tiistai 18. toukokuuta 2010

TI 18.05.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 15 C, päivällä 25 C, illalla jatkuvampaa sadetta.

Tapahtumat

Eilen Veikko Lesell oli tavoittelut minua valokuva-asioissa. Hän lahjoitti minulle erittäin merkittävän valokuva-aineiston Kalajoesta. Sain valokuva-aineiston haltuuni tänään. Kiitän nöyrimmästä Veikko Leselliä tästä arvokkaasta aineistosta. Katso http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2010/05/historiallisia-kuvia.html

Kävin tänään Rautiosssa äitiäni katsomassa ja samalla myös muilla asioilla.

Kävin tänään katsomassa kuviskerhon näyttelyä. Töiden taso oli minulle positiivinen yllätys.

Olen tänään reservin yliluutnanttina ihmetellyt poliisin ja oikeuslaitoksen toimintaa Kainuussa. Otan esimerkin. Henkilö on ampunut kiväärillä toista henkilöä otsaa. Henkilö kuoli välittömästi. Poliisi on epäillyt ampujaa varomattomasta aseenkäsittelystä. Oikeusistuimissa asiaa on käsitelty hovioikeutta myöten. Oikeuden tulos on kuvaannollisesti sanoen se, että Manne pääsi vapaaksi ja vainajalle annettiin sakot. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymyksessä ei ole varomaton aseenkäsittely, vaan selkeä tappo. On vahvat syyt epäillä, että poliisi on laiminlyönyt velvollisuutensa rikosten tutkinnassa. Vastaavia tappoepäilyjä on Kainuussa useampia. Mielestäni kaikki nämä tapaukset on avattava uudelleen ammattitaitoisen rikostutkinnan kautta. Onko kaikkia tapauksia yhdistämässä yksi ja sama asia?

Kävin katsomassa naisten kolmossarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – Esse IK. Vieraat olivat 4-2 parempia.

Uutiset

Pohjanlahdelle, Pyhäjoen ja Tornion välille suunnitellaan jopa tuhatta tuulivoimalaa.
Niiden tuotanto olisi kaksi kertaa suurempi kuin Suomen hallituksen asettama tuulivoimatavoite. Kalajoelle on suunnitteilla useita tuulivoimapuistoja.

Valtameristä tulee kalattomia vuoteen 2050 mennessä, jollei kalastusaluksien määrää leikata ja kalakantojen anneta elpyä, YK:n asiantuntijat varoittivat maanantaina. YK:n ympäristöohjelman UNEPin mukaan tonnikalakannan jyrkkä vähentyminen vain symboloi tulossa olevaa, pahempaa
ekologista katastrofia. YK:n mukaan 30 % maailman kalavarannoista on jo romahtanut ja
vain neljännes kannoista on terveissä lukemissa. Miljardi enimmäkseen köyhissä maissa
asuvaa ihmistä on riippuvaisia kalasta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Hitlerin kotkanpesää eli Hitlerin loma-asuntoa.
Toinen lehtileike on Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus: KHO:lta odotettu päätös. Kysymys on Tiitisen listan salaamisesta ja tiettyjen poliitikkojen suojelusta.
Kolmas lehtileike käsittelee Meksikonlahden öljykatastrofia. Jopa 90 metriä paksuja lauttakerrostumia on otsikkona.

Televisiosta katsottua

Tshekki - Latvia 3-1 (0-0,2-0,1-1)

Terveys ja liikunta

Paino 105,6 kg, verenpaine 163/108, lepopulssi 59. Pyöräily 24 km/369 km.

Loppukevennys

Miettinen meni terveyskeskukseen saadakseen lääkärintodistuksen ajokorttia varten. Tohtori tutki miehen tarkoin, teki joukon kokeita ja kysyi sitten, oliko kellään lähisukulaisista tubia. – Tubia ei ole. Miettinen mietiskeli, mutta vaimon veljellä on Audi.

Orkesteri meni erääseen seurantaloon keikalle. Orkesterin laulusolisti kysyi paikalle osuneelta vahtimestarilta: - Onko tässä salissa hyvä akustiikka? Vahtimestari vastasi: - Ei, se on aika huono painikilpailujen jäljiltä, mutta kyllä se paranee, kun vähän tuuletetaan.

- Kerropa isälle, Kalle, mitä teillä tänään koulussa käsiteltiin. – Hypotenuusaa. – En tiennytkään, että teillä käsitellään jo tässä vaiheessa sukupuoliasioita.

Muuan hurmurityyppi halusi tehdä daamiinsa vaikutuksen ja vei hänet Savonlinnan oopperaan. Oopperan jälkeen daami kysyi partneriltaan, mitä tämä piti libretosta. Mies vastasi, ettei ne häntä haittaa – nehän on niin ohuitakin kuin silkkipaperi.

Nilsiään tuli uusi, nuori ja komea lääkäri. Tahkovuoren baarissa todettiin: - Jos ei nyt tule naiset sairaaksi, niin täytyy olla joku vika.

- Tunnustatteko syyllisyytenne? tuomari kysyi syytetyltä oikeudessa. – Ei, en missään tapauksessa! – Onko teillä sitten alibi? Tai voin kysyä toisinkin: näkikö teitä kukaan kun murto tapahtui? – Ei onneksi, ketään ei ollut lähettyvillä.

Mies meni Lissabonissa kadulla sokean kerjäläisen luo ja sanoi: - Tässä on sinulle 100 euroa.
– Mutta tämähän on vain 50 euroa! – Mitä, etkö olekaan sokea? – En, olen tuuraamassa sokeaa kaveriani. – Ja missä hän sitten on? – Joko hän on elokuvissa tai sitten hän on koeajamassa uutta autoaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti