tiistai 20. heinäkuuta 2010

TI 20.07.2010

Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueella on eräs ruotsalainen henkilö, jolla on nyt 51. kesä peräjälkeen leirintäalueella. Valitettavasti en tavannut häntä tänään, mutta ikuistin hänen kauniin leiripaikkansa, jossa on puutarha ja kukkatarha.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, päivällä + 23 C tuuli 2m/s

Tapahtumat

Alavieskassa tapahtui 20.7.2010 aamuyöllä klo 04.00 - 04.40 välillä liikenneonnettomuus, jossa alavieskalainen vuonna 1990 syntynyt mies menehtyi välittömästi. Onnettomuudessa loukkaantui vuonna 1992 syntynyt Etelä-Suomesta kotoisin oleva nainen. Hän on hoidettavana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Hänet on leikattu eikä hänellä ole välitöntä hengenvaaraa.
Tutkinnassa on selvinnyt, että alavieskalaisen miehen kuljettama h-auto oli tulossa Pohjapuolentietä Kalajoen suunnasta. Noin 2 km ennen Alavieskan keskustaan johtavaa tietä pitkän suoran jälkeen tien kääntyy ennen ns. Haapakosken siltaa oikealle. Auto oli ajautunut ennen siltaa tien vasempaan reunaan, josta se oli suistunut ilmeisesti korjausliikkeen seurauksena oikealle ja törmännyt sillan oikean puoleiseen kaiteeseen. Auton kuljettaja oli lentänyt autosta ulos ja iskeytynyt myös sillan kaiteeseen. Kuljettaja kuoli välittömästi. Törmäyksen jälkeen auto suistui sillalta Alavieskan suuntaan jääden ajosuunnassa tien vasempaan reunaan.
Paikalle tuli ohikulkija klo 04.40 aikaan ja teki asiasta hälytyksen hätäkeskukseen.
Autosta löytyi samana yönä Kalajoen Käännänkylästä anastettua omaisuutta mm. kompressoreita, sähkötyökaluja, moottorisaha yms. Aamun aikana selvisi, että omaisuutta oli anastettu varmasti kahdesta eri paikasta. Poliisilla on vielä hallussa mm. kompressori ja painepesuri, jonka alkuperästä ei ole tietoa, mutta joiden epäillään olevan anastettuja saman yön aikana.
Onnettomuuden syynä on ollut liian suuri tilannenopeus. Lisäksi auto oli vanha ja siinä oli huonokuntoiset vanhat talvirenkaat. Kuljettaja ei käyttänyt turvavyötä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, vammantuottamuksena, rattijuopumuksena ja varkautena. Alkoholin tai muiden päihteiden vaikutus onnettomuuteen selviää oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa.

Sain tänään haltuuni Valtiontalouden tarkastusviraston salaiseksi julistamia asiakirjoja, joista selviää uskomattomia asioita. Nämä tulokset julkaisen lähipäivinä. Perästä kuuluu, sanoi torventekijä.

Olen saanut tänään useita puhelinsoittoja Mikko Kovalaisen rikosten uhreilta. On käsittämätöntä, ettei poliisi puutu varatuomari Master of Law Mikko Kovalaisen rikolliseen toimintaan muutoin kuin suojelemalla Kovalaista ja tekemällä yhteistyötä Mikko Kovalaisen kanssa yhdessä oikeuslaitoksen kanssa. Syyttömät kärsivät ja Kovalainen nauttii. Tämä on oikeusvaltio Suomi.

Uutiset

Heinäkuu on ollut tähän mennessä maan etelä- ja keskiosassa todella poikkeuksellisen lämmin. Keskilämpötila 1.–18. heinäkuuta on vaihdellut maan etelä- ja keskiosassa 21 ja 23 asteen välillä, mikä on jopa viisi astetta korkeampi kuin koko heinäkuun keskilämpötila keskimäärin.
Ilmatieteen laitoksen mukaan heinäkuun tähänastinen keskilämpötila on ollut useilla asemilla kaikkein korkein 50 vuoteen. Suunnilleen yhtä lämmin heinäkuun alkupuolisko on koettu maan etelä- ja keskiosassa aiemmin vuosina 1972, 1973 ja 1988.

Euroopan komissio on määrännyt 13 yhtiölle yhteensä yli 200 miljoonan euron sakot eläinrehun hintakartellista. Kemian yhtiö Kemira ei saanut sakkoja, koska yhtiö ilmoitti kartellista komissiolle vuonna 2003. Hintakartellissa mukana olleista yhtiöistä kovimmat sakot sai belgialaisomistuksessa oleva Tessenderlo Chemie NV. Yhtiö määrättiin maksamaan noin 64 miljoonaa euroa. Ranskalaisyhtiö Timab Industries SA sai 46 miljoonan euron sakot. Kemira ehti järjestellä omaa lannoite- ja rehutuotantoaan siirtämällä sen omaksi pörssiyhtiöksi eli Kemira GrowHow'ksi vuonna 2004. Yhtiö kertoi komission tutkimuksista uuden yhtiön listalleottoesitteessä. Myöhemmin GrowHow myytiin norjalaiselle Yaralle

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike on Helsingin yliopiston Värriön tutkimusaseman johtajan Veli Pohjosen kirjoitus Energiaviljelystä ekologinen harava.
Toinen lehtileike on otsikolla Kukkarokivi Pähkinäsaaren rauhan raja-alueella. Kysymys on Sulevi Juholan tutkimusten tuloksista. Minulla on parasta aikaa asia selvittelyssä ja teen aiheesta nettikirjoituksen lähiaikoina.

Terveys ja liikunta

Paino 102,0 kg, verenpaine 159/106, lepopulssi 55. Uinti 500m, pyöräily 28 km / 1352 km

Loppukevennys

Naapurin tytön mummo oli kuollut. Elisa 5 vuotta mietti asiaa kotona: - Mihinkähän se mummo oikeen kuoli? Kuolikohan se sukupuuttoon vai mihin?

Kun naapuriin muutti eräs pariskunta, meni 5-vuotias Minna kysymään, että onko heillä lapsia ja he vastasivat, että ei ole. Kun Minna kysyi, että miksi ei ole, niin he sanoivat, että ei vain satu olemaan. Minna katseli heitä tarkoin ja tokaisi tietävästi: - Olette käyttäneet kondomia.

Poikien isä oli autolla kaupungilla. Tultiin kotiin, Teppo nelivuotias alkoi leikkiä autoilla. Hän asetti autoja jonoon, töni toisella edellä olevaa ja hoki: - Taatanan kuppari, taatanan kuppari. Isä kyllä sen jälkeen muisti, mitä päästään suustaan ajon aikana.

Olin juuri puhdistanut hiusharjastani melkoisen kasan hiuksia ja heitin ne vessan pönttöön. Silloin noin kolmevuotias Heidi-tyttäreni tuli käymään vessassa, kurkisti pönttöön ja nähdessään hiustukon sanoi järkyttyneenä: - Voi sentään äiti, sun pimppisi on pudonnut pönttöön!

Tyttäreni mietiskeli iltasella ja sanoi sitten: - Isona minä haluan samanlaiset hampaat kuin äidillä, mutta eriväriset.

Eetun isä meni naimisiin naisystävänsä kanssa. Häitä juhlittiin perhepiirissä. Kun juhlat olivat jo melkein lopuillaan, Eetu korotti äänensä ja kysyi vierailta: - Kuka haluaa mennä isin kassa seuraavaksi naimisiin?

Seitsenvuotiaalle Tanjalle oli selitetty, miten lapset saavat alkunsa. Hän on sisäistänyt asian, koskapa pohtii hetken kuluttua: - Joo… ja jos haluaa kaksoset, tehdään se kaksi kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti