perjantai 19. marraskuuta 2010

PE 19.11.2010Kalajoen kirkonkylää kuvattuna kirkontornista Saarisillalle päin. Kuva on otettu 1920-luvun puolivälissä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 7 C, pilvistä ja poutaa. Lämpötila päivällä -1 C, pilvistä. Aurinko nousee: 09.05. Aurinko laskee: 15.12. Päivän pituus: 6 h 7 min

Tapahtumat

Vasta tänään ehdin katsomaan KHI Forumin linkin. Heikki Urmaksen luento täydentää historian tutkimusta. Mielestäni osa tiedoista tarvitsee tarkempaa tarkastelua. En suoralta kädeltä ole valmis kaikkia esitettyjä asioita allekirjoittamaan.
http://khiforum.fi/tapahtumailmoitukset/onko-suomi-edelleen-suomettunut-kun-media-ei-uskalla-kertoa-totuutta/
Luento käsittelee muun muassa CIA ja KGB-asioita. Nämä linkit antavat lisävalaistusta asiassa

Kalajokinen vakooja Veikko Puskala
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/11/kalajokinen-vakooja-veikko-puskala.html

John Raymond Ylitalo – suurlähettiläs
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2009/05/john-raymond-ylitalo-suurlahettilas.html

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni. Huomenna menemme Kokkolaan äidin veljen eli minun enoni hautajaisiin. Äitini kuului 13 lapsen perheeseen ja nyt kaikki muut sisarukset ovat kuolleet.

Tänään satuin melkein ”tuoreeltaan” peurakolaripaikalle. Kaksi peuraa ylitti 8-tietä lähellä Hiihtomajan tien risteystä ja toinen tuli auton yliajamaksi.

Ulosottomies toimitti minulle Mikko Kovalaisen pankkitilitiedot. On järkyttävää miten suomalainen yhteiskunta antaa Mikko Kovalaisen terrorisoida suomalaista yhteiskuntaa ja sen kansalaisia. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että ”valtion rikosliiga” käyttää Mikko Kovalaista käsikassarana rehellisiä kansalaisia vastaan. Erikoista on se, että poliisi ei tutki Mikko Kovalaisen rikoksia. Järjettömintä on se, että Mikko Kovalainen hakee varatonta henkilöä konkurssiin. Onko Ylivieska-Raahen käräjäoikeus toimivaltainen asiassa? Mielestäni käräjäoikeus voi ainoastaan korjata omat virheensä. Käräjäoikeus ei voi tehdä tässä asiassa uusia virheitä, koska siihen sillä ei ole toimivaltaa.

Maanantaina on kaupunginhallituksen kokous, mikä alkaa jo kello 8.30 aamulla. Asialistalla on asioita, joita on syytä epäillä vääriksi lausumiksi hallinto-oikeudelle. Rikoslain mukaan väärän lausuman antaminen oikeudelle on rangaistava teko.

Uutiset

Kaksi suomalaista ja yksi ruotsalainen rauhanturvaaja on haavoittunut sinkoiskussa Afganistanissa. Ensitietojen mukaan suomalaisten rauhanturvaajien saamat vammat ovat lieviä sirpalevammoja. Toisella on lieviä sirpalevammoja selässä ja toisella hieman vakavampia sirpalevammoja alaraajoissa.

Kahdeksan pienpuhdistamon vertailu on paljastanut puutteita laitteiden toiminnassa. Vain kaksi laitetta mahtui jätevesiasetuksen eli niin sanotun ”paskalain” edellyttämään poistoprosenttiin.
TM Rakennusmaailma -lehden, Käytännön Maamies -lehden ja MTT:n yhteishankkeessa on selvitetty pienpuhdistamojen toimintaa ensin tammi–toukokuussa ja sen jälkeen kesäkautena. Kesän aikana tarvittaviin poistoprosentteihin ylsi kaksi laitetta, Labko Biokem 6 ja Ecolator 5.

Poliisiasioista vastaava ministeri Anne Holmlund antaa täysin väärän kuvan poliisin toimintaedellytyksistä, sanoo Suomen poliisijärjestöjen liiton SPJL:n valtuuston puheenjohtaja Severi Savolainen. Hänen mukaansa poliisin resurssien vähentäminen heikentää poliisin toimintaa varsinkin syrjäseuduilla.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 19.11.2010 Pelastuslaitos ei ota miehiä takaisin. Vaasan hallinto-oikeus kumosi nuuskatuomittujen irtisanomiset.
Erkin kommentti: Hallinto-oikeuden ratkaisu on oikea. Ei kaksinkertaista rangaistusta samasta asiasta.

Televisiosta katsottua

Eilen illan katsoin ohjelman Silminnäkijä, joka kertoi kerjäläisyliopistoista eli nöyryytettiinkö akateeminen maailma, kun yliopistot pistettiin kerjuulle.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 160/106, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Opettaja kysyi äidinkielen tunnilla Aleksilta: - Mainitse viisi sidesanaa! – Umpisolmu, vetosolmu, rusettisolmu, hirttosilmu ja kravattisolmu.

- Lapset, mikä on Saimaan kanava, opettaja kysyi. – Ei semmoista vielä ole. Ei ainakaan meidän telkkarissa.

- Paljonko on viisi plus neljä? – Kymmenen. – Kymmenenkö? – Niin, laskutus lisän kanssa.

- Jussi, miten sinä kehtaat kiusata pienempiäsi? Mikä sinusta tulee oikein isona? – Opettaja!

Opettaja kysyy Joonakselta: - Mikä on isäsi ammatti? – Toimittaja. – En ole ennen kuullutkaan. Onko hän vaihtanut työpaikkaa? – Voi olla. Äitikin huusi eilen, että tuolta se tyhjäntoimittaja taas tulee.

Opettajanhuoneen naulakon yläpuolella oli lappu, jossa luku: ”Vain opettajia varten!” Eräänä päivänä salakirjoittaja oli lisännyt siihen: ”Voi ripustaa myös takkeja!”

- En ymmärrä miten joku voi istua kaikki illat kapakassa lipittämässä kaljaa, vaimo marmatti miehelleen. – Miksi yleensä viitsit puhua asioista, joista et ymmärrä mitään?

Kaksi blondia saapui lentokentälle ja toinen alkoi ihmetellä kuinka ihmeessä noin valtavan isot ja painavat koneet voivat pysyä ilmassa. – Sehän on yksinkertaista, toinen osasi vastata. – Kun ne ovat ilmassa, ne ovat tosi pieniä.

Vältät pysäköintisakkoja, kun aina pysäköidessäsi ruuvaat autosi rekisterikilvet irti ja laitat ne tavarasäilöön, tai otat mukaasi.

Laihialainen mies oli kuollut ja naapuri tuli lohduttamaan leskeä. – Kyllä se Esko lähti aivan liian varhain. – Sanos muuta, vaimokin nyökytteli. – Lääkettäkin olisi vielä ollut ainakin viikoksi.

Pikku-Matti rukoili iltarukoustaan. – Rakas Jumala. Tänä yönä sinun täytyy suojella minua itse, sillä seinävaatteen enkelit ovat pesussa.

Poliisi pysäytti ratsiassa vanhan rouvan ajaman auton. – Anteeksi vain, mutta autostanne puuttuu rekisterikilpi. Rouva ei ollut ollenkaan pahoillaan. – Voi ei se mitään, minä muistan rekisterinumeron ulkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti