maanantai 19. heinäkuuta 2010

MA 19.07.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, päivällä lämpötila + 25 C

Tapahtumat

Kalajoki-näyttelyssä on käynyt nyt 5400 vierailijaa. Kävin tänään tarkistuskierroksen Kalajoen matkailualueella. Carting-rata on erinomaisesti hoidettu. Leirintäalue ja leirintäbaari ovat paikkoja, joissa on runsaasti parantamisen varaa. Täytyy tunnustaa, että kyynel tulee silmään, kun käy katsomassa leirintäaluetta ja leirintäbaaria.Nyt niiden hoidon taso on korkeintaan keskinkertainen.

Lähetin tänään valtakunnansyyttäjävirastoon kiirehtimispyynnön poliisirikosasioissa. Minulle on luvattu päätös ennen kesälomia.!!!!

Kalajoen Hiekkasärkiltä on löytynyt merestä miespuolinen vainaja tänä aamuna n. klo 10 aikoihin. Miehen löysivät vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijät. Poliisi pitää lähes varmana, että mies on viime keskiviikkona Kalajoen hiekkasärkillä kadonnut 14-vuotias Kasperi Valkonen
Löytöpaikka on Valkosen katoamispaikan välittömässä läheisyydessä sillä vesietsintöjen ydinalueella, jolla etsintöjä on yötä päivää tehty viranomaisten ja vapaaehtoisten toimesta koko kateissaolon ajan.

Surffilautailija pelasti pulaan joutuneen uimarin sunnuntaina Kalajoen Hiekkasärkillä. Rannalla ollut nainen oli lähtenyt hakemaan karkuun päässyttä uimapatjaa. Lasten uimapatja oli kuitenkin ajautunut pitkälle merelle ja uimarin voimat olivat hiipuneet. Rannalla olijat olivat hälyttäneet jo apua, mutta ennen pelastuslaitosta apuun ehti neuvokas surffilautailija. Hän sai uimarin turvaan laudalleen. Myös karussa ollut uimapatja saatiin rantaan. Surffarin nopean toiminnan ansiosta pelastuslaitokselle ei jäänyt paikalla tehtävää.

Oulun liikkuvan poliisin tehostettu nopeus- ja ajotapavalvonta Reisjärvellä opistoseurojen liikenteessä tuotti viikonlopun aikana 69 rangaistusvaatimusta, 26 kirjallista huomautusta sekä viisi rikesakkoa. Syynä oli useimmiten ylinopeus, jota pahimmassa tapauksessa oli 60 kilometriä tunnissa yli sallitun nopeuden. Ajokorttinsa menetti 13 kuljettajaa. Löydettiin katsastamattomia ajoneuvoja ja kortittomia kuskeja.

Uutiset

Demokraattinen päätöksenteko murenee kunnissa talousongelmien paineessa. Politiikan tutkijan mukaan valtuutetut ovat luovuttaneet poliittista valtaansa hallintovirkamiehille. Kuntalaiset taas jäävät syrjään muun muassa kehnon hallintokielen vuoksi.

Suomalaiset ovat innostuneet haastavasta kestävyysurheilusta. Yhä useampi lenkkeilee ja juoksee siinä sivussa maratonin, ja myös teräsmieslajina pidetyn triathlonin suosio on noussut huimasti. Lajien suosiota selittää paitsi kansainvälinen esimerkki, myös elintason nousu, kaupungistuminen sekä aiempaa suoristuskeskeisempi elämäntapa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Tiibetin taloutta. Kiina yrittää hillitä Tiibetiä rahalla. Toinen lehtileike on Ulla Klötzerin yleisönosastokirjoitus Atomivoimala ja demokratia yhteen sovittamattomia.

Terveys ja liikunta

Paino 102,8 kg, verenpaine 158/106, lepopulssi 53. Uinti 500 m, pyöräily 20 km / 1324 km

Loppukevennys

Lehmä meni kaupunkiin. Vastaan käveli poliisi. Lehmä kysyi: - Saako täällä ammua? – Ilman muuta, vastasi poliisi. Lehmä jatkoi matkaansa kauppatorille ja äänteli: - Am am am am.. Lokki lensi taivaalla ja kysyi: - Miksi ammut noin kummallisesti? – Poliisi sanoi, että saa ammua ilman muuta, lehmä vastasi.

Kaksi haikaraa lenteli kaupungin yllä. Yhtäkkiä toinen katsoi erään makuuhuoneen ikkunasta sisään ja sanoi: - Kirjoittapas ylös, että joudumme käymään Virtasilla 9 kuukauden päästä.

Mitä eroa on villieläimellä ja kesyllä eläimellä? – Kesy eläin syö kädestä, mutta villieläin syö käden.

Mitä kärpänen sanoi kaverilleen, kun hänen toinen kaveri oli kuollut? – Tuu kattoon kattoon, kun kaveri tapettiin tapettiin.

Pikkukala ja isäkala uiskentelivat ja näkivät uistimen. Pikkukala kysyi: - Mikä tuo on? – Gigolo, vastasi isäkala. Äitisi lähti tuommoisen mukaan viime kesänä eikä ole vieläkään tullut takaisin.

Koulussa puhuttiin lintujen muuttoretkistä. Opettaja sanoi: - Eikö ole ihmeellistä, että linnut löytävät joka vuosi reitin pohjoisesta Afrikkaan ilman karttaa ja kompassia? Niin Veikko totesi: - Minusta olisi paljon ihmeellisempää, jos niillä olisi vielä kartta ja kompassi.

Äiti oli lähdössä synnyttämään ja kysyi esikoiseltaan, minkä toivoisit sieltä tulevan? Poika vastasi: - No jos sun pelse kestää niin lattikelkka olis ihan kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti