sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

SU 19.06.2011

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9C, tuuli pohjoisesta 2 m /s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 98 %, lämpötila päivällä + 15 C sadetta, Aurinko nousee 02.48 ja aurinko laskee 00.02. Päivän pituus 21 t 13 min.

Tapahtumat

Katsoin televisiosta Jukolan viestiä kolmannesta osuudesta kisan loppun. Tässä viestin vaiheet:
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/salpajukola/2011/06/halden_valloitti_jalleen_jukolan_viestin_2673147.html

Kävin tänään katsomassa BeachFutis Finnish Open-turnauksen otteluita. Kalajokisista naisjoukkueista INR selvisi neljännesväriin ja miesten joukkueusta parhaiten menestyi Punaiset Toverit selviytyen puolivälieriin. INRin paras pelaaja oli maalivahti Anna Okkonen.

Uutiset

SDP on julkistanut oman ministeriryhmänsä. Puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen ryhtyy valtiovarainministeriksi. Hän on kautta aikain ensimmäinen nainen valtiovarainministerinä Suomessa. Ulkoministeri on alan konkari Erkki Tuomioja. Tuomioja on aiemmin sekä kauppa-ja teollisuusministerinä että ulkoministerinä. Tuomioja on ollut ulkoministeri kolmessa eri hallituksessa; viimeksi Matti Vanhasen keskustajohtoisessa hallituksessa vuosina 2003-2007. Työministeriksi taas nousee SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen. Ihalainen oli pitkäaikaisin SAK:n puheenjohtaja. Hän toimi keskusjärjestön puheenjohtajana vuosina 1990-2009. Ammatiltaan Ihalainen on kirvesmies. Opetusministeriksi nimettiin Jukka Gustafsson. Tamperelainen Gustafsson on toiminut kansanedustajan vuodesta 1987. Hän nousee nyt ensimmäistä kertaa ministeriksi. Gustafsson on eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja sekä sivistysvaliokunnan varajäsen. Koulutukseltaan Gustafsson on yhteiskuntatieteen maisteri. Maria Guzenina-Richardsonista tulee peruspalveluministeri. Guzenina-Richardson on syntyjään helsinkiläinen toisen kauden kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja. Guzenina-Richardson työskentelee myös Espoon kaupunginvaltuutettuna. Asunto- ja viestintäministerin salkku menee Krista Kiurulle. Kiuru on toisen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Eduskunnan lisäksi Kiuru toimii edustajana mm. Porin kaupunginvaltuustossa sekä Satakunnan maakuntahallituksessa.
Erkin kommentti: Valtionvarainministerin tehtävä Jutta Urpilaiselle on enemmän kuin haastava tehtävä. Onko Urpilainen täysin virkamiesten armoilla?

Pääministeriksi nouseva Jyrki Katainen oli omiensa edessä tyytyväinen puoluejohtaja. Entisestä ulkoministeristä Alexander Stubbista tulee EU- ja ulkomaankauppaministeri. Entisestä puolustusministeristä Jyri Häkämiehestä puolestaan tulee elinkeinoministeri. Entinen peruspalveluministeri Paula Risikko siirtyy sosiaali- ja terveysministeriksi. Entinen opetusministeri Henna Virkkunen taas sirtyy hallinto- ja kuntaministeriksi. Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnan jäsen Jari Koskinen siirtyy puolestaan uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi. Koskinen oli maatalousministerinä jo aiemmin Paavo Lipposen II -hallituksessa vuosina 2002 - 2003.
Erkin kommentti: Sääliksi käy Henna Virkkusta. Kunta-alan asioiden tuntemus ja kokemus ei rasita Henna Virkkusen ministeriyttä. Äärikokoomuslainen poliitikko?
Sisäministerin tehtvät saa hoitaakseen kristillisten Päivi Räsänen. Hänelle kuuluvat poliisiasiat, jotka Suomessa ovat todella retuperällä. Räsäsnen vastaa myös maahanmuuttoasioista. Riittääkö Räsäsen kantti poliisimafian lopettamiseen?

Ympäristöministeriksi ryhtyy Ville Niinistö (vihr.), mutta puolueen toisen eli kehitysyhteistyöministerin salkun haltija ei ole vielä tiedossa.

Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker varoittaa, että Kreikan velkakriisi voi levitä Belgiaan ja Italiaan, jopa ennen Espanjaa, jos asiaa ei hoideta varovasti. Juncker katsoo sanomalehti Suddeutsche Zeitungin haastattelussa, että maat voivat joutua Kreikan tavoin turvautumaan EU:n ja IMF:n hätärahoitukseen, koska niillä on Kreikan tavoin paljon velkaa.

Mielenkiintoiser blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Apinatkin rakastavat omia vaimojaan.
Pitkäkään huokaus ei voita hidasta työtä.
Kenen verkko, sen kalat.
Älä piittaa ihmisten puheista, tee vain työsi taidolla.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Mikko Alatalo - Känkkäränkkä
http://www.youtube.com/watch?v=fNJT3ObR5Os&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 106,3 kg, verenpaine 169 /103, lepopulssi 56.

Loppukevennys

Kiltit tytöt sanovat: "Ei!"
Tuhmat tytöt sanovat: "Milloin?"

Kiltit tytöt pääsevät taivaaseen.
Tuhmat tytöt pääsevät minne vaan.

WC-paperista kännyköihin - Nokian strategiana on kautta aikojen ollut pysytellä ihmisruumiin aukkojen lähistöllä.

Mikä on suomalainen akupunktio?
- Vedetään naula päähän.

Miksi kuuluu surinaa, kun blondi on kävelyllä?
- Hän on sauvakävelyllä.

- Minulla on paha unettomuusongelma.
- Rupea juomaan olutta.
- Miksi? Auttaako se unettomuuteen?
- Ei. Mutta on mukavampi valvoa.

Serbisotilaat laskivat aseensa: Konepistooleita löytyi 10 956 708 kappaletta.

Spede - Bluff Brothers - Pot pot pot pot pot potkut sain
http://www.youtube.com/watch?v=CFZo_9bEbIs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti