perjantai 16. syyskuuta 2011

PE 16.09.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 13 C, tuuli luoteesta 4 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 89 %. Lämpötila päivällä + 13 C. Aurinko nousee 06.48 ja aurinko laskee 19.48. Päivän pituus 13 t 00 min..

Hellevi on mukautunut nimistöömme vuonna 1929 suomalais-karjalaisista Hellin- ja Hellä-nimistä saman periaatteen mukaan kuin Sulevi ja Kalevi. Mukaelma Hillevi tuli almanakkaan vuonna 1950 ja sen lyhenne Hille kaksi vuotta myöhemmin. Hillaa voidaan pitää samaan nimiperheeseen kuuluvana, toisaalta Hillalla on itsenäinenkin merkitys ”suomuurain, lakka”.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni.
Olen tänään selvittänyt arkistoani koskien PR-talojen konkurssivyyhteä sekä Mikko Kovalaisen toimintaa. Tarkoitukseni on toimittaa aineisto rikostutkijalle ja syyttäjälle jo ensi viikon lopulla, jos kaikki menee suunnitelmieni mukaan.
Olen tänään käynyt arkistoani läpi koskien ainiestoa ja kuvia yhteistyöstä virolaisten kanssa 1990-luvun alussa ja 1980-luvun lopussa. Teen aineistosta historiallisen kuvadokumentin Suomen historia-blogiini jotta lukijat saavat paremmin kuvan todellisesta tilanteesta.

Uutiset

Lahjus- ja naissotkuissa ryvettynyt Vantaan kaupunginjohtaja eroaa . Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki (sd) eroaa virastaan. Asiasta kertoi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok) tiedotustilaisuudessa torstai-iltana.

Hallituspuolueet linjasivat budjettiriihessä, että maatalouden ja elintarvikeketjun kannattavuus, kilpailukyky ja tuotanto turvataan. Luvassa on myös uusia veronkiristyksistä. Pääomavero nousee 2 prosenttiyksiköllä 30 prosenttiin. Vero muuttuu progressiiviseksi. Jatkossa yli 50 000 euron pääomatuloista maksetaan 32 prosenttia veroa. Kokonaan uutta on, että yhteismetsille säädetään uusi 28 prosentin verokanta.

Tanskalaiset ovat kääntymässä kymmenen vuoden oikeistovallan jälkeen vasemmalle. Tanskassa vasemmisto-oppositio on ovensuukyselyn perusteella nousemassa maan johtoon. Se on saamassa 51,1 prosenttia äänistä ja 90 paikkaa kansankäräjille. Hallitusrintamalle on kyselyn perusteella luvassa 85 paikkaa.

Journalistiliitto vaatii eduskuntaa hylkäämään hallituksen esittämän lehtitilausten yhdeksän prosentin arvonlisäveron.– Kun hallituksen päätavoitteena on lisätä työpaikkoja Suomessa, johtaa tilausmaksujen arvonlisävero työpaikkojen menetyksiin. Työllisyysvaikutuksia ei ole mietitty päätöstä tehtäessä ollenkaan, liitto valittelee kannanotossaan.Journalistien etujärjestön mielestä veron kiristys tuntuu kaikkein raskaimmin pienissä tilattavissa mielipide-, kulttuuri- ja vaihtoehtolehdissä sekä pienissä paikallislehdissä. Uhkana ovat lehtikuolemat, jotka johtavat viestinnän yksipuolistumiseen.

Perussuomalaiset on suosituin puolue opiskelijoiden keskuudessa. Taloustutkimuksen mukaan 15 prosenttia opiskelijoista samastuu perussuomalaisiin. Puolueen konservatiiviset arvot viehättävät monia, vaikka puolue ei ole erityisesti profiloitunut opiskelijoiden asioiden ajajana.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Ei ole ahkeruuden veroista ystävää. Jalosta sitä, niin et koskaan joudu tappiolle.
Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän sinulla on onni myötä.
Mitä kovemmin uurastat, stiä onnekkaammaksi tulet.
Sattuman voima vaikuttaa kaikkeen.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Veikko Tuomi...muistosi on mulle kallein.
http://www.youtube.com/watch?v=M4o7RzRm3ng&feature=related

Georg Ots...uudelleen jos luokses tulla voisin...
http://www.youtube.com/watch?v=0DhQgTW-UD4&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 176 / 114, lepopulssi 52. Aamujumppa 30 min.

Loppukevennys

Nyt riittää. Te olette erotettu! - Erotettu? Miten niin erotettu? Minä olen aina luullut että orjat myydään!

Miksi leijonat syövät rakaa lihaa? - Niillä ei ole paistinpannuja.

Mitä ominaisuuksia tarvitaan hauskaan elämään? - Hyvä kunto ja heikko luonne.

Eläimeensekaantuja on hirveen väsynyt.

Mikä on kaupunkimme suojelluin eläin? - Se on nurmikoi, sillä tavan takaa näkyy kylttejä, joissa lukee ”älä talla nurmikoita”

Mikä on haikaran pahin vihollinen? - Kondomikotka.

Vaimo kulta, minusta tuntuu että tarvitsen harrastuksen. Mitä jos ryhtyisin taas maalaamaan? - Mainio ajatus. Voit aloittaa keittiön katosta.

Kaverukset tapasivat aamukävelyllä. Toinen kysyi: - Kuinka clitoris tavataan? - Cli... ai, äsken se oli juuri tossa kielen päällä.

Kumpi on isompi, lainapeite vai yöpaita? - Yöpaita tietenkin, koska sen alle mahtuu kaksi meijeriä, lannanlevityskone ja huvipuisto.

Worst Hockey Mistake
http://www.youtube.com/watch?v=nw-vuLhWs-w&feature=related


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti