torstai 4. syyskuuta 2025

TO 04.09.2025 Ruoka-asioita ja nettiasioita

Bloggeri ilmoittaa, että jokin tieto blogikirjoituksessani olisi virheellinen. Korjaisin jos tietäisin mikä tieto on virheellinen. Haluan asialle perustelut.


Aurinko nousi aamulla 06.13 ja laskee kello 20.31. Päivän pituus on 14 tuntia 18 minuuttia. Päivän lämpötila on + 15 C- + 20 C. Tuulen suunta on etelästä 4 m(s.


Terveystietoni Paino 98.0 kg. Verensokeri 8.0. Verenpaine 123/75 pulssi 63.

Ostin Azerbeidzanilaista granaattiomenamehua.

- Granaattiomenan kukilla on antimikrobisia ominaisuuksia, jotka ovat hyviä yleiselle suun terveydelle. Ne voivat myös hoitaa ientulehdusta.

- Granaattiomena huolehtii sydämen terveydestä.

Säännöllinen granaattiomenan nauttiminen auttaa hallitsemaan verenpainetta, mikä vähentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Lisäksi granaattiomenan runsas antioksidanttipitoisuus estää verihyytymien muodostumista.


- Vähentää tulehdusta.

Granaattiomenalla on voimakkaita anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka nopeuttavat tulehdusprosessien regressiota ja ovat tehokkaita myös kroonisessa tulehduksessa.


- Saa ihon hehkumaan.

Granaattiomena lisää kollageenin tuotantoa ihossa, mikä puolestaan ​​parantaa ihon elastisuutta tehden ihosta sileämmän ja nuorekkaamman. Lisäksi granaattiomenan antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta pitäen sen terveenä ja säteilevänä.


- Parantaa muistia.

Useiden tutkimusten mukaan granaattiomenan säännöllinen käyttö auttaa parantamaan sekä visuaalista että sanallista muistia, ja siitä on apua myös Alzheimerin taudissa.


- Suojaa kehoa infektioilta.

Granaattiomenan kasviyhdisteet suojaavat haitallisilta mikro-organismeilta estämällä infektioita. Granaattiomena voi olla hyödyllinen myös hiivojen sekä jalka- ja iensairauksien hoidossa.


- Siitä on apua anemiassa.

Granaattiomenan korkea C-vitamiinipitoisuus saa hedelmän sisältämän raudan imeytymään helposti elimistöön, mikä tekee granaattiomenasta todella tehokkaan apulaisen anemiassa.


- Tarjoaa suojaa syöpää vastaan.

Granaattiomenan flavonoidit pystyvät neutraloimaan syöpää aiheuttavia vapaita radikaaleja, mikä vähentää sairauksien riskiä.


Ostin K-SuperMarketista tuorepuristettua appelsiinimehua. Tuorepuristettu appelsiinimehu puristetaan tuoreista appelsiineista. Piristävä lasillinen sisältää kaikki vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit, mitä tuoreessa hedelmässäkin on.



Ravintosisältöper

100 ml

Määrittelemätön

Energia

193 kJ 46 kcal

Rasva

0,1 g

josta tyydyttynyttä

0,1 g

Hiilihydraatit

10 g

josta sokereita

10 g

Proteiini

0,6 g

Suola

0,01 g

Ravitsemukselliset ominaisuudet

  • Ei lisättyä sokeria


Appelsiinin ominaisuudet

  • Voimakas antioksidantti: appelsiinit koostuvat C-vitamiinista, flavonoideista ja beetakaroteenista, jotka yhdessä toimivat voimakkaana antioksidanttina joka auttaa puhdistamaan kehoa ja ehkäisee muun muassa verisuoni-, sydän– ja rappeutumissairauksia sekä syöpää.

  • Runsaasti C-vitamiinia: C-vitamiinilla on todella tärkeä rooli kehossa koska se auttaa muun muassa kollageenin, luiden, hampaiden ja punasolujen muodostuksessa. Se lisää raudan imeytymistä ja lisää vastustuskykyä tulehduksiin.

  • Helpottaa stressiä ja masennusta: sitrushedelmien happo tekee appelsiinista hyvän apulaisen taistelemaan stressiä ja masennusta vastaan sen suuren vitamiinimäärän ja hivenaineiden vuoksi.

  • Puhdistava: Appelsiineilla on ominaisuuksia, jotka auttavat poistamaan aineita, joita keho ei ole metaboloinut ja jotka ovat jääneet hautumaan tiettyihin elimiin. Niillä on myös desinfioiva ja puhdistava ominaisuus, joka hoitaa kehosi terveyttä.

  • Parantaa ruoansulatuselimistöä: appelsiineissa on magnesiumia, mineraalia joka liittyy suoliston toimintaan, hermoihin ja lihaksiin. Se toimii ikään kuin “kipulääkkeenä” vatsakipuun. Lisäksi se desinfioi ja hävittää kertyneitä jäämiä ja helpottaa ruoansulatusta.

  • Auttaa raudan imeytymistä: C-vitamiini lisää huomattavasti raudan imeytymistä, mikä auttaa varsinkin niitä ihmisiä jotka kärsivät anemiasta.

  • Edistää hyvää kolesterolitasoa: sen suuren C-vitamiinimäärän, flavonoidien, beetakaroteenien ja kuidun vuoksi appelsiini on hyvä taistelemaan huonoa kolesterolia vastaan.

  • Hoitaa ihosi terveyttä: appelsiineilla on todella terveellisiä ominaisuuksia iho lle, koska ne auttavat pitämään sen kosteutettuna ja terveenä.Ne ovat hyviä uudistamaan ihoa ja korjaamaan vahingoittuneita kudoksia.



Tein porkkanaraastetta. Porkkanan terveysvaikutukset ovat seuraavat:


1. Kehon pH-arvo – Ruokavaliomme koostuu happamista elintarvikkeista kuten lihasta ja maitotuotteista, jotka happamoittavat samalla kehon pH-arvoa. Porkkana puolestaan sisältää runsaasti emäksisiä ainesosia, minkä ansiosta se tasapainottaa happo-emästasapainoa kehossamme.

2. Anemia – Porkkanan molekyylirakenne muistuttaa hyvin paljon hemoglobiinin molekyylirakennetta. Tämän ansiosta porkkana tukee hemoglobiinin tuotantoa kehossa. Lisäksi karoteeni auttaa pitämään verensokerin tasaisena.

3. Ikääntyminen – Porkkanassa on runsaasti C-vitamiinia, joka edistää kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini joka pitää yllä ihon elastisuutta ja notkeutta sekä ehkäisee ryppyjen syntymistä. Myös beetakaroteeni muuttuu kehossa A-vitamiiniksi, joka hidastaa ikääntymisen merkkejä iholla.

4. Antiseptisyys – Porkkanassa on hyvät antiseptiset eli bakteereja tuhoavat ominaisuudet, minkä takia se parantaa vastustuskykyä.

5. Verisuonet – Kalium, jota porkkanassa on runsaasti, tekee verisuonista elastisemmat ja parantaa verenkiertoa.

6. Verenpaine – Kalium auttaa myös verenpaineen tasapainottamisessa. Lisäksi porkkanassa havaittu kumariini, joka on luonnossa esiintyvä aromaattinen yhdiste, tukee verenpaineen hallintaa ja suojelee sydämen terveyttä.

7. Anti-karsinogeenisyys – Anti-karsinogeeninen tarkoittaa syövän vastaista. Porkkanan sisältämät polyasetyleeni antioksidantit sekä falcarinol-yhdiste auttavat syövän ehkäisemisessä. Tutkimuksissa etenkin falcarinolin on huomattu hidastavan syöpäsolujen kasvua.

8. Kalsium – Porkkanoissa on runsaasti kalsiumia, joka on tärkeä aine luuston ja hampaiden kehitykselle.

9. Sydän – Tutkimukset osoittavat, että porkkanan erilaiset karoteenien yhdistelmät kuten betakaroteeni, alphakaroteeni sekä rasvaliukoinen karoteeni luteiini auttavat sydäntautien torjunnassa. Porkkana pienentää kolesterolitasoja, sillä sen vesiliukoiset kuidut sitovat sappihappoa ja siten poistavat kolesterolia kehosta.

10. Tukkoisuus – Porkkanamehun vitamiinit ja koostunut laimentavat tehokkaasti ruumiin eritteitä korvien, nenän ja kurkun alueelta. Tämä auttaa nenän tukkoisuuden, poskiontelontulehduksen sekä keuhkoputkien limaisuuden välttämisessä.

11. Diabetes– Porkkanan karotenoidit säätelevät insuliini- ja glukoositasoja sekä tasaavat verensokerin vaihteluita.

12. Suun terveys – Porkkanan karkean koostumuksen ansiosta se ikään kuin kaapii pois plakkia ja ruoan tähteitä hampaiden pinnalta. Lisäksi sen kova rakenne ärsyttää ikeniä vahvistaen niitä. Porkkanan parantaa myös syljen tuotantoa, mikä vähentää haitallisia bakteereja suussa.

13. Detox-vaikutukset – Porkkanan A-vitamiini auttaa maksaa puhdistamaan kehoa myrkyistä. Lisäksi se poistaa rasva- ja sappikertymistä maksasta. Porkkanan veteen liukenevat kuidut puhdistavat myös paksusuolen bakteerikantaa.

14. Ruoansulatus – Kuiturikas porkkana parantaa suolen toimintaa, edistää ruoansulatusta, tehostaa painonpudotusta ja helpottaa ummetusta.

15. Keuhkot – Keuhkolaajentuma eli emfyseema aiheuttaa vahinkoa keuhkorakkuloissa. Tämä aiheuttaa happivajetta. Porkkanan syöminen lievittää tupakoinnin aiheuttamia keuhkolaajentuman oireita.

16. Näkökyky – Betakaroteeni, luteiini ja zeaxanthiini-karotenoidi suojaavat silmää ja pimeänäkökykyä. Lisäksi ne ehkäisevät hajataittoa, korkeaa silmänpainetta, ja kaihin muodostumista.

17. Hedelmällisyys – Hedelmällisyyden puute johtuu osittain tärkeiden ravintoaineiden ja entsyymien puutoksesta ruokavaliossa. Porkkananmehun nauttiminen säännöllisesti ravitsee kehoa ja tehostaa hedelmällisyyttä.

18. Hiusten lähtö – Porkkanan C- ja E-vitamiinit tehostavat päänahan verenkiertoa, ja näin edistävät hiusten kasvua skeä ehkäisevät harmaantumista.

19. Paraneminen – Porkkanassa on paljon tulehduksia torjuvia aineita, jotka helpottavat oloa esimerkiksi kärsittäessä niveltulehduksista. Lisäksi etenkin raaka porkkana tehostaa haavojen paranemista.

20. Immuunijärjestelmä – Porkkanassa on paljon antiseptisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka vahvistavat immuunijärjestelmää ja vastustuskykyä. Porkkana on myös erinomainen C-vitamiinin lähde ja tehostaa valkosolujen tuotantoa veressä. Valkosolut ovat immuunijärjestelmän perusta.

21. Kuukautiset – Porkkananmehu sisältää kasviperäistä naishormonia, joka helpottaa kuukautiskipuja, vähentää kuukautisvuodon määrää ja helpottaa vaihdevuosien tuntemuksia.

22. Imettäminen – Porkkana tarjoaa hyötyjä myös imettäville äideille. Se parantaa maidon laatua ja lisää maidon tuotannon määrää. Porkkanan positiiviset vaikutukset äidinmaitoon on havaittu etenkin ensimmäisinä synnytyksen jälkeisinä päivinä.

23. Raskauden aikana – Porkkana auttaa sikiön kehityksessä ja vähentää infektio- sekä keskenmenoriskiä. Etenkin raskauden viimeisen kolmanneksen aikana porkkanamehun nauttiminen ehkäisee sikiön keltataudin riskiä.

24. Iho-ongelmat – Porkkanan antioksidantit, karotenoidit, A-vitamiini ja C-vitamiini ravitsevat tehokkaasti ihoa, ja ehkäisevät hilseilyä ja ihottumaa sekä korjaavat arpia ja auringonpolttamia. Lisäksi kalium auttaa pitämään ihon kosteutettuna.

25. Lapset – Lasillinen porkkanamehua aamulla viikon ajan auttaa torjumaan lapsilla yleisiä kihomatoja.



Tein kreikkalaista salaattia. Siihen tulee tomaattia, tuorekurkkua, salaattijuustoa, oliiveja, punasipulia, paprikaa ja mustapippuria, oreganoa, omenaviinietikkaa ja Saarioisten tomaatti chilisalaatinkastiketta.



Teen huomenna ukrainalaista borch-keittoa kattilallisen ja sitä riittää useaksi päiväksi. Se on mielestäni yksi terveellisimmistä keitoista.


Huomenna käyn ostamassa Halpa-Hallista hernekeittoa tarjoushintaan 1 euro/tölkki. Kolme per talous. Hernekeitto on hyvä vaihtoehto välillä. Jalostajan perinteinen hernekeitto on nopeasti valmistuva maistuva arkiruoka. Pidä aina kaapissa muutama purkki hernekeittoa, jottei nälkä yllätä!

Ainesosat:
Vesi, herne, sianliha, silava ja suola. Lihapitoisuus 4 %, lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita yht. 6 %. Suolapitoisuus nautintavalmiissa tuotteessa 0,7 %.


Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 126 kcal 529 kj
Rasva: 4 g
josta tyydyttynyttä: 1,3 g
Hiilihydraatit: 15 g
josta sokeria: 0,6 g
Ravintokuitu: 3,2 g
Proteiini: 6,1 g
Suola: 0,99 g
Laktoosi: 0,01 g



Ostin myös sika/nautalihapurkkeja 5kpl/10 eurolla. Ainesosat

Vesi, sianliha (alkuperä: Suomi), kamara, naudanliha (alkuperä: useat EU-maat), silava, muunneltu maissitärkkelys, naudan sydän, SOIJAPROTEIINI, suola, stabilointiaine (E450), mausteuutteet, arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (E315), rapsiöljy, aromit, säilöntäaine (natriumnitriitti). Lihapitoisuus 50 %, lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita yhteensä 60 %. Sianlihaa 70 %, naudanlihaa 30 %.


Ravintosisältö

g/100g

Energiaa kJ

1090

Energiaa kcal

260

Rasvaa

18

josta tyydyttyneitä rasvahappoja

5,5

Hiilihydraatteja

5,5

joista sokereita

0,2

Proteiineja

20

Suolaa

1,9

Kuitua

-

Laktoosia


Sian- ja naudanlihavalmiste on kypsää lihaa, joka sopii sellaisenaan esimerkiksi voileiville, patoihin, keittoihin, hampurilaisiin ja kastikkeisiin. Laktoositon, gluteeniton. Pakkauskoko 400 g.

Hernekeitto ja sikanautasäilyke ovat prosessoituja tuotteita ja siksi ne eivät ole terveyden kannalta parhaita mahdollisia ruokia, mutta ne ovat kukkarolle sopivia tuotteita.


Ostin Annabelle perunoita. Ruokaperuna Annabelle 1kg. Mukulat ovat pitkänomaisia, napapäätä kohti suippenevia ja hiukan kaareutuvia. Kuori ohut ja sileä, pinta tasainen, matalasilmuinen. Kuoren väri ja malto kummatkin ovat voimakkaan keltaisia. Annabellessä on melko voimakas, aavistuksen makea, pehmeän kermainen perunan maku. Peruna pysyy keitettäessä hyvin koossa eikä se tummu tai harmaannu keitettynä. Annebelle on loistava lisäkeperuna ja toimii erittäin hyvin myös keitoissa, paistinperunana tai lohkoperunoissa. Erittäin suosittu ja herkullinen!


Nettiasioita


Tein sopimuksen Elisan kanssa puheliliittymästä kahden vuoden määräajaksi. Hinta on 17.99 euroa kuukausi alkaen 03.12.2025.Sopimus Elisan kanssa on määräaikainen ja hinta pysyy koko ajan muuttumattomana koko kahden vuoden ajan. Telialla minulla olisi puhelinliittymän hinta olisi noussut 27.34 euroon kuukaudessa 03.02.2026 alkaen. Siksi vaihdoin Elisaan.


Telian kanssa minulla oli suuria vaikeuksia digiboxin laskutusten kanssa, koska minä en suostunut käyttämään Minun Teliaani. Telia siirsi laskutuksia sen johdosta perintäyhtiö Sergelin kautta maksettavaksi. Siksi Tein sopimuksen Elisan kanssa. Elisa laskuttaa ensimmäisen laskun tekstiviestillä ja sen jälkeen siirrytään suoravelotussysteemiin pankin kanssa. Minulla on nyt kolmen kuukauden ajan sopimus Telian ja Elisan kanssa digiboxin käytöstä, mutta Elisa korvaa asian, koska siirryn Elisan asiakkaaksi. Siis käytännössä maksan enää Elisalle Digiboxin käytöstä. Elisa korvaa Telialle maksettavan osuuden kolmen kuukauden ajalta. Sopimus on määräaikainen ja hinta ei nouse kahden vuoden aikana.

Telian kanssa joudun jatkamaan nettisopimusta, koska sopimus on määräaikainen 03.12.2026 saakka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti