lauantai 27. maaliskuuta 2010

LA 27.03.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3C, tuuli koillisesta 3m/s, päivällä +1C, tuuli 2m/s

Tapahtumat

Kävin tänään Oulusta hakemassa tytön muuttokuorman. 8-tien kunto oli mielestäni yllättävän huono.

Uutiset

Robert Helenius kukisti Töölön ammattilaisnyrkkeilyillan pääottelussa Nigerian Gbenga Oloukunin pistein. Samalla suomalaisiskijän tappioton ammattilaissarja jatkuu. Helenius on nyt otellut raskaassa sarjassa paidattomana 12 kertaa, ja hänen tilastonsa näyttää yhtä monta päänahkaa.
Voiton lisäksi Kisahallin ilta toi Heleniukselle ikäviä uutisia. Suomalaisnyrkkeilijä uskoo, että hänen oikeasta kädestään on murtunut luu.

Pääministeri Matti Vanhasen valokuvan vienyt mies ei saa syytettä. Syyttäjä on määrännyt esitutkinnan lopetettavaksi. Vanhanen ei vaatinut rangaistusta. Mies vei valokuvan Vanhasen henkilökohtaisen työkoneen sähköpostista koneen korjauksen yhteydessä. Sähköpostin urkinta ja kuvan varastaminen tapahtui vuonna 2007, kun Vanhanen seurusteli Merikukka Forsiuksen kanssa, joista myös kuva tiettävästi oli.

Taitoluistelun MM-kisat Italian Torinossa päättyivät suomalaisjuhliin. Laura Lepistö voitti komeasti pronssia pitämällä lyhytohjelmansa kolmannen sijan myös vapaaohjelmassa.
Kolmannelta sijalta taitoluistelun MM-kisojen vapaaohjelmaan lähtenyt Laura Lepistö onnistui säilyttämään asemansa ja pokkasi Torinosta hienosti pronssimitalin. Kilpailun voittoon luisteli Mao Asada ja hopealle lyhytohjelmassa haparoinut olympiavoittaja Yu-Na Kim. Lyhytohjelman jälkeen kisaa johtanut 16-vuotias Mirai Nagasu romahti kahdeksanneksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä Kaustisen kunnanvaltuuston päätöksestä antaa takaus Kansanmusiikkisäätiön hakemalle 950 000 euron lainalle. Minun oikeustajuni mukaan Vaasan hallinto-oikeuden päätös on kestämättömällä pohjalla.

Toinen lehtileike käsittelee isoäitien käännyttämispäätöstä. Kuten jo aiemmin arvelinkin niin KHO:n päätös on yleisen oikeustajun vastainen. Poliisi joutui ottamaan huomioon yleisen mielipiteen ja käännytyspäätöstä ei panna toimeen.

Kolmas lehtileike käsittelee ydinvoimaa otsikolla Ydinvoimalla yhä halvinta sähköä. Jutun on tehnyt STT ja Heikki Karkkolainen. Kenen toimeksiannosta juttu on tehty? Taas olisi tutkivalla journalismilla töitä. Kuka käytti uutisointiin rahaa ja minkä verran. Mikä oli motiivi?

Terveys ja liikunta

Paino 105,5 kg, verenpaine 168/102, lepopulssi 61.

Loppukevennys

- Mikä sinun nimesi on? kysyi kiltti setä kylän raitilla Kallelta. – Emmä kuullut, Kalle vastasi yrmeästi. – Pappi kaatoi vettä mun korvaani ristittäessä.

- Mitä sinun mummosi sanoisi, jos kuulisi, kuinka paljon sinä kieroilet? kirkkoherra torui Kallea. – Hän varmaankin ilahtuisi. – Hävytön poika! Miten niin? – Mummo on ollut kuurona kymmenen vuotta.

- Etkö sinä nähnyt nuolia? raivostunut poliisi kysyi liikenneympyrässä väärään suuntaan porhaltaneelta Kallelta. – En, mutta en mä kyllä totta puhuakseni nähnyt inkkareitakaan.

- Tohtori kiltti, Liisa sanoi puhelimeen. – Tulkaa pian, Kallella on kuumetta! – Onko se korkeallakin? – Ehei, toisessa kerroksessa.

Kallen isä ajoi punaista päin, ja paikalle saapui poliisi. – Ettekö te nähnyt punaista valoa? virkavalta kysyi kiukkuisena. – Kyllä mä sen näin. Mutta sua mä en kyllä huomannut.

- Sinä rontti! Liisa itki ja huusi Kallelle. – Olet pettänyt lupauksesi, jonka annoit minulle! – Älä välitä, voin antaa uuden, Kalle lohdutti.

-Äiti, äiti, Kalle kiusaa varista! Millä lailla? Heitteleekö hän sitä kivillä? – Ei, kun se syö sen matoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti