torstai 30. syyskuuta 2010

TO 30.09.2010


















Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, päivällä + 6 C

Tapahtumat

Lähetin valtakunnansyyttäjälle ja poliisihallitukselle aineiston kiireellistä selvitystä ja toimenpiteitä varten.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: VKSV@oikeus.fi ; matti.nissinen@oikeus.fi ; kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo@intermin.fi ; tuija.brax@oikeus.fi ; kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi
Cc: timo.soini@europarl.europa.eu
Sent: Thursday, September 30, 2010 6:53 AM
Subject: Valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle ja poliisihallitukselle

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle ja poliisihallitukselle kiireellisiä toimenpiteitä varten
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/valtakunnansyyttaja-matti-nissiselle-ja.html
Kalajoella 30.09.2010

Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Kalajoki-näyttelyssä on käynyt syyskuun loppuun mennessä 8900 vierasta.

Sain tänään oikeusrekisterikeskuksesta maksukehotuksen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden uhkasakon maksamatta jättämisestä. Minun on maksettava 400 euroa 22.10.2010 mennessä. Jos en maksa sakkoa, se voidaan muuntaa vankeudeksi. Näin Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätös, mikä on saatu aikaan monen rikoksen avulla, on aiheuttamassa minulle vankeusrangaistuksen ja näin rikoksiin syyllistyneiden teot saavat entistä rankemman luonteen. Työttömyyskorvaukseni on 410,08 euroa kuukaudessa ja sakko 400 euroa. Minun pitää elää kuukausi 10 eurolla. Kysymys on kiistatta ihmisoikeusrikoksista.
Minun pitää maksaa sakko ajoissa, mutta oikeusministeri Tuija Brax ja poliisiministerin Anne Holmlund eivät ole vastanneet minulle, vaikka ”eräpäivä” oli jo 24.9.2010. Poliisiylijohtaja Paatero ei ole vastannut minulle vaikka ”eräpäivä” oli 8.3.2009. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kirjallinen-kysymys-vastattavaksi.html

Poliisirikoksia tutkiva Heli Haapalehto ei ole saanut mitään aikaan puolessa vuodessa. Minun pitää noudattaa lakia, mutta ministereiden, poliisiylijohtajan, poliisirikoksia tutkivan henkilön ei tarvitse välittää lain noudattamisesta tuon taivaallista. Tämä on oikeusvaltio Suomi.

Uutiset

Kristillisdemokraatit tekevät välikysymyksen kiistellystä jätevesiasetuksesta. Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat oppositiosta välikysymyksessä mukana, mutta Sdp ei ole.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kalajoenseutu 29.09.2010 yleisönosastokirjoitus Koulun ongelma on huono ilmanlaatu, eivät välitunnit. Kirjoitus on Merenojan koulun opettajakunnan kirjoitus. Toinen lehtileike: Kalajoenseutu 29.09.2010 Tapani Kärjä hallitsi Kalajoki-hölkkää.

Televisiosta katsottua

Keisareittemme jäljillä: Aleksanteri II.

Terveys ja liikunta

Paino 98,8 kg, verenpaine 159 / 99, lepopulssi 54. Uinti 1000 m / 59 000 m, kuntosali 1 tunti / 4,5 tuntia,

Loppukevennys

Laihialainen voitti lotossa lukuisia miljoonia. Vaimo kysyi mitä nyt tehdään kerjuukirjeiden kanssa.
- Niin, kyllä sinä minun mielestäni voit jatkaa niiden lähettämistä.

Pikku-Ville saapuu maaotteluun Stadionille ja asettuu kaikkein kalleimmille paikoille. Vieressä istuva setä kysyy uteliaana: - Mitenkä sinä tähän tulit? – Isän pääsylipulla vain. – Entä missä isäsi sitten on? – Hän on kotona ja etsii pääsylippuaan.

Apteekkari: - Tämä lääke tulee tappamaan influenssabasillit silmänräpäyksessä. Asiakas: - Eikö teillä ole sellaista lääkettä, joka tappaa ne hitaasti ja hirmuisia tuskia tuottaen?

Kansanrunouden professori Väinö Salminen oli uimassa jossakin syrjäseudulla. Rannalle saapuu pari jätkää pyssyineen. Uijan nähtyään toinen virkkaa: - Ammu, tuolla menee hylje! – Älkää ampuko, minä olen professori Salminen! – Älä usko sen sanoja, virkkoi taas jätkä, - se valehtelee.

Isänmaallisen kansanliikkeen kukoistusaikana oli ”Uudessa Suomessa” ilmoitus, jossa haluttiin palvelukseen lapualaismielistä kotiapulaista. Tuleepa silloin reipas nuori neitokainen katsomaan paikkaa ja kysyy: - Pitääkö ottaa osaa myös kyydityksiin?

Samin äiti lenkkeili innokkaasti joka ilta samaan aikaan. Eräänä iltana soi puhelin ja Sami vastasi: - Äiti ei ole nyt kotona. Sillä on taas se juoksuaika.

Isä soitti kotiin ja Eija vastasi puhelimeen. – Hei Eija, miten siellä menee? – Ihan hyvin, Eija vastasi reippaasti. Nuohooja kävi ja äiti on nyt kylvyssä.

- Meidän iskällä on semmoinen puukko, jossa lukee Iisakki Järvenpää, kehaisi Tommi. – Mitä toi nyt on, vähätteli Janne. Mun isällä on semmoinen veitsi, jossa lukee Aulangon hotelli.

Isä kylvetti pikkuista Vesaa. – Hienostihan se kävi, hän huokasi tyytyväisen toimituksen päätyttyä. Hyvin selvittiin ilman äitiäkin. – Joo, myönsi Vesa. Äiti vaan riisuu multa kengät ennen kylpyä.

Mainos: Täällä ei kiskota munista, kanamunat vain 9 mk kilo.

Oli lapsena pipo kireällä, ikkunat metsään päin ja palikat patterin raossa.

Joulupukkiin en usko, mutta tonttuja on.

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

KE 29.09.2010














Päivän sää

Lämpötila aamulla -1 C, päivällä + 9 C

Tapahtumat

Sain tänään suojelupäätökseksi epäilemäni Oulun poliisin päätöksen. Asia menee valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavaksi. Katso
Suojelupäätös – virkarikos?
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2010/09/suojelupaatos-virkarikos.html

Tänään oli Kalajoenseudussa yleisönosastokirjoitus, mistä olen iloinen ja tyytyväinen.
Katso: Erkki Ahon kulttuurityö
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/09/erkki-ahon-kulttuurityo.html

Kalajoki-näyttely
http://kalajoki-nayttely.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttely.html

Uutiset

Islannin entinen pääministeri Geir Haarde joutuu valtakunnanoikeuteen. Maan parlamentti on äänestänyt Haarden asettamisesta oikeuden eteen tämän osuudesta talouskriisiin, joka ajoi Islannin lähes vararikkoon.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen keskeinen luottamushenkilö on ollut heinäkuusta asti vangittuna epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Miestä epäillään lähisukulaisensa tai -sukulaistensa hyväksikäytöstä. Vangittu mies toimi aiemmin suuren eteläsuomalaisen rauhanyhdistyksen puheenjohtajana. Hän on yhä vanhoillislestadiolaisten johtoelimen Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen valitsemana liikkeen luottamustoimessa. Poliisitutkinnassa rikosepäilyt ovat laajentuneet. Luottamushenkilön kolme sukulaismiestä vangittiin hyväksikäyttörikoksesta epäiltyinä samana päivänä kuin ensin vangittu mies. Heistä kaksi vangittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltynä. Vangituista muut kuin ensin vangittu pääsivät vapaaksi elokuussa.

Eduskunnan palkkiotoimikunta päätti ensi vuonna tehtävistä kansanedustajien palkan korotuksista eilen. Kansanedustajan kuukausipalkkio nousee 387 eurolla 6335 euroon. Yli 12 vuotta toimineilla korotus on 416 euroa. Tennilän mukaan kahdeksan prosentin palkankorotus on perusteeton ja jakaa kansaa entisestään. Edustajien palkkiot nousevat ensin marraskuussa 1,5 prosenttia ja vaalien jälkeen 6,5 prosenttia. - Näin ne tuloerot syntyvät, summaa Tennilä.

Yleisradion ex-toimitusjohtaja muistelee vauhdikkaita opiskeluaikojaan tänään julkaistussa kirjassaan Outolintu. Opiskeluaikoinaan 90-luvun alkupuolella Jungner tavoitteli - lukuisten muiden naisten ohella - myös nykyisen pääministerin Mari Kiviniemen (kesk) huomiota. Kirjassaan hän kertoo, kuinka hän eräissä juhlissa ajautui tukkanuottasille daamista nykyisen asuntoministerin Jan Vapaavuoren (kok) kanssa.
- Janin lähdettyä hakemaan lisää juotavaa Mari puraisi minua sormesta. Myöhemmin vessajonossa kerroin voitonriemuisena edessäni jonottavalle Janille, että hänen oli turha tuhlata aikaansa Mariin, peli oli pelattu ja sormeani oli jo purtu. Möläytys kostautui, kun Vapaavuori teki vastaiskun.
- Nokkelana poikana Jan oli palannut Marin luo ja kysynyt: "Mitä täällä oikein tapahtui? Mikael tuolla leveilee kaikille, että sinä imeskelit hänen sormiaan." Mari ei puhunut minulle kahteen kuukauteen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike:Iltalehti maanantai 27.9.2010. Kepulle kelpaa! Keskustanuoret palkkasi rahasotkujen ryvettämän nuorisopoliitikon. Ammattikoululaisten opiskelijajärjestö Osku ry:n puheenjohtaja Sami Hänninen (kesk.) erosi kesällä tehtävästään järjestössä paljastuneiden taloussotkujen vuoksi.
Erkin kommentti: Sami Hänninen on Kalajoen kaupunginvaltuutettu. Hän ei ollut eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Sami Hänninen on ehdolla Keskustan Oulun piirin kansanedustajaehdokkaaksi ja on niiden joukossa, joista piirikokous päättää. Kielteinen julkisuus ei edistä Sami Hännisen urakehitystä.
Toinen lehtileike: Kaleva tiistai 28.9.2010 Etelän suunta repii välejä. Keski-Pohjanmaalla aloitetaan kuntakierrokset yhteisymmärryksen löytämiseksi.
Erkin kommentti: Mielestäni oikeuskansleri Jaakko Jonkan ratkaisu oli kansalaisten kannalta oikea. En ymmärrä turhaa vouhotusta asian tiimoilta. Toholammin kunnanjohtajan Jari Kangasvierenkin kannattaisi keskittyä kuntansa kannalta muihin tärkeämpiin asioihin kuin päätöksestä valittamiseen.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 161 / 94, lepopulssi 51. Uinti 1000m / 58 000m.

Loppukevennys

Urheilumiehenä Ike halusi mukaan hiihtokilpailuihin, mutta häntä ei huolittu. – Miksi ihmeessä? Masa kummasteli. – Väittivät, että väärä sarja. – No, mihin sä pyrit? – Naisten takaa-ajoon.

- Miten mies oppii tuntemaan itsensä? – Menee naimisiin, niin kyllä vaimo kertoo.

Nykykaupunkilainen iltasatu alkaa: - Olipa kerran neljä karhua, isäkarhu, äitikarhu ja lapsikarhut äidin ja isän edellisestä avioliitosta.

Äiti valmistautui ravintolailtaan ja ehosti kasvojaan peilin edessä. Viisivuotias Kalevi seurasi puuterin ja värien levitystä ja kysyi: - Miksi sä panet meikkiä naamaas? – Näyttääkseni kauniimmalta, äiti vastasi. – Mikset sä sitten näytä?

On kova raittiusmies; se koettaa juomalla hävittää viinan maailmasta.

Mukava poika, varsinkin nukkuessaan.

Kauhajoen kirkossa 1900-luvun alkupuolella saarnasi kirkkoherra Lybeck voimakkaalla äänellä uskosta ja siihen tulemisesta. Kovalla äänellä kirkkoherra kysyi: - Mistä usko tulee? Kirkon penkissä istui perähyyppäläinen Usko Vakkuri-niminen mieshenkilö, ja hän vastasi kovalla äänellä: - Usko tulee Vakkurinkylästä.

Karkkilalaisella Eerolla oli Aira-niminen tyttöystävä. Tästä Ahmoon pojat saivat aiheen huudella kaverilleen: - Muista sit, Eero, älä laita päätäs airanrakkoon!

Savolainen ja ranskalainen tekivät sinunkauppoja. Ranskalainen ojensi kätensä ja sanoi: - Pier. Savolainen naurahti ja vastasi: - Ei haettoo mittää, kun ei vuan ripuliksi kerkii.

- Kääkö tämä auto Muuruveellä? – Ei kää kun naftalla.

tiistai 28. syyskuuta 2010

TI 28.09.2010


















Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, päivällä + 8 C

Tapahtumat

Tein kantelun oikeuskansleri Jaakko Jonkalle. Katso
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/oikeuskansleri-jaakko-jonkka.html

Suomessa kansalaisten oikeusturva paranisi huomattavasti, jos
1. korkein oikeus perustelisi päätöksensä Suomen lain, EU:n ihmisoikeussopimuksen ja EIT:n päätösten edellyttämällä, ja jos
2. laillisuusvalvojat ja poliisit lopettaisivat eivät anna aihetta-päätösten tekemisen ja perustelisivat päätöksensä lainmukaisesti asiallisesti ja ymmärrettävästi.

Tänään oli kaupunginvaltuuston kokous. Kuvassa esityslista. Tontin myynti rakennuspalvelu Sami Hyypälle perustettavan yhtiön lukuun aiheutti keskustelua. Valtuutettu Riitta Tilus tiedusteli menettelytapoja ja esitetti kritiikkiä asioiden hoitamista kohtaan. Minä otin blogissani kantaa jo aiemmin asiaan, koska katsoin, ettei menettelytavat kestä kriittistä tarkastelua.
Vasankarin koulun ostotarjouksen sisältyi ehto, mikä herätti kritiikkiä: ”Maksu kokonaisuudessaan voidaan suorittaa sitten, kun kiinteistömme Kokkolan Öjassa on saatu myytyä”. Vasankari koulu myytiin Outi ja Jouni Kalliokoskelle 76 000 euron hinnalla.
Pengertien rakentaminen Laumalahden alueelle herätti keskustelua, koska päätösesitys oli 260 000 euroa+ alv, mutta määrärahaa tarkoitukseen ei ollut budjetissa. Kaupunginhallituksen esitys oli, että tie rakennetaan. Muotoseikoista ei välitetty. Kalajokinen johtaminen on kuin autolla ajamista, mutta keltaiset viivat eivät häiritse ajamista.

Uutiset

Patentti- ja rekisterihallitus vaatii vaalirahasta huomautuksia saaneilta kymmeneltä säätiöltä uusia selvityksiä. Patentti- ja rekisterihallitus haluaa varmistuksen, että säätiöt ovat muuttaneet toimintaansa.
Vaalirahakohu velloo varmasti yhtä kauan kuin selvittämättömiä asioita riittää. Patentti- ja rekisterihallituskin haluaa, että jo huomautuksen saaneet puolueisiin sidoksissa olleet säätiöt tekevät uudet selvitykset vaalirahakäytännöistään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Onni hymyilee Kalajoelle. Toinen lehtileike: Kuhina lottomiljonääristä alkoi heti. Kolmas lehtileike: Loton jättipotti sekoitti pikkukaupungin. Neljäs lehtileike: Kateus iski pikkukaupunkiin.

Terveys ja liikunta

Paino 99,1 kg, verenpaine 168/101, lepopulssi 52. Kävely 12 km / 565 km. Pyöräily 28 km / 2394 km, uinti 1000m / 57 000m.

Loppukevennys

- Mikä on pitkän elämän salaisuus? – Vanhuus.

- Mikä on luotettavin alkometri? – Vaimo.

- Onko sosiaalitoimistossa? – On, kyllä. – Saisinko seuraa?

Eräällä papilla oli saarnastuolissaan mukana pilli, johon hän puhalsi, kun hänen sanankuulijansa nukahtivat. Heti vihellyksen kuultuaan nämä havahtuivat valveille. – Kyllä te olette kummallista joukkoa, torui pappi toimitettuaan herätyksen. – Kun minä julistan evankeliumia, vaivutte uneen, mutta kun minä leikin pelleä, heräätte oitis.

- Keiden välillä käydään lehtimaailman pahimmat kiistat? – Apumiesten ja Seuraihmisten.

- Miksi vaimo puhuu ja mies vain vaikenee perheessä? – Koska meillä on vain äidinkieli.

- Mitä eroa on ystävällä ja vihamiehellä? – Ystävä pettää ja jättää, vihamies ei koskaan.

Saarna oli kestänyt jo puolitoista tuntia. Pappi oli käyttänyt tunnin ja neljänneksen profeettojen esittelyyn, eikä hän ollut vielä ehtinyt käsitellä kolmatta osakaan pienemmistä profeetoista. Hän piti pienen tauon ja lausahti: - Ja sitten meillä on Habakuk, mihin me hänet sijoitammekaan? Muuan mies nousi kirkon takaosassa pystyyn ja sanoi: - Hän voi saada minun paikkani, herra.

- Mikä on vaikeinta hissipojan työssä? – Muistaa aina oikea reitti.

- Mitä eroa on tyttöystävällä ja vaimolla? –Aika monta kiloa.

- Millainen on suomalainen mielidrinkki? – Samanlainen.

Lääkäri: - Ettekö tiedä, että vastaanottoaikani päättyy kello neljältä. Potilas: - Kyllä, mutta sitä ei tiennyt naapurini koira, mikä puri minua kello viideltä.

- Mitä yhteistä on Ilkka Kanervalla ja Björn Wahlroosilla? – Molemmat kahmivat tukiaisia.

- Kumpi tulee valtiolle kalliimmaksi: ulkoministerin luottokortti vai ulkoministerin sim-kortti?

- Mikä on kevään 2008 hittibiisi? –Virka-auto tuo, sim-kortti vie.

Maalaiseukko oli apteekissa ostamassa lääkettä sekä miehelleen että talon hevoselle. – Katsokaa nyt, että pulloihin tulee oikeat laput, virkkoi hän farmaseutille. – En tahdo, että hevoselle sattuu mitään ikävää ennen kevätkylvöjä.

maanantai 27. syyskuuta 2010

MA 27.09.2010











Päivän sää

Lämpötila aamulla -4 C, päivällä + 9 C

Tapahtumat

Kalajoen lottopotista on riittänyt puhumista Kalajoellakin.Voittaja on lehtitiedon mukaan mies.

Olen sopinut teknisen puolen kanssa, että Merenojan koulun homeongelmaepäilyt selvitetään perusteellisesti ja toimenpiteisiin ryhdytään jo tämän vuoden puolella. Kalajoen kaupungin ensi vuoden talousarvioon varataan riittävä määräraha ongelman korjaamiseen. Olen selvittänyt asiaa ja teen omalta osaltani kaiken voitavani asian korjaamiseksi. Otin asian esille illalla vielä valtuuston iltakoulussa.
Valtuuston iltakoulu alkoi kello 18. Etukäteismateriaalia ei jaettu, vaan valtuutetut tulevat kuuntelemaan kuten Jukolan pojat aikanaan lukkarin oppia. Palveluvastaavat ja muut esiintymishaluiset veivät toisten vapaa aikaa turhanpäiväiseen höpötykseen, koska esitykset olisi voinut jokainen valmistella huomattavasti paremmin ja lähettää aineistot etukäteen valtuutetuille. Epäilen, että suurin osa valtuutetuista on lukutaitoisia. Valtuuston iltakoulut ovat johtamistaidon pohjanoteeraus.

Uutiset

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) sai tiedon kaivosyhtiö Talvivaaran aikeista ottaa talteen uraania ennen kuin yhtiö julkisti suunnitelmansa. Toimitusjohtaja Pekka Perä sanoo kertoneensa asiasta henkilökohtaisesti Pekkariselle, jotta ministeriö osaisi valmistautua vastaamaan kysymyksiin asiasta. Perä kertoo Kalevan haastattelussa, että Talvivaaran hallitus päätti helmikuun alussa lähteä hakemaan lupaa uraanin talteen ottamiseksi. Suunnitelmasta annettiin pörssitiedote 9. helmikuuta. Perä ei usko, että ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) olisi voinut kuulla. Uraanihanketta on Perän mukaan valmistellut 10–20 hengen ryhmä Talvivaarassa. Ryhmästä on tehty hankekohtainen sisäpiirirekisteri.

Kiviniemi sai viime eduskuntavaaleissa Huomisen Suomi ry:ltä 57 350 euroa kampanjarahaa. Kiviniemi toimii itse yhdistyksen rahastonhoitajana. Kun yhdistystä perustettiin, Kiviniemi oli ministeri. Huomisen Suomi on rekisteröity reilut neljä vuotta sitten. Sen puheenjohtajana toimii Turkistuottajien viestintäjohtaja Päivi Marjatta Mononen-Mikkilä.
Kiviniemen vuoden 2007 kampanja maksoi 65991 euroa. Huomisen Suomi -yhdistys keräsi varoista 57350 euroa, joista seminaareista tuli 32000 euroa, taulumyynnistä 16050 euroa sekä yrityksiltä ja etujärjestöiltä 9300 euroa. Kiviniemi on vakuuttanut, että kukaan ei antanut hänelle yli 1700:aa euroa, mikä oli vanhan vaalirahoituslain ilmoitusvelvollisuusraja

Patentti- ja rekisterihallitus arvostelee Sdp:tä lähellä olevaa Urheiluopistosäätiötä, koska säätiö on jakanut 34 000 euroa vaalirahaa vastoin omia sääntöjään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Pietarissa muhii muutos. Kuvernööri Valentina Matvijenko ja muut ”komsomolilaiset” vaihtumassa nuoriin bisnesmiehiin.

Terveys ja liikunta

Paino 100,7 kg, verenpaine 157 / 99, lepopulssi 52. Kävely 12 km / 553 km, pyöräily 28 km / 2366 km, uinti 1000m / 56 000 m.

Loppukevennys

- Mikä on Aabrahamin poikain isän nimi? – Sitä pitää kysyä Aabrahamin vaimolta.

- Mitä vampyyri tilasi juomakseen ravintolassa? – Litra kokista.

- Mikä on uskonnollisin kahvileipä? – Munkkipossu.

Kerran muuan Kansallisteatterin etevä näyttelijätär, joka ei ollut liiallisella kauneudella pilattu, esitti ”Elinan surman” Kirstiä näytelmässä. Kun hän oli juuri suurella paatoksella saanut sanotuksi: ”Mutta minun poikani syntyy Kurkena”, kuului ääni katsomosta: - Taitaa tulla varis!

- Kummalta puolen lehmä tulee lypsää? – Alapuolelta.

- Saitko unenpäästä kiinni? – Sain jonkin ajanpäästä siitä jälkipäästä.

- Mikä on selkärepun vastakohta? – Vatsalaukku.

Entisaikaan sanottiin vuodetta sijaksi. Kun kerran pappi ja lukkari kinkerimatkoillaan olivat talossa yötä, meni palvelustyttö aamiaisella viemään kahvia. – Kummalle sialle minä ensin vien? kysyi tämä huoneeseen päästyään. Lukkari ehätti vastaamaan viitaten pappiin: - Vie tuolle isommalle sialle.

- Mikä on hevostilan nuorimman urospuolisen hevosen nimi? – Juni-ori.

- Mitä yhteistä on Pohjois- ja Etelä-Korealla? – Rajalinja.

- Mikä virus aiheuttaa valesairauden? – Höpöpöpö.

- Missä on taskuvarkaiden helvetti? – Nudistirannalla.

Ukko Brofeldt, Juhani Ahon isä, oli kova tupakkamies. Seurakunnassa oli kuitenkin ns, renqvistiläisiä, joiden mielestä tupakanpoltto oli syntiä. Muuan isäntä, ompelukoneagentti, suvaitsikin huomauttaa rovastille: - Kulkeehan rovasti, ei Ristus poltanna. – Ei se myynyt Singerin ompelukoneitakaan, vastasi ukko puhaltaen paksun pöläyksen piipustaan.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

SU 26.09.2010


















JHT:n valmentaja Kari Makkonen

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2 C, päivällä + 9 C aurinkoista

Tapahtumat

Kävin katsomassa Suomi-sarjan ykköslohkon ottelun JHT - EtPo72. Kotijoukkue voitti numeroin 9-3. Katsojia olisi voinut olla enemmän, nyt vain 354.
Kalajoki on sen verran pieni paikkakunta, että lottovoittaja paljastui sosiaalisen kontrollin perusteella. Onnittelut nuorelle lottovoittajalle.

Uutiset

Suomen kaikkien aikojen suurimman lottopotin voittaja löytyi Pohjois-Pohjanmaalta. Kalajokelainen internet-pelaaja voitti lauantai-iltana 7,2 miljoonaa euroa. Kaikkien aikojen suurin lottopotti toi ennätystulot myös Veikkaukselle. Suomalaiset lottosivat 19,2 miljoonalla eurolla.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Merenojan koulun sisäilma tutkitaan. Jutussa käsitellään totuutta varomattomasti.

Televisiosta katsottua

Tanssii tähtien kanssa ohjelmasarja alkoi.

Terveys ja liikunta

Paino 99,3 kg, verenpaine 154/94, lepopulssi 51.

Loppukevennys

- Miksi jänistuhot haavikossa eivät ole yhtä pahoja kuin koivikossa? – Aika parantaa haavat.

- Mikä on push-up rintaliivien tarkoitus? – Nostaa vajonneet ja yhdistää eronneet.

- Mitä yhteistä on syötöllä ja desillä? – Ne edeltävät maalia.

Eino Leino oli kerran Larin-Kyöstin vieraana, ja he söivät vanhan hyvän ajan Lindströmin pihviä. He olivat niin nälkäisiä, etteivät hiisku sanaakaan syödessään. Vihdoin isäntä työntää sinappipurkkia lähemmäksi ystäväänsä ja sanoo: - Syö tätä, se kasvattaa järkeä! – Sinun vai minun, kysyi Leino.

- Missä sijaitsee Karkkila? – Namibiassa.

- Miten nuoresta pukista tulee vanha pässi? – Menemällä naimisiin.

- Mitä eroa on naisilla ja miehillä? – Naiset ovat nisäkkäitä ja miehet munakkaita.

Akseli Gallen-Kallela maalasi professori Matti Äyräpään muotokuvaa ja kehotti malliaan arvostelemaan työtä. Tämä piti kuvaa hyvänä, mutta väitti sitä vähemmän ”näköiseksi”. Mihin Kallela vastasi: - Ja kuka peeveli välittää viidenkymmenen vuoden kuluttua, millainen naama sinulla on ollut!

- Ketkä ovat parhaita vitsiniekkoja? – Spitaaliset – niiltä irtoaa helposti huuli.

- Millainen on samantekevä? – Hyvä kopiokone.

Kaksi tunnettua näyttelijää keskusteli kerran, miksi eräs oopperalaulajatar usein laulaessaan sulkee silmänsä. – Katsohan, selitti toinen – hän on niin tavattoman hyvänluontoinen ihminen, ettei siedä nähdä lähimmäistensä kärsivän.

lauantai 25. syyskuuta 2010

LA 25.09.2010












Kalajoen Nuorisoseura ja Kalajoen Osuuskauppa

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, sataa, päivällä + 5 C sadetta.

Tapahtumat

Kävin katsomassa jääkiekko-ottelun JHTE2- Raahe-Kiekko. Kotijoukkue voitti 9-0. Kävin katsomassa jääkiekko-ottelun JHTD – Limingan Kiekko. Kotijoukkue voitti ottelun 7-4.

Uutiset

Nelosen uutisten mukaan arvopaperimarkkinoita valvova Finanssivalvonta (Fiva) selvittää ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) perheen osakesijoitukset Talvivaaran kaivosyhtiössä. Helsingin poliisin talousrikosyksikön johtaja vahvisti asian Helsingin Sanomille.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kiinan yhden lapsen politiikka tienhaarassa.

Televisiosta katsottua

Katsoin dokumentin Sotatoimi Falklandilla. Vuonna 1982 Argentiina pommitti kahta brittien joukkojenkuljetusalusta ja 50 miestä sai surmansa.

Terveys ja liikunta

Paino 99,1 kg , verenpaine 152/84, lepopulssi 53. Uinti 1000 m / 55 000 m.

Loppukevennys

- Miksi narkkarit menevät lukioon? – Siellä saa valita aineet vapaasti.

- Miksi kellotaulun tuntiviisari on yleensä paksumpi kuin minuuttiviisari? – Se saa vähemmän liikuntaa.

- Mistä apu nuoriso-ongelmiin? – Vanhenemisesta.

- Mitä yhteistä on kirjailijalla ja talonmiehellä? – Luomisen tuska.

- Mitä saadaan, kun hirmulisko leikataan kahtia? – Kaksi puoliskoa.

- Mitä on ryhmäseksi? – Mukulatalkoot.

Ylioppilas, joka on tullut filosofian tenttiin, ei osaa juuri mitään. Professori koputtaa lopulta omaa ohimoaan ja virkkaa: - Taitaa olla yläkerta huonosti sisustettu! – Niin on täälläkin, vastaa toinen napauttaen päätään.

- Millä nimellä tunnettiin ennen Neuvostoliiton postilaitos? – Komposti.

- Mihin avaruus loppuu? – Ässään.

- Mikä yhdistää kaikkia suurmiehiä? – He ovat syntyneet liputuspäivinä.

Jaakko Gummeruksella, kirkkohistorian professorilla, oli tapana tiedustella ylioppilailta ennen tentin alkamista: - Mitä minun pitäisi herroilta kysyä, että saisin oikean vastauksen?

perjantai 24. syyskuuta 2010

PE 24.09.2010










Merenojan koulu

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 7 C sadetta

Tapahtumat

Tein yhteenvedonomaisen jutun Konekersantti Oy:n tuhoamisesta. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/olli-puolitaival-ja-konekersantti-oyn.html

Sain tänään informaatiota Merenojan koulun homeongelmista. Viikonlopun ja alkuviikon aikana perehdyn asiaan tarkemmin. Ongelman kartoitus on aloitettava välittömästi ja Kalajoen kaupungin budjettiin on varattava määrärahat ongelman korjaamiseksi ensi tilassa. Maanantaina on valtuustoryhmien välinen kokous ja tiistaina valtuuston kokous.

Video Sveitsin valtiovarainministerin naurukohtauksesta maan parlamentissa kerää kovia katselijalukuja internetissä. Videolla rahaministeri Hans-Rudolf Merz repeää pitkiin hihittelyihin lukiessaan tankerokielistä viranomaisvastausta, joka koskee käsitellyn lihan maahantuontia.
http://www.videoportal.sf.tv/video?id=8fa5f4d2-c35d-44e1-af27-c69cb9bc6019

Nokian entinen toimitusjohtaja, kirjailija-kolumnisti Kalle Isokallio kommentoi aihetta Ylen Jälkiviisaissa tänä aamuna. Isokallion mielestä Paula Lehtomäen (kesk) perheen osakeomistuksista noussut mekkala ei suinkaan ole turha. Isokallion mielestä tilanne on verrattavissa pörssisääntöjen sisäpiiri-käsitteeseen. Pörssiyhtiöiden sisäpiiriläisten pitää selvittää omat, vaimonsa ja alaikäisten lastensa omistukset. Isokallion mielestä Lehtomäen tilanteessa ei olekaan kysymys pelkästään jääviydestä. - Ministeri Lehtomäen pitäisi pyytää jotain tutkimaan se, että onko tässä tapahtunut sisäpiiririkos, että onko hän käyttänyt sisäpiiritietoa, Isokallio sanoo.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus on edelleen noussut. YLE Uutisten syyskuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset sai jo 12,5 prosentin kannatuksen.
Kolmen suurimman puolueen järjestys oli pysynyt elokuusta samana ja kaikkien kannatus oli laskenut, alle prosenttiyksikön kunkin. Kokoomusta kannatti nyt 21,9 prosenttia, SDP:tä 19,8 ja keskustaa 19 prosenttia vastaajista. Pienemmistä puolueista vihreiden kannatus oli elokuusta hieman noussut ja se oli nyt 9,9 prosenttia. Vasemmistoliitolle puolestaan mitattiin vaalikauden huonoin tulos: 7,2 prosenttia. Kristillisdemokraattien kannatus nousi 4,4 prosenttiin ja RKP:n laski 3,9 prosenttiin. Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten 3 974 ihmistä 30.8.-23.9.2010.

Haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen rikkojia voidaan rangaista sakoilla, mikäli he eivät tee tarvittavia toimia kiinteistönsä jätevesien käsittelyn eteen. Niin sanottu ”paskalaki” on herättänyt suomalaisissa protestihenkeä, ja moni on ilmoittanut verkkokeskusteluissa jättävänsä tekemättä lain edellyttämät investoinnit, jotka voivat joissain tapauksissa olla useita tuhansia euroja.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Antti Rantakangas sanoo, että kiistelty jätevesiasetus tulee jäämään suomalaiseen säädöshistoriaan surullisimpana esimerkkinä huonosta lainsäädäntövalmistelusta. Hän puhui asiasta Yle Radio Yhden Ykkösaamussa perjantaina. Rantakankaan mielestä asiasta ei olisi pitänyt säätää asetuksella, vaan se olisi pitänyt tuoda eduskuntaan lainsäädäntötasoisena, jolloin eduskunta olisi voinut selvittää sen vaikutuksia asiantuntijakuulemisilla. Hän muistutti, että asia koskettaa miljoonaa suomalaista ja sen vaikutus on kaksi miljardia euroa. Rantakankaan mielestään koko jätevesiasetus on vailla perusteita.
-Eihän tässä ole mitään perustetta. Sillä rahamäärällä olisi saatu Itämerta ja lähivesistöjä suojeltua paljon tehokkaammin, hän sanoi.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) vaatii, että kiisteltyä jätevesiasetusta muutetaan. Väyrynen esittää blogissaan, että asetus muutettaisiin vastaamaan Ruotsin mallin mukaista kaksitasoista järjestelmää.
Erkin kommentti: On mielenkiintoista miten eduskunnassa Rantakangas, Väyrynen ja Hoskonen esiintyvät asian käsittelyssä. Ovatko todella sitä mieltä mitä ovat puhuneet vai joutuvatko he alistumaan ryhmäkuriin?

Turkisten hinnat kasvoivat jyrkästi tänään päättyneessä myyntikauden viimeisessä huutokaupassa. Viiden päivän kokonaismyynti nousi 103 miljoonaan euroon. Lähes kaikki tarjolla olleista yhteensä 1,6 miljoonasta minkin-, ketun-, suomensupin- ja karakul-lampaannahoista myytiin.
Suomalaisten normaalilaatuisten siniketunnahkojen keskihinta oli 105 euroa, joka on lähes kaksi kertaa enemmän kuin vastaavassa huutokaupassa vuosi sitten. Ketunnahkojen valikoima oli ennätyksellisen suuri - runsain 20 vuoteen.

Lehtileikkeet lehtileikekansiooni

Ensimmäinen lehtileike: Kalevan pääkirjoitus: Jätevesiasetus syntyi sutena.

Televisiosta katsottua

Katsoin ohjelman Venäjän halki 30 päivässä. Ville Haapasalo Habarovskissa. Katsoin dokumentin Nikolai I:stä.

Terveys ja liikunta

Paino 99,5 kg, verenpaine 164/96, lepopulssi 49. Kävely 12 km / 541 km, uinti 1000 m / 54 000 m.

Loppukevennys

- Kummasta pidät enemmän, Fazerin vai Vaasan leivästä? – En ota kantaa.

- Miten vahinko pannaan kiertämään? – Pannaan lapsi karuselliin.

- Mitä yhteistä on ulkomaalaisvirastolla ja Suomen Lähetysseuralla? – Molemmat käännyttävät afrikkalaisia.

Muuan vanha herra näki erään talon edustalla kaksi aivan samannäköistä ja –ikäistä lasta leikkimässä. Hän pysähtyi ja kysyi: - Oletteko kaksosia? – Emme, vastasivat nämä. – Veljeksiä olette ainakin? – Niin olemmekin. – Kuinka vanhoja olette? – Olemme molemmat viisivuotiaita. – No mutta, koska olette viiden vuoden ikäisiä ja veljeksiä, totta kai teidän täytyy olla kaksosia! huudahti vanha herra. – Nähkääs, me olemme kolmosia. Mikko on parhaillaan sisällä.

- Miten ehkäistä raskaaksi tuleminen? – Syömällä vähäkalorista ruokaa.

- Mikä on ilotyttöjen pahin ammattitauti? – Jakomielitauti.

- Mikä seuraavista on Polynesiaan kuuluva saariryhmä: -Vaella, Samoa, Retkeile.

- Mikä seuraavista on eurooppalainen saarivaltio: - Venttaa, Odota, Malta.

- Mikä seuraavista on oikea apostoli:- Luukas, kookas, harteikas.

Kiltti setä oli tavannut Maunon ja virkkaa pojalle: - Saat kymmenen markkaa, jos keksit kysymyksen, johon en osaa vastata. – Hyvä on. Voiko setä sanoa, mihin musiikki joutuu, kun se on soitettu.

torstai 23. syyskuuta 2010

TO 23.09.2010












Haaralan talon pienoismalli Kalajoki-näyttelyssä

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 9 C, sadetta

Tapahtumat

Tänään on syyspäivän tasaus. Minulta pyydettiin tänään englanninkielistä informaatiota Suomen ihmisoikeustilanteesta. Annoin nämä kaksi linkkiä:
Kirje Barrosolle
http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/01/komission-puheenjohtaja-barrosolle.html

Human Rights Violations in Finland
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/human-rights-violations-in-finland.html

Uutiset

Entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) presidentinvaalitukiyhdistyksen vastuuhenkilöt yrittivät kertoa Vanhaselle tietoa tämän kampanjan rahoituksesta kevätkesällä 2008, Helsingin Sanomat kertoo. Kansainvälinen Suomi ry -tukiyhdistys lähetti lehden tietojen mukaan sähköpostilla listan kaikista yhdistyksen kautta Vanhasta tukeneista tahoista ja heidän antamistaan summista pääministerin esikuntaan. Yhdistys keräsi kampanjaan kaikkiaan 280 000 euroa. Tästä summasta 24 000 tuli Nuorisosäätiöltä.

YK:n ihmisoikeusneuvoston tutkijaryhmä sanoo Israelin rikkoneen kansainvälistä humanitaarista oikeutta, kun se toukokuussa iski Gazaan matkalla olleeseen avustuslaivasaattueeseen. Iskussa kuoli yhdeksän turkkilaista aktivistia.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) kävi tänään kuumana Ylen aamu-tv:ssä keskustelussa jätevesilaista eli tuttavallisesti ”paskalaista”. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että jätevesilakiasiaa johtaa saman puolueen ministeri. Niin ikään keskustalainen ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka puolestaan yritti puolustaa aamu-tv:ssä ministeriön toimia jätevesilakiasiassa. Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka myönsi Ylen Aamu-tv:ssä, että ministeriöltä unohtui jätevesiuudistuksessa neuvonta. Monikaan kiinteistö ei tarvitse jätevesiinsä kallista laitetta vaan imeytyskenttä riittää. Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen piti hanketta ihmisten kiusaamisena ja panisi hankkeen jäihin.

Hallitus arvioi heikosti lakien vaikutuksia kansalaisiin, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan viime vuonna alle puolessa eduskunnalle annetuista lakiesityksistä arvioitiin kansalaisvaikutuksia, vaikka niin pitäisi tehdä hallituksen omien ohjeidenkin mukaan aina.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kalajoen kouluverkko selvitykseen. Selvityksen tulee olla valmis helmikuun loppuun mennessä.
Toinen lehtileike: Valpas esittää tieinvestointeja. Kansanedustaja Unto Valpas haluaa rahaa muun muassa kevyen liikenteen väylään Kalajoella Hiekkasärkiltä Rahjaan.
Erkin kommentti: Kevyen liikenteen väylä Kalajoen Hiekkasärkiltä Rahjaan on rakennettu ja päällystettykin reilu vuosi sitten.

Televisiosta katsottua

A-talk-ohjelmassa keskustellaan jätevesiasetuksesta.

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 160/98, lepopulssi 48. Uinti 1000 m / 53 000m

Loppukevennys

- Mikä on suutarin suurin toive? – Paljon kanta-asiakkaita.

- Mikä on keinotekoinen hevonen? – Silikoni.

- Ovatko kaikki meijerityöntekijät pitkäpiimäisiä ja happamia ihmisiä?

Nuori mies tulee pyytämään tunnetulta raharikkaalta keinottelijalta tämän tyttären kättä. Tämä kysyy: - Vai haluatte naida tyttäreni. Haluaisin tietää, kuinka suuret ovat vuositulonne. – Saan vuosipalkkaa 50 000 markkaa. – Hm! Se nyt riittäisi tyttäreni nenäliinoihin! – Peruutan kosintani! En sellaista räkänokkaa tarvitse!

- Mitä palomies vei vaimolleen tämän synnytettyä heidän esikoisensa? – Sireenejä.

- Mitä joulupukki tekee naukkailtuaan pitkin jouluaattoiltaa? – Käy kontillaan.

- Mitä pyöveli tekee vapaa-aikanaan? – Tappaa aikaa.

- Vain harjaantuneella siivoojalla pyyhkii hyvin.

Eräässä seurassa tapettiin aikaa hyvin erikoisen leikin puitteissa. Jokainen sai nimittäin kirjoittaa muistosanat hautakiveensä. Muuan näyttelijätär, joka oli ollut monta kertaa naimisissa, pyysi vierustoveriltaan apua. Tämä suostuikin kirjoittamaan toisen puolesta. Kun muistosanat sitten luettiin, oli asianomaisen näyttelijättären paperilla: ”Vihdoinkin hän nukkuu yksinään”.

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

KE 22.09.2010















Suomen sodan sankari Wilhelm von Schwerin kuoli tässä Matturaisen talossa Kalajoella.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, koko yön satanut, lämpötila päivällä + 11 C.

Tapahtumat

Kävin Rautiossa äitini luona. Lähetin tänään sähköpostia tiedoksi ja kiireellisiä toimenpiteitä varten. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/totuus-asioissa.html

Kalajoki-näyttelyssä on vieraillut nyt 8700 henkilöä.

Uutiset

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei näe moitittavaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen antamissa vaalirahoitusta koskevissa lausunnoissa. Kalske sanoi maanantaina Ylen uutisille, että Suomeen rakennettiin vuosia jatkunut säätiölain vastainen puoluetoiminnan rahoitusjärjestelmä, joka on ollut kaiken kontrollin ulottumattomissa. Kalske koordinoi valtakunnansyyttäjänvirastossa poliisin ja syyttäjän yhteistyötä vaalirahoitusasioissa.
Erkin kommentti: Kalskeen ei olisi pitänyt ottaa julkisesti kantaa asiassa, mikä on keskeneräinen. Jääviyskysymys.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) ei aio paljastaa eduskunnalle aiemmin kerrottua enempää perheenjäsentensä omistuksista Talvivaaran kaivososakeyhtiössä. Asia nousi esille iltapäivällä eduskunnassa, kun kansanedustajat saivat nähtäväkseen Lehtomäen ilmoituksen muutoksista sidonnaisuuksistaan. Ilmoituksen mukaan "perheenjäsenillä on merkittävä määrä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeita". Lehtomäki arveli, että perheenjäsenten omistusten vuoksi hän jättäytyy sivuun, jos hallituksessa tehdään Talvivaaran kaivosyhtiötä koskevia päätöksiä. Ympäristöministeri Paula Lehtomäen puolisolla Jyri Sahlstenilla on 51 320 kappaletta kaivosyhtiö Talvivaaran osakkeita. Yhden osakkeen arvo eilen pörssikaupan päätyttyä oli 5,28 euroa. Sahlstenin Talvivaara-omistuksen arvo on siis 270 970 euroa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Toinen käsi sidottuna. Juttu Ruotsin vaaleista.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 151/96, lepopulssi 50. Kävely 12 km / 529 km, uinti 1000 m / 52 000 m

Loppukevennys

- Isä, Pikku-Pekka kysyi aamiaispöydässä, kun isä oli keskittynyt aamulehteensä. – Niin? – Tänään on kuulemma auringonpimennys. Saanko minä mennä katsomaan? – Mene, mene, lupasi isä. – Mutta pukeudu lämpimästi, äläkä mene liian lähelle.

- Pekka, kiirettä nyt tai sinä myöhästyt koulusta! äiti hoputti. – Kyllä se on auki koko päivän, Pikku-Pekka lohdutti.

- Pekka, kysyi opettaja, - auttoiko isäsi sinua eilen kotitehtävissä? – Ei, se teki ne aivan yksin.

- Äiti, milloin minä olen syntynyt? halusi Pikku-Pekka tietää. – Etkös enää muista? Toukokuussa, viides päivä, äiti vastasi. – Mutta mihin aikaan? – Se oli siinä puoli viideltä aamulla. – Niin aikaisin! Pikku-Pekka ihmetteli. – Sinä varmaan oli vielä nukkumassa.

- Pikku-Pekka meni hakemaan ulos naapurin kaveria ja naapurin täti tarjosi Pikku-Pekalle mehua. Pikku-Pekka joi lasinsa tyhjäksi kiitosta sanomatta, mihin naapurin täti huomautti: - Mitäs sanotaan? – Laihoja ovat teidän mehunne.

- Perkeleen saatana, noitui Kalle välitunnilla, mutta hänen huonoksi onnekseen opettaja oli aivan lähellä ja kuuli kaiken. – Kalle! ärähti opettaja. – Missä ihmeessä sinä olet oppinut tuolla lailla kiroilemaan? – Missäkö? Kai sitä voi olla synnynnäisestikin lahjakas, puolusteli Kalle.

- Pekka, missä on kitalaki? opettaja kysyi, ja Pikku-Pekka meni mietteliääksi. – Hetkinen, hetkinen, Pikku-Pekka mietti. – Se on ihan tuossa kielen päällä.

- Pekka, mitäs sinä osaat kertoa marsalkka Mannerheimistä? opettaa kysyi historiantunnilla. – No, oikeastaan pelkkää hyvää, Pikku-Pekka vastasi diplomaattisesti.

- Isovaari, halusi Pikku-Pekka ujosti tietää, - onko hauskaa olla 70-vuotias? – On, on. Jos en olisi 70-vuotias, olisin kuollut.

tiistai 21. syyskuuta 2010

TI 21.09.2010













Kuvassa minulle tänään Ylivieskan käräjäoikeudesta toimitettu aineisto. Aineisto on tulitikkulaatikon korkuinen.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, lämpötila päivällä + 10 C, sadetta

Tapahtumat

Sain tänään Ylivieskan käräjäoikeudesta osan pyytämästäni aineistosta ja 250,50 euron laskun, vaikka aineisto olisi pitänyt toimittaa minulle veloituksetta. Teen asiasta kantelun oikeuskanslerille. Sain runsaasti esitutkinta-aineistoa, jota minulle ei ole aikaisemmin pyynnöistäni huolimatta toimitettu. En ole esitutkinnassa voinut esittää vastinettani Kovalaisen esittämiin asioihin, koska minulle ei ole niitä toimitettu vastineen antamista varten. Rikostutkinta on tehty fiksusti sanottuna päin mäntyä. Kaikki, mitä minä olen esittänyt, on jätetty tutkimatta ja aineisto, minkä olen toimittanut syyttäjä Esa Mustoselle ja Raahen käräjäoikeuden istuntoon, puuttuu minulle toimitetusta aineistosta. Mielestäni tämä osoittaa selkeän rikollisen toiminnan. Mitään minun esittämääni asiaa ei ole tutkittu. Ylivieskan käräjäoikeuden istuntopapereista puuttuu erittäin tärkeää aineistoa, mikä todistaa käräjätuomari Jaakko Raittilan virheellisen menettelyn. Nyt minulla on aineistoa, minkä avulla voidaan todistaa tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyys ja syyttäjä Esa Mustosen esteellisyys ja jopa heidän tietoinen rikollinen toimintansa sekä käräjätuomari Jaakko Raittilan virheellinen menettely. Samalla voidaan todistaa niin Raahen käräjäoikeuden kuin Ylivieskan käräjäoikeuden tuomiot aikaansaaduksi rikosten avulla. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä on tietoinen rikollinen toiminta. Nyt koko rikosliiga jää kiinni rysän päältä.

Kävin tänään Tapion Tuvalla Kalajoki-näyttelyssä. Tapasin siellä himankalaisia tuttujani, jotka lupasivat toimittaa minulle vanhoja valokuvia Himangalta. Samaan aikaan tuli Kalajoen Arteman matkailuluokka tutustumaan näyttelyyn opettajansa kanssa. Heille näyttely oli yllätys ja opettaja oli erittäin kiinnostunut ja ihastunut näyttelystä. Olin toimittanut Kalajoen Artemalle kutsun jo näyttelyn avajaisiin toukokuussa ja toivonut erityisesti matkailuluokkaa avajaisiin sekä luentotilaisuuksiin. Näyttää siltä, että tieto ei ole kulkenut oppilaitoksessa, vaikka varmistin tiedonkulun niin rehtorilta kuin kanslian henkilökunnalta ennen avajaisia useampaan kertaan. Tieto ei siitä huolimatta mennyt perille.

Uutiset

Norjassa on noussut vilkas keskustelu Neuvostoliitolle vakoilusta tuomitun Arne Treholtin oikeudenkäynnistä. Uusien tietojen valossa näyttäisi siltä, että keskeisiä todisteita Treholtia vastaan oli väärennetty. Ulkoministeriön virkamies Treholt tuomittiin vuonna 1985 vakoilusta 20 vuodeksi vankilaan. Keskeisenä todisteena oli salkullinen dollareita, jotka syyttäjän mukaan olivat peräisin Treholtin KGB-yhteyshenkilöltä. Treholt myönsi rahojen olemassaolon, mutta kiisti saaneensa ne KGB:ltä maksuna vakoilutiedoista. Juuri julkistetun kirjan mukaan rahasyytösten tueksi otetut valokuvat ovat väärennöksiä. Lisäksi Norjan turvallisuuspoliisin entinen tutkija on kertonut, että tapauksen todisteita väärennettiin.

Valtiontalouden tarkastusviraston (Vtv) mielestä isot tie- ja ratahankkeet toteutetaan liian epämääräisin perustein. Viraston uunituore raportti kertoo, että hankkeiden hyödyt ja todelliset kustannukset jäävät usein piiloon. Raportin terävin kärki kohdistuu hyöty-kustannuslaskelmiin, jotka ovat usein tärkein kriteeri hankkeen toteuttamisesta päätettäessä.
"Ei ole riittävän läpinäkyvää, millä perusteella hankkeita valitaan toteutettavaksi", Vtv:n johtava tuloksellisuustarkastaja Ari Hoikkala sanoo.
Otteet raportista kertovat hankesuunnitelmien epämääräisyydestä: "liikenne-ennusteita laaditaan vaihtelevilla tavoilla", "ministeriössä ei ole kyseenalaistettu sinne toimitettujen kannattavuuslaskelmien laatua", "jotkin hankkeet on päätetty toteuttaa lähinnä muulla perusteella kuin hyöty-kustannussuhteen osoittamalla kannattavuudella (esim. aluepolitiikka)".

Armeija joutuu täysremonttiin lähivuosina. Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan Suomella ei ole enää varaa nykyisen kokoiseen armeijaan. Puolustusministeri Jyri Häkämies haluaisi kirjata puolustusvoimien uudistamisen seuraavan hallituksen ohjelmaan.
Puolustusvoimain komentajan, kenraali Ari Puheloisen mukaan puolustusvoimia odottaa perusteellinen uudistus ensi vaalikaudella.

Eläkeläisnainen menetti Kalajoella satoja euroja valepoliisille. Poliisina esiintynyt 15-vuotias poika oli soittanut naiselle ja kertonut tarvitsevansa tämän pankkikortin tunnusluvun, jotta tili voitaisiin turvallisuussyistä sulkea. Poika sai pankkikortin haltuunsa, kun nainen oli laittanut sen valepoliisin ohjeiden mukaisesti ovimaton alle. Poika kävi hakemassa kortin itselleen yhdessä vuotta vanhemman kaverinsa kanssa. Kaverukset nostivat naisen tililtä 400 euroa. Tapaus sattui huhtikuussa. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi valepoliisin 40 päiväsakkoon virkavallan anastuksesta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Toinen nuorista sai maksettavakseen 25 päiväsakkoa. Molemmat tunnustivat tekonsa esitutkinnassa.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) esittää muutoksia kiisteltyyn haja-asutuksen jätevesiasetukseen. Ensiksikin ympäristönsuojelulakia muutettaisiin niin, että yli 68-vuotiaat vapautettaisiin asetuksen vaatimuksista. Raivoa uusi laki on herättänyt kansan keskuudessa siksi, että suomalaisille sen takia tulevan kalliin lisälaskun takana on virkamiehen iso laskuvirhe.
Erkin kommentti: Onko syytä epäillä, että Paula Lehtomäki ei hallitse tehtäviään?

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kymmenet sairaalarakennukset seisovat tyhjillään.

Televisiosta katsottua

Ajankohtaisessa kakkosessa tänään Vanhanen ja maan tavan hautajaiset. Petoksen makua – poliisikoulutusta kortistoon.

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 158/101, lepopulssi 50. Kävely 12 km / 529 km, uinti 1000 m / 51 000 m.

Loppukevennys

Iltamiin oli saatu esiintymään oikein konserttipianisti, joka ei kuitenkaan saanut oikein otetta yleisöönsä vakavalla musiikillaan. Lopulta pianisti kääntyi iltamaväkeen päin ja kysyi: - Mitä te oikein haluaisitte minun soittavan? – Soita taksi, kuului jostain nuorisotalon takanurkasta.

Tangolaulaja viihdytti mielisairaalan potilaita aloittamalla kappaleella ”Järjen veit”.

- Mikä on maamme tunnetuin lintuaiheinen taulu? – Tikkataulu.

- Millainen on hanuriliikkeen hintahaitari?

- Miten voi esittää yksinlaulua, kun sali on täynnä yleisöä?

Kun kaksi orkesterimuusikkoa menee naimisiin keskenään, avioliiton onnistumisen todennäköisyys on todella minimaalinen – ellei sitten torvi nai harppua.

- Saitkos hyviä lahjoja? Reino kysyi Pikku-Pekalta, kun pojat kohtasivat joulupäivänä pihamaalla. – En, tuhahti Pikku-Pekka. – Pelkkää krääsää, mutta ihmekös tuo! – Miten niin? ihmetteli leikkitoveri. – Kun kaikki on tonttujen tekemiä.

- Sä olet tyhmin, älyttömin ihminen tässä koulussa, sanoi Pikku-Liisa kaverilleen Pirkolle suututtuaan tälle välitunnilla. – No, no, rauhoitteli paikalle sattunut välituntivalvoja. – Onkohan se ihan noinkaan? – Anteeksi, Pikku-Liisa sanoi välituntivalvojalle, - en huomannut opettajaa.

Eräs Eino Leinon juomaveikoista oli joutunut lääkärin hoteisiin ja Leinolle kerrottiin, että hänellä on kielessä syöpä. Sangen ikävä tapaus, mutta Leino ei ottanut sitä uskoakseen, vaan ystävysten aikaisempia yhteisiä harrastuksia muistaen tokaisi: - Eikös juopa?

Muuan älyniekka antoi seuraavan määritelmän suudelmasta: ” Se on ovela menettelytapa keskeyttää yhteisestä sopimuksesta puhuminen hetkellä, jolloin sanat ovat tarpeettomat.”

maanantai 20. syyskuuta 2010

MA 20.09.2010












Vanha Kalajoen Nuorisoseuran talo

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 11 C

Tapahtumat

Sunnuntaina iltapäivällä Kalajoella, valtatiellä nro 8, vantaalainen mies suistui autollaan ojaan. Oman kertomansa mukaan mies oli säikähtänyt tien laidalla ollutta hirveä ja tämän takia menettänyt autonsa hallinnan. Auto kärsi kolarissa vaurioita ja mies loukkasi päätänsä. Hänet kuljetettiin paikalta ambulanssilla sairaalaan. Vammat eivät ole kuitenkaan vakavia. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Uudistin kiireellisen virka-apupyyntöni poliisihallitukselle.

Uutiset

Ruotsin porvarihallitus on voittanut valtiopäivävaalit. Allianssi jää kuitenkin ilman enemmistöä valtiopäivillä, ja ruotsidemokraatit nousee vaa'ankielen asemaan hallitusta muodostettaessa.
Sahlin myönsi karvaan vaalitappion - demarien tulos huonoin miltei sataan vuoteen
Porvarit saivat 49 prosenttia äänistä, kun opposition punavihreät joutuivat tyytymään runsaaseen 43 prosenttiin. Maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit sai vajaat 6 prosenttia äänistä.
Allianssi sai 172 paikkaa, punavihreät 157 ja ruotsidemokraatit 20. Demarien vaalitulos oli huonoin sitten vuoden 1914.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kertoi Yle Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, ettei vaalituki aiheuta esteellisyyttä, jos rahoitus on kerätty pienistä summista. Kiviniemi selosti Ylen mukaan, että jos vaalitukea kertyy pienistä lähteistä, esimerkiksi seminaareista, ja se on vastikkeellista toimintaa, niin jääviyttä ei synny. Kiviniemi itse keräsi Huomisen Suomi ry:n kanssa 32 000 euron seminaaripotin vuoden 2007 vaalibudjettiinsa. Summa vastaa noin puolta koko Kiviniemen 65 991 euron vaalibudjetista. Katso http://www.vaalit.fi/uploads/narbn_2.pdf

Euroopan komission raportti petoksista ja sääntöjenvastaisuuksista vuonna 2009 on julkistettu.
Vuonna 2009 komissio ja EU-maat pyrkivät monin tavoin torjumaan ja korjaamaan EU:n taloudellisiin etuihin vaikuttavia sääntöjenvastaisuuksia ja petoksia. Nämä toimet on nyt koottu yksiin kansiin 14.7.2010 julkaistussa vuosikertomuksessa. Kertomuksesta käy ilmi, että EU-maat ovat raportoineet sääntöjenvastaisuuksista edellisvuosia paremmin. Kertomuksessa annetaan myös suosituksia siitä, kuinka voitaisiin varmistaa, että EU:n veronmaksajien rahoja käytetään oikein. EUmaiden on ilmoitettava komissiolle petokset ja muut sääntöjenvastaisuudet, jotka vaikuttavat EU:n taloudelliseen etuun. Petos eroaa sääntöjenvastaisuudesta siten, että petos on tehty tahallisesti ja on rikoksena rangaistava. Lisätietoja asiasta löytyy seuraavasta internet-osoitteesta:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/937&format=HTML&aged=0&language=FI&guiLanguage=en

Hapatetut maitotuotteet voivat alentaa lievästi koholla olevaa verenpainetta, ilmenee tuoreesta väitöstutkimuksesta. Maidosta pilkkoutuvat tripeptidit parantavat verisuonten toimintaa ja vaikuttavat verenpaineen säätelyjärjestelmään. Proviisori Pauliina Ehlersin väitöstutkimuksen mukaan maidossa runsaasti esiintyvästä kaseiini-valkuaisaineesta pilkkoutuvat tripeptidit vaikuttavat suotuisasti verenpaineeseen. Tutkimus osoitti, että tripeptidien pitkäaikainen päivittäinen käyttö ehkäisee jossain määrin verenpainetaudin kehittymistä ja parantaa verisuonten toimintaa. Hapatettu maitovalmiste myös alensi lievästi koholla olevaa verenpainetta. Pienimuotoinen kliininen tutkimus osoitti, että jo yksi annos tripeptidejä ja kasvisteroleja sisältävää hapatettua maitotuotetta alensi verenpainetta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Energiapuun uskottavuus katoamassa. Pahasti alimitoitetut kemera-tuet halvaannuttavat energiapuun kauppaa.
Toinen lehtileike: Pietikäinen: Ministeriö turha. Europarlamentaarikko lakkauttaisi maa- ja metsätalousministeriön.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma sikainfluenssasta.

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 167/104, lepopulssi 48. Kävely 12 km / 517 km, uinti 1000m / 50 000 m.

Loppukevennys

- Miten erottaa pienen sinivalaan suuresta valkoisesta valaasta? – Koon perusteella.

- Oletko kuullut miten aasi hirnuu? – En, mutta anna tulla vaan.

Ei kanojenkaan kasvatus ihan yksinkertaista ole. Jos siihen hommaan ryhtyy, on tiedettävä miten päin kanat istuttaa maahan ja kuinka syvälle.

Miten erottaa hiiren elefantista? – Ottaa toisella kädellä kiinni hiiren hännästä ja toisella kädellä kiinni elefantin hännästä ja siten vetää ne erilleen.

- Mitä sonni hyräili katsellessaan lehmälaumaa? – ”Mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla”.

Pitkän muuttomatkan jälkeen väsyneet, nälkäiset joutsenet näyttävät kurjilta.

- Miksi leijonat syövät raakaa lihaa? – Niillä ei ole paistinpannua.

Eräästä turhamaisesta kenraalista sanottiin: - Jos hän olisi tiennyt kuinka komeat hautajaiset hänelle järjestettiin, niin hän olisi kuollut vuosia aikaisemmin.

Opas esitteli matkailijoille erään taistelukentän nähtävyyksiä. Hän näytti erästä matalaa, melkein sammaloitunutta muistokiveä ja virkkoi: - Ja tässä kaatui kuuluisa sotapäällikkö …. Muuan turisti tarkasteli muistokiveä ja virkkoi: - Ikävä juttu, kompastui tähän kiveen ja kaatui ja sitten hänet tietenkin tapettiin.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

SU 19.09.2010












Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, sadekuuroja, päivällä + 12 C

Tapahtumat

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Merijärveltä Alavieskan suuntaan ajanut henkilöauto oli ennen onnettomuutta ohittanut sittemmin tapahtuneesta ilmoittaneet, autolla liikkeellä olleet nuoret huomattavan suurella nopeudella. Nuorten tullessa onnettomuuspaikalle oli ohittajan auto katollaan ojassa täydessä liekeissä. Ennen katolleen päätymistä henkilöauto oli alkanut luisua loivassa vasemmalle kaartuvassa mutkassa, jonka jälkeen auto oli noussut sillankaiteen päälle, törmännyt n. 30 metrin jälkeen ojapenkkaan, ponnahtanut uudelleen saman pituisen matkan päätyen lopulta katolleen ojaan.
Vuonna 1991 syntyneen kuljettajan pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Auton noin kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin. Pelastuslaitos joutui onnettomuusajoneuvon käännettyään irrottamaan auton katon uhrin irrottamiseksi. Ajoneuvossa ei ollut matkustajia. Paikalle saapuneet nuoret kuljetettiin Oulaskankaan sairaalaan saamaan kriisiapua. Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat onnettomuuteen johtaneita syitä. Tapahtuneeseen mahdollisesti vaikuttanut alkoholi selviää ruumiinavauksessa.

Kävin katsomassa nelossarjan viimeisen kierroksen ottelun K-Pallo – IK Myran. Kotijoukkue voitti numeroin 3-1 (3-0). Tämä oli tämän kauden viimeinen sarjapeli.

Uutiset

Raution Kisailijoiden Pirjo Palosaari voitti tänään painonnoston maailmanmestaruuden Puolassa.

Keskustan Oulun piirin jäsenvaalin tulokset:
1. Antti Rantakangas Haapavesi1340
2. Tapani Tölli Tyrnävä 1245
3. Sanna Isola Haapajärvi 1010
4. Eero Isomaa Nivala 888
5. Inkeri Kerola Raahe 857
6. Markku Koski Sievi 684
7. Niilo Keränen Taivalkoski 631
8. Eija Nivala Kalajoki 565

Sääntöjen mukaan kahdeksan ensimmäistä valitaan ehdokkaaksi ja viiden seuraavan osalla voidaan poiketa äänestystuloksesta. Viisi seuraavaa ovat Vesa Riekki Pudasjärveltä 557 , Sami Hänninen Himangalta 391, Kaisa Louet Siikalatvasta 382, Mirja Vehkaperä Haukiputaalta 374, Tuomo Hänninen Kuusamosta 366. Vehkaperä ja Hänninen ovat istuvia kansanedustajia. Nuorten ehdokkaalle löytynee paikka.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Vanhasen kohtalo kollegojen käsissä. Oikeusoppineet luottavat, että perustuslakivaliokunta ratkaisee asian puolueettomasti.
Erkin kommentti: Oma kokemukseni perustuslakivaliokunnan jäsenten toiminnasta on erittäin huono. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että perustuslakivaliokunnan jäsenet ovat täysin välinpitämättömiä kansalaisten oikeusturvasta ja perusoikeuksista. Minä en suosittele kenellekään yhdenkään perustuslakivaliokunnan jäsenen äänestämistä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Perustuslakivaliokunta on seuraava: Kimmo Sasi, Jacob Söderman, Ulla-Maj Wideros, Antti Vuolanne, Tuula Peltonen, Veijo Puhjo, Tuomo Hänninen, Ulla Karvo, Elsi Katainen, Kari Kärkkäinen, Elisabeth Nauchler, Ville Niinistö, Johanna Ojala-Niemelä, Tuulikki Ukkola ja Hannu Hoskonen.
Toinen lehtileike: Elämänilo kukkii epäkohtien keskellä. Tuplajuhlavuosi ei herätä pelkkää riemua Meksikossa.

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 158/100, lepopulssi 49. Uinti 1000m / 49 000 m,

Loppukevennys

Tunnettu raittiusapostoli Matti Helenius-Seppälä tapasi kerran puhujamatkoilla ollessaan junassa Savon ukon, joka ennen poistumistaan junasta otti pienen tujauksen kontissaan olevasta pullosta. Tohtori Helenius- Seppälä huomautti äijälle: - Kuulehan, minä olen elänyt näin vanhaksi enkä ole ottanut vielä kertaakaan ryyppyä. Ukko painoi varovasti korkin pullon suuhun, löi sen kämmenpohjallaan kiinni ja tokaisi: - Etkä ota nytkään!

Professori kysyy kutsuissa vierustoveriltaan: - Anteeksi uteliaisuuteni, mutta oletteko sukua majuri Adlerille? – En ole, katsokaas, minä olen juuri majuri Adler. – Jaha, jaha, siitäpä johtuukin tuo huomattava yhdennäköisyys.

Muuan pappi yltyi saarnastuolistaan kehumaan Pietarin kalansaaliin suuruutta: - Ja joukossa oli niin isoja kaloja kuin minusta lukkariin… Silloin kuului seurakunnan parvesta epäilystä ilmaiseva ”ohoh”. Pappi kiiruhti sanomaan: - Lukkari, tulehan lähemmäksi!

- Mikä on tuomarin vastakohta? – Viemäri.

Uskomaton juttu: asianajaja kuoli sydänkohtaukseen, vaikka aina on uskottu, ettei asianajajilla ole sydäntä.

- Onko teitä koskaan ennen rangaistu? jyrisi tuomari silmin nähden vihaisena syytetylle. – Ei, ei koskaan ennen, vastasi syytetty, - mitä nyt muutaman kerran jälkikäteen.

- Miten suursikalan omistaja toivottaa elikoilleen hyvää yötä? – Kärsikää toisianne.

Kun sotakoira kuoli taistelussa, sankarihauvalle vietiin kukkia.

Ovatko kaikki suursikalan omistajat sikarikkaita?

Professori Christian Sibeliukselta tiedusteli joku vähemmän tahdikas sielu, oliko tämä Jean Sibeliuksen veli. Mihin professori vastasi: - Kyllä. Ja hän on minun veljeni.

lauantai 18. syyskuuta 2010

LA 18.09.2010
















Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Kävin tänään Pyhäjoen messuilla. Messut avasi kuntaministeri Tapani Tölli. Ministerin mukana paikalle tuli ” poliittinen kärpäslauma”, joka tuskin messuista välitti tuon taivaallista, mutta ministerin kintereillä piti pysyä. Laumassa näkyi olevan myös kalajokisia kärpäsiä.
Arpoja oli runsaasti myynnissä. Osallistuin vähän erikoisempaan kilpailuun. Täyden vesisaavin pohjalla oli juomalasi, johon piti pudottaa 20 sentin kolikko. Tehtävä vaati tarkkuutta ja onnistuin pudottamaan 20 sentin kolikon juomalasiin. Olin siihen mennessä ainut noin kahdestakymmenestä yrittäneestä, joka onnistui tässä tehtävässä. Palkintona oli Pyhäjoen kirkkokuoron CD-levy.
Ostin D-vitamiinia, koska D-vitamiinin terveysvaikutuksia on viime aikoina kehuttu televisiossakin. Messuilla näkyi myös se, että keskustan kansanedustajaehdokasvaali on tänä viikonloppuna. Messuilla oli myös Jaakko Jukkola, joka kerää nimiä uuden puolueen perustamiseen. Taitaa olla niin, että 5000 nimen kerääminen ajoissa ennen eduskuntavaaleja on aika ylivoimainen tehtävä.

Kävin Rautiossa tapaamassa äitiäni. Samalla kävin Raution kirpputorilla. Siellä oli yllättävän paljon myyjiä. Löysin kirpputorilta kaksi mielenkiintoista kirjaa: Tauno Karilas: Suuri kaskukirja, melkein 1000-sivuinen järkäle ja Kari Linnilän ja Meri Utrion: Silloin kerran - kultainen nuoruus. Elämää Suomessa vuosina 1944-1956. Ostin myös mustaviinimarjamehua. Ehkä olisi pitänyt ostaa useampi pullollinen, koska mehu oli todella hyvää.

Teen uudistetun virka-apupyynnön poliisihallitukselle, koska Ylivieskan käräjäoikeus, syyttäjä Mustonen ja tutkinnanjohtaja Tasanto eivät ole toimittaneet minulle pyytämääni aineistoa. Ylivieskan käräjäoikeudella on ollut nyt kuukausi aikaa monistaa pyytämäni aineisto, sillä oikeuden päätöskin oli valmiina jo ennen oikeudenkäyntiä. Hitaita ovat herrojen kiireet, on vanha sanonta ja näyttää pitävän paikkansa.
On käsittämätöntä miksi poliisi ei löydä rikoksia Suomussalmen asiassa, eikä ns. Helsingin tapauksessa ja ns. Espoon tapauksessa, vaikka rikokset ovat kiistattomat. On käsittämätöntä miksi Mikko Kovalaista suojellaan poliisin, syyttäjien ja oikeuslaitoksen toimesta. Syyttömät ovat joutuneet kärsimään jo kymmeniä vuosia rikollisten toiminnan uhrina.

Kävin katsomassa B-junioreiden ykkösdivisioonan karsintasarjan jääkiekko-ottelun JHT- EtPo-72. Kotijoukkue voitti numeroin 15-6.

Uutiset

Perussuomalaiset on kasvattanut roimasti kannatustaan työväestön keskuudessa. Arvion mukaan puolue on kolminkertaistanut kannatuksensa työntekijöiden ammattiryhmässä sitten viime eduskuntavaalien. Perussuomalaisten on arveltu keränneen uutta kannatusta vuodesta 2007 lähtien etupäässä keskustalta ja vasemmistopuolueiden duunariäänestäjiltä. Suomen Gallupin toimialajohtajan Juhani Pehkosen arvion mukaan Sdp on menettänyt neljässä vuodessa työntekijöiden kannatusta runsaasta 30:stä 25:een.

Rahapajasta on varastettu kolikoita ja levitetty edelleen. Poliisin esitutkinnan mukaan toiminta on jatkunut lähes kaksi vuotta. Tuotantopäällikön lisäksi poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt useita henkilöitä. 37-vuotias tuotantopäällikkö on ollut vangittuna todennäköisin syin. Poliisi tutkii myös rikoksesta epäiltyjen kokaiinin levitystä ja käyttöä. Maanantaina vangitun tuotantopäällikön ja venäläisnaisen lisäksi vyyhdissä on puolenkymmentä muuta epäiltyä. Osa heistä on poliisin mukaan ulkomaalaisia, osa suomalaisia. Muiden osuuden epäillään liittyvän lähinnä kolikkojen levittämiseen.

Ennätysmäärä suomalaisopiskelijoita on aloittanut opintonsa Virossa tänä syksynä. Suosituimpia aloja ovat kaupalliset alat, lääketiede ja eläinlääketiede. Esimerkiksi Tarton maatalousyliopisto joutui jättämään ovien ulkopuolelle tänä syksynä valtaosan eläinlääkäreiksi haluavista suomalaisnuorista. Virossa opiskelee jo useita satoja suomalaisnuoria. Perinteisessä yliopistokaupungissa Tartossa heitä on kolmisensataa. Tallinnan Estonian Business Schooliin eli kauppakorkeakouluun tuli tänä syksynä ennätysmäärä suomalaisopiskelijoita, vahvistaa Kätlin Keinast, oppilaitoksen kansainvälisen osaston johtaja. Viron kauppakorkeakoulussa aloitti nyt syksyllä peräti 80 suomalaisopiskelijaa.

Uudet tutkimukset vahvistavat D-vitamiinin mainetta terveyden ylläpitäjänä. D-vitamiini saattaa lykätä monien sairauksien puhkeamista, mutta vahvat näytöt esimerkiksi D-vitamiinilisien infektioilta suojaavasta vaikutuksesta puuttuvat. Lääketieteen lisensiaatti Katja Vähävihun väitöskirjan mukaan pienikin määrä joko auringosta tai valohoidosta saatua UV-B-säteilyä riittää käynnistämään ihon D-vitamiinituotannon. UV-B-valoa käytetään lähinnä ihotautien hoitoon, mutta samoista säteistä saattaisi olla hyötyä myös potilaille, jotka kärsivät esimerkiksi D-vitamiinin imeytymishäiriöistä. D-vitamiini, joka nykytutkimuksen mukaan on pikemminkin hormoni, tunnettiin pitkään vain sen luustoa vahvistavista vaikutuksista. Viime vuosina D on korotettu miltei ihmelääkkeeksi, joka torjuu niin vanhenemista, sydäntauteja, syöpäsairauksia kuin tulehduksiakin.
Valio ilmoitti juuri kaksinkertaistavansa D-vitamiinin maitotuotteissa - ja lääkärit keskustelevat vilkkaasti, pitäisikö väestön saantisuosituksia nostaa. Tutkija-lääkäri Ilkka Laaksin mielestä varsinkin ikäihmisten kannattaa pitää hyvää huolta D-vitamiinin saannista.
- Yli 60-vuotiaille selkeästi suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden, Laaksi muistuttaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: EU-aika tuplasi tilakoon ja karjan. Toinen lehtileike: Yhteistyö lännen kanssa vilkasta. Kekkosellekaan ei saanut kertoa salaisista neuvotteluista. Kolmas lehtileike: Kalajoki kunnista ykkönen. KLL:n Oulun eteläisen piirin yu-mestaruuskilpailut Pyhäjärvellä.

Terveys ja liikunta

Paino 99 kg, verenpaine 148/98, lepopulssi 50. Pyöräily 28 km / 2338 km.

Loppukevennys

Ammattipoliitikkokin on aivan kunniallinen ammatti, kunhan ei vain jää kiinni.

Sanokoot mitä sanovat, mutta mielestäni ilmaston lämpeneminen on kylmä tosiasia.

- Miksi viimeisetkin rahat kannattaa viedä mieluummin Alkoon kuin pankkiin? – Alkosta saa isommat prosentit.

- Jaa, että oikein tohtori? ihmetteli Manta herraskaiselle vieraalle. – Kyllä minä olen filosofian tohtori, myönsi herraskainen vieras. – Ai, että oikein filosofian tohtori? Niin, nykyisin sitä on kaikenlaisia tauteja, myönsi Manta.

- Tunnetko sinä yhtään Mika Waltaria? kysyi kansanedustaja kollegaltaan eduskunnan kahvilassa. – Tunnenhan toki, vakuutti kollega, - just tässä viime maanantaina turistiin toista tuntia ravintola Mörssärissä. – Nyt puhut palturia, epäili kansanedustaja. – En varmasti, vakuutti kollega. – Kyllä vain, sanoi kansanedustaja vakuuttavalla äänellä. – Kyllähän minä tiedän, että Mörssäri on aina maanantaisin kiinni.

- Miksi sanotaan, ettei hätä lue lakia, vaikka kaikki asianajajat ovat yksiä paskiaisia?

- Mikä on luottovanki? – Ihminen joka elää velkavankeudessa.

- Kenen syytä auto-onnettomuus oli? halusi syyttäjä tietää silminnäkijältä. – Mikäli minä panin oikein merkille, sanoi silminnäkijä, - ne kyllä törmäsivät toisiinsa yhtä aikaa.

Tarvitaan talven pakkasennätys ennen kuin näkee asianajajan kädet omissa taskuissaan.

perjantai 17. syyskuuta 2010

PE 17.09.2010


















Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Hei,
Ilmoitan, että emme ko. julkaise kirjoitustasi.
Yhteistyöterveisin

Anne Mattila
päätoimittaja
Kalajoki-lehti
Kalajoentie 29 L 11
85100 KALAJOKI
puh. 044-7370 384
.....................................

Jo 34 vuotta luotettavia paikallisuutisia Kalajoelta!


Tein tänään Kalajoki-lehden uutisoinnista kantelun Julkisen sanan neuvostoon. Se on sisällöltään sama kuin Kalevan uutisoinnista tehty kantelu. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kantelu-kalevan-uutisoinnin-johdosta.html

Kalajoki-lehden taustayhteisö on Joutsenmedia Oy, jonka hallituksessa istuu Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä. Kun täytin 60 vuotta, niin muissa lehdissä asia uutisoitiin, mutta ei Kalajoki-lehdessä. Tämä johtuu siitä, etten hyväksynyt päätoimittajan minua mollaavaa juttua 60-vuotishaastattelukseni. Olen kirjoittanut Kalajoki-lehteen aikaisemmin parin vuoden ajan urheilujuttuja, mutta niissä ei saanut näkyä nimeni. Kerran kirjoitin Kalajoki-lehteen jutun Kalajoen papeista omalla nimelläni. Silloinen päätoimittaja sai Kalajoen keskustan johtavilta poliitikoilta ankaraa arvostelua, koska Erkki Aho oli saanut kirjoittaa omalla nimellään tuollaisesta aiheesta. Olen toiminut Kalajoella kuuluttajana erilaisissa tilaisuuksissa noin 15 vuoden ajan, mutta kun Kalajoella järjestettiin Suomen suurin maakuntaviesti eli Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti niin en saanut toimia kuuluttajana, koska silloin oli vaalivuosi. Minua ei ole valittu Kalajoen kunnan toimiin eikä tiettyihin luottamustoimiin. Esimerkiksi aikanaan matkailuneuvojan toimeen olin pätevin hakija, mutta paikka jätettiin siitä syystä täyttämättä. Elinkeino- ja maankäyttötoimikuntaan ja kaupunginhallitukseen minua ei valita. Olen joutunut olemaan Kalajoella lähes 30 vuotta syrjinnän kohteena.
Katso Syrjinnän kohteena jo lähes 30 vuotta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syrjinnn-kohteena-jo-lhes-30-vuotta.html

Tänään uutisoitiin voimakkaasti maailmaa mullistavasta keksinnöstä, Kalajoki-pelistä. Katso
http://rfmedia.centria.fi/kalajokitimes/

Uutiset

Suomen valtion velka nousee jo lähiaikoina suuremmaksi kuin koskaan aiemmin. 1990-luvun laman jälkeinen ennätys rikkoutuu lähikuukausina. Valtiolla oli elokuun lopussa velkaa jokaista suomalaista kohti yli 13 000 euroa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Jättioperaatio iski murtokeikkoja tehtaileviin rikollisiin.

Televisiosta katsottua

Katsoin MOT-ohjelman uusinnan ”rasvasodasta”. Katsoin dokumentin Aleksanteri I:stä.

Terveys ja liikunta

Paino 99 kg, verenpaine 160/100, lepopulssi 50. Uinti 1000 m / 48 000 m. Kävely 12 km / 505 km.

Loppukevennys

Väestöliitto kehottaa käyttämään kondomia, mutta kukaan ei ole tullut ajatelleeksi, miten paljon roskaa käytetyistä kondomeista syntyy – purukumiteollisuudessa tosin ollaan kuulemma kiinnostuneita ongelman ratkaisemisesta.

- Mistä saadaan parhaat yrityskonsultit? – Kuohitsemalla kollikissat.

Kun kansanedustajaehdokas oli päättänyt pitkän vaalipuheensa, hän antoi sananvuoron kuulijoilleen ja kysyi, oliko kenelläkään vielä mitään kysyttävää. Pitkän hiljaisuuden jälkeen salin takaosasta kuului ujo ääni: - Ketäs muita näissä vaaleissa oikein on ehdokkaina?

- Miksi suomalaiset miehet ovat huonoja rakastajia? – Koska kaikki saavat oppinsa armeijassa. – Häh? – Vain yksi asento ja sitten lepo.

- Miksi vasemmistoliittolaiset vastustavat uusien moottoriteiden rakentamista, mutta vaativat lisää liikenneympyröitä? – Liikenneympyröissä on aina ajettava vasemmalle.

- Nyt tämä saa riittää! Saa riittää! Saa riittää! raivosi kansa eduskuntatalon edessä vaatien kansanedustajilta seuraavissa vaaleissa parempia lupauksia.

Eduskunnan lainsäädäntötyön heikkoutta osoittaa parhaiten se, että presidentin on vahvistettava jokainen uusi laki.

- Anteeksi, että vaivaan, sanoi leipuri taikinalle.

torstai 16. syyskuuta 2010

TO 16.09.2010










Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, yöllä satoi runsaasti, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Kalajoki-lehti ilmoitti, ettei lehti julkaise vastinettani. Asia menee Julkisen Sanan Neuvoston käsittelyyn.
Tein Kalevan uutisoinnista kantelun Julkisen Sanan Neuvostolle.
Mikko Kovalainen lähestyi jälleen ulosoton kautta konkurssiuhkaisella kirjeellä. On käsittämätöntä, että valtakunnansyyttäjäviraston tutkija Heli Haapalehto ei ole vieläkään saanut mitään konkreettista aikaan asioissani. Kovalainen siis saa jatkaa rikolliseksi epäiltävää toimintaansa viranomaisten suojeluksessa.

Uutiset

Oikeuskanslerin mukaan entinen pääministeri Matti Vanhanen on toiminut lain vastaisesti, kun hän valtioneuvostossa oli päättämässä Raha-automaattiyhdistyksen (RAY:n) varojen jakamisesta Nuorisosäätiölle. Oikeuskansleri suosittaa eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, että se aloittaisi asiassa virallisen esitutkinnan. Oikeuskanslerin mukaan asia on syytä arvioida rikosoikeudellisesti.
Erkin kommentti: Oikeuskanslerin ratkaisu on lain- ja oikeudenmukainen.

Suomen ja Yhdysvaltain armeijoiden tiedusteluyhteistyö oli tiivistä ja jatkuvaa kylmän sodan aikana. Silloin yhteistyö salattiin, mutta nyt siitä saadaan uutta tietoa, kun toimittaja Jukka Rislakin kirja Atomipommi, kylmä sota ja Suomi ilmestyi torstaiaamuna.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Pohjanmaa seilaa Afrikkaan. Toinen lehtileike: Kalevassa oli Jyväskylän yliopiston kauppaoikeuden lehtorin Riitta Ollilan kirjoitus kunnianloukkauksesta.

Televisiosta katsottua

Katsoin eduskunnan kyselytunnin. Aluehälytyskeskukset on kuuma aihe.

Terveys ja liikunta

Paino 98,6 kg, verenpaine 162/98, lepopulssi 49. Kävely 12 km / 493 km, uinti 1000 m / 47 000m.

Loppukevennys

Autuaita ovat dementikot, sillä he eivät muista muita vaivojaan.

Dementikkojen kuukausikokous meni pipariksi, kun kukaan ei muistanut saapua paikalle.

- Voiko anaaliseksistä tulla raskaaksi? kysyi huolestunut rouva lääkäriltään. – Tietysti, huudahti tohtori. – Mistä te luulette kaikkien lakimiesten syntyneen?

Yksityisellä lääkärinvastaanotolla käynnistä saa maksaa itsensä kipeäksi.

- Mitä eroa on joulupukilla ja kansanedustajilla? – Joulupukilla on lahjoja.

- No, mitä mieltä olette? kysyi komitean puheenjohtaja vakavana. – Kutsutaanko paikalle konsultti vai sotketaanko asiat itse?

- Millainen se viimeinen asiakkaasi oli? uteli ilotyttö työtoveriltaan. – No, eipä siitä juuri kostunut, vastasi kollega tuhahtaen.

Blondi soitti todella vihaisena pankkiin ja huusi: - Olen käynyt tänään jo kolme kertaa pankkiautomaatilla ja aina se ilmoittaa, ettei tilillänne ole katetta! Milloin hemmetissä te saatte sinne pankkiinne rahaa?

Kalastajan vaimolla oli vihdoinkin helpottunut olo, kun isäntä oli hukkunut kevätjäihin, eikä vaimon tarvinnut enää olla huolissaan.

Rikkaaksi voi tulla vain toisten kovalla työllä.

- Mikä on valtionvarainministerin suurin suustaan päästämä möläytys? – Kansalaiset, pitäkää varanne!

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

KE 15.09.2010













Vanha silta, Nuorisoseura ja Kalajoen Osuuskauppa vanhaan hyvään aikaan.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, sadetta, tuuli 2 m /s, päivällä + 14 C

Tapahtumat

Puolen yön aikaan Raahessa, valtatiellä 8, kalajokinen mies ajoi poliisin tutkaan hurjalla ylinopeudella. 100km:n nopeusrajoitusalueella tutka näytti 180km/h. Miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Puolen yön aikaan Pyhäjärvellä Ollintiellä puhallutettiin kalajokinen henkilöautoa kuljettanut mies. Puhalluskokeen tulos oli 1,03 promillea, joten miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.

Kalajoenseutu ei julkistanut vastinettani. Kalajoki-lehti julkisti vain vastineen nettiosoitteen. Se ei ole sama asia kuin vastine. Annan lehdille mahdollisuuden julkistaa seuraavassa lehdessään vastineeni tai vaihtoehtona on kantelu Julkisen Sanan Neuvostoon.

Uutiset

Vietellyiksi tulleet miehet kertovat Details-lehdelle Yhdysvalloista karkotetun 28-vuotiaan Anna Chapmanin parhaan salaisen aseen. Salainen ase oli seksi. Anna Chapmanilla oli tyrmäävä vaikutus miehiin. Chapman, oikealta nimeltään Anya Kushchenko oli yksi kesäkuussa paljastunutta laajaa venäläisvakoojien rinkiä. Naisen avuista vakoojana ei toistaiseksi juuri ole tietoa, mutta naisena hän oli täysi kymppi. Ainakin jos hänen pauloihinsa langenneita miehiä on uskominen. Useat miehistä väittivät myös olleensa sukupuoliyhteydessä Chapmanin kanssa.

Kuukausittaiset tulonlisäykset ja vuosittaiset menolisäykset menivät sekaisin eduskunnan budjettikeskustelussa suurimman oppositiopuolueen, SDP:n puheenjohtajalta Jutta Urpilaiselta. Urpilainen yritti kuvailla energiaveron korotusten kohtuuttomuutta pienituloisille, mutta sekoitti kuukausi- ja vuosivaikutukset.

Useita kymmeniä omaisuusrikoksista epäiltyjä ulkomaalaisia on otettu kiinni eri viranomaisten yhteisessä operaatiossa. Poliisin mukaan rikollisryhmät toteuttivat tekonsa poikkeuksellisen röyhkeästi ja suunnitelmallisesti. Esimerkiksi asuntoihin murtauduttiin keskellä päivää jopa niin, että asukkaat olivat sisällä kodissaan. Rikosten yhteydessä varastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan ollut huomattava, mutta osa varastetuista tavaroista ja muusta omaisuudesta on onnistuttu saamaan takaisin. Kolme kuukautta kestäneessä operaatiossa olivat poliisin lisäksi mukana Tulli, Rajavartiolaitos ja Valtakunnansyyttäjänvirasto. Lisäksi rikosten selvittelyä on auttanut lähialueiden maiden viranomaisten tiivis tietojenvaihto ja yhteistyö. Suomessa otettiin kesäkuukausina kiinni jopa 200 ulkomailta tullutta rikollista. Viranomaisten yhteistyössä toteuttamassa operaatiossa on etsitty mahdollisia rikoksentekijöitä muun muassa Helsinkiin saapuvan satamaliikenteen seasta.

Naimisissa keskenään ollut pariskunta käräytti toinen toisensa nettideittailusta - deittailtuaan salanimillä keskenään. Nyt pariskunta hakee avioeroa. Bosnialaiset Sana Klaric ja tämän aviomies Adnan käyttivät nettichatissa salanimiä "Sweetie" ja "Prince of Joy". He chattailivat tuntikausia keskenään paljastaen toisilleen avio-ongelmiaan. Totuus paljastui, kun pariskunta sopi treffit keskenään. Nyt pariskunta hakee avioeroa syyttäen toisiaan uskottomuudesta.
- Koin yllättäen olevani rakastunut. Se oli ihmeellistä. Tuntui, että olimme molemmat loukussa samanlaisissa onnettomissa avioliitoissa, Sana, 27, totesi.
- On yhä vaikea uskoa, että Sweetie, joka kirjoitti niin kauniita asioita oli oikeasti sama nainen, jonka kanssa olin naimisissa ja joka ei ollut sanonut minulle hyvää sanaa vuosiin, ihmetteli puolestaan Adnan, 32.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Vanha valta palaamassa. Juttu on ennakkojuttu SM-liigakaudesta.

Televisiosta katsottua

A-studiossa kerrotaan ulkomaalaisten rikoksista Suomessa.

Terveys ja liikunta

Paino 99,2 kg, verenpaine 149/99, lepopulssi 50. Kävely 12 km /481 km, uinti 1000m / 46 000m, pyöräily 28 km / 2310 km

Loppukevennys

Kirkkoherra päätti saarnansa, mutta ennen kuin laskeutui saarnatuolista, kohdisti katseensa seurakuntaansa ja sanoi: - Niin, ja vielä. Jumala on pyytänyt minua kertomaan teille, ettei kolehtihaaviin enää kannata laittaa nappeja, sillä taivaassakin on nykyisin siirrytty vetoketjuihin.

Vaihteen vuoksi autoa kannattaa aina välillä korjata.

- Tämä on Juhana Vänskän automaattinen puhelinvastaaja. Juhana ei ole nyt paikalla, mutta minä olen.

- Mitkä ovat matematiikanopettajien yleisimmät ammattitaudit? – Laskuhumala ja potenssivaikeudet.

- Miten tuuli syntyy? – Puut heiluvat ja panevat ilman liikkumaan.

- Kun ihminen keksi tulen, mistä hän sai kipinän keksintöönsä?

Sähköasentaja sai potkut, kun ei pysynyt tolpillaan.

- Mihin autossa tarvitaan tuulilasinpyyhkimiä? – Sakkolappujen pitimiksi.

Nokia ja Singer ovat salaa lyöneet viisaat päät yhteen ja kehitelleet langattoman ompelukoneen.

- Mitä kirurgilla on aina mielessään hänen astellessaan kohti leikkaussalia? – Onhan sen joskus onnistuttava.

Mielisairaalan jokakesäiset soutukilpailut käydään psykopaateilla.

tiistai 14. syyskuuta 2010

TI 14.09.2010















Raution kirkko

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, päivällä + 14 C, pilvistä.

Tapahtumat

Lähetin kiireellisen virka-apupyynnön poliisihallitukselle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kiireellinen-virka-apupyynto.html

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila kieltäytyi julkistamasta vastinettani. Lähetin hänelle vastaukseni asiassa ja samalla tiedoksi asian Julkisen Sanan Neuvostolle. Teen Kalevan toiminnasta kantelun Julkisen Sanan Neuvostolle.

Poimin tänään pienen ämpärillisen punaisia viinimarjoja. Tänään tuli Karjalan kuvalehti, jossa on paljon mielenkiintoista luettavaa.

Uutiset

Nokian lähtöä Suomesta pelätään ja yhtiö voisi sillä uhitella, ellei saisi tahtoaan läpi. Mutta oikeasti Nokialla ei ole mitään syytä lähteä täältä. Missään muussa maassa se ei nimittäin saisi samanlaista erityisasemaa ja yhteiskunnan apua miljoonatukineen kuin Suomessa. Täällä lait muuttuvat, kaavat taipuvat ja kukkaronnyörit heltiävät heti, jos Nokia niin toivoo. Katso http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2010/09/14/nain-nokiaa-hyysataan-suomessa/201012644/12

Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen varapuheenjohtaja Varpu-Leena Malmgren (kesk) on uusin epäilty vaalirahatutkinnan Rovaniemen kelkkatehdasta koskevassa jupakassa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan keskusrikospoliisi kuulustelee Malmgrenia tiistaina.
Tutkintaa Rovaniemellä johtava Erkki Rossi kertoi, että Malmgrenia epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Malmgren toimi puheenjohtajana Kevan kokouksessa, jossa tehtiin sopimus kelkkatehtaan ostamisesta Nova-yhtiöiltä.
Keskustan puoluevaltuuskunnan jäsen Malmgren sai vaalirahaa Kehittyvien maakuntien Suomelta (KMS) 3 000 euroa. Hän oli ehdolla Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Järkyttävä tapaus sattui Tähtitorninmäen luolaradalla Helsingin keskustassa sunnuntaina aamupäivällä. Ensikertalaisena ampumaradalla nainen joutui käymään puolen tunnin mittaisen perehdyttämiskurssin, missä hänelle opastettiin aseenkäyttö ja ratatoiminnot. Radalle hän meni yhdessä valvojan kanssa. Paikalla oli myös 5-6 muuta ampujaa. Nainen ampui aluksi täysin normaalisti ja kävi kolmasti taululla. Sen jälkeen hän käänsi aseen kohti päätään ja ampui. Naista yritettiin elvyttää, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Poliisin mukaan kukaan sivullinen ei ollut tapauksen johdosta välittömässä vaarassa. Henkilökuntaa ei myöskään epäillä mistään laiminlyönnistä tai rikoksesta.

Etelä-Amerikasta on tuotu pihvilihaa Suomeen jo vuosia, mutta nyt myös afrikkalaista naudanlihaa yritetään markkinoida suomalaisiin ruokapöytiin. Namibialainen sisäfile on jo löytänyt tiensä yli 150 eteläsuomalaiseen ravintolaan ja vähittäiskauppaan. Köyhästä Afrikasta EU-markkinoille tuleva liha on tutkijoiden mukaan positiivinen esimerkki kaupan rakenteiden toimimisesta, mutta kuluttajia se hämmentää. Suomeen Namibiasta tuotava liha on peräisin maan suurimmalta tuottajalta, Meat Corporationilta. Se tuottaa vuodessa vajaat 30 000 tonnia naudan arvo-osia. Suurimmat vientimaat ovat Etelä-Afrikka, Iso-Britannia ja Norja.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Ainakin neljä jännittää kevättä. Kysymys on kansanedustajien vaalirahasotkuista.

Televisiosta katsottua

Tänään on Yle Teemalla TV-arkisto UKK 110 v. Lepikon torppa, Presidentti Porojärvellä, Näin tuli tie Porojärvelle ja Mies menee – latu jää.

Terveys ja liikunta

Paino 99,7 kg, verenpaine 166/96, lepopulssi 50. Kävely 14 km /469 km, uinti 1000 m / 45 000 m, pyöräily 28 km / 2282 km.

Loppukevennys

- Eeva oli sitten huonosti kasvatettu tyttö. – Miten niin? – Lähti ensimmäisen miehen matkaan.

- Rakas Jumala, anna minulle hiven kärsivällisyyttä ja VÄHÄN ÄKKIÄ!

Kun ystävää kohtasi suru, ahne ei ottanut osaa vaan vei kaiken.

- Mikä on tosiuskovaisten lempikaramelli? – Psalmiakki.

- Mikä on raamatun mukaan maailman vanhin paikkakunta? – Loimaa, sillä Raamatun mukaan Jumala teki alussa taivaan ja loi maan.

- Mikä on neulojan lempivirsi? – Mä silmät luon ylös taivaaseen.

- Miksi liikemieshuijarin hautaa eivät parhaat ystävätkään löydä? – Hän on pannut senkin vaimonsa tai lastensa nimiin.

- Mitä hyötyä uskosta ja rukoilemisesta on? – No, jos esimerkiksi merellä laiva joutuu merihätään, eikä pelastusveneitä ja pelastusliivejä riitä kaikille, voivat uskovaiset rukoilla.

- Mitä tarvitaan ylösnousemukseen? – Tikapuut.

Vaikka naiset ovat paljon aktiivisempia kirkossa kävijöitä kuin miehet, niin kyllä miehet enemmän saavat saarnoja kuulla.