tiistai 21. kesäkuuta 2011

TI 21.06.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, pilvistä ja poutaa , tuuli 3 m /s lounaasta, suhteellinen kosteus 95 %, lämpötila päivällä + 17 C- Aurinko nousee 02.48 ja aurinko lastee 00.03. Päivän pituus 21 t 14 min.

Tapahtumat

Eilen valtuustoninfossa keskusteltiin muun muassa työvoimapaleveluiden ja poliisin lupapalveluiden tuottamisesta. Kalajoen kaupunki on halukas keskustelemaan palveluiden tuottamisesta kaupungin toimesta, koska nyt valtion tuottamana palvelut eivät Kalajoella toimi. Kalajoki on kiinnostunut palveluiden tuottamisesta alueellisesti siten, että aluepalveluiden tuottajina olisivat Kokkola, Kalajoki, Raahe ja Oulu.
Kalajoen sataman osalta toin esille huoleni kasvu-uran turvaamisesta investointeja rahoittamalla. Tulevaisuudessa on varauduttava yhtiöittämisen tuomiin etuihin ja haittoihin.
Sivistyspalveluiden osalla asiat ovat mielestäni sekavassa tilassa. Tärkeintä on turvata Kalajoen lukion kasvu-ura ja laajeneminen. Toinen tärkeä asia on kouluverkkosuunnitelma, jossa on kiistatta ristivetoa ja selkeää kampittamisen makua. Avoimuus ja rehellisyys sekä kokonaisvaltainen näkemys asioista puuttuu varsinkin Kalajoen ns. johtohenkilöiltä.

Lähetin sähköpostia konkurssiasiamiehen toimistoon Pekka Pulkamolle ja Mika Heinoselle ja vaadin konkurssiasiamiehen toimenpiteitä asioissa.

Tänään olo Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous. Hyväksyttiin tilinpäätös.

Vakausmekanismi
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=420

Uutiset

Toimeentulotuella elävän kukkaro ei juuri kohene, vaikka hallitusohjelmaan kirjattiin peruspäivärahan korotus sadalla eurolla. MTV3:n mukaan peruspäiväraha lasketaan tuloksi, joka vähennetään toimeentulotuesta. Uusi korotus valuu näin saman tien hukkaan toimeentulotukea nauttivilta. Sen sijaan peruspäivärahan korotus ei vaikuta asumistukeen. Käytännössä kuitenkin moni peruspäivärahaa saava yksin asuva henkilö saa myös toimeentulotukea.

44 ihmistä on kuollut matkustajakoneturmassa Petroskoissa Venäjän Karjalassa. Matkustajakone joutui tekemään pakkolaskun ja syttyi sen yhteydessä tuleen. Lentoyhtiö RusAirin koneessa oli 52 ihmistä, mukaan luettuna yhdeksän hengen miehistö.
Tupolev-134-mallinen lentokone oli matkalla Moskovasta Petroskoihin. Turma sattui lähellä kaupungin lentokenttää juuri ennen puoltayötä

Tuleva hallitus leikkaa uusiutuvan energian tukia. Hallitusohjelmaan on kirjattu säästötavoitteeksi 25 miljoonaa euroa. Väistyvä elinkeinoministeri, keskustan Mauri Pekkarinen hämmästelee säästöaikeita, sillä Suomen on pakko noudattaa EU:ssa yhteisesti sovittuja uusiutuvan energian tavoitteita.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Kun linnunpoika levittää siipensä, se vain matkii emoaan.
Ei rannalla seisomalla uimaan opi.
Kun koiraemo kiipeää muurille, pentu seuraa perässä.
Papukaija sanoo vain mitä sille on opetettu.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Erin - Vanha nainen hunningolla
http://www.youtube.com/watch?v=NZEflDdqgqs&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 106,7 kg, verenpaine 181 / 112, lepopulssi 53. Uinti 1000 m / 50 000 m.

Loppukevennys

Reino päätti aikuisena hankkia uimataidon ja meni uimakouluun. Opettaja oli nuori, kaunis nainen. Eräänä päivänä he osuivat samaan ruuhkabussiin. Yhtäkkiä Reino hoksasi opettajansa ja huusi tälle tervehdyksen väkijoukon yli:
- Hyvää päivää! En ollut ensin tunteakaan neitiä, kun neidillä on nyt vaatteet päällä!

- Jos minä nyt kuolen, niin laittakee tuo rattorini miun kanssa sammaan hautaan. Ei oo kuule vielä tähän mennessä semmosta monttuva löytynnä, josta ei ois Valametin kanssa ylös noustu.

Nainen oli jäädä auton alle, jolloin auton kuljettaja varoitteli häntä pyytäen olemaan seuraavalla kerralla varovaisempi, koska muuten voi käydä hullusti. Naisen silmät pyöristyivät ihmetyksestä:
- Mitä! Meinaatteko yrittää vielä uudestaan?

Suomen Sieniseuran sienidirektiivit:
1. Opettele tunnistamaan myrkkysienet.
2. Poimi ainoastaan sellaisia sieniä, jotka tunnet.
3. Ennen ateriointia, tarkista hälytyskeskuksen numero.
4. Varmista, että kännykän akussa on virtaa.

Nuori nunna oli koulutuksessaan tullut seksivalistukseen. Abbedissa kysyy nuorelta noviisilta:
- Mitä sinä tekisit, jos olisit yksin kävelemässä pimeässä metsässä ja vastaan tulisi mies, joka laskisi housut nilkkoihinsa?
- Minä nostaisin hameeni helmat ylös, vastaa noviisi.
- Mitä, oletko sinä menettänyt järkesi, kavahtaa abbedissa.
- En ole. Minä vain luulen, että juoksen nopeammin helmat ylhäällä, kuin hän housut nilkoissa.

Varis istui puussa mitään tekemättä koko päivän. Pieni jänis näki variksen ja kysyi:
- Voisinko minäkin istuskella paikallani koko päivän mitään tekemättä?
- Varmasti voit, vastasi varis. Joten jänis istui maassa koko päivän paikallaan mitään tekemättä. Yht´äkkiä kettu hypähti paikalle ja söi jäniksen. Kertomuksen opetus:
Jos aiot istua koko päivän tekemättä mitään, sinun pitää istua hyvin, hyvin korkealla pallilla.

Tyyne & Martta - Jenkkakahavat
http://www.youtube.com/watch?v=cR5Y9-fDGMo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti