lauantai 16. lokakuuta 2010

LA 16.10.2010


Päivän sää
Lämpötila aamulla + 1 C, lämpötila päivällä + 4 C

Tapahtumat

Kävin katsomassa B-junioreiden jääkiekkopelin JHT – Kajaanin Hokki. Sarjaa johtavalta kotijoukkueelta puuttui voitontahto ja niinpä vierasjoukkue voitti numeroin 2-4. JHT:n C2 pojat voittivat Jyväskylässä JYPin 4-7 ja johtavat nyt ylialuesarjaa. Miesten Suomi-sarjan alkulohkon ottelussa pitkän sairaslistan omaava JHT hävisi vieraissa Kokkolan Hermekselle numeroin 4-1.

Uutiset

Raahen poliisi on kuullut Pyhäjoen Parhalahdella torstaina 14.10.2010 klo 23.56 kiinni ottamaa mieshenkilöä. Poliisi on pidättänyt mieshenkilön epäiltynä useisiin rikoksiin. Ulkomaalaissyntyisen miehen henkilöllisyyttä, eikä hänen kansallisuuttaan ole vielä kyetty todentamaan luotettavasti. Mies puhuu muun muassa venäjän kieltä.
Katso kansalaisten aktiivista toimintaa
http://www.raahenseutu.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194654196797/artikkeli/saku+naki+ekana.html

http://www.raahenseutu.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194654201655/artikkeli/naapuri+huomasi+murron.html
Erkin kommentti: Perjantaina 15.10.2010 klo 12.50 istuin kahvilla Kalajoen valtuuston toisen varapuheenjohtajan poliisi Tomi Reinikaisen kanssa ennen kaupunginhallituksen kokousta. Keskustelimme kiinniotetusta henkilöstä ja kerroin oman näkemykseni asiasta. Minun mielestäni kysymyksessä on liettualainen henkilö, joka ei ole ensimmäistä kertaa Suomessa. Hän on jo mahdollisesti kesän aikana tutustunut paikkoihin muiden liettualaisten kanssa, koska tiesi asumattomat talot jne. Nyt on tarkistettava liettualaisten aikaisemmin kiinnijääneiden yhteys tähän henkilöön ja pyrittävä selvittämään myös tämän henkilön aikaisemmat liikkumiset Suomessa ja tämän kaveripiiri. Ehkä tätä kautta selvitetään myös muita selvittämättömiä rikoksia.

Burger Kingin hampurilaisravintolassa aterioinut amerikkalaismies koki järkytyksen, kun hänen puraisemansa hampurilaisen välistä löytyi käytetty kondomi. Miehen sielu järkyttyi makukokemuksesta niin paljon, että hän haastoi hampurilaisjätin käräjille. Kiista saatiin kuitenkin sovittua lakituvan ulkopuolella, vahvisti miehen asianajaja perjantaina. Sovun hintaa ei paljastettu.

Persupaniikki iski? Keskustan kansanedustaja Hannes Manninen ehdottaa keskustan, kokoomuksen ja Sdp:n yhteishallitusta varteenotettavaksi vaihtoehdoksi eduskuntavaalien jälkeen. Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Manninen lähetti asiasta tiedotteen perjantaina iltapäivällä.
Manninen perustelee tiedotteessa näkemystään viimeaikaisilla gallupluvuilla, joiden perusteella toimivan ja vakaan hallituspohjan löytäminen voi olla kovan työn takana. Tuore HS-gallup kertoo, että perussuomalaiset on vahvistanut asemaansa neljänneksi suosituimpana puolueena. HS-gallupin mukaan perussuomalaisten kannatus on nyt 12,5 prosenttia.

Jarmo Korhosen mielestä ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) jääräpäisyys jätevesiasiassa vaarantaa keskustan menestyksen ensi kevään eduskuntavaaleissa. - Jätevesiasetuksesta on muodostumassa kohtalonkysymys puolueelle, ja aivan turhaan, Korhonen sanoo. - Kokoomus on irtisanoutunut asiasta, sdp ei tue sitä, koko muu poliittinen johto on asetusta vastaan. Kukaan ei kannata asetusta, paitsi Lehtomäki. Korhonen esittääkin, että puolueen puheenjohtajan, pääministeri Mari Kiviniemen pitäisi vaihtaa ympäristöministeriä. Uuden ympäristöministerin pitäisi puolestaan ensi töikseen kumota koko jätevesiuudistus ja aloittaa asian käsittely puhtaalta pöydältä.

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas kertoo varoittaneensa jätevesiasetuksen sudenkuopista jo vuonna 2003, jolloin raha-asiainvaliokunta ja hallitus hyväksyivät kiistellyn asetuksen. Sailas lyttää mielestään kustannustehottoman asetuksen tuoreessa Kanava-lehdessä.
Tasavallan presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) suhteet ovat etäiset. Presidentin toiveista huolimatta he eivät ole tavanneet kertaakaan epämuodollisesti Kiviniemen neljän pääministerikuukauden aikana.

Valtiovarainministeriö on tuomittu maksamaan entiselle virkamiehelleen 118 000 euron korvaukset työpaikkakiusaamisesta. Asiasta kertoo lauantain Hufvudstadsbladet. Helsingin käräjäoikeuden perjantaisen päätöksen mukaan kiusaaminen oli organisoitua ja suunniteltua.

Atria Tekniikka Oy ja Atria Valmisruoka Oy tuomittiin molemmat 20 000 euron yhteisösakkoon huoltomiehen kuolemaan johtaneesta työtapaturmasta. Turma sattui Atrian tehtaalla Nurmossa kolme vuotta sitten. Huoltomies oli hitsaamassa jauhelihan sekoituskoneen kantta, kun kone yllättäen käynnistyi. Koneen sisällä ollut mies kuoli heti. Koneessa oli turvarajakytkin, jonka olisi pitänyt estää koneen käynnistyminen luukun ollessa auki. Turvalaitteet eivät kuitenkaan toimineet.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 16.10.2010 Kirgisian väkivallasta käynnistyy tutkinta. Viime kesä levottomuuksissa kuoli tuhansia ihmisiä.

Televisiosta katsottua

Gustloffin viimeinen matka. Tammikuun lopussa 1945 venäläiset sukellusveneet torpedoivat Itämerellä saksalaisen Wilhelm Gustloffin ja yli 9000 ihmistä menetti henkensä. Tämä on merihistorian pahin onnettomuus.

Terveys ja liikunta

Paino 99,7 kg, verenpaine 160 / 98, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Pyhäkoulutunti oli lopussa ja opetti kehotti lapsia antamaan roponsa kolehtiin kuten tavallista. – Onks se aina auki, toi Jeesus? ihmetteli Karoliina.

Stefanin iltarukous: - Siunaa pikkuveljeä, äitiä ja isää. Siunaa myös itseäsi, ettei kaikki mene ihan päin helvettiä.

Merja luki sanomalehteä ja huudahti: - Äiti hei, nyt Jumala on sairastunut! – Mitä sinä oikein höpiset? äiti kummasteli. – On se. Tässä lehdessä lukee, että Jumala on kutsunut luokseen lääketieteen tohtori Tauno Kankaisen.

Marko oli äidin kanssa kirkossa. – Täällä pitää olla hiljaa, äiti varoitteli. – Miksi? Marko ihmetteli. Nukkuuko täällä joku?

- Kylläpä nuo lehmät näyttävät laihoilta! huudahti pikku Pirkko. – Niistä lypsetäänkin vain kevytmaitoa, tiesi isoveli kertoa.

Kolme itämaan tietäjää oli tullut kunnioittamaan lapsosen syntymää. Yksi heistä kompastui ja mirhamit lensivät pitkin tallin lattiaa. – Voi Jeesus, tietäjä manaili taitamattomuuttaan. – Siinäpä se, Maria sanoi Joosefille. Kyllä Jeesus on huomattavasti sopivampi nimi kuin Sulevi.

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja sanoi…. perhana, ei tästä riitä kaikille.

- Mites viikonloppu meni? kysyi työtoveri maanantaiaamuna kollegaltaan. – Siinähän se. Ja nyt on olo kuin Robinson Crusoella. – Robinson… miten niin? – Odotellaan vain perjantaita.

Ihmiskuntaa rangaistaan yhä siitä, että Aatami söi kielletyn hedelmän, vaikka se ei ole edes totta – omenahan juuttui Aatamille kurkkuun.

Lapset saavat kiittää koululaitoksestamme Uno Cygnaeusta ja kaikki ovat samaa mieltä – uuno mikä uuno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti