lauantai 27. marraskuuta 2010

LA 27.11.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -15 C, tuuli 4 m/s selkeää ja poutaa, lämpötila päivällä -15 C, tuuli 4 m /s, selkeää ja poutaa. Aurinko nousee: 09.30. Aurinko laskee: 14.51. Päivän pituus: 5 h 21 min
Kaamos on alkanut Lapissa purevassa pakkasessa. Talven pakkasennätys paukkui rikki jo eilen illalla, jolloin Utsjoella mitattiin 34 pakkasastetta.

Tapahtumat

Tänään oli naisten messut Kalajoella. Minulla oli uskomattoman hyvä arpaonni. Jokaisella arvanostokerralla tuli voitto, ei kuitenkaan jokaisella arvalla. Monipuolinen ja onnistunut messutapahtuma.

Kolmen miehen seurue varasti olutta Kalajoen Shelliltä lauantaina aamuyöllä. Kaljat saatuaan miehet juoksivat pihalle kaljat mukanaan. Pihalla sattui olemaan kuitenkin valppaita kalajokisia nuoria, jotka esimerkillisesti nappasivat kaljavarkaat kiinni. Poliisipartion tullessa paikalle, ilmeni, että yksi miehistä oli kuljettanut autoa humalassa. Mies puhalsi alkometriin 1,3 promillen lukemat. Näpistyksen lisäksi, miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.
Myöhemmin samassa seurueessa ollut toinen mies kuljetti samaista autoa Oulaisissa Merijärventiellä. Puhalluskokeessa mies puhalsi alle rangaistavuuden rajan, mutta poliisipartion huomio kiinnittyi miehen epävarmaan ajotyyliin ja käytökseen, joten hänet vietiin verikokeeseen. Verikokeen tulos kertoo aikanaan, onko mies syyllistynyt rattijuopumukseen.

Miesten Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa JHT voitti Imatran Ketterän numeroin 5-0. YJK/JHT joukkue voitti ylialuesarjan C2 ottelussa Ylivieskassa JokiPojat numeroin 11-1.

Uutiset

Kaksi Helsingin kaupungin johtavaa virkamiestä esiintyi humalassa virkamatkalla Romaniassa marraskuun puolivälissä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti. Lehden mukaan virkamiehet nauttivat olutta ja viinaa julkisesti työaikana. Myös matkaseurueen bussi pysäytettiin alkoholiostoksille kesken matkan. Ainakin yhdestä romanialaisten kanssa järjestetystä tilaisuudesta helsinkiläiset poistuivat täysin yllättäen. Viisihenkinen suomalaisryhmä oli Romaniassa pohtimassa paikallisten viranomaisten kanssa keinoja, joilla hillittäisiin romanien virtaa Helsinkiin.
Kuvalehden mukaan alkoholi oli läsnä lähes koko ajan. Humalatila vaihteli kevyestä silmiinpistävään. Targu Carbunestissa kaupungin pormestarin kanssa sovittu tapaaminen oli lopetettu ilman varoitusta, minkä jälkeen seurue siirtyi kaupungille olutostoksille. Kaupungintalolle palattiin lopulta takaisin pormestarin pyynnöstä. Muut matkaan osallistuneet suomalaiset pitivät kaksikon käyttäytymistä kiusallisena.

Eurooppa lähtee viettämään viikonloppua pahinta painajaisunta peläten. Huhut Portugalin ajautumisesta talousavun varaan käynnistivät pelon talouskriisin leviämisestä Euroopan viidenneksi suurimpaan talouteen Espanjaan. Espanja on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Sixten Korkmanin mukaan nyt Euroopan ja Suomen kannalta isoin kysymys.
-Pahimmillaan se voi tarkoittaa sitä, että se mihin on sitouduttu, ei riitäkään. Jos huonosti menee, niin kysytään että pitääkö rahkeita kasvattaa, Korkman selittää.
-Tämä on poliittisesti äärimmäisen vaikeaa. Moni kansalainen ei voi ymmärtää, että miten hänen puolestaan hallitus antaa sitoumuksia. Jos tämän ymmärtää, niin sitä on hirveän vaikea hyväksyä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok) ehdotus islamilaisen sharia-lain osittaisesta käyttöönotosta tyrmistyttää muita poliitikkoja. Sasi ehdotti Kotimaa24-verkkolehden haastattelussa, että sitä voitaisiin osittain käyttää muslimien välisten siviiliriitojen sovittelussa Suomessa. Erkin kommentti: Onko tämä aidointa Kimmo Sasia?

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 27.11.2010 Myrkkyhoitaja kuin psykopaatti. Perushoitajaa syytetään viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Perjantaina osittain julkitulleen mielentilatutkimuksen mukaan murhasarjasta syytetyllä hoitajalla on antisosiaalinen persoonallisuushäiriö. Sosiaalinen peluri, jolta puuttuu empatia. Antisosiaaliseen persoonallisuushäiriöön kuuluu, ettei ihminen kadu toiselle ihmiselle aiheuttamaansa kärsimystä. Antisosiaalinen persoonallisuushäiriö liittyy usein rikolliseen käyttäytymiseen.
Erkin kommentti: Onko samanlaisia merkkejä käyttäytymisessä havaittavissa eräällä varatuomarilla?
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 27.11.2010 Vanhan ajan joulutunnelma. Havulan historiallinen koti kutsuu taas adventtiaikana.

Televisiosta katsottua

Hiihto, maailmancup Ruka
Naisten 5km (p)

1. Marit Björgen NOR 12.51,9
2. Justyna Kowalczyk POL + 2,1
3. Petra Majdic SLO + 8.3
4. Julia Tchekaleva RUS + 20,0
5. Nicole Fessel GER + 22,5
6. Charlotte Kalla SWE + 23,0
7. Vibeke Skofterud NOR + 24,7
8. Anna Haag SWE + 32,7
9. Marianna Longa ITA + 38,5
10. Ida Ingemarsdotter SWE + 41,8
--------------------------------------
16. Krista Lähteenmäki FIN + 47,4
19. Pirjo Muranen FIN + 53,0
20. Anne Kyllönen FIN + 53,6
21. Riitta-Liisa Roponen FIN + 54,3
29. Riikka Sarasoja FIN +1.05,3
51. Laura Ahervo FIN +1.24,9
60. Marjanna Pitkänen FIN +1.34,9

Miehet 10 km (p)

1. Dario Cologna SUI 23.24,8
2. Aleksander Legkov RUS + 6,7
3. Daniel Rickardsson SWE + 7,5
4. Eldar Rönning NOR + 12,4
5. Axel Teichmann GER + 18,0
6. Jens Filbrich GER + 23,7
7. Kris Freeman USA + 24,0
8. Emil Jönsson SWE + 24,8

30. Niklas Colliander FIN +1.05,6
34. Ville Nousiainen FIN +1.09,3
36. Lari Lehtonen FIN +1.12,3
39. Sami Jauhojärvi FIN +1.15,7
41. Matti Heikkinen FIN +1.16,6
52. Kari Varis FIN +1.25,4
61. Anssi Pentsinen FIN +1.29,9
68. Tero Similä FIN +1.39,3

Yhdistetty

1. Felix Gottwald AUT 28.17,5
2. Mikko Kokslien NOR + 7,5
3. Jason Lamy Chappuis FRA + 9,5
4. Mario Stecher AUT + 11,5
5. Eric Frenzel GER + 11,7
6. Jan Schmid NOR + 12,0
7. Johannes Rydzek GER + 18,8
8. Tino Edelmann GER + 30,9
9. Janne Ryynänen FIN + 37,2
10. Yoshito Watabe JPN + 41,9
-------------------------------------
29. Hannu Manninen FIN + 2.36,9
42. Joni Karjalainen FIN + 4.24,7
48. Ville Kähkönen FIN + 5.55,8
49. Ville Tuppurainen FIN + 5.56,9
50. Eetu Vähäsöyrinki FIN + 6.48,6

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/


Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine167 / 96, lepopulssi 65.

Loppukevennys

Alkoholisti oli viinakaupan nurkalla pummaamassa rahaa. – Anna kaks euroo, että mä saan viinapullon. Ohikulkija löi miehelle neljä euroa käteen ja sanoi: - Tuopa samalla mullekin.

Mikä on lappalaisten Cooperin testi? – 12 minuuttia ilman viinaa.

Vanha Lauri oli kuolinvuoteellaan ja pappi tuli lohduttamaan. Vuoteen vieressä oli puolityhjä viskipullo. – Ja ha, sanoi pastori, ja tuoko on teidän ainoa lohtunne. – Ei, kähisi Lauri, on minulla kaapissa vielä kaksi tyhjää pulloa…

Miksi on epävarmaa, oliko Frykmanin viinalaivassa konjakkia, samppanjaa ja punkkua? – Laiva oli kaljaasi.

Mies meni viinakauppaan. Kun oli siinä vähän aikaa katsellut kiireisen näköisenä hyllyjä, hän meni kassalle ja sanoi neidille: - Anna nyt äkkiä jotain, joka menee hyvin päähän eikä ole kallista. No, kassaneiti vähän mietti, kumartui kassan alle, otti muovikassin ja sanoi: - 80 senttiä, kiitos.

Pastori kylällä tapaamalleen Horttanaiselle: - Kun viimeksi näin Horttanaisen, tuli kovin iloiseksi, koska te olitte selvin päin. Mutta nyt te olette taas ympärijuovuksissa! – Niin, pastori. Nyt on minun vuoroni olla iloinen.

Aviomiehen oli määrä vahtia levyllä kiehuvaa kattilaa. Vaimo raivosi: - Sanoinhan, että sinun pitää katsoa, milloin keitto kiehuu yli. – Katsoinhan minä. Se kiehui täsmälleen kello 15.20.

- Tuo pari näyttää viihtyvän hyvin toistensa seurassa. Ovatko he olleet kauankin naimisissa? – Luultavasti kymmenisen vuotta – mutta eivät keskenään.

- Eikö sinusta tunnu vähän tyhjältä nyt, kun miehesi muutti pois kotoa? – Ei, miten niin? Ei minun tarvinnut kuin sijoittaa hiekkasäkki tv-tuoliin ja kaikki on kuin ennen.

Äiti oli kaupassa neljän pienen lapsen kanssa, jotka juoksentelivat ympäriinsä. Kassaneiti sanoi osaaottavasti: - Eikä olisi ollut parasta jättää puolet lapsista kotiin? – Niinhän minä jätinkin, huokaisi äiti.

- Milloin voi sanoa, että vaimon vartalo on kaukana ihanteellisuudesta? – Kun ainoa vaatekappale, joka sopii on sateenvarjo.

Vanhemmat kävivät yöpuulle. Lapset olivat vielä hereillä. – Kuule mamma, sirkusteltan masto on pystytetty, isä sanoi. – Esitys on peruutettu, sirkuspellen nenästä vuotaa verta, äiti totesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti