keskiviikko 5. toukokuuta 2010

KE 05.05.2010


Sari Alajoki luennoimassa kalajokisesta hirsirakentamisesta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 5 C, tuuli 1 m/s, päivällä lämpötila + 8 C.

Tapahtumat

Tänään oli luentotilaisuus Tapion Tuvalla. Luennoitsijoina Petroskoin Yliopiston lehtori Nadja Prokhorova ja taidehistorioitsija filosofian maisteri Sari Alajoki. Nadja käsitteli Kishin saarten puurakentamista ja Sari kalajokista hirsirakentamista ja kirkonrakentajia. Luennot alkoivat kello 10. Luennoista oli informoitu niin Arteman kun Kalajoen lukion rehtoriakin moneen kertaan, koska näistä luennoista olisi hyötyä kummankin koulun oppilaille. Valitettavasti kummastakaan koulusta ei ollut yhtään oppilasta kuuntelemassa luentoja. Oliko boikotointi tarkoituksellista?
Luentoyleisö koostui varttuneemmista henkilöistä, jotka olivat todella kiinnostuneita puurakentamisesta. Kiitän luennoitsijoita erinomaisista luennoista.
Näyttää siltä, netti informaatiovälineenä tulee entistä tärkeämmäksi. Paikalla ei ollut tiedotusvälineiden edustajia. Syytä en tiedä.
Kalajoki-näyttelyn järjestely luentoineen on ollut aika rankka työ ennen kaikkea siksi, että taloudelliset resurssit ovat olleet olemattomat. Nyt olen todella henkisesti väsynyt, mutta onneksi kaikki on nyt valmista Kalajoki-näyttelyn osalta ja voin olla tyytyväinen lopputulokseen.
Katso kuvat: http://picasaweb.google.com/htilus/LuentotilaisuusKalajokiNayttely#

Uutiset

YLEn Ajankohtainen Kakkonen herätti eilen kysymyksen TEMin energiaosaston ylijohtajan Taisto Turusen jääviydestä. Turunen oli teräsyhtiö Outokummun hallituksessa perustamassa Fennovoimaa, samaan aikaan kun hän johti valtion energiapolitiikkaa.
- Ilmassa on nyt sellaista epäilyjä, että Turunen olisi esteellisenä osallistunut ydinvoimahakemusten käsittelyyn. Asia on sen luontoinen, että mielestäni se on selvitettävä perusteellisesti, oikeuskansleri Jonkka kertoo YLE Uutisille.

Mitä Kreikan jälkeen?
http://www.tagesanzeiger.ch/wirtschaft/unternehmen-und-konjunktur/SpanienGeruechte-belasten-BankAktien/story/15177374

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike on Alpo Ylitalon kirjoitus EU-maiden budjettivajeet.

Terveys ja liikunta

Paino 106.4 kg, verenpaine 160/102, lepopulssi 67

Loppukevennys

Kirkkoherra, kanttori ja suntio täyttivät sanaristikkoa. Eräällä rivillä oli viisikirjaiminen sana, joka alkoi V:llä ja päättyi U:hun. Selityksessä sanottiin: ”Monet pitävät siitä ja Lindallakin on sellainen”. Äkkiä suntio hihkaisi: - Sehän on VIULU! Antakaapas kumia.

Miksi ennen talvisotaa lähetettiin Moskovaan neuvottelemaan juuri Paasikivi? – Hänellä oli jo valmiiksi tukka pystyssä.

Miten kuuluu savoksi sana visio? – Herroin huave.

Miksi yhä useampi autonostaja hankkii maasturin? – Kun on maasturi, ei tarvitse katua.

Mitä pesäpalloilija sanoi harjoituksista kotiin lähtiessään? Nyt on kiire kotiin, kun on etupesät täynnä!

Kun mies rakastuu, niin siinä käy vähän samalla tavalla kuin tiimalasille. Yläpää tyhjenee ja alapää täyttyy.

Rakasta lähimmäistäisi, mutta selvitä ensin, ettei hänen aviopuolisonsa ole kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti