perjantai 11. helmikuuta 2011

PE 11.02.2011


Pihapuu

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 23 C. Pilvistä, ajoittaista lumisadetta. Tuuli 1 m /s. Lämpötila päivällä - 18 C. Aurinko nousee: 08.35, aurinko laskee: 16.43. Päivän pituus: 8 h 08 min. Lumen syvyys 48 cm.

Tapahtumat

Heräsin tänään jo neljän aikaan aamulla. Eilinen energiatilaisuus muhi aivoissani koko yön. Eilinen tilaisuus vahvisti käsityksiäni tulevaisuuden energia-asioista. Tulevaisuudessa tulemme hyödyntämään omat jätteet niin, että jätteet muutetaan energiaksi, jolla lämmitetään asunto ja katetaan jokapäiväinen sähkönkulutus sekä ladataan sähköauton akut. Paskat ja jätteet hyödynnetään itse paikallisesti. Siitä tulee niin tärkeä asia, että kun meillä käy vieraita, niin tulemme kohteliaasti muistuttamaan vieraitamme: ” Muistakaa ennen lähtöänne käydä vessassa!”
Maatalousyrittäjistä tulee entistä enemmän energiayrittäjiä ja sähköyhtiöiden monopolit puretaan ja perustetaan sähköosuuskuntia. Kantaverkot otetaan yhteiskunnan haltuun jolloin voidaan taata sähkön siirto ja myyminen pienille sähköosuuskunnille ja maatalousyrittäjille kantaverkon kautta kohtuullista korvausta vastaan.

Tyngän aluekoulun lämmitysjärjestelmästä käytiin kovaa kädenvääntöä vajaa kaksi vuotta sitten. Silloin öljy voitti hakelämmityksen. Itse olin hakelämmityksen kannalla, koska laskelmissa ei oltu huomioitu koko toiminnan yhteiskunnallista vaikutusta esim. työllisyysasioita jne. Nyt tilanne on se, että vajaan kahden vuoden kuluttua päätöksen tekemisestä voidaan todistaa Tyngän aluekoulun lämmitysjärjestelmäpäätös vääräksi. Hakelämmitys olisi tullut huomattavasti edullisemmaksi.

Raution siirtoviemärisuunnitelmaesitys on nyt valmis. Mielestäni siinä tulee tutkia vielä jätteiden energiaksi muuttamismahdollisuus.

Mielestäni tässä asiassa kaikki palikat eivät loksahda kohdalleen. En nyt kritisoi asiaa vaan asioiden hoitotapaa.

1. Kauppalehden uutisointi 31.01.2011 yrityksen esisopimuksesta:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/lehdisto/hellink/tiedote.jsp?selected=kaikki&oid=20110201/12970550545740

2. Info on Kalajoen valtuustoryhmille 14.02.2011 klo 18.00, jolloin Kalajoen valtuustoryhmille esitetään tietyn suuruista takausta jotta kauppa voidaan tehdä.
3. Kalajoen kaupunginhallituksen kokous on 14.02.2011 klo 19.00 jolloin Kalajoen kaupunginhallituksella hyväksytetään takausesityksen tekeminen valtuustolle.
4. Kalajoen kaupunginvaltuusto päättänee antaa takauksen 22.02.2011 klo 18.30 alkavassa kokouksessa.

Olin tänään Ylivieskan Akustiikassa 112-teempäivän valtakunnallisessa päätapahtumassa. Parasta tapahtumassa oli nuoren laulajatytön Iina Kangasharjun esitys. Muuta ohjelmaa olivat sisäasianministerin Anne Holmlundin puhe ja kunta- ja hallintoministeri Tapani Töllin puhe. Kuka lienee puheet kirjoittanut. Aika matalaa profiilia olivat, jos asian yrittää ilmaista kauniisti. Paneelikeskustelu perusturvallisuudesta, jossa mukana ministerit Tapani Tölli ja Anne Holmlund, pelastusylijohtaja Pentti Partanen Sisäministeriöstä, ylijohtaja Sakari Karjalainen Opetus-kulttuuriministeriöstä, poliisijohtaja Sauli Kuha Poliisihallituksesta ja Hätäkeskuksen johtaja Martti Kunnasvuori. Paneelikeskusteluun oli valmius ottaa vastaan yleisön kysymyksiä, mutta ei minulta. Tilaisuuden juontaja oli riittävän itsekeskeinen ja itseään korostava henkilö, joten hän vei ajan yleisökysymyksiltä.
Olisin kysynyt Kalajoen poliisipalveluista, sillä nyt Kalajoen painoarvo Himangan kuntaliitoksen jälkeen on kokonaan toinen eli lähes samaa tasoa Ylivieskan kanssa. Lisäksi Kalajoella majoittuu vuosittain satojatuhansia henkilöitä ja päiväkävijöiden määrä on moninkertainen. Olisin vaatinut poliisipalvelujen palauttamista entiselle tasolle sekä ammattitaitoisten rikostutkijoiden lisäämistä Jokilaaksojen poliisiin. Kun en saanut esittää kysymystä tilaisuudessa, niin tilaisuuden jälkeen keskustelin RUK-kaverini eli ministeri Tapani Töllin kanssa asiasta ja hän pyysi kääntymään poliisipäällikkö Petri Oulasmaan puoleen. Näin hän väisti vastuunsa asiassa.

Katselin tänään yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroja osoitteesta http://www.vero.fi/doc/download.asp?id=7261;172032

Eiköhän Kalajoki ole ilmoittanut omia tietojaan, kun puuttui listasta? Sotkamo ja Kuusamo ovat matkailupitäjiä ja molemmissa yleishyödyllisten yhdistysten kiinteistövero 0%. Ei ollut montaa kuntaa, jossa vero peritään yhtä korkeana kuin Kalajoella. Pelkosenniemi, Savonlinna, Kemi
ja Vaasa ovat ainoita, joissa on 1%:n tuntumassa. Kiinteistöveroon laitettu raha on kuitenkin aina toiminnasta pois.

Illalla oli kuuntelemassa Kalajoen kaupungintalon valtuustosalissa Sautinkarin masterplanin ja Kalajoen matkailun ideasuunnitelmien esittelytilaisuuden. Arkkitehtitoimisto Pöyry Finland Oy esitteli suunnitelmat. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että ohjausryhmä oli käyttänyt vain yhtä ääntä ja tämä ääni puhui konsultin suulla. Huomasin, että Sautinkarin masterplanin esittämisen jälkeen himankalaisilta meinasi happi loppua. Heitä oli paikalla kahdeksan, ja vanhoja kalajokisia oli neljä, joista olin ainut valtuutettu. Himankalaiset kokivat suunnitelman pöyrystyttäväksi ja hikeä pintaa lisäsi se, että esittelijä mainitsi, että Sautinkari on esitetty kokonaan kaavoitettavaksi rikkaille asuntoalueeksi ja tämä on tehty rangaistuksena himankalaisten huonolle yhtiöiden hoidolle, josta on aiheutunut Kalajoen kaupungille suuria kuluja. Epäilen, että tästä syntyy aikamoinen sota, kun himanakalaisilta viedään heidän virkitysalueensa.
Keskuskarin alueesta tulee uusi Hiekkasärkkien keskus, jossa on runsaasti rakennusoikeutta. Uusi koulu rakennetaan Hiihtomajan vieraan. Toinen golf-kenttä rakennetaan Sun Arenan läheisyyteen ja aivan Sun Arenan viereen tulee 10-kerroksinen hotelli. Tässä vain muutama maininta näistä henkeäsalpaavan vaatimattomista ideoista.

Uutiset

Yle hankki Wikileaksilta satoja diplomaattisähkeitä. Aineistoon voi tutustua sivulla yle.fi/uutiset/teemat/wikileaks

Egyptin presidentti Hosni Mubarak eroaa. Asiasta kertoi varapresidentti Omar Suleiman televisiopuheessa. Sadat tuhannet egyptiläiset juhlivat mielenosoitusten päänäyttämöllä Tahrir-aukiolla Kairossa. Eroilmoitus onnistui yllättämään egyptiläiset.

Ainakin tuhat Nokian työntekijää poistui työpaikaltaan perjantaina sen jälkeen, kun yhtiön johto oli ilmoittanut muutoksista ja työpaikkojen karsimisesta. Henkilöstö on huolissaan etenkin siitä, miten Symbian-järjestelmän kanssa työskentelevien käy. Yksistään Oulussa useat sadat nokialaiset uhkaavat menettää työnsä, mikäli heille ei löydy korvaavia pestejä yhtiön sisältä.

Televisiosta katsottua

AMPUMAHIIHTO MAAILMANCUP
NAISTEN 7,5 KM, FORT KENT
1. Andrea Henkel GER 23.20,0 0
2. Miriam Gössner GER + 10,9 2
3. Magdalena Neuner GER + 15,8 2
4. Tora Berger NOR + 18,8 1
5. Teja Gregorin SLO + 25,0 1
6. Daria Domratsheva BLR + 55,0 3
7. Marie Dorin FRA + 57,3 1
8. Kaisa Mäkäräinen FIN +1.03,2 3
22. Helena Ekholm SWE +1.46,3 3
52. Mari Laukkanen FIN +3.45,2 4
Mäkäräinen palasi cupin kärkeen

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Päivän aforismi

Hyvät ystävät ovat kuin lyhdyt tiellä - eivät lyhennä matkaa, mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea.

Tuttavat tulevat ja menevät, mutta ystävyys on ikuista.

Rakkaus on ainoa, joka kasvaa, kun sitä tuhlataan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kipparikvartetti – Hurmalan häät
http://www.youtube.com/watch?v=GT_iECtfiHM&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 169/100, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Pariskunta riiteli. Mies sai vihdoin puheenvuoron:
- Haluaisin nimittää sinua sanalla, jota en tohdi sanoa, mutta jos olisit Intiassa, sinua voitaisiin hyvinkin pitää pyhänä.

Liisa oli ylpeä siitä, että hänen isänsä oli varatuomari. Puhelimeen hän vastasi aina:
- Varatuomari Lahtisen tytär puhelimessa.
Hänen äitinsä kyllästyi tuohon ja kehotti tytärtään:
- Tästä lähtien vastaat Liisa Lahtinen, eikä varatuomari Lahtisen tytär!
Kerran kaupungilla tuli vastaan eräs vanhempi rouva, joka kysyi:
- Eikös siinä olekin varatuomari Lahtisen tytär?
- Niinhän minä luulin, kunnes äitini kielsi sen!

- Eero, sulje ikkuna. Ulkona on kylmä.
Eero sulkee vastahakoisesti:
- Luuletko, että ulkona on nyt lämpimämpi?

- Enollani on suuri maalaistalo, jonne koko suvulla oli tapana kerääntyä liiankin usein. Vähitellen erakkomainen eno sai kuitenkin sukulaisvierailut loppumaan, vaan täytyypä kysyä miten?
- Konsti on yksinkertainen. Yrität lainata jokaiselta rikkaalta sukulaiselta rahaa ja lainaat jokaiselle köyhälle sukulaiselle rahaa. Sillä tavalla kukaan ei tule uudestaan käymään.

- Miksi ihmeessä sinä muutat Tampereelta Turkuun?
- Haluan päästä lähemmäs poikaani.
- Missä hän asuu?
- New Yorkissa.

Parturi asiakkaalle:
- Hiuksenne alkavat harmaantua.
- Yritä leikata nopeammin.

Ketonen & Myllyrinne – Mitä hompit
http://www.youtube.com/watch?v=L_acsEOcS-Y&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti