikuussa. Vasemmistoliittoa kannatti 7,7 prosenttia, kristillisdemokraatteja 4,2 ja RKP:tä 3,7 prosenttia vastanneista. Kyselyyn vastasi lähes 2900 suomalaista ja sen virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Erkin kommentti: Perussuomalaisten yksi nousun syy voi olla Facebook. Siellä samanhenkiset saavat uskonvahvistusta ja nyt uskalletaan olla perussuomalaisia. Tullaan tutuiksi ja puhutaan asiat selviksi. Kreikka-tuki ja ydinvoimapäätökset ovat juuri tällaisia asioita, jotka vaikuttavat kansalaisten mielipiteeseen ja näkyvät gallupeissa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kansanmusiikkisäätiön toimintaa. Surkea talous kaatoi saneerauksen, on uutisen otsikko.
Toinen lehtileike käsittelee Alavieskan taloutta. Tarvitaan lisää väestöä, verotuloja ja vuosikatetta. Totuus on se, että Alavieskan on katseltava kuntalaistensa kannalta parasta vaihtoehtoa palveluiden turvaamisessa.
Kolmas lehtileike käsittelee Korean tilannetta. Neljäs lehtileike on Jukka Aniaksen kolumni Vallaton puheenjohtaja? Anias kirjoittaa pisteliääseen sävyynsä Maastohiihto ry:n puheenjohtajan Reijo Alakosken toiminnasta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,9 kg , verenpaine 150/94, lepopulssi 70, yskä vaivaa vielä ja siksi liikuntaa ei ole voinut harrastaa.

Loppukevennys

- Valehtelet saatana, sano Härmän flikka, kun poika rakkaudentunnustuksen teki.

- Herra parantakhon, sanoo flikka, kun piikuus meni.

- Vikansa kullakin, sanoo flikka, kun huarin teki.

Miestä oli ammuttu hirvenä ja uhri todisti, että hän oli huutanut: - En ole hirvi. Tuomari tiukkaa syytetyltä, kuinka tämä ei ollut ottanut huutoa huomioon. Syytetty vastaa onnettomana: - En kuullut kahta ensimmäistä sanaa.

Mies oli häipynyt syysaamuna kotoaan jo ennen kuin vaimo heräsi ja palaili illalla myöhään kotiin. Eukko oli hurjana ja vaati selitystä. – No kun poikien kanssa menin krouviin aamukaljalle, niin siellä oli muutama hyvännäköinen kimuli ja meillä alkoi juttu luistaa ja ….aloitti äijä selitystään. – Älä valehtele, karjaisi eukko, livistit taas poikien kanssa metsälle. Kyllä minä huomasin, kun saappaat ja pyssy olivat poissa!

Vielä kaksikymmentäluvulla monien sanomalehtien suurena pulmana oli uutisten saanti lähiseudulta. Kansainväliset uutiset saksittiin suuremmista lehdistä. Hiljaisena kesäkautena, jolloin kaikki kyläkirjeenvaihtajat olivat heinätöissä, Torniossa ilmestyneessä lehdessä oli yksi ainoa paikallinen juttu. Se kuului näin: ”Mennä yönä kuultiin kovaa huutoa joen takaa. Mikähän siellä niin huuti?”

Erään nimeltä mainitsemattoman lehdenjulkaisijan motoksi on väitetty: ”Kun valheeseen lisää vähän omiaan, niin se myy paljon paremmin”.

Katso: Suut makiaksi http://www.youtube.com/watch?v=0qmoIZLIEeM&feature=fvsr

tiistai 25. toukokuuta 2010

TI 25.05.2010















Voikukkia talon päädyssä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, päivällä + 13 C, ajoittain sadetta

Tapahtumat

Lähetin valtakunnansyyttäjävirastolle aineistoa poliisirikosten ja muiden rikosten tutkimiseksi.
Katso: Toinen pölövästi
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/toinen-polovasti.html

Kävin tänään Rautiossa äitini luona katsomassa miten hän voi. Ikää hänellä on kohta 87 vuotta ja hän asuu yksin.

Tänään on valtuuston kokous. Asialistalla on erittäin ”kevyitä asioita”. Valtuutetuilta on siirretty päätösvalta virkamiehille ja virkamiesten vallankäyttöä valtuutetuilla ei ole enää mahdollista seurata vaivattomasti ja ilman suuria ponnisteluja. Valtuuston esityslistalla on myös Kalajoen ympäristöpuistojen kehittämisen hankehakemus ja vuoden 2010 lisämääräraha-anomus. Mielestäni hankehakemus on tehty, anteeksi vain, juosten kusemalla. Onko kysymys yhteiskunnan kusetuksesta?
Tänään on myös ns. valtuuston iltakoulu valtuuston kokouksen jälkeen. Asialistalla on matkailustrategia. Kävin päivällä kaupungintalolla kysymässä matkailustrategiaa jotta voin perehtyä asiaan ennen valtuuston iltakoulua. Sain kuulla ettei matkailustrategiaa päättäjät voi saada etukäteen, koska ainoa joka asiasta tietää jotakin on kaupunginjohtaja. Näinkö toimii demokratia ja valtuutettujen aliarvostus?

Valtuuston kokousta saatiin ikään kuin jatkettua ajallisesti sillä, että kaupungin virkamies Rauli Mäkitalo oli kutsuttu esittelemään ja selvittelemään päivänselviä koulukauppoja. Valtuuston kokouksen jälkeen kaupunginjohtaja Puoskari esitteli matkailustrategian, mikä minun mielestäni olisi voitu kokonaisuudessaan jakaa kaikille Kalajoen valtuutetuille etukäteen. Sitä ei kuitenkaan tehty, koska strategian luvut perustuvat enemmän mielikuvitukseen kuin totuuteen. Kävijämääriä on mitattu vedenkulutuksen perusteella, mikä Kalajoella vääristää tilanne kohtuuttomasti. Mittari on muutenkin väärä, mittareita tulisi olla luotettavuuden kannalta vähintään kolme. Aikanaan Kiinassa mitattiin väestön määrää suolan kulutuksen perusteella. Nyt Kalajoella mitataan yöpymisiä veden kulutuksen perusteella. Katso mistä on kysymys: http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2008/12/rahalla-strategiaa.html

Konsultit ovat kuitenkin pärjänneet loistavasti. Herrat nauravat ja kansa maksaa. Strategia-projekti päättyy 31.5.2010 eli sen puitteissa olisi hyvin voitu päivittää myös Himangan asiat Kalajoen matkailuprojektiin, mutta jostain syystä näin ei ole haluttu tehdä.

Näyttää siltä, että koulupuolella kuohuu. Kaupunginjohtaja käytti otto-oikeutta kahdessa asiassa ja toi ne kaupunginhallituksen päätettäväksi. Se on kirvoittanut kielet ja mielet. Erikoista on se, että sivistyslautakunnassa on vedottu Koulu-Liitu-ohjelmaan, vaikka sellaista omaa päivitettyä versiota Kalajoen kaupungilla ei edes ole olemassa. Käsittämätöntä toimintaa, mutta totta.

Uutiset

Tyttö oli matkalla kouluunsa maanantaina aamulla toukokuun 17. päivä, kun noin kello 9.40 kaksi miestä sieppasi hänet tummansiniseen pakettiautoon Ollikkalankadulla. Sieppaajat olivat tummaihoisia, kiharahiuksisia ja murtaen suomea puhuvia, ulkomaalaisia miehiä. Miehet pakottivat tytön autoonsa ja ajoivat Ollikkalankadulta Vanumammantielle. Siellä tyttö pääsi pakenemaan autosta, mutta sieppaajat juoksivat hänet kiinni. Miehet raahasivat hänet läheiseen metsikköön ja sitoivat hänet kiinni noin metrin levyisen puron penkkaan. Tyttö sidottiin kiinni siten, että hänen alavartalonsa oli veden alla. Puron vesi oli tapahtuma-aikaan erittäin kylmää.

Poliisi aikoo käännyttää egyptiläisen Eveline Fadayelin lisäksi myös venäläisen Irina Antonovan alkukesään mennessä. Helsingin ulkomaalaispoliisin johtaja Kaj Wahlman kertoi tiistaina, että hänen johtamansa yksikkö valmistelee parhaillaan venäläisen isoäidin käännytystä.

Erkin kommentti: Onko Suomen ulkomaalaispolitiikassa jotain vialla? Heikkojen ja todella avun tarpeessa olevien käännytystä jatketaan, mutta muut saava elää miten haluavat.

Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro myönsi Lemminkäisen tytäryhtiöön liittyneessä esitutkinnassa, että rahojen kierrätyksestä Nova-yhtiöiden kautta tiesivät ainakin hän ja yhteyspäällikkö Lasse Kontiola. Haaroa kuultiin tutkinnassa todistajana. Tietoisuudesta todistavat myös Haaron ja Nova-liikemies Arto Merisalon väliset sähköpostiviestit maaliskuussa 2007. Niissä sovitaan siitä, että Palmberg maksaa 50 400 euron rahasuorituksen Novan kautta. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja pääministeri Matti Vanhanen ovat aiemmin vakuuttaneet tietämättömyyttään Lemminkäisen tuesta. Lemminkäisen tytäryhtiön Oka Oy:n johtajien epäiltyihin kirjanpitorikoksiin liittynyt esitutkinta ei johtanut syytteisiin. Ylen mukaan syyttäjällä on kuitenkin tapaus, jossa tytäryhtiön johtohahmoja epäillään kavalluksesta ja Merisaloa avunannosta.

Kalajoen seurakunta aikoo vuokrata maata tuulivoimalalle. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle yhteensä 188 hehtaarin määräalojen vuokraamista Fortum Power and Heat Oy:lle. Maat vuokrattaisiin tuulivoimatuotannon tarpeisiin 30 vuodeksi. Kyseessä on nyt kolme tilaa. Seurakunta teki viime vuoden lopulla jo vastaavan päätöksen yli 300 hehtaarin vuokraamisesta Pohjankylästä WPD Finland Oy

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee 100 vuotta täyttävän Viljo Polven haastattelua. Viljolla oli ajokortti satavuotiaaksi asti ja edelleen voimassa kesäkuun 6. päivään saakka. Nyt hän on siirtynyt sähköskootterin käyttäjäksi.
Toinen lehtileike on Keskipohjanmaa pääkirjoitus, joka on otsikoitu seuraavasti: Kovaa kiistaa Korpelasta. Korpelan Voiman omistuksesta käydään nyt kovaa taistelua oikeussaleissa.
Kolmas lehtileike käsittelee Keskipohjanmaan maantieviestiä. Kalajoen Junkkarit sijoittui toiseksi.

Terveys ja liikunta

Paino 106.8 kg, verenpaine 168/108, lepopulssi 63.

Loppukevennys

Vuorineuvos oli puheliaan vaimonsa kanssa katsomassa uutta taloa. Rouva ihasteli talon parvekkeelta maisemaa. – Oi, tämä näköala saa minut aivan sanattomaksi! – Minä otan tämän, vuorineuvos sanoi esittäjälle hintaa kysymättä.

Amerikkalainen turisti pysäytti blondin Riikassa. – Do you speak English, hän kysyi. – Yes, a little. – How much? – 70 dollars.

Mies meni pyytämään johtajalta vapaapäivää. – Haluaisin päästa anoppini hautajaisiin. – Niin minäkin, niin minäkin … johtaja huokasi.

- Miksi sinusta on tullut kasvissyöjä? – Pidän niin eläimistä. - Miksi sitten syöt niiden ruokaa?

- Miehesi näyttää hyvältä uudessa takissaan, Lenita sanoi Helena Lindgrenille. – Ei takki ole uusi, mutta mies on!

Mikä on todella hienon ravintolan määritelmä? – Lautaselle ei ollut juuri mitään, mutta laskussa sitäkin enemmän.

Kotiäidit Heidi Herala ja Kirsi Salo juttelivat: - Millaista on nykyään seksielämäsi? – Kuin eläke, kerran kuussa ja liian pieni.

Pikku-Kalle seisoi isänsä kanssa kassajonossa. Heidän edessään seisoi noin 150 kiloinen matami, jonka kännykkä alkoi piipittää. Pekka kuiskasi kauhistuneena isälleen: - Varo, hän peruuttaa!

Katso: http://www.youtube.com/watch?v=t4CK3ECzj8Q&feature=related

maanantai 24. toukokuuta 2010

MA 24.05.2010














Tuomet kukkivat
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, tuuli 3 m/s. Päivällä + 10 C, sadetta.

Tapahtumat

Lähetin aineistoa eräälle talotehtaalle koskien Kalajoki-näyttelyä ja mahdollisia yhteistyökuvioita Kuopion asuntomessuilla.
Lähetin valtakunnansyyttäjävirastolle aineistoa PR-talojen konkurssivyyhden selvittämiseksi.
Pidin tänään vuosikokousesitelmän Alnus ry:n vuosikokouksessa Kannuksessa. Toimin myös vuosikokouksen puheenjohtajana.

Uutiset

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimittänyt Juha Rehulan (kesk.) sosiaali- ja terveysministeriksi. Rehula seuraa tehtävässä Liisa Hyssälää (kesk.), joka siirtyy syksyllä Kelan pääjohtajaksi. Keskustan puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päätyivät esittämään Rehulaa aamupäivän kokouksessaan.

Lappeenrannan kunnanvaltuuston sosiaali- ja terveyslautakunnassa vihreiden varajäsenenä toimineen Tufairi Kawawan kerrottiin viime viikolla saaneen tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Paljastuksen jälkeen Kawawa jätti eroanomuksensa - tosin vedoten muuttoon pois paikkakunnalta.

Egyptiläisen isoäidin Eveline Fadayelin on poistuttava maasta ennen kesäkuun puoliväliä.
Itä-Uudenmaan poliisi kehotti häntä maanantaina ostamaan matkalipun kotimaahansa. Fadayel on saanut ainakin kaksi kielteistä oleskelulupapäätöstä. Hän on omaistensa mukaan riippuvainen Suomessa asuvista lapsistaan eikä pärjäisi yksin Egyptissä.

Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö ei pääse velkasaneeraukseen. Pohjanmaan käräjäoikeus on hylännyt säätiön velkasaneeraushakemuksen. Säätiö aikoo valittaa päätöksestä. Ratkaisu perustuu verohallinnon esittämiin perusteisiin, joiden mukaan säätiö ei voi olla saneerausmenettelyn kohteena.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee matkustajakoneen syöksymistä rotkoon Etelä-Intiassa. Lähes 160 ihmisen elämä päättyi onnettomuudessa.

Televisiosta katsottua

Tshekki palasi jääkiekon maailmanmestariksi viiden vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi MM-turnauksia kahtena edellisenä vuotena dominoineen Venäjän loppuottelussa maalein 2-1. Tshekin finaalisankariksi nousi maalivahti Tomas Vokoun, joka päätti Venäjän miltei kolmen vuoden ja 27 ottelun mittaisen voittoputken MM-jäillä.
Petteri Nummelin valittiin jo viidennen kerran jääkiekon MM-kisojen tähdistökentälliseen. Näissä kisoissa puolustajien pistepörssin tehoilla 1+6=7 voittanut Nummelin on ollut tähdistössä myös vuosina 2000, 2001, 2006, ja 2007. Suomalaispuolustaja arvostettiin myös kisojen parhaaksi puolustajaksi.

A-studiossa esitettiin jälleen paljastuksia keskustan vaalirahakuviosta Lemmikäisen kanssa. Kierrätystä, kierrätystä, kierr….

Terveys ja liikunta

Paino 106,9 kg, verenpaine 175/104, lepopulssi 63.

Loppukevennys

- Onko sinulla alkoholiongelma, kysyi keikkajärjestäjä Kari Tapiolta. – Ei niin kauan kuin Alko on auki.

Ruotsalainen tyttö oli hiihtämässä isänsä kanssa kauniina kevättalven päivänä. Lumi oli jo paikoin sulanut ja suksia oli välillä kannettava. – Uh, inhottaa jo tulossa oleva kesä” sanoi tyttö. – Miksi, kysyi isä. – Silloin on kannettava suksia koko ajan.

Kaksi pikkupoikaa jutteli lastentarhan pihalla: - Olen saanut uuden isän! – Aijaa, mikä sen nimi on? – Kristian. – Hän on kiva! Hän oli meidän isä viime talvena.

- Mieheni ja minä vihaamme toisiamme, totesi Mervi Nykänen. – Miksette sitten eroa, kysyi psykiatri. – Ei, niin helpolla hän ei pääse.

- Matti ja Mervi ovat lähes erottamattomia. – Onko noin? – On, viimeksi tarvittiin neljä poliisia erottamaan heidät.

Jenni istui Kimin vieressä uudessa Mersussa ja sanoi: - Voisit hyvin antaa minun ajaa, olen jo tarpeeksi vanha! – Sinä kyllä – mutta auto ei.

Mustalainen povasi Paavo Lipposelle: - Te olette naimissa. – Niin olen. – Olette kahden lapsen isä. – Oho, nyt meni pieleen! Minä olen kolmen lapsen isä. – Niinhän te luulette.

Katso: http://www.youtube.com/watch?v=-A8OpnX_ZO4&feature=related

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

SU 23.05.2010














Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, tuuli 1 m/s, sadetta, päivällä + 15 C, tuuli 2m/s, aurinkoista.

Tapahtumat

Tänään oli hyväntekeväisyyskonsertti Kaljaasi Ansion hyväksi. Santaholman laivahallilla Soilat-kuoroa johti Soili Autio. Soittajamestarit säestivät. Kitaraa soitti Arvi Jutila, kontrabassoa Kalevi Kärkinen, kitara Martti Kärkinen ja harmonikkaa Tero Översti. (kuva harjoituksista).

Uutiset

Vihreät aikovat asettaa seuraaviin presidentinvaaleihin ehdokkaakseen Pekka Haaviston. Turussa koolla oleva puoluekokous ei tee virallista päätöstä ehdokkaan asettamisesta, mutta kampanja on jo käynnissä. Aloitteen siitä tekivät Kirsi Ojansuu, Osmo Soininvaara ja Rosa Meriläinen. Tuen odotetaan olevan laajaa, eikä muita ehdokkaita ole ollut julkisuudessa esillä. Haaviston ehdokkuutta perusteltiin vankan poliittisen ja ministerikokemuksen ohella erityisesti merkittävistä ansioista YK:n ja EU:n kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä.
Mielenkiintoista on nähdä kuinka aktiivisesti presidentinvaalikampanjassa on mukana Pekka Haaviston puoliso. Pekka Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen miehen Nexar Antonio Floresin kanssa.
Katso kuvia linnan juhlista: http://yle.fi/linnanjuhlat/2008/index.php?p=&g=2&ph=9

Katso miten silta heiluu Venäjällä http://www.rian.ru/video/20100521/236849798.html

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee painonnoston Euroopan mestaruuskilpailija. Kalajoen Junkkareiden Eemi Apuli oli B-ryhmän kahdeksas.
Toinen lehtileike käsittelee kunniakierroksia. Tänä kesä on vuorossa 29. kerta. Kalajoen Junkkareiden kunniakierros juostaan 2.6., Himangan Urheilijoiden 14.6 ja Raution Kisailijoiden 27.8.

Televisiosta katsottua

PRONSSIOTTELU (Köln)
Ruotsi - Saksa 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Terveys ja liikunta

Paino 106,9 kg, verenpaine 162/105, lepopulssi 61. Allerginen nuha jatkuu ja yskä vaivaa.

Loppukevennys

Terveystarkastaja teki tehoiskun Tallinnan julkisiin vessoihin. Vain yksi kymmenestä selvisi puhtain paperein.

Edestakainen matka Finnairin suihkukoneella. Ohjaaja on mukana kaikilla lennoilla.

Ilmakin on kuin morsian. Lämpöä toistakymmentä astetta.

Kiitos kaikille, jotka autoitte auton ojaanajossa 5.1.

Yllättäkää vaimonne. Tehkää se matolla. Matti Oksalan kutomo Oy.

Tytöt kierrättäisivät poikia innokkaammin.

Älkää tappako vaimoanne pyykinpesulla – antakaa Husgvarna-pyykinpesukoneen tehdä se!

Suomi ei noudata kaikkia kidutuskomitean suosituksia.

- Onko teitä rangaistu aikaisemmin, kysyi tuomari ylinopeudesta epäillyltä piispalta. – Kyllä, viime kesänä – anoppi asui meillä kolme kuukautta.

- Kohta meitä on täällä kolme, Jenni kujersi Kimille muutaman avioliittokuukauden jälkeen. – Voi kun kivaa! Kimi innostui. – Eikö olekin! Isä ja äiti eroavat ja äiti muuttaa meille.

Katso: http://www.youtube.com/watch?v=I1mLaRfW4Ow&feature=related

lauantai 22. toukokuuta 2010

LA 22.05.2010














Päivän sää

Lämpötila aamulla + 3 C, päivällä + 20 C, tuuli 3m/s

Tapahtumat

Kalajoen poliisilla oli perjantaina aamupäivällä klo 11 varsin erikoinen tilanne. He nimittäin pysäyttivät kuljettajan 1953 syntyneen miehen, jonka epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen kolmannen kerran neljän päivän aikana. Poliisipartion huomion kiinnitti kaupungin keskustassa traktori, jonka kuljettajan kunto päätettiin tarkastaa. Pysäytyksen jälkeen poliisit huomasivat, että traktorin ratissa oli tuttu paikkakuntalainen mies. Tiistaina hän puhalsi 1,90 ja torstaina 1,72 promillen lukemat. Perjantain puhallus tuotti lukemat 1,47 promillea, ja tie vei taas verikokeeseen. Poliisi otti talteen traktorin, ja se on parkissa torstaina talteen otetun henkilöauton vieressä.
Lähetä auton rekisterinumero tekstiviestinä numeroon 16400 niin saat välittömästi tiedot siitä kenen autosta on kysymys.

Uutiset

LBK-K-Pallo 1-1 (1-0)

Puolan tulvissa kuolleiden määrä on noussut 12:een.Veikseljoen pinta on noussut ylimmilleen lähes 50 vuoteen. Paikoin vedennousu on ollut erittäin nopeaa, eivätkä joen rannalla asuvat ole aina ehtineet edes pakata tavaroitaan ennen pakosalle lähtemistä. Tulvat ovat koetelleet Puolaa viime viikonlopusta lähtien. Pahin tilanne on ollut maan eteläosissa, jossa vesimassat ovat aiheuttaneet laajalti tuhoa.

Etelä-Intiassa Mangaloren kaupungissa noin 160 ihmistä on kuollut lento-onnettomuudessa. Air India Expressin lentokone ajautui laskeutuessaan kiitoradan ohi ja syttyi tuleen. Air Indian mukaan ainakin kahdeksan koneessa ollutta selvisi turmasta hengissä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee sotavankien kouluttamista vakoilijoiksi. Tutkijan mielestä toiminta rikkoi sodan oikeussääntöjä säätelevää Haagin sopimusta.
Toinen lehtileike käsittelee painonnostoa. Raution Kisailijoiden Pirjo Palosaari voitti EM-hopeaa Itävallan Linzissä 40-44-vuotiaiden 63 kg:n sarjassa.

Televisiosta katsottua

Ruotsi - Tshekki rl 2-3 (1-1,1-0,0-1)
Venäjä - Saksa 2-1 (0-1,1-0,1-0)

Terveys ja liikunta

Paino 106,8 kg, verenpaine 167/107, lepopulssi 62. Pyöräily 7 km/ 459 km. Koivun kukinta on aiheuttanut minulle nuhaa, yskää ja kurkkukipua. Siihen liittyy väsynyt olotila.

Loppukevennys

Opettaja moittivasti luokalleen: - Muistakaa, että täällä ei saa kiljua eikä sätkiä.

Hän yritti laihduttaakin, mutta laihoin tuloksi.

Reima Salosen mukaan urheilun tietomäärä on muuttunut olennaisesti. Itse hän joutui oppimaan kaiken, syömäänkin, kantapään kautta.

Kaksi rouvaa keskusteli liikakiloistaan. Toisen valiteltua ensin omia paino-ongelmiaan toinen yritti panna vielä paremmaksi: ”Katso minua sitten! Persettäkin on vaikka muille jakaa!”

Remu kysyi Ruisrockissa Ville Valolta: - Oletko jo saanut aamiaista. – En pisaraakaan! Valo vastasi.

Anneli Jäättenmäki oli syömässä lähiravintolassa Brysselissä. Pöytää kiertävä koira alkoi häiritä häntä. – Tarjoilija, voisitteko ajaa koiran pois pöytäni alta kerjäämästä? – Ei se kerjää, se haluaa vain lautasensa takaisin.

Rouvat Lipponen ja Väyrynen keskustelivat Paavojen vaikeista luonteista: - Sanoin Paavolle, etten halua nähdä häntä enää! – Mitä hän siihen sanoi? – Sammutti valot.

perjantai 21. toukokuuta 2010

PE 21.04.2010
















Paavo Orvokki

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli 1m/s, päivällä + 15 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa erästä perhettä ja auttamassa heitä heidän vaikeassa asiassaan.
Tänään Kalajokilaakso-lehti teki minusta syntymäpäivähaastattelun.
Tänään oli Tapion Tuvalla yövaellus. Minä olin sen verran väsynyt etten lähtenyt yövaellukselle vaikka sää oli todella kaunis.

Uutiset

Kalajoen kaupunki on laatimassa tuulivoimapuistot mahdollistavia yleiskaavoja kolmelle alueelle jokivarren pohjoispuolelle. TuuliWatti tutkii tuulivoiman mahdollisuutta Pitkäsenkylän alueella. Fortum on kiinnostunut perustamaan Tohkojan tuulipuiston valtatie 8:n ja Oulaistentien väliselle alueelle. Wpd Finland suunnittelee Jokelan tuulivoimapuistoa turkistarha-alueen taakse valtatie kahdeksan tuntumaan.

Jääkiekon MM-kisojen isäntäjoukkue Saksa eteni välieriin Venäjää vastaan kukistettuaan puolivälierissä Sveitsin 1–0. Ottelu päättyi omituiseen joukkotappeluun. Saksa juhli jo riehakkaasti välieräpaikkaansa, ja jäälle oli levitetty palkintojenjakoa varten punaiset matot, kun päätuomarit Tom Laaksonen ja Yhdysvaltain Thomas Stern totesivat, että ottelusta on sekunti pelaamatta.
Matot rullattiin takaisin, ja joukkueet kyyristyivät viimeisen aloitukseen Saksan puolustuspäässä. Päätössummerin soitua joukkueiden välillä alkoi kunnon mylläkkä. Saksan juhlaottelu päättyi omituiseen joukkotappeluun. Jäällä nähtiin vertakin.

Nuori äiti kuoli Britanniassa lääkäreiden ponnisteluista huolimatta epätavalliseen oireeseen: naisen takapuoleen oli jumittunut vessaharja vuosikausiksi. 15-senttinen vessaharja joutui 35-vuotiaan Cindy Cortonin peräreikään epäonnisen känni-illan seurauksena 2005. Corton oli kaatuillut ystävänsä kylpyhuoneessa. Nainen kävi kahdesti lääkärin pakeilla pyytämässä apua. Myös röntgenkuvat otettiin. Lääkärit eivät jostain syystä kuitenkaan uskoneet naisen selityksiä vaivan syystä ennen kuin kahden vuoden kuluttua. Vessaharja oli tuossa vaiheessa jo kiinnittynyt lonkan lihaksiin ja siksi sen poistaminen leikkauksella olisi ollut vaarallista.

MTV:n uutisten tilaamassa mittauksessa keskustan kannatus oli 18,5 prosenttia, jossa pudotusta vuoden 2007 eduskuntavaaleihin on 4,6 prosenttiyksikköä. Mittauksessa suurin puolue on edelleen kokoomus. Kokoomusta ilmoitti kannattavansa nyt 24,1 prosenttia kyselyyn vastanneista, viime vaaleissa kokoomuksen kannatus oli 1,8 prosenttiyksikkö pienempi. Myös perussuomalaiset ovat pitäneet kannatuksena selvästi viime eduskuntavaaleja korkeammalla. Mittauksessa perussuomalaisten kannatusprosentiksi mitattiin 8,7, nousua edellisistä vaaleista 4,6 prosenttiyksikköä. Vihreät on myös pystynyt pitämään nousujohteista kannatusta yllä. Mittauksessa vihreät sai 9,9 prosentin kannatuksen, nousua kolmessa vuodessa on tullut 1,4 prosenttiyksikköä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Korpelan Voiman ja Kokkolan kaupungin välistä kiistaa omistusoikeudesta. Korpelan Voima haluaa välttyä keinottelun kohteeksi joutumisen. Juridisesti asia on mielenkiintoinen.
Toinen lehtileike käsittelee kaljaasi Ansion valmistumista Kalajoen Plassilla. Ansio valmistuu kesäksi 2011.
Kolmas lehtileike on nivalalaisen Heikki Häyrisen asiantunteva kirjoitus Kreikan asioista. Miksi pankkeja ei pantu vastuuseen?

Terveys ja liikunta

Paino 106,5 kg, verenpaine 166/103, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Ilmoitus: Myytävänä nahkapusero, hirveä.

Virhe pilasi kahvin. Mokasta ei nauttinut kukaan.

Myydään talvikengät, pitovaikeuksien takia.

Ensiavun tärkeimpiä tietoja on, miten lasta tehdään.

Puheenjohtajavalintaa venytti se, että tällä kertaa ei ollut yhtään selvää ehdokasta.

- Kumman näköinen tuo lapsi on? – Niin minustakin.

Miten ennen pysyttiin pitämään maitoja viileinä?

Pikku Kalle meni kauppaan ostamaan maksaa, kurkkua ja munia. Paluumatkalla Kalle jäi polkupyörän alle. Pyöräilijä kysyi, miten kävi. Kalle vastasi: - Munat ratkes, kurkku katkes ja maksa lensi pellolle.

Aikuisen hirven luvalla saa ampua vasankin.

torstai 20. toukokuuta 2010

TO 20.05.2010












Vanha kuva Kalajoen vanhan sillan luota. Nuorisoseura ja Osuuskauppa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9C, tuuli 2m/s, päivällä +26 C tuuli 2m/s

Tapahtumat

Tänään tehtiin syntymäpäivähaastattelu Keskipohjanmaa-lehteen. Tänään tehtiin syntymäpäivähaastattelu Kalajokiseutu-lehteen.

Torstaina aamupäivällä tavattiin Kalajoen keskustassa autoilemassa paikallinen keski-ikäinen mies joka puhalsi alkometriin 1.72 o/oo. Kortti oli lähtenyt poliisin matkaan jo aikaisemmin. Matka jatkui valtion kyydissä verikokeeseen ja siitä Ylivieskaan putkaan selviämään. Samainen mies autoili kaksi päivää aikaisemmin Kalajoen keskustassa ja tuolloin puhalsi alkometriin vielä tuhdimmat lukemat.

Uutiset

Poliisi on saanut valmiiksi keskustan vaalitukeen liittyvän rikostutkinnan. Tutkinnassa epäiltiin Lemminkäisen tytäryhtiön työntekijöitä kirjanpitorikoksesta. Rikosepäily ei siirry syyteharkintaan. Poliisin mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että keskustalle kierrätettiin vaalitukea Nova-yhtiön kautta. Helsingin talousrikospoliisi on saanut valmiiksi rikostutkinnan, jossa tutkinnan kohteena oli 50 000 euron summa, joka poliisitutkinnan mukaan maksettiin Lemminkäisen tytäryhtiö Oka Oy:stä Nova Kiinteistökehityksen kautta keskustalle. Poliisi epäili vaalituen kirjaamiseen liittyen Oka Oy:n kahta työntekijää kirjanpitorikoksesta ja Nova Kiinteistökehityksen entistä toimitusjohtajaa Arto Merisaloa avunannosta kirjanpitorikokseen. Poliisin mukaan näyttöä rikoksiin ei löytynyt ja juttu ei siirry syyteharkintaan. Kiinnostavaa kuitenkin on se, että poliisi ottaa kantaa tutkinnan lopettamispäätöksessään vaalituen maksamiseen. Poliisin mukaan Oka Oy:n on syytä epäillä maksaneen vaalitukea Nova-yhtiön kautta keskustalle.

Kesällä on odotettavissa runsaasti aurinkoisia säitä. Ilmatieteen laitoksella pitkän aikavälin sääennustuksiin erikoistunut meteorologi arvioi, että kesästä tulee todennäköisesti tavanomaista lämpimämpi.

Leijonien MM-kisat Saksassa päättyi puolivälieräotteluun Tšekkiä vastaan. Ottelu oli lukemissa 1–1 jatkoerän jälkeen. Tšekki voitti rangaistuslaukauskisan, jossa sen maalit tekivät Lukas Kaspar ja Jan Marek. Leijonien ainokaisen veivasi Jarkko Immonen. Loisto-ottelun pelannut Pekka Rinne torjui yhden rankkarin. Suomalaislaukojista epäonnistuivat Jussi Jokinen ja Petri Kontiola.

Suomalaiset rikkoivat tuoreen tutkimuksen mukaan tietoisesti jatkosodan aikana sodan oikeussääntöjä ja humanitaarista oikeutta, kun puna-armeijan upseereiksi puettuja henkilöitä lähetettiin vakoojiksi rintaman taakse. Vakoojat eli salaiset asiamiehet oli valittu neuvostoliittolaisten sotavankien joukosta. Heidän koulutuksestaan vastasi päämajan alainen Äänislinnan Tiedustelijainkoulu, niin sanottu Osasto Raski. Sodan aikana siellä koulutettuja sotavankeja lähetettiin vakoilutehtäviin arviolta toistasataa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Karjalan tasavallan pääkaupungin Petroskoin komeita kulisseja. Karjalan tasavalta juhlii näyttävästi 90-vuotista taivaltaan.

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 163/100, lepopulssi 59. Pyöräily 20 km/452 km

Loppukevennys

Kielentutkija teki havaintoja vanhan hämäläismiehen puheesta ja kysyi: - Sanotteko te täälläpäin ”minä kuolin” vai ”minä kualin”? – Täällä Hämeessä me pidämme turpamme kiinni sitten, kun olemme kuolleet, selitti isäntä.

Pekka Vennamo soitti SMP:n puoluejohtajana ollessaan puoluesihteeri Urpo Leppäselle: - Kuule meidän pitäisi tavata toimistossa tänään kello kaksitoista. – Kyllähän se muuten sopii, sanoi Leppänen, mutta kun minä en osaa tavata.

Lääkäri täytti savolaispotilaansa potilaskorttia ja kysyi: - Onko Tirronen nainut? – Oon mie pari kertoo törräyttännä.

Lehdessä oli työpaikkailmoitus: - Puunaamaan tottunut siivooja saa paikan. Liisa vastasi ilmoitukseen ja pääsi firman johtajan luo työhaastatteluun. Johtajan huoneeseen tultuaan Liisa kysyi: - Tekö olette se puunaama?

Rokkitähti kuoli ja pyrki taivaaseen. Pietari tokaisi taivaan portilla: - Ei tänne hevillä pääse.

Pikkutyttö katseli Kirsti Paakkasen kasvojen puuteroimista, silmäripsien maalausta, huulipunan laittoa ja muita meikkirutiineja. – Täti, miksi teet tuota? – Jotta minusta tulisi kauniimpi. – Milloin tuo sitten alkaa vaikuttaa?

- Taisit olla todella väsynyt yöllä kun päästit kissa ulos, herra kauppaneuvos. – Miten niin?
– Kissa on ollut sisällä koko yön, mutta karvalakkisi on rappusilla.

- Miksi olet niin allapäin, kysyi isä Jani Sieviseltä. – Kerroin pojalleni eilen kukista ja mehiläisistä. - Mitä pahaa siinä oli? – Hän kertoi minulle vaimostani ja naapureistani.

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

KE 19.05.2010













Kalajoen suojeluskuntatalon lahjoitti Santaholma Oy. Sen runko tuotiin Kalajoelle Merijärven Männistöstä, jossa se oli ollut Santaholman metsänhoitajan asuinrakennuksena. Talosta tehtiin ajan ihanteiden mukaan 1920-luvun klassismin mukainen rakennus. Rakennukseen tehtiin päätykolmiolla varustettu avokuisti ja alkuperäisiin ikkunoihin korkeuttaan leveämpi ruotujako. Talo valmistui 1932 ja sai voimaa ja puolustustahtoa korostavan nimen Suoja. Suojeluskunnalla oli Kalajoella vahva kannatus ja toiminta oli innokasta. Urheilu ja varsinkin ammunta nousi suureen suosioon. Ampujina kunnostautuivat Kaarran veljekset. Talosta tehtiin sotien jälkeen terveystalo. IKL:n juhla oli Kalajoella vuonna 1933, jolloin Vihtori Kosola ja rovasti Arvi Metsovaara ikuistettiin Suojan kuistilla.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, tuuli 1m/s, päivällä +26 C tuuli 1m/s.

Tapahtumat

Eilen yhdentoista jälkeen Kalajoen keskustassa ajeli paikallinen -53 syntynyt mies kortitta ja 1,9 promillen humalassa. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Olin valtakunnansyyttäjävirastoon yhteydessä ja sain tietää, että poliisirikosasiat valtakunnallisesti hoitaa syyttäjä Heli Haapalehto.

Korkein oikeus ei antanut päätöksellään 18.5.2010 nro 0989 Diaarinro R2009/878 minulle valituslupaa Rovaniemen hovioikeuden 30.9.2009 nro 856 päätökseen. Soitin korkeimpaan oikeuteen ja tavoittelin määräaikaista esittelijää Heli Sankaria, mutta en saanut puhelimitse häneen yhteyttä. Pyysin sitten kääntämään asian ratkaisseelle oikeusneuvos Mansikkamäelle. Keskustelin hänen kanssaan asiasta, mutta hän sanoi aluksi, ettei tiedä asiasta yhtään mitään eli tekemästään päätöksestä. Sitten kerroin, että minun tavoitteenani olikin saada esittelijä Heli Sankariin yhteys. Mansikkamäen käsityksen mukaan esittelijä tietää asiasta vielä vähemmän kuin päätöksentekijä, joka ei tiennyt asiasta yhtään mitään. Tämän keskustelun jälkeen päätin pyytää korkeimmalta oikeudelta esittelymuistion asiasta, koska halusin tietää miten esittelijä on asian esitellyt ja miten päättäjät ovat asiaan perehtyneet. Toinen oikeusneuvos ratkaisun tekemisessä on ollut Juha Häyhä, joka on toiminut esteellisenä näiden päätösten takia - Juha Häyhä 10.7.2003 nro 1801 H2002/16, 10.7.2003 1802, 10.7.2003 nro 1800.

Tässä sähköpostiviestini korkeimmalle oikeudelle

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: korkein.oikeus@oikeus.fi
Sent: Wednesday, May 19, 2010 3:42 PM
Subject: KIIREELLINEN

Esittelymuistio

Pyydän Korkeinta oikeutta toimittamaan minulle ensi tilassa esittelymuistion 18.05.2010 päätöksestä 0989 Diaarinumero R2009/878. Esittelijänä on toiminut määräaikainen oikeussihteeri Heli Sankari ja asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Mansikkamäki ja Häyhä.

Päätös perustuu tähän valituslupahakemukseen.

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/valituslupahakemus-korkeimmalle.html


Kalajoella 19.05.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Rovaniemen hovioikeuden päätös on kiistatta syntynyt rikosten avulla. Tässä on asian ydin:

Ahon mukaan hän ja muut PR-Teollisuus Oy:n osakkeenomistajat joutuivat yrityskaupassa törkeän petoksen kohteeksi. Konkurssipesän väliaikaiset pesänhoitajat eivät lain mukaan saa myydä kiinteää omaisuutta. Tässä tapauksessa väliaikaiset konkurssipesänhoitajat myivät kiinteistöt, vaikka heillä ei lain mukaan ollut oikeutta myydä kiinteistöjä. Heillä ei ollut myöskään kirjallista lupaa myydä toisen pantattua omaisuutta omanaan. Väliaikaiset pesänhoitajat salasivat ostajilta kiinteistöjen kaupanteossa 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset eli heti kun kauppakirjat oli allekirjoitettu, ostajat saivat 48 miljoonan markan velat niskaansa. Pesänhoitajat ilmoittivat keskeneräisen tilauskannan 15 miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin se todellisuudessa oli. Kiinteistöjen kauppakirjojen vahvistajaksi on merkitty tuleva syyttäjä, joka toisen kauppakirjan allekirjoittajan mukaan ei ole ollut paikalla kun kauppakirjat allekirjoitettiin. Asian voi todistaa myös toimistossa työskennellyt toimistovirkailija. Kaupanvahvistajan kutsuma todistaja ei ole ollut myöskään paikalla, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Kaupat ovat syntyneet täysin laittomasti. Kaupanvahvistajaksi merkitty tuleva syyttäjä on toiminut syyttäjänä lähes kaikissa Ahoa ja Ahon yritystoimintaa koskevissa oikeusjutuissa. Erkki Aho on menettänyt omaisuutensa, omakotitalonsa, kesämökkinsä ja menestyvän yrityksen rikosten uhrina. Hän on joutunut kärsimään valtavat taloudelliset tappiot ja mittaamattomat henkiset kärsimykset. Ahon korvausvaatimus Suomen valtiolle on n. 180 miljoonaa euroa.

Tarkempi selvitys tässä:
PR-talojen markkinoilta poistaminen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/pr-talojen-markkinoilta-poistaminen.html

Osa 1
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle.html

Osa 2
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_23.html

Osa 3
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_7837.html

DVD-dokumentti youtubessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

Kalajoki-lehti teki minusta tänään syntymäpäivähaastattelun.

Uutiset

Meneillään olevissa kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) lahjustutkimuksissa on selvinnyt, ettei Kanervaa yritetty lahjoa entisessä ulkoministerin roolissaan eikä kansanedustajana, vaan Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Markku Nisula Helsingin rikospoliisista. Tämä merkitsee sitä, että epäillyt lahjuksen antajat ovat halunneet jollain tavalla hyötyä valmisteltavana olleesta maakuntakaavasta Länsi-Suomessa. Aikaisemmin MTV3 kertoi, että Kanerva oli mukana käsittelemässä kaavamerkintää, joka liittyi Nova Groupin hankkeeseen. Asia oli palautunut uuteen käsittelyyn Kanervan esityksestä.

Kalajoki-lehti julkisti uutisen, jonka mukaan Kalajoen vihreiden valtuutettu Hanna Halmeenpää on vihreiden kansanedustajaehdokas. Kalajoen keskustan riveissä on mahtava sekamelska, koska sopankeittäjiä on riittävästi. Jorma Tikkanen on esittänyt Alavieskan kirkkoherraksi valittua Eija Nivalaa. Onko Jorman tarkoitus ollut vain hämmentää kattilaa vai uskooko hän todella Eija Nivalan kykyihin kansanedustajana? Himankalaiset sekoittivat keskustan pakan nimeämällä ehdokkaakseen 19-vuotiaan Sami Hännisen. Näillä keskustan ehdokkailla ei herra huonetta rakenna eikä onnen seitsemäs taivas aukene. Kokoomuksen Tomi Reinikainen ei lähde ehdokkaaksi, mutta olen varma, että kokoomuksen Hanna Saarella on hurjat halut ryhtyä ehdokkaaksi, vaikka asiaa ei Kalajoki-lehdessä mainitakaan.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee säätiön saneerausta. Kysymys on Kansanmusiikkisäätiön saneeraushakemuksesta. Kuuluuko yrityssaneerauslaki säätiöille?

Televisiosta katsottua

Suomi joutui nöyrtymään jääkiekon MM-kisojen välisarjan viimeisessä ottelussa tähtipelaajia vilisevälle Venäjälle 5-0. Suomi ei pystynyt käyttämään omaa vahvaa hetkeään hyväksi ja Venäjä rynnisti lopulta mestarillisesti lohkovoittoon. Leijonat kohtaa puolivälierässä Tshekin. Venäjä mittaa puolestaan Kanadan.

Terveys ja liikunta

Paino 105,9 kg, verenpaine 171/109, lepopulssi 60. Pyöräily 63 km/432 km

Loppukevennys

Biologian tunnilla opettaja selitti: - Eläimet, jotka imettävät, ovat nisäkkäitä. Pikku-Kalle viittasi innokkaasti ja kysyi: - Ovatko linnut sitten munakkaita?

Telaketjukänni: Liikkuu eteenpäin otsanahkaa rypistämällä.

Hannu ja Kerttu-krapula: Aamulla voit kätevästi suunnistaa vessaan yöllä oksentamaasi vanaa seuraillen.

Ruma ankanpoikanen-krapula: Aamulla on vierellä väärät munat.

- Mitä kobra opiskelee yliopistossa? – Hisssssstoriaa.

- Mitä? sanoi Laura Voutilaisen pojan opettaja, isäsikö loukkaantui räjähdyksessä? – Kyllä, äiti räjähti perjantai-iltana.

Matti Wuori totesi Janina Anderssonille: - Jos et ole koskaan nähnyt idioottia muovin sisälle pakattuna, niin katso ajokorttiasi!

Fryckman oli istunut kaksi päivää vankilassa pitkästä tuomiostaan, kun vaimo tuli häntä tapaamaan: - Ei, nyt minun on lähdettävä, vaimo sanoi. – Nyt jo, vastahan tulit. – Minun täytyy mennä auttamaan äitiä, hän pitää juhlat tuomareille.

- Oletteko läheistäkin sukua toisillenne, kysyi pomo oululaismieheltä. – Kaukaista, vastasi toinen, minä olen vanhin ja hän on nuorin neljästätoista sisaruksesta.

tiistai 18. toukokuuta 2010

TI 18.05.2010













Päivän sää

Lämpötila aamulla + 15 C, päivällä 25 C, illalla jatkuvampaa sadetta.

Tapahtumat

Eilen Veikko Lesell oli tavoittelut minua valokuva-asioissa. Hän lahjoitti minulle erittäin merkittävän valokuva-aineiston Kalajoesta. Sain valokuva-aineiston haltuuni tänään. Kiitän nöyrimmästä Veikko Leselliä tästä arvokkaasta aineistosta. Katso http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2010/05/historiallisia-kuvia.html

Kävin tänään Rautiosssa äitiäni katsomassa ja samalla myös muilla asioilla.

Kävin tänään katsomassa kuviskerhon näyttelyä. Töiden taso oli minulle positiivinen yllätys.

Olen tänään reservin yliluutnanttina ihmetellyt poliisin ja oikeuslaitoksen toimintaa Kainuussa. Otan esimerkin. Henkilö on ampunut kiväärillä toista henkilöä otsaa. Henkilö kuoli välittömästi. Poliisi on epäillyt ampujaa varomattomasta aseenkäsittelystä. Oikeusistuimissa asiaa on käsitelty hovioikeutta myöten. Oikeuden tulos on kuvaannollisesti sanoen se, että Manne pääsi vapaaksi ja vainajalle annettiin sakot. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä ei ole varomaton aseenkäsittely, vaan selkeä tappo. On vahvat syyt epäillä, että poliisi on laiminlyönyt velvollisuutensa rikosten tutkinnassa. Vastaavia tappoepäilyjä on Kainuussa useampia. Mielestäni kaikki nämä tapaukset on avattava uudelleen ammattitaitoisen rikostutkinnan kautta. Onko kaikkia tapauksia yhdistämässä yksi ja sama asia?

Kävin katsomassa naisten kolmossarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – Esse IK. Vieraat olivat 4-2 parempia.

Uutiset

Pohjanlahdelle, Pyhäjoen ja Tornion välille suunnitellaan jopa tuhatta tuulivoimalaa.
Niiden tuotanto olisi kaksi kertaa suurempi kuin Suomen hallituksen asettama tuulivoimatavoite. Kalajoelle on suunnitteilla useita tuulivoimapuistoja.

Valtameristä tulee kalattomia vuoteen 2050 mennessä, jollei kalastusaluksien määrää leikata ja kalakantojen anneta elpyä, YK:n asiantuntijat varoittivat maanantaina. YK:n ympäristöohjelman UNEPin mukaan tonnikalakannan jyrkkä vähentyminen vain symboloi tulossa olevaa, pahempaa
ekologista katastrofia. YK:n mukaan 30 % maailman kalavarannoista on jo romahtanut ja
vain neljännes kannoista on terveissä lukemissa. Miljardi enimmäkseen köyhissä maissa
asuvaa ihmistä on riippuvaisia kalasta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Hitlerin kotkanpesää eli Hitlerin loma-asuntoa.
Toinen lehtileike on Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus: KHO:lta odotettu päätös. Kysymys on Tiitisen listan salaamisesta ja tiettyjen poliitikkojen suojelusta.
Kolmas lehtileike käsittelee Meksikonlahden öljykatastrofia. Jopa 90 metriä paksuja lauttakerrostumia on otsikkona.

Televisiosta katsottua

Tshekki - Latvia 3-1 (0-0,2-0,1-1)

Terveys ja liikunta

Paino 105,6 kg, verenpaine 163/108, lepopulssi 59. Pyöräily 24 km/369 km.

Loppukevennys

Miettinen meni terveyskeskukseen saadakseen lääkärintodistuksen ajokorttia varten. Tohtori tutki miehen tarkoin, teki joukon kokeita ja kysyi sitten, oliko kellään lähisukulaisista tubia. – Tubia ei ole. Miettinen mietiskeli, mutta vaimon veljellä on Audi.

Orkesteri meni erääseen seurantaloon keikalle. Orkesterin laulusolisti kysyi paikalle osuneelta vahtimestarilta: - Onko tässä salissa hyvä akustiikka? Vahtimestari vastasi: - Ei, se on aika huono painikilpailujen jäljiltä, mutta kyllä se paranee, kun vähän tuuletetaan.

- Kerropa isälle, Kalle, mitä teillä tänään koulussa käsiteltiin. – Hypotenuusaa. – En tiennytkään, että teillä käsitellään jo tässä vaiheessa sukupuoliasioita.

Muuan hurmurityyppi halusi tehdä daamiinsa vaikutuksen ja vei hänet Savonlinnan oopperaan. Oopperan jälkeen daami kysyi partneriltaan, mitä tämä piti libretosta. Mies vastasi, ettei ne häntä haittaa – nehän on niin ohuitakin kuin silkkipaperi.

Nilsiään tuli uusi, nuori ja komea lääkäri. Tahkovuoren baarissa todettiin: - Jos ei nyt tule naiset sairaaksi, niin täytyy olla joku vika.

- Tunnustatteko syyllisyytenne? tuomari kysyi syytetyltä oikeudessa. – Ei, en missään tapauksessa! – Onko teillä sitten alibi? Tai voin kysyä toisinkin: näkikö teitä kukaan kun murto tapahtui? – Ei onneksi, ketään ei ollut lähettyvillä.

Mies meni Lissabonissa kadulla sokean kerjäläisen luo ja sanoi: - Tässä on sinulle 100 euroa.
– Mutta tämähän on vain 50 euroa! – Mitä, etkö olekaan sokea? – En, olen tuuraamassa sokeaa kaveriani. – Ja missä hän sitten on? – Joko hän on elokuvissa tai sitten hän on koeajamassa uutta autoaan.

maanantai 17. toukokuuta 2010

MA 17.05.2010














Leskenlehtiä

Päivän sää

Lämpötila aamulla +16 C, päivällä +27 C, tuuli 4m/s

Tapahtumat

Olin tänään yhteydessä Kainuun poliisipäällikköön ja hän kertoi, että Suomussalmen asia on valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavana. Samalla hän kertoi, että Ylivieskan ja Oulun poliisien virkarikosepäilyjen osalta Ylivieskan ja Oulun poliisipäälliköt antavat lausuman valtakunnansyyttäjävirastolle. Näin ollen valtakunnansyyttäjävirasto on nyt aallon harjalla monen asian suhteen. Minulla on kuitenkin oikeus saada poliisipäälliköiden lausumat asioista itselleni jotta voin seurata mitä he ovat vastanneet.

Lähetin sähköpostia Timo Soinille, Pentti Oinoselle ja Raimo Vistbackalle. Lähetin korkeimmalle oikeudelle kiirehtimispyynnön tuomioiden purkuasioissa.

Olen saanut lukuisia yhteydenottoja, joissa minua pyydetään asettumaan kansanedustajaehdokkaaksi. Virallisemmalta eli puolueen piiristä tiedusteluja on tullut muutama. Perussuomalaisten kannatus on noussut viime eduskuntavaaleista merkittävästi. On enemmän kuin todennäköistä, että Oulun vaalipiirin alueelta tulee valituksi vähintäänkin yksi kansanedustaja, mutta toinenkin on mahdollisuuksien rajoissa. Valituksi tulemiseen tarvitaan perussuomalaisten listalta noin 2500 - 3300 ääntä. Kalajokisten omat äänet riittävät oman kansanedustajan valintaan perussuomalaisten listalta. Keskustan listalta valituksi tulemiseen tarvitaan noin 5500 - 6000 ääntä. Sellaista äänimäärää keskustalaisista Kalajoelta ei kukaan saa. Kokoomuksen listalta läpimenoon tarvitaan noin 4500-5000 ääntä. Sellainen äänimäärä kalajokiselle kokoomuslaiselle on käytännössä mahdottomuus. Vihreiden osalta valituksi tulemiseen tarvitaan 4000 – 4500 ääntä. Valituksi tulemiseen on tärkeää se, että kotikenttä pitää. Tarvitaan siis erittäin suurta yksimielisyyttä. Nyt kalajokisilla olisi tuhannen taalan paikka.

Toinen asia omalta osaltani on jo ikä, kohta 60 vuotta. Oma tuntemukseni on, ettei se ole kuitenkaan ole mahdoton ikä kansanedustajan tehtävän hoitamisessa. Nettisivustoni kertoo kansalaisille kuka minä olen ja millainen minä olen. Minulla on kunnallisesta päätöksenteosta valtuutettuna kokemusta jo kuudelta valtuustokaudelta. Keskeiset asiat yhteisten asioiden hoidossa ovat minulle avoimuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja lainmukaisuus.

Kolmas asia on omat oikeusjuttuni. Kaikki voivat nähdä, että olen varmasti oikeassa. Katso
Osa 1
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle.html


Osa 2
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_23.html


Osa 3
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_7837.html


DVD-dokumentti youtubessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html


Valitettavasti Suomen oikeusjärjestelmä ei halua tunnustaa totuutta. Halutaan suojella rikoksista epäiltyjä kuten syyttäjä Sulo Heiskaria, poliisi Raimo Ollilaa ja asianajaja Antti Latolaa sekä lukuisia muita henkilöitä. Odotan korkeimman oikeuden päätöstä, sillä korkeimman oikeuden lain- ja oikeudenmukainen päätös varmistaisi kansanedustajaehdokkuuteni.

Toisaalta oma laintuntemukseni kansanedustajan työssä varmistaisi kansalaisille paremman oikeusturvan ja perusoikeuksien toteutumisen. Kansanedustajana minulla olisi mahdollisuus ja oikeus mennä oikeuskanslerin, eduskunnan oikeusasiamiehen, poliisiylijohtajan, korkeimman oikeuden presidentin ja valtakunnansyyttäjän luo ja lyödä nyrkki pöytään ja sanoa, että tästä lähtien noudatatte Suomen lakia. Pystyn myös juridisesti perustelemaan kussakin tapauksessa mitä Suomen laki ja ihmisoikeussopimukset asiasta sanovat. Minulla kansanedustajana olisi myös mahdollisuus valvoa, että näin myös tapahtuu. Tällä olisi äärettömän suuri vaikutus suomalaiseen poliisi- ja oikeusjärjestelmään sekä kansalaisten oikeusturvaan. Jos kansa katsoo, että tällaista miestä tarvitaan kansanedustajaksi niin silloin toivon, että ajatuksen kannattajat ryhtyvät toimimaan asian puolesta. Olen sitä mieltä, että yksikään nykyisistä kansanedustaja ei kykene tai ei uskalla toimia kansalaisten oikeusturvan ja perusoikeuksien puolustamisessa asian vaatimalla tavalla. Jos ja kun tulen valituksi kansanedustajaksi, niin monen pallit alkaa heilua. Moni rikoksiin syyllistynyt virkamies ja luottamushenkilö silloin varmaan pieree verta ja tuskailee tulevaisuutensa kanssa.

Kansanedustajaehdokkuus kiinnostaa minua siinä tapauksessa, että siihen on riittävä noste. Kansalaiset voivat ilmoittaa kantansa asiaan kevään ja kesän aikana. Teen päätökseni asiassa syksyllä.

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Heti kokouksen aluksi kaupunginjohtaja Jukka Puoskari esitti, että Erkki Aho lyhentäisi blogikirjoituksiaan. (Halusi vittuilla?) Toteutan kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin toiveen ja kerron kaupunginhallituksen päätöksistä huomisessa blogikirjoituksessani.

Uutiset

Suomi - Slovakia 5-2 (0-0,3-0,2-2)
29.20 1-0 Kontiola (Jaakola, Kapanen)
30.13 2-0 Nummelin (Hahl)
33.36 3-0 Jokinen (Nummelin, Puistola)
41.58 3-1 Tatar (Starosta)
56.34 4-1 Jokinen(Nummelin,Miettinen)yv
58.01 4-2 Mihalik (Starosta, Bartovic)
58.54 5-2 Aaltonen (Niskala, Rinne) tm
Maalivahdit Jäähyt
Rinne FIN 10+10+ 7=27 FIN 3 x 2 min
Budaj SVK 10+11=21 SVK 4 x 2 min
(vaihto ajassa 40.00)
Stana SVK 9= 9 Leijonien
(pois 58.24-58.54)

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Timo Soinin haastattelua, jossa hän toteaa suurten puolueiden ajavan liittovaltiota.

Toinen lehtileike käsittelee Thaimaan tilannetta. Bankok on kaupunkisodan partaalla.

Televisiosta katsottua

Ruotsi - Kanada 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Terveys ja liikunta

Paino 106,1 kg, verenpaine 165/109, lepopulssi 62. Pyöräily 40 km/345 km

Loppukevennys

Nuori mies oli valmistautumassa viikonloppua varten ja haki pienestä kyläkaupasta tarvittavia välineitä. – Päivää. Onko teillä Juomunäkkiä? – Ei satu olemaan, mutta kävisikö hapankorppu?

- Mikä on sen aasin nimi, jolla Jeesus ratsasti Jerusalemiin? – Halle. Kansahan huusi: Halle, lujaa!

Nuoren tytön iltarukous: Anna Onnin tulla ja tunnin olla.

- Miksi taidemaalarit ryyppäävät niin rajusti? – He haluavat, että taju menee kankaalle.

- Mikä on Anna Erikssonin vastakohta? – Ota Nokia.

- Mikä on suurinta Napoleonissa? – N-kirjain.

Maija, mitä mieltä sinä olet intimiteettisuojasta? – Minä en käytä mitään, vastasi Maija itsevarmasti.

Aatos Erkko sanoi sihteerilleen: - Olen huonovointinen, mene ostamaan minulle sairaala.

Sauli Niinistö oli pienenä luokkansa pahin suustaan. Kerran opettajatar sanoi hänelle: - Pane kätesi rinnalle ja lupaa, ettet enää koskaan kiroa! – Selvä, vastasi Sauli, oikean vai vasemman rintanne päälle?

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

SU 16.05.2010













Päivän sää

Lämpötila aamulla +14 C, päivällä + 28 C.

Tapahtumat

Suomi viettää tänään sunnuntaina sodissa kaatuneiden muistopäivää. Liput nostetaan salkoihin talvi- ja jatkosodassa sekä vuoden 1918 sisällissodassa surmansa saaneiden muistoksi. Lappeenrannassa kirkkomaan multiin siunataan 37 sankarivainajaa.

Kävin katsomassa IV-divisioonan jalkapallo-ottelun K-Pallo- No Stars. Vieraat olivat selkeästi parempia numeroin 1-6. Vieraat hallitsivat keskikenttää ja sitä kautta koko peliä. Tosin ikämiespitoiselta vaikuttava vierasjoukkue protestoi ankarasti kaikkea liikkuvaa. Vastaavaa en ole aikaisemmin nähnyt enkä kuullut.

Tapani Kärjä 21. SM-maastojuoksun 6 km:n matkalla. Katso tulokset http://www.lahdenahkera.fi/@Bin/261272/m22+6.txt

Uutiset

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on vapauttanut perjantaina toisen Kalajoen henkirikoksesta epäillyn. Poliisi esitti miehen vangitsemisen jatkamista. Käräjäoikeus ei kuitenkaan yhtynyt Jokilaakson poliisin esitykseen vangitsemisen jatkamisesta vaan vapautti miehen. Toinen henkirikoksesta epäilty mies on yhä vangittuna. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Miehiä epäillään 33-vuotiaan miehen surmasta. Henkirikos tapahtui toukokuun alussa.

Evankelisluterilaisen kirkon perheasiain johtajan Martti Eskon mukaan 38 hyväksikäytön uhria on ottanut häneen yhteyttä parissa viikossa.
- Puheluja tulee edelleen. Oikeastaan melkein joka päivä on tullut joku, mutta enimmillään kuusi päivässä, Esko sanoi STT:lle lauantaina.
Kotimaa-lehti kertoi perjantaina, että perheasiain johtajan saamien yhteydenottojen perusteella lapsia hyväksikäyttäneitä suomalaispappeja näyttäisi olevan ainakin kahdeksan.

Deutsche Bankin pääjohtaja Joseph Ackermann ei usko, että Kreikka selviytyy kaikista veloistaan.
– Epäilen, että Kreikka olisi joskus tulevaisuudessa sellaisessa asemassa, että se pystyisi maksamaan kaikki velkansa, Joseph Ackermann sanoi ZDF-televisiokanavan haastattelussa eilen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini väittää pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) valehdelleen kansalle Suomen mahdollisuuksista saada takaisin Kreikalle myönnetty 1,6 miljardin euron laina.
Soini repesi nauramaan Ylen Ykkösaamun haastattelijan tiedusteltua, uskooko Soini Kreikan maksavan lainat takaisin.
-Sen takia nauran, että meidän herrat harhauttaa tietoisesti. En usko, että Katainen ja Vanhanen todella luulevat, että koko 1,6 miljardin potti saadaan takaisin, Soini hekotteli vastaukseksi. ››

Norjan jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Tommy Jakobsen on saanut koko MM-turnauksen loput ottelut kattavan pelikiellon erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Katso http://www.youtube.com/watch?v=Jzx6qwXkNlA

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kiirunan tilannetta. Lehtileikkeen otsikko: Kiirunan muutto lähestyy. Kiiruna joutuu asteittain siirtymään kaivoksen tieltä.

Toinen lehtileike käsittelee presidentin valtaoikeuksia. Jutun otsikko: Halonen jyrähti perustuslaista.

Televisiosta katsottua

Lauantai-illan huipentuma päättyi lopulta Venäjälle erä erältä 3-2 (1-0, 1-1, 1-1). Voitollaan Venäjä kipusi jatkolohko E:n kärkeen yhdeksällä pisteellä. Tanskalla ja Suomella on kuusi pistettä. Suomi pelaa seuraavaksi maanantaina Slovakiaa vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 106,1 kg, verenpaine 167/105, lepopulssi 61. Pyöräily 35 km/305 km

Loppukevennys

Lääkäri kertoi pariskunnalle, että sillä oli mahdollisuus saada vain yksi lapsi. Suvun nimen ylläpitämiseksi molemmat halusivat tietysti poikaa. Kuinka ollakaan lapsi oli kuitenkin tyttö. Pariskunta taisi olla katkera, koskapa tytölle annettiin nimeksi Unelma Sirpa Leena.

Toivossa on hyvä elää ja Uskossa on hyvä kuolla, sanoi lapamato.

Seurakuntaan tuli Japanista kirje, jossa kolme lapsi- ja nuorisotyöntekijäksi opiskelevaa tiedusteli mahdollisuutta päästä työharjoitteluun seurakuntaan. Harjoittelijaehdokkaat vaikuttivat hyviltä, koska he olivat kirjeen mukaan ”vastuuntuntoisia, raittiita ja hyväkäytöksisiä sekä lasten kanssa hyvin toimeentulevia”. Hakemuksen käsittely eteni myönteisesti, kunnes joku kiinnitti huomiota hakemuskirjeen allekirjoittaneiden nimiin: Kakara Katoshi, Ojasha Magashi ja Humalasha Kiroshi.

Kustavilaispoika totesi: - Mikä ei ole Kustavissa, se on paskaa.

Lentokentällä: - Pitäisi päästä Alaskaan. – Pääseköhän noilla koneilla edes ylöskään…

Blondi tuli bensa-asemalle ja tarkasti öljyt autostaan. Katsellessaan öljytikkua hän kysyi naapuriauton kuskilta: - Anteeksi, voisinko lainata sinulta pitempää tikkua? Tämä minun ei ylety öljyyn asti.

- Jani, miksi et ollut koulussa eilen? kysyi opettaja. – Mummo kuoli. – Ei ole totta, näin hänet aamulla keittiön ikkunassa. – Joo, isä sanoi, että annetaan hänen olla siinä, niin saadaan vielä kuukauden eläke.