perjantai 9. huhtikuuta 2010

PE 09.04.2010


Lääkäri Untamo Soraston kuva.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +1 C, lämpötila päivällä + 7 C

Tapahtumat

Lähetin Markku Hakolalle aineistoa muotokuvien maalausta varten. Kävin informoimassa Kalajoen seurakunnan väkeä Kalajoki-näytelystä ja esitin heille oman näkemykseni Kalajoen seurakunnan mahdollisuuksista näyttelyn hyödyntämisessä. Kävin informoimassa Arteman rehtoria Kalajoki-näyttelystä ja esitin hänelle oman näkemykseni Arteman mahdollisuuksista hyödyntää Kalajoki-näyttelyä ja sen luentotilaisuuksia. Kävin informoimassa lukion rehtoria Kalajoki-näyttelystä ja esitin hänelle oman näkemykseni lukion mahdollisuuksista hyödyntää Kalajoki-näyttelyä ja sen luentotilaisuuksia. Olin yhteydessä Raution kylätoimikunnan puheenjohtajaan ja kerroin Kalajoki-näyttelyn tilanteen ja esitin kutsun avajaisiin. Kävin tapaamassa Kalajoen matkaoppaiden edustajaa ja tiedustelin yhteistyömahdollisuuksia Kalajoki-näyttelyn osalta. Sain tietää, että Kalajoella on vain kolme henkilöä, jotka antavat nimittää itseään matkaoppaaksi. Matkaoppaiden olematon määrä oli minulle vähintäänkin pettymys ja iso yllätys ellei suorastaan valtava järkytys.

Jätin sanan Kalajoen perusturvajohtajalle kuukausia hoitamatta olleesta asiasta. Koska kysymys on vakavasta asiasta, niin aika tiimalasissa alkaa olla vähissä. Kysymys on myös epäillyistä poliisirikoksista jotka kuuluvat eduskunnan oikeusasiamiehen hoidettaviin asioihin. Minun oikeustajuni mukaan on syytä epäillä lain ja ohjeiden vastaisesta toiminnasta Kalajoen poliisia Harri Rahkolaa ja Ylivieskan poliisia Raimo Ollilaa.

Uutiset

Poliisi on saamassa valmiiksi keskustapuolueen saamaan vaalitukeen liittyvän rikostutkinnan. Yle Uutiset kertoi torstaina, että poliisi epäilee useita Lemminkäisen tai sen tytäryhtiön työntekijöitä kirjanpitorikoksesta. Rikostutkinnan mukaan Lemminkäinen on maksanut vaalitukea keskustalle.
Rikosepäilyjen mukaan tuki on kuitenkin jostain syystä haluttu kierrättää Nova-yhtiön kautta. Ylen mukaan Lemminkäisen tytäryhtiöön Okaan kohdistuvassa rikostutkinnassa poliisi on selvittänyt kahta Novasta keskustalle maksettua summaa. Toinen on julkisuudessakin ollut 100 000 euron tuki, josta osan keskusta on palauttanut Novan konkurssipesälle. Toinen summa on 555 000 euroa, jonka Nova kiinteistökehitys on laskuttanut Lemminkäisen tytäryhtiöltä Okalta. Poliisia on kiinnostanut laskuun sisältyvä 60 000 euron summa, jonka epäillään menneen Novasta suoraan keskustalle.

Vanhanen kertoi saaneensa tietää Tiuran loikkausaikeista keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhoselta. Vanhanen muisteli olleensa yhteydessä Tiuraan jollain tavalla. - Keskusta ei ollut aloitteellinen, sen tiedän, Vanhanen sanoi. - Varmaan Tiura oli pyytänyt tapaamista. Sovimme, että keskustelemme ja sovimme päivämäärän. Hyvin pian hän perui sen.
- Minä soitin Tiuralle torstaina välillä 16-17. Puhuimme 15 minuuttia tai puoli tuntia, Korhonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa. Korhosen mukaan Tiura oli pettynyt kohteluunsa kokoomuksessa. Keskustelun aikana Korhonen sanoo tehneensä Tiuralle selväksi, ettei ministeriksi nouseminen keskustan kautta olisi mahdollista. - Tein hänelle selväksi, millä tavalla keskusta valitsee ministerinsä. Kerroin, että hänen mahdollisuutensa ovat heikot ja epätodennäköiset.- Sanoin Tiuralle, että näin vakavan asian kanssa kannattaa nukkua yön yli. Se oli ystävällismielinen keskustelu.
Keskustan puheenjohtajaa Matti Vanhasta Korhonen oli varoittanut, että Tiuran loikka olisi keskustalle vaikea asia. Maassa on paras hallitus, minkä rahalla saa. Äänikuningatar Tiuran järjestämät Toivo-talkoot näyttävät menneen mynkään.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka lähetti kuukausi sitten Vanhaselle selvityspyynnön valtioneuvostossa 2006 jaetuista RAY:n avustuksista. Kyse on siitä, oliko Vanhanen jäävi päättäessään RAY:n tuesta Nuorisosäätiölle, kun sai samana vuonna säätiöltä vaalitukea. Julkisuuslain perusteella kyseessä olevat asiakirjat ovat ennen asian ratkaisua salaisia, jos niiden julkistaminen voi vaikeuttaa asian selvittämistä tai aiheuttaa asianosaisille suhteetonta kärsimystä.

Keskusrikospoliisi on saanut maastohiihdon dopingjutun lisätutkinnat valmiiksi, ja koko paketti lähtee nyt syyteharkintaan. Jutussa on kyse siitä, valehtelivatko jotkut asianomistajan asemassa olleet henkilöt taannoisessa Suomen Tietotoimiston dopingoikeudenkäynnissä. Osa hiihtovaikuttajista sai korvauksia oikeusjutussa, joka aiheutui STT:n vuonna 1998 julkaisemasta dopinguutisesta. Esitutkinnan perusteella rikoksesta epäiltyjä on kuusi. Rikosnimikkeet ovat olleet väärä ilmianto ja törkeä petos.

Valtion Eläkerahasto VER:n 90 miljoonan euron sijoitus Kreikan valtion velkapapereihin voi olla vaaravyöhykkeellä, kun kreikkalaiset tyhjentävät pankkeja talletuksistaan syösten maan yhä pahempaan kriisiin. Valtion Eläkerahasto on sijoitusorganisaatio, jonka avulla valtio varautuu tulevaisuudessa maksettavien, valtion eläkejärjestelmän piirissä olevien työntekijöiden eläkkeiden rahoitukseen ja pyrkii tasaamaan eri vuosiensa eläkemenoja. Valtion Eläkerahasto saa varansa eläkemaksuista ja sijoitustoiminnan tuotoista. Valtion Eläkerahaston toimitusjohtaja Timo Löyttyniemi pitää Kreikan tilannetta erittäin vakavana.

Oikeusrekisterikeskus joutuu korjaamaan vuodessa noin 1 500 oikeuden päätöstä. Virheiden todellinen määrä on suurempi, sillä Oikeusrekisterikeskuksen johtaja Ritva-Liisa Raatikainen arvioi, että osa virheistä jää pimentoon. Tuomiotietojen ilmoitusjärjestelmää uudistetaan parhaillaan. Uusi sovellus on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden lopulla. Uuden järjestelmän toivotaan tehostavan työtä ja vähentävän virheitä.

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kirgisian mellakoita. Keskiviikkona Vladimir Putin ilmoitti, että Venäjällä ei ole mitään tekemistä Kirgisian mellakoiden kanssa. Torstaina Kirgisian valtaan noussut väliaikaishallitus kiittää Venäjää saamastaan tuesta vallankumouksessa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Toinen lehtileike käsittelee isoäitien tapausta. Vastaako oikeuskäytäntö eduskunnan tahtoa?

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 172/101, lepopulssi 61. Uinti 1000m/6000m.

Loppukevennys

Ovikello soi ja pikku-Kalle meni avaamaan. Ovella seisoi televisioluvan tarkastaja: - Onko isäsi kotona? – Ei ole, pikku-Kalle vastasi. – Entä äitisi? – Ei ole. Sekin meni komeroon piiloon.

Ville, tiedätkös mitä yhteistä on naisella ja CD-levyllä? – No mitä? – Paljonkin! Molempia jaksaa kuunnella vain aikansa, pääasia että siinä keskellä on reikä.

- Mistä on kysymys jos nunna saa lapsen? kysyi Kalle Villeltä. – Ei aavistustakaan! – Kardinaalivirheestä.

Pikku-Kalle katselee tv:stä mainoksia ja huutaa sitten äidilleen: - Äiti, äiti! Minäkin haluan ratsastaa, pelata tennistä ja uida uima-altaassa! Osta minulle Tampaxeja!

- Mitä sinustakin tulee isona, Kalle? kysyi opettaja katseltuaan pikku-Kallen poissaolokirjaa. – Kansanedustaja.

Uskonnon tunnilla kuultua: - Ja seuraavaksi aion kertoa teille, kuinka maailmaan luotiin kaksi ensimmäistä ihmistä. – Se me jo tiedetään, pikku-Kalle huusi, - mutta kerro siitä, kuinka se kolmas tehtiin!

Pikku-Kallen mummolta kysyttiin, mikä hän haluaisi olla naamiaisissa. – Tammitynnyri! Viiniä riittäisi ja tappi olisi reiässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti