keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

KE 06.06.2012Kuva kuuluttajan näkökulmasta eli kuuluttamosta käsin Vattenfall-kisojen voittajajoukkueen Kalajoen Junkkarien saadessa kunniakirjansa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, tuuli kaakosta 1 m/s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 12 C. Aurinko nousee 3.04 ja aurinko laskee 23.42. Päivän pituus 20 t 38 min

Kustaan syntysijat ovat Puolassa, mistä Gotislaw-nimi on ruotsin Gustavin välityksellä kulkenut meille. Kantasana on puolan gost ”vieras”. Suomessa Kustaata juhlitaan Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan kruunauspäivänä. Kustaa on ollut muinoinkin tavallinen aatelisnimi. Kyösti puoletaan on mukautettu kieleemme vanhasta Göstaver-muodosta.

Tapahtumat

Tämän linkin kautta saat tiedot hälyytysasioista Suomessa
http://www.tilannehuone.fi/

Sitoutumista yhteiseen hankkeeseen

Olin tänään Raahen sairaalassa kirurgisessa toimenpiteessä ja illalla olin kuuluttamassa Vattenfall-kisoissa Merenojan kentällä. Kisan voitti Kalajoen Junkkarit ennen Kälviän Tarmoa ja Kaustisten Pohjan-Veikkoja.

Uutiset

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) matkusti tiistaina Yhdysvaltain Washingtoniin, jossa hän tapaa torstaina varapresidentti Joe Bidenin. Kataisen ja Bidenin keskustelujen aiheina ovat valtioneuvoston mukaan Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenväliset suhteet, ajankohtaiset kansainväliset kysymykset sekä maailmanlaajuinen taloustilanne. Pääministeri Katainen tapaa matkansa aikana myös valtiovarainministeri Timothy Geithnerin, Yhdysvaltojen keskuspankki Fed:n puheenjohtaja Ben Bernanken, kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtaja Christine Lagarden sekä kongressin jäseniä.

Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov varoittaa poikkeuksellisen suorasanaisesti Suomea liittymästä Natoon. Maanpuolustuskurssiyhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä esitelmöineen Makarovin mukaan Suomen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjän turvallisuudelle. Makarov ilmaisi huolensa siitä, että Suomen ja Naton tiivistyvä yhteistyö saattaa johtaa jäsenyyteen sotilasliitossa. Hänen mukaansa Suomen pitäisi mieluummin tiivistää sotilasyhteistyötään Venäjän kanssa. Makarov arvosteli myös Suomen puolustusvoimien lisääntynyttä harjoitustoimintaa Venäjän rajan tuntumassa. Kielteisten asioiden listalle Venäjän kannalta Makarov lisäsi vielä yhteispohjoismaisen puolustusyhteistyön ja Suomen tuen Georgian pyrkimyksille palauttaa Etelä-Ossetia ja Abhasia hallintaansa. "Mielestämme tällaiset toimet eivät vastaa tavoitteita kahdenvälisestä yhteistyöstä", Makarov sanoi.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää selvänä, että etenkin Venäjän asevoimien komentajan Nikolai Makarovin varoitus Nato-yhteistyöstä on siunattu korkeimmalla poliittisella tasolla."Venäjä haluaa osoittaa, että se on alueellinen suurvalta ja heidän näkemyksensä mukaan kaikki naapurimaat kuuluvat heidän intressipiiriinsä", Salonius-Pasternak sanoi Makarovin esitelmän jälkeen. Hänen mukaansa näin suoraa puhetta ei ole ainakaan Suomessa kuultu vähään aikaan.Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) puolestaan totesi Ylen haastattelussa, ettei Makarovin lausuntoja ole tullut mistään muualta Venäjän kantoina. "En usko, että nämä edustavat sellaisenaan Venäjän kantaa", Tuomioja sanoi Ylelle.

Venäjän asevoimat Suomen lähialueella
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288474837182.html

Näillä joukoilla Suomea pitäisi puolustaa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288474938761.html

Suomen ongelma ei Makarov vaan Katainen
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51095-suomen-ongelma-ei-ole-makarov-vaan-katainen

Näin viina käy kaupaksi - katso oman kuntasi myynti
http://yle.fi/uutiset/nain_viina_kay_kaupaksi_-_katso_oman_kuntasi_myynti/6161245

Mielenkiintoiset blogit

Näiden linkkien avulla pääset Iltalehden, Uuden Suomen ja Helsingin Sanomien blogistien blogeihin

Päivän mietelause

Elämämme on sellaista, miksi ajatuksemme sen tekevät.
Se kuva, jonka sitkeästi säilytämme itsestämme, määrää loppujen lopuksi sen mitä meistä tulee.
Se mitä ihminen ajattelee itsestään ratkaisee tai oikeammin viitoittaa hänen kohtalonsa.
Jokainen elävä olento rakastaa itseään.
Itsekunniitus, itsetuntemus, itsehillintä, vain nämä kolme pystyvät johdattamaan ehdottomaan valtaan.
Kunnioita itse itseäsi, jos haluat, että myös muut kunnioittavat sinua.

Mielipiteeni

Jyrki Virolaisen erinomainen blogikirjoitus

Syyttäjät ja tuomarit tukkanuottasilla teknisestä prosessikysymyksestä
http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/06/603.html
Tässä kirjoituksessa on paljon sellaista, mistä Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomarit voisivat ottaa oppia. Mielestäni Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomareiden toiminta ei ole tästä maailmasta.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Johnny Cash - Bonanza
http://www.youtube.com/watch?v=KAs4Og3x6is&feature=related

The Yellow Rose of Texas
http://www.youtube.com/watch?v=LArGlfEVYqM&feature=related

Oh Susana
http://www.youtube.com/watch?v=WYRmsbEQXEg&feature=related

Värssy

Kukkanen kuihtuu,
marmori katkee,
vaan ystävyyden siteet
ei ikinä ratkee.

Terveys ja liikunta

Paino 101,2 kg, verenpaine 179 / 108, lepopulssi 55. Aamujumppa 30 min /1800 min.

Loppukevennys

Best of just for laughs 2011 part 17
http://www.youtube.com/watch?v=T-8bxeg3xxg&feature=relmfu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti