lauantai 18. joulukuuta 2010

LA 18.12.2010


Olle Sildre

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 19 C, selkeää ja poutaa, lämpötila päivällä – 15 C. Aurinko nousee: 10.17, aurinko laskee: 14.23. Päivän pituus: 4 h 5 min. Lumen syvyys 16 cm.

Tapahtumat

Olin tänään mukana JHT Forever vs Viro-tapahtumassa jäähallilla. Katso http://e-aho-urheilublog.blogspot.com/2010/12/jht-forever-vs-viro.html

Viron joukkueen kapteenina toimi Olle Sildre, joka on yksi niistä ulkomaalaisista henkilöistä, joita olen voinut auttaa elämässä eteenpäin. Olen todella ylpeä Olle Sildren menestyksestä.

Uutiset

Lotossa on tänään jaossa kaikkein aikojen suurin voittosumma, 7,3 miljoonaa euroa. Viimeksi ennätysrahoista oli kyse syyskuussa, kun Veikkaus arpoi 70-vuotisyntymäpäivänsä kunniaksi 7,2 miljoonan euron päävoiton. Tavallisina viikkoina suomalaiset lottoavat 4 – 5 miljoonalla eurolla. Syyskuun ennätyspotti sai suomalaiset pelaamaan lottoa enemmän kuin koskaan aiemmin. Lottorivejä pelattiin kierroksella 19,2 miljoonalla eurolla. Erilaisia seitsemän numeron yhdistelmiä saa valittavista 39:stä numerosta 15,3 miljoonaa. Ulkomaihin verrattuna suomalaisen loton voittosummat ovat pieniä. Lokakuussa brittiläinen lottoaja voitti Euromillions-lotossa 129 miljoonaa euroa. Se on euroloton historiassa suurin koskaan yksittäiselle kupongille mennyt voittosumma. Sitä ennen suurin voitto oli 126 miljoonaa euroa Espanjassa viime toukokuussa.

Suomen etujen ajamisen EU:ssa nousee tärkeäksi kysymykseksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kaksi kolmasosaa äänestäjistä sanoo haluavansa siihen selkeän kannan ehdokkaalta, jota äänestää.
Maaseudun Tulevaisuus selvitytti 1 171 äänestysikäiseltä, mihin asiakysymyksiin äänestäjät kiinnittävät huomiota ehdokasta valitessaan. Mediajulkisuuden myllyttämät asiat, kuten maahanmuutto, homoavioliitot ja suurpetojen metsästys, eivät yltäneet aivan kärkeen. Toisaalta kysely osoitti, että nimenomaan näissä asioissa löytyy kummankin ääripään kannattajille omat äänestäjänsä, usein samastakin puolueesta. Kotimaisesta ruuasta ja maaseudun palveluista puhuminen näyttää olevan useimmille ehdokkaille lähes pakollinen aihe. Joka toinen äänestäjä toivoo ehdokkaaltaan selkeää kantaa niiden puolesta.

Suomessa tehdään paljon turhia homekorjauksia, sillä rakennuksia vaivaavien sisäilmaongelmien syy ei usein olekaan homeessa, kirjoittaa Kaleva. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan suurin syyllinen ongelmiin on muovimattojen ja kosteuden yhteisvaikutuksesta syntyvässä 2-etyyliheksanoli-nimisessä yhdisteessä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 18.11.2010 Saksalaista rahaa myllyihin. Keski-Pohjanmaalle suunnitteilla koko Suomen suurin tuulipuisto.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,8 kg, verenpaine 163 /93, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Ari pääsi töihin postiin. Hänen tehtävänään oli lyödä jokaiseen postilähetykseen leima. – Mutta eikös se ole tosi tylsää ja yksitoikkoista?, kysyi hänen kaverinsa. – Ei lainkaan. Päivämäärä muuttuu joka päivä.

Mitä yhteistä on koiralla ja rekkakuskilla? - Molemmat haukkuvat henkilöautoja ja molemmat nukkuvat kopissa.

Mies istui perheensä ja anoppinsa seurassa ravintolassa. Anoppi kysyi mieheltä: – Tuolla istuu muuan mies, joka tuijottaa minua itsepäisesti. Tiedättekö, kuka tuo hävytön on? – Antiikkikauppias, vastasi mies.

- Miten anoppia tulee kohdella? – Kuin kallista ruusua. Häntä tulee säilyttää pimeässä, kylmässä ja kosteassa kellarissa kaulaansa myöten kylmään veteen upotettuna.

Miksi anopille ei saa kertoa vitsiä? – Koska nauru pidentää ikää!

Mitä yhteistä on esinahalla ja insinöörillä? – Kummatkin väistyy, kun alkaa tosihommat.

Miten kanttori soitti häämarssia Mika Salon ja Norikon häissä? - Urku auki.

Miksi Ilkka Kanerva osti viikatteen ja ruohonleikkurin Johanna Tukiaiselle? - Ilkka halusi, että Johanna pitää puutarhansa kunnossa.

Minkä takia Anita Hirvonen ja Kaija Koo ovat riidoissa? – Anita sanoi, että koolla ei ole väliä.

Päivän hyvä uutinen: – Nykäsen Matti on jättänyt viinakset! Päivän huono uutinen: – Matti ei millään muista, että minne.

- Miksi erosit vaimostasi? kysyttiin Matti Nykäseltä. – Koska meillä ei ollut vaimoni kanssa enää mitään yhteistä. – Miten se on mahdollista? – Menin naimisiin hänen rahojensa takia, ja nyt ne ovat loppu.

Mitä yhteistä on sairaalla ja M.A. Nummisen äänellä? – Kummallekin toivotaan pikaista paranemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti