sunnuntai 3. lokakuuta 2010

SU 03.10.2010

Paavo Orvokki

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 10 C

Tapahtumat

Olin tänään Saanan 5-vuotissynttäreillä.

Uutiset

Osakesäästämiseen erikoistunut professori Jarmo Leppiniemi hämmästelee hallintoneuvostojen palkkiojärjestelmien salamyhkäisyyttä. Leppiniemen mielestä valtion yhtiöiden hallintoneuvostoissa toimivien kansanedustajien palkkiot ja kokouksiin osallistumiset pitäisi kertoa avoimesti. Vuosikertomuksista pitäisi ilmetä avoimesti, miten yhtiöiden hallintoneuvostoihin valitut kansanedustajat hoitavat työnsä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kaleva 03.10.2010 Lottovoittajan arvailu vaihtui huijarin etsintään. Erkin kommentti: Tiedän ”huijarina” esiintyneen henkilön. Olisiko syytä julkistaa nimi? Jättipotti merkitsee Kalajoelle myös melkoista verotuloa. Mielestäni tuolla summalla on maksettava kaupungin lainoja pois. Kalajoen kaupungilla on nykyisellään liian paljon velkaa.

Toinen lehtileike: Kaleva 03.10.2010 Kolmen sijasta kaksi ehdokasta Oulusta. Keskustan Oulun vaalipiirin ehdokkaat:
Tuomo Hänninen, kansanedustaja, Kuusamo
Sanna Isola, maanviljelijä, Haapajärvi
Eero Isomaa, maanviljelijä Nivala
Marisanna Jarva, koordinaattori Paltamo
Aki Karjalainen, toimittaja, yrittäjä Kajaani
Inkeri Kerola, kansanedustaja, Raahe
Niilo Keränen, terveyskeskuslääkäri Taivalkoski
Timo Korhonen, kansanedustaja Sotkamo
Markku Koski, kunnanjohtaja, Sievi
Kaisa Louet, sairaanhoitaja Siikalatva
Juho Mattila, kansanedustajan avustaja Merijärvi
Ritva-Liisa Niskanen, varatuomari Oulu
Eija Nivala, kirkkoherra, Kalajoki
Kyösti Oikarinen, professori Oulu
Antti Rantakangas, kansanedustaja Haapavesi
Juha Sipilä yrittäjä, Kempele
Tapani Tölli, kansanedustaja Tyrnävä
Mirja Vehkaperä kansanedustaja Haukipudas
Erkin kommentti: Keskustan ehdokasasettelussa Kalajokilaaksosta on ehdolla Saana Isola Haapajärveltä, Eero Isomaa Nivalasta, Markku Koski Sievistä, Eija Nivala Kalajoelta ja Juho Mattila Merijärveltä. Keskustan kannatukseen nähden ja vielä alenevaan kannatukseen nähden painopiste on väärä. On todennäköistä, että Kalajokilaaksosta ei pääse yksikään ehdokas läpi. Mielestäni politiikassa kokemattoman Eija Nivalan tilannetta huononnettiin sillä, että Merijärveltä valittiin ehdokkaaksi Juho Mattila. Keskusta tulee kärsimään reilun vaalitappion Oulun vaalipiirissä tällä ehdokasasettelulla, todennäköisesti kaksi paikkaa.

Televisiosta katsottua

Dokumenttiprojekti Epäilyksen varjossa. Dokumenttiprojekti tapaus Alpo Rusista.

Terveys ja liikunta


Paino 99,1 kg, verenpaine 157 /90, lepopulssi 53.

Loppukevennys

Mikon isä kittasi olutta television ääressä ja Mikko katseli isänsä vanhaa koulutodistusta. Sitten hän kysyi äidiltä: - Olikos isi jo nuorena juovuksissa?

- Iskä, kasvatko sinä vielä? – En, miten niin? – Kun sulta tulee päälaki esiin hiusten yläpuolelta.

Mari heräsi aamulla ja huudahti riemuissaan: - Ihan justiin oikeeseen aikaan heräsin. – Mitenkä niin, ihmetteli mummo. – No, kun ei enää yhtään nukuta, Mari selitti.

Ei meillä riidellä, kun me suutumme aina eri aikaan.

Pihvi ja nainen on parhaimmillaan, kun siinä on pippuria.

Halaus halun tekee. Valot sammuksiin ja mummot kumoon.

- Päivää, minä olen Vappu. – Hauska tutustua. Minä olen Aatto.

- Anteeksi, mikä olikaan nimenne? – Ljubidonowetesky. – Miten se kirjoitetaan? – Y tulee loppuun.

Päätoimittaja Tuomo Kiisseli sai kuulla usein nimestään, mutta otti siitä itsekin ilon irti. Hän leikitteli ajatuksella, millainen nimisirkus siitä olisi tullut, jos hän olisi mennyt naimisiin lapsuuden kaverinsa, naapurin Marjan kanssa.

- Voisinko saada tavata tukkukauppiasta? – Mitä asia koskeen? – Minulla olisi lasku.. – Tukkukauppias matkusti eilen maalle. – jonka tahtoisin maksaa. – Mutta hän palasi tänä aamuna. Olkaa hyvä ja astukaa sisälle.

Asiapoika tulee johtajan huoneeseen ja sanoo: - Minä luulen, että johtajaa pyydetään puhelimeen tuonne konttorin puolelle. – Luulet? Mistä syystä? – No, siellä on muuan herra joka sanoi: ”Halloo, sinäkö se olet, senkin vanha idiootti?”

Kreivitär: - Minä tahdon, että puhuttelette minua ”teidän armonne” silloinkin, kun olemme kahden. Palvelijatar: - Kuinka hassua! Kreivi pyysi, että sanoisin häntä Peteriksi, kun olemme kahden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti