torstai 3. marraskuuta 2011

TO 03.11.2011


Pirjo Palosaari

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, tuuli lounaasta 3 m /s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 99 %. Lämpötila päivällä + 6 C. Aurinko nousee 08.12 ja aurinko laskee 16.01. Päivän pituus 7 t 48 min..

Terho tuli almanakkaan vuosisadan alun luntoaiheisten nimien joukossa, vaikka nimiehdokkaana tämä modernilta kuulostava pojannimi oli heti 1800-luvun puolivälin jälkeen. Nimen aiheena olleiden tammenterhojen harvinaisuusko lie saanut aikaan sen, ettei Terhostakaan ole tullut kovin yleistä.

Tapahtumat

Lähetin tänään aineistoa pikana Helsingin hovioikeuteen toimitettavaksi Mikko Kovalaisen asioissa.

Pirjo Palosaari Raution Kisailijat voitti hopeaa painonnoston MM-kilpailussa Kyproksella.
http://www.weightlifting.org.cy/events/2011/masters/results/W40.htm

Fukushiman vaurioituneessa ydinvoimalassa Japanissa on voinut äskettäin käynnistyä hallitsematon ketjureaktio uraanipolttoaineessa."Mitään dramaattista ei ole havaittu, kuten kakkosreaktorin uudelleen sulamista", Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikkö Risto Sairanen sanoi keskiviikkona.

Kreikan pääministeri on kutsunut maan hallituksen hätäkokoukseen tänään puolilta päivin Suomen aikaa. Hallitusta repii kiista pääministerin George Papandreoun kansanäänestyshankkeesta. Kansanäänestystä ovat nousseet vastustamaan valtiovarainministeri Evangelos Venizelos ja kehitysministeri Michalis Chryssohoidis. Yksi Papandreoun sosiaalidemokraattisen Pasok-puolueen kansanedustajista vaati jo pääministeriä eroamaan.- Hän kuuluu menneisyyteen, Dimitris Lintzeris sanoi.Loikkausten myötä Papandreoun hallituksen enemmistö kuihtui 150 paikkaan 300-paikkaisessa parlamentissa. Papandreou siis tuskin saisi järjestettyä kansanäänestystä, sillä se vaatisi parlamentin tuen.

Rasittavaa liikuntaa harrastavilla keski-ikäisillä on parempi fyysinen toimintakyky ja vähemmän sairauslomia kuin ikätovereillaan, osoittaa Helsingin yliopistossa perjantaina tarkastettava väitöstutkimus.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Vain hiiret tyytyvät murusiin.
Tyhmyys on tarttuvista taudeista pahin.
Hampaat irvessä ei voi rakastaa.
Miksi totuudessa on aina paha sivumaku?
Rakkaus on ainoa yleisavain.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Simon & Garfunkel - Mrs. Robinson
http://www.youtube.com/watch?v=m_jmDscGi7E&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,6 kg, verenpaine 167 / 103, lepopulssi 58. Jumppa 30 min.

Loppukevennys

Kuulitko, että verotarkastajat on iskeneet kaikille läheisille luomutiloille? - Joo, ne oli kuulleet, että niillä myydään mustia viinimarjoja.

Aku ankka käveli Aleksilla ja kohtasi Presidentinlinnasta päiväkävelylle lähteneen Martti Ahtisaaren. Aku tuijotti hetken ihmeissään, mutta kysyi sitten toverillisesti: - Ja kukas sinut on piirtänyt?

Kansanedustaja joutui sairaalaan leikkaukseen. Kolmantena päivänä saapui eduskunnan lähetti mukanaan kukkakimppu ja tervehdyskortti, jossa luki: Äänin 138-62 toivotamme sinulle pikaista paranemista.

Laihialainen postitti kirjettä. Hän kirjoitti kuoreen: ”Jos tässä kuoressa ei ole postimerkkiä, se on pudonnut postissa.”

Karjalaismummo tutustui Helsingin nähtävyyksiin. Kauppatorilla hän jäi tuijottamaan Havi Amandan veistosta ja sanoi sitten liikuttuneena: - Hää on vissist evakkoloi, ko on tuolviisii vaattesa mänentänt.

Mikä on kissan lempilaulu? - Varpunen jouluaamuna.

Olet kuulemma lopettanut alkoholin käytön. - Olen. - Mistä sinä sellaisen potkun sait? - Aloin nähdä anopin kahtena.

Miksi blondi ei osaa vesihiihtää?
- No, koska se levittää jalkansa heti kun sen jalkoväli kastuu.

Mies valitti lääkärille, ettei vaimo enää halua seksiä hänen kanssaan. Lääkäri halusi keskustella asiasta vaimon kanssa kahden kesken. Vaimo tuli lääkäriin ja alkoi selittää: - No kun asiat on jo kolme kuukautta ollut niin, että minun täytyy joka aamu ottaa taksi ehtiäkseni töihin. Minulla ei ole tarpeeksi rahaa ja taksikuski kysyy: Maksatko kyydin rahalla tänään, vai...? Minun on pakko valita se "vai..." Sitten myöhästyn tietysti töistä ja pomo kysyy: Kirjoitanko huomautuksen, vai...? Koska en halua potkuja, niin minun on pakko valita se "vai..." Kotiin lähtiessä myöhästyn bussista ja otan taksin. Kun minulla ei ole tarpeeksi rahaa, niin taas kuski kysyy: Maksatko tällä kertaa, vai...? Taas on pakko valita se "vai..." Sen jälkeen ei kotona taatusti enää huvita koko homma! Lääkäri vastasi:
- Ymmärrän... No kerrotaanko tämä nyt miehellenne, vai...?

Vedetään hatusta - Kohtaukset hatusta 4
http://www.youtube.com/watch?v=LzORvNNK-h0&feature=related

Vedetään hatusta - Sattuipa kerran että: Humanoidi
http://www.youtube.com/watch?v=hNL08MX0HzM&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti