torstai 19. elokuuta 2010

TO 19.08.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, päivällä + 14 C tuuli 2m/s

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia tasavallan presidentille ja pyysin hänen toimenpiteitään Suomen palauttamiseksi oikeusvaltioiden joukkoon. Lähetin oikeuskansleri Jaakko Jonkalle kantelun käräjätuomari Jaakko Raittilan, tutkinnanjohtajien sekä syyttäjien toiminnasta.
Viikonlopun aikana teen valituksen asioista Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen, koska on olemassa sellainen oikeuden päätös minkä perusteella asiat voidaan saada EIT:n käsittelyyn.

Kävin kuuntelemassa Kalajoen kirkossa Amerikan Suomi-konferenssin kuoron konserttia. Kirkko oli lähes täysin kansoitettu. Kuoron koollekutsuja ja matkanjohtaja on himankalaislähtöinen rovasti Jukka Joensuu. Kuoroa johti Terhi Miikki-Broersma.

Uutiset

Kiinteistöyhtiöiden taloissa asuu tuhansia nuoria, joiden vuokrarahoja on saatettu käyttää keskustalaisten poliitikkojen tukemiseen. Nuorisosäätiö-konserniin kuuluu kymmeniä kiinteistöosakeyhtiöitä.
- Meillä ei alkuun ollut mitään intressiä näihin kiinteistöyhtiöihin, mutta kun kävi ilmi, että myös sieltä on rahaa annettu, olemme alkaneet tutkia niitäkin, sanoo tutkinnanjohtaja Veli Matti Räsänen keskusrikospoliisista.
Ex-pääministeri Matti Vanhanen (kesk) istui puheenjohtajakaudellaan 27:n Nuorisosäätiön kiinteistöosakeyhtiön hallituksessa, pääasiassa puheenjohtajana. Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) oli puolestaan mukana 37:n kiinteistöosakeyhtiön hallituksessa, niin ikään enimmäkseen puheenjohtajana.

Kansanedustaja Ilkka Kanervalle (kok) epäiltyjä lahjuksia antaneet henkilöt joutuvat syyteharkintaan, kuten Kanervakin. Helsingin rikospoliisin talous- ja omaisuusrikosyksikön päällikkö Ilkka Koskimäki ei paljasta epäiltyjen henkilöiden kokonaismäärää, mutta heitä lienee kolme. Henkilöiden nimiä ei julkistettu. Paperit siirtyvät poliisilta syyttäjälle lähipäivinä. Poliisi toivoo asialle nopeaa käsittelyä.

Johtavien kokoomusministereiden arviot Venäjän heikosta suurvalta-asemasta herättävät hämmennystä Moskovassa. Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev ihmettelee kokoomuksen ykkösketjun tarvetta esiintyä asiassa. Hän aikookin nostaa kysymykset esiin puoluejohtaja Jyrki Kataisen Moskovan vierailulla.

Yli 40 suojelupoliisin (Supo) siviilityöntekijää on haastanut turvallisuuspoliisin oikeuteen tasa-arvolakiin perustuvassa riidassa. Helsingin käräjäoikeuteen saapuneen kanteen takana on 33 suojelupoliisin naistyöntekijää ja 11 miestä. Suojelupoliisin johto kuuli haasteista ensimmäisen kerran eilen keskiviikkona eikä se ole saanut niitä tiedoksi. Apulaispäällikkö Petri Knapen mukaan tieto haasteiden jättämisestä käräjäoikeuteen on "mielenkiintoinen".

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Sotkut selviksi vaalien kynnyksellä. Nuorisosäätiössä törkeitä lahjusrikoksia, tukea jaettu vaaleihin yli 100 000 euroa.

Terveys ja liikunta

Paino 101,8 kg, verenpaine 178/105, lepopulssi 50. Kävely 10 km/319 km, pyöräily 40 km/2040 km

Loppukevennys

- Mitä kauppias sanoi saksalaiselle, joka ryösti maitokaupan? – Älä vie kermaani!

- Mikä on Etelä-Korean vastakohta? – Pohjois-Ruma.

- Mikä on Anna Erikssonin vastakohta? – Ota Nokia.

- Mikä on Minnesotan vastakohta? – Tännerauha.

- Mikä on Suomen ja Ruotsin välillä? – Ja-sana.

- Mitä ompelija sanoi, kun lanka loppui? – Nappiin meni.

- Mitä nunnat haluavat eniten? – Saada aamukahvin ja munkin vuoteeseen.

- Mitä ruotsalainen miljonääri tekee rahoilleen? – Panee rahat poikiin.

- Mikä oppi voi kaataa ojaan? – Tuoppi.

- Missä on Joen hampaat: a) Kajaanissa, b) Mikkelissä, c) Joensuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti