sunnuntai 17. lokakuuta 2010

SU 17.10.2010


JHT voitti S-Kiekon. Pelaajat onnittelevat maalivahti Joni Puurulaa.
Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, päivällä + 5 C

Tapahtumat

Kävin katsomassa jääkiekon Suomi-sarjan ottelun JHT- S-Kiekko Seinäjoki. Kotijoukkue voitti numeroin 6-3. Kotijoukkue esitti kauden parasta peliä, vaikka joukkueesta olivat poissa loukkaantuneet Teemu Jäske, Sami Markkanen, Timo Seikkula ja Perttu Niskakangas.

C-pojat hävisivät tänään II-divisioonan karsintasarjassa Teräs-Kiekolle numeroin 11-2. Lopullinen sarjatilanne on seuraava:
TeKi 5 4 0 1 38 - 17 8
IKK 5 3 0 2 34 - 14 6
KKP 5 3 0 2 29 - 21 6
EtPo -72 5 3 0 2 28 - 31 6
JHT 5 2 0 3 27 - 29 4
IFK Lepplax 5 0 0 5 3 - 47 0

Uutiset

Joukko tuttuja poliitikkoja ja yli 300 valtion ja kuntien virkamiestä toimi salaisessa porvarien säätiössä vuosien 1971 ja 1991 välisenä aikana. Vapaan koulutuksen tukisäätiön tavoitteena oli kamppailla kouluihin tunkeutuvaa sosialismia vastaan. Säätiö muun muassa kokosi "mustaa listaa" opettajien poliittisesta suuntautumisesta. Evan ja STK:n rahoittamaa säätiötä johti ydinryhmä, joka kokoontui säännöllisesti Hotelli Tornissa Helsingissä. Tornin kokouslistasta löytyy tuttuja nimiä: Mauri Pekkarinen (kesk), Riitta Uosukainen (kok) ja Elisabeth Rehn (r).

Jatkosodan aikana vangiksi jääneillä neuvostosotilailla on Suomessa pari sataa lasta. Neuvostovankien kanssa seurustelu oli kuitenkin paitsi moraalisesti ehdottoman tuomittavaa, myös lailla kiellettyä. Jopa pelkkä rupattelu, sukupuolisuhteista puhumattakaan, kriminalisoitiin vuonna 1942. Neuvostosotavankien ja suomalaisnaisten välisistä seurustelusuhteista ja niistä syntyneistä lapsista on vuosikymmenien vaikenemisen jälkeen valmistumassa tutkimus.

Tallinnan-laivoilla matkustaa Helsinkiin joka päivä yli sata ihmistä, joilla on rikostausta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Joukossa on esimerkiksi omaisuus- ja huumausainerikollisia. Tulli takavarikoi jatkuvasti esimerkiksi huumeita, tupakkaa, alkoholia ja aseita. Lisäksi Meritulli on ottanut tänä vuonna kiinni noin 200 poliisin etsintäkuuluttamaa ihmistä. Rikollisuus Baltian maista on lisääntynyt taantuman aikana. Samalla tullin henkilöstöä on vähennetty erityisesti pääkaupunkiseudulla. Eteläisen tullipiirin johtajan Leo Nissisen mukaan Meritullin työvoiman vähentäminen vaarantaa jo maan sisäistä turvallisuutta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 17.10.2010 Ministeriössä vakava työpaikkakiusaaminen.
Toinen lehtileike: Kaleva 17.10.2010 Velat miljoonaluokkaa. Oulun Lippo luopuu Superpesispaikastaan.
Kolmas lehtileike: Sunnuntai-Kaleva 17.10.2010 Kontrolli toimii etukäteen. Perustuslakivaliokunta on hyvä perustuslakituomioistuin. Kimmo Sasin kirjoitus. Erkin kommentti: Kirjoitus on esittäjänsä näköinen ja tasoinen mielipide.

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 168 /97, lepopulssi 55. Lentopalloa 1,5 t / 6 t

Loppukevennys

Uolevi aloitti iltarukouksensa ja huusi vanhemmilleen. – Rupean nyt rukoilemaan! Mitä teillä on puutoslistalla.

Juhalla oli kourassaan markka kolehtia varten. Papin saarnan yhä vain jatkuessa hän alkoi kiemurrella kirkon penkissä ja kuulutti vihdoin äänekkäästi: - Kuule ukki, jossei tuo nyt kohta lopeta, niin en maksa sille tätä markkaa.

Isä istui kirkossa nelivuotiaan Tuomaan kanssa. Poikaa alkoi kiinnostaa kolehtihaavit, jotka koontakierroksen jälkeen tuotiin alttarikaiteen ääreen. Isä selitti, että kolehti on lahja Jeesukselle ja Taivaan Isälle. Poika kysyi heleällä äänellä: - Onks taivaassakin sama raha kuin meillä?

- Mitä kaste merkitsee? kysyi pappi Makelta. – Kaste ei merkitse mitään, Make vastasi reippaasti, mutta kun tervalla plättää, niin se merkin jättää.

Valamon luostarin munkit olivat matkalla Mikkeliin, kun autosta loppui bensiini. Lähimmälle huoltoasemalle oli matkaa muutama kilometri. Vaatimattomaan elämään tottuneilla munkeilla oli auton takakontissa potta. Eräs munkeista otti sen ja lähti hakemaan bensiiniä. Kun hän palasi, auton viereen oli juuri pysähtynyt avulias ohikulkija. Tämä näki munkin kävelevän potan kanssa auton viereen, avaavan bensiinitankin korkin ja kaatavan tankkiin potan sisällön. Ohikulkija puisti päätään ja sanoi: - Olen minäkin raamattuni lukenut, ja tiedän, miten vesi muuttui viiniksi, mutta tämä on uutta!

Rekkakuski antoi blondille kyydin. Blondi seurasi koko ajan, miten kuski liikutteli vaihdekeppiä, ja sanoi lopulta: - Kun teillä on muutenkin riittävästi hommaa auton ajamisessa, niin voinko minä sekoittaa bensiiniä puolestanne?

Teiskon poika näki Tampereella ensi kertaa hissin. Siihen astui muuan mummeli, ja härveli lähti nousemaan. Hetken kuluttua hissi tuli takaisin, ja siitä tuli ulos hömäkkä pimu. – Kun mää tän muille kertoo pläjäytän, niin ei varmana kukaan usko, teiskolainen tuumi.

Poliisi pysäytti auton ja sanoi ratin takana istuvalle naiskuskille: - Rouva tämä on yksisuuntainen katu. – Yhteen suuntaanhan minäkin ajan, vastasi blondi.

Oli keskiyö. Kaksi hautaa avautui, ja kaksi luurankoa kiipesi ulos hurvittelemaan. – Lähden ajelulle moottoripyörällä, toinen sanoi. – Tuletko mukaan? – Totta kai! Muista ottaa hautakivi mukaan, jos poliisi pysäyttää ja kysyy papereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti