maanantai 28. kesäkuuta 2010

MA 28.06.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, pilvistä, tuuli 3 m/s, päivällä + 14 C

Tapahtumat

Kävin eilen Rautiossa isäni ja esi-isieni haudoilla. Isäni isoisä oli Erkki Aho.

Himangan kirkon pielessä seissyt vaivaisukko on irrotettu ja sen rahavarat on ryöstetty viime viikolla. Poliisi kaipaa vihjeitä asiassa. Himangan kappeliseurakunnan 1880-luvulta oleva vaivaisukko joutui viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä vahingonteon kohteeksi.

Olin tänään suunnittelemassa Tyngän maratonin toteuttamista. Ajankohta on 24.7. klo 14.00.

On todennäköistä, että Kalajoen kaupunginhallituksen päätöksestä 18.6.2010 16 § ympäristötarkastajan tehtävien hoito/ostopalvelusopimuksen hyväksyminen sekä 17 § ympäristötarkastajan tehtävien hoitaminen 31.5.2011 saakka lähtee valitus Oulun hallinto-oikeuteen. Sellaista informaatiota olen saanut. Tällä hetkellä Oulun hallinto-oikeudessa on ennätysmäärä valituksia Kalajoen päättävien elinten päätöksistä.

Uutiset

Argentiina kukisti Meksikon maalein 3–1 jalkapallon MM-turnauksen neljännesvälierässä Johannesburgissa. Carlos Tevez teki voittajille kaksi maalia ja Gonzalo Higuain yhden. Puheenaiheeksi nousi jälleen tuomarityöskentely, sillä Argentiinan avausmaali olisi pitänyt hylätä paitsiona.

Suomessa viljeltävät biopolttoaineet eivät ole bensiiniä ekologisempia, mutta silti maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt EU:lle raportin jossa kaunistellaan niiden ekologisuutta.
Aamulehden mukaan maa- ja metsätalousministeriö arvioi vehnän ja rapsin päästöt alakanttiin, jotta niiden päästöt alittaisivat komission normit.
Lehden haastatteleman VTT:n tutkijan Sampo Soimakallion mukaan laskelmia voidaan poliittisilla laskentasäännöillä saada näyttämään miltä halutaan. Soimakallion mukaan kasvihuonepäästöt eivät kuitenkaan vähene, jos viljaa viljellään etanoliksi.
Aamulehden mukaan ministeriö on jättänyt laskelmissaan huomioimatta esimerkiksi peltojen kalkituksen päästöt ja viljan kuivauksen todelliset päästöt.
Lukujen taustalla on Aamulehden mukaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) halu saada viljasta biopolttoainetta.

Ruoka on Suomessa edelleen eurooppalaisittain kallista, selviää laajasta hintavertailusta. Ruuan ja alkoholittomien juomien hinnat ovat 20 prosenttia EU:n keskitason yläpuolella. Alkoholijuomat puolestaan ovat Suomessa EU:n kalleimpia: hinnat ovat 70 prosenttia keskiarvoa korkeammat.

Televisiosta katsottua

Ensimmäistä jalkapallon maailmanmestaruuttaan tavoitteleva Hollanti selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon Etelä-Afrikan MM-lopputurnauksessa, kun se nujersi neljännesvälierissä Slovakian 2-1. Oranssipaitojen maalintekijät olivat Arjen Robben ja Wesley Sneijder.

Terveys ja liikunta

Paino 105,3 kg, verenpaine 183/116, lepopulssi 48. Kävely 9 km. Pyöräily 28 km/768 km

Loppukevennys

Miten voi erottaa tukholmalaisen ja göteborgilaisen poliisin toisistaan? – Rautakangella.

Miksi et voi tilata ruotsalaisessa ravintolassa jäävettä? – Heiltä on resepti hukassa.

Mikä on Ruotsin kuningattaren Silvian mieliherkku? Kallen mätitahna.

- Nyt tämä menee liian pitkälle! Keitossani on kolme kuollutta kärpästä! – Nyt herra liioittelee vähän. Yksi näyttää elävän.

Kannibaali tuli Ruotsista ja totesi: - Johan tuli syötyä.

Ruotsalainen poika pääsi maalariharjoittelijaksi. Mestari löi pensselin käteen: - Maalaa tuo ikkuna. Hetken kuluttua poika tuli takaisin: - Maalataanko myös ikkunan pielet?

Pari ruotsalaista tapasi kadulla. Toinen kertoi: - Putosin eilen kolmannesta kerroksesta kadulle. – Ja säilyit hengissä! – Juu, mistä arvasit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti