sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

SU 04.07.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 16 C, tuuli 2m/s, päivällä + 32 C (Lämpötila on korkeampi kuin Suomessa tänään mitattu korkein lämpötila. Vaalassa mitattiin +29,5 C. Vaalassa mittari särkyi tuossa lukemassa.)

Tapahtumat

Olin tänään Rautiossa kaupunginmäellä Venäjän ja Ruotsin välisen rajan rajakiven paljastustilaisuudessa. Rajapyykki on vuodelta 1551. Rautiolainen Sulevi Juhola on tutkinut raja-asioita jo kymmenen vuoden ajan.

Uutiset

Lauantai-iltana Haapavedellä Kytökyläntiellä kaksi ihmistä sai surmansa liikenneonnettomuudessa.
Silminnäkijähavainnon mukaan henkilöauto oli ajanut kovaa vauhtia Kytökyläntietä Haapaveden suuntaan. Loivasti vasemmalle kääntyvässä mutkassa auton kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan. Auto oli ajautunut tien vasemmalle puolelle ja pyörinyt useamman kerran katon kautta ympäri, katkaisten mennessään valopylvään päätyen lopulta vasemmalle puolelle ojaan. Auton kyydissä olleet kaksi miestä saivat kolarissa surmansa.

Iisalmelaisen Finnritilän entinen pääomistaja Jari Bär sai tammikuussa 111 888 euron sakot ylinopeudesta Siilinjärvellä. Poliisi mittasi tutkalla Bärin nopeudeksi 82 kilometriä tunnissa 60 kilometrin rajoitusalueella. Jos nopeus olisi ollut kaksi kilometriä pienempi, hän olisi selvinnyt 115 euron rikesakolla. Poliisi kirjoitti lain mukaisesti 12 päiväsakkoa vuoden 2007 verotustietojen perusteella. Verotustiedot näyttivät ansioksi lähes 560 000 euroa kuukaudessa. Näin ollen yhden päiväsakon hinnaksi tuli yli 9 300 euroa.
Erkin kommentti: Edellä esitetyn epäkohdan, kohtuuttomien ylinopeussakkojen, korjaaminen on mielestäni tärkeämpi asia kuin homojen asia. Puuhasteleeko oikeusministeri Brax yhteiskunnan kannalta ajateltuna väärien asioiden parissa?

Pohjois-Pohjanmaalla Merijärven Ylipäässä roihusi lauantaina suuri maastopalo. Hakkuuaukealla riehunut palo saatiin kuitenkin rajattua alkuillasta 4,5 hehtaarin alueelle.
Alavieskan Kähtäväntiellä paikkakuntalaisen miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa humalassa. Puhalluskokeen tulos oli 1,8 promillea. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kauttakuljetuksia. Venäjä ohjaa tuontia omiin satamiinsa ja siksi kauttakuljetukset hiipuvat. Vielä muutama vuosi sitten Venäjälle menevien rekkojen jonot olivat yli 50 kilometriä.
Toinen lehtileike käsittelee homoliittoja. Vihreiden oikeusministeri Tuija Brax selvityttää homoliittojen mahdollisuuden. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Puolue on valmis taistelemaan asiasta.
Erkin kommentti: Perinteinen avioliitto on miehen ja naisen välinen asia. En ymmärrä vihreiden toimintaa avioliittolain muuttamisaikeissa. Samaa sukupuolta olevat saavat Suomessa rekisteröidä suhteensa ja adoptoida toistensa lapsen. He eivät kuitenkaan voi adoptoida lasta yhdessä. Samaa sukupuolta olevat eivät myöskään saa automaattisesti yhteistä sukunimeä. Onko Suomessa menty jo liian pitkälle näissä homojen asioissa?

Televisiosta katsottua

Jalkapallon Euroopan mestari Espanja selvitti tiensä MM-lopputurnauksen välieriin Saksan vastustajaksi, kun se kellisti Paraguayn 1-0 puolivälierissä. Voitto-osuman laukoi David Villa 83. minuutilla. Tiukassa taistossa kumpikin joukkue hukkasi rangaistuspotkun.

Harri Haatainen on voittanut Pihtiputaan keihäskarnevaalit tuloksella 84,53. Tero Pitkämäki oli toinen (83,69) ja Teemu Wirkkala kolmas (82,47). Haataisen voittotulos syntyi toisella kierroksella.

Terveys ja liikunta

Paino 104,4 kg, verenpaine 180/111, lepopulssi 57

Loppukevennys

Laihialaisessa lehdessä kirkkoherra ilmoitti: ”Tiedoksi täten seurakunnalle, että lottokuponki on ihan sopiva kolehtiin pantava, mutta olisi parempi, jos se pistettäisiin haaviin ennen arvontaa.

Laihilaispoika kehui kaverilleen tappaneensa isänsä. – Pöljähän sinä olet. – Ei siinä mitään pöljää ole. Huomenna tulee kaupunkiin sirkus ja orvot pääsevät ilmaiseksi!

Laihialainen tapasi Vaasassa tuttavansa. Tämä kysyi, millä asialla sitä oltiin. – Häämatkalla, mies vastasi. – No, missäs nuorikkosi on? – Hän on käynyt Vaasassa jo aikaisemmin.

Miksi Tsernobylissa ei ole postilaatikoita? Koska heti räjähdyksen jälkeen ne vietiin Viroon mikroaaltouuneiksi.

Kaarina oli pestautunut kotiapulaiseksi pankinjohtaja Himasen perheeseen. Valmistauduttiin kutsuihin ja Himanen neuvoi: - Tuot sitten keitetyn sianpään tarjottimella. Muista panna omena suuhun ja persiljaa korvien taakse. Kaarinan silmät pyörivät hämmästyksestä. – Sittenhän minä näytän ihan kamalalta! hän parahti.

- Tarjoilija, kumpaa tämä ruoka on: paistettua ahventa vai kuhaa? – Ettekö itse huomaa eroa? – En. – No, sittenhän sen pitäisi olla teille samantekevää.

Reijo oli istumassa iltaa Tuulan kanssa ja he olivat juuri aloittamasta illallista, kun Tuula yhtäkkiä huomasi, että keitossa oli suuri hämähäkki. – Viekää tuo hirviö pois! Tuula kirkui. Kaksi vahtimestaria kiidätti Reijon ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti