keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

KE 15.06.2011


Maitoauto - kuva Kalajoen vanhojen autojen näyttelystä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, tuuli idästä 3 m /s, pilvistä ja poutaa kosteusprosentti 84 %, lämpötila päivällä + 19 C, aurinko nousee 02.51 ja aurinko laskee 23.58, Päivän pituus 21 t 07 min.

Tapahtumat

Kävin tänän jalkahoidossa ensimmäistä kertaa elämässäni, mutta en varmasti viimeistä kertaa. Ernomaisesta jalkahoidosta vastasi jalkahoitaja Tiina Lähdetmaa. Suosittelen jalkahoitoja kaikille.
Jalkojenhoito ja jaloista huolen pitäminen on tärkeää. Jalkahoito on osa ihmisen perusterveydenhoitoa. Varpaankynnet on syytä pitää hyvässä kunnossa. Jos kynnet ovat paksuuntuneet, voi jalkahoitaja ohentaa kynsiä. Kynsien ohentaminen pitää kynnen kasvamassa oikeaan suuntaan ja ennaltaehkäistä kynsiongelmia. Kynsisieni-infektio vaatii lääkehoidon. Sieni-infeoktiot voi hoitaa apteekista saatavilla reseptivapailla lääkkeillä. Sieni-infektiot on syytä hoitaa apteekista vapaasti saatavilla lääkehoidoilla.

Uutiset

Vasemmistoliiton rivit repeilivät hallitusneuvottelujen jatkuessa Säätytalolla. Kansanedustaja Jyrki Yrttiaho jätti neuvottelut, koska ei halua olla kokoomuksen johtamassa hallituksessa. ”Tämä on mahdoton pohja. Uusliberalismi ei käy. Oikea viesti äänestäjille on jääminen oppositioon”, hän sanoi. Yrttiaho oli jo kolmas neuvottelut jättänyt vasemmistoliittolainen. Ensimmäisenä neuvottelut jätti Markus Mustajärvi jo sixpackin ensimmäisellä kierroksella, ja hänen tilalleen tuli Anna Kontula. Myös vasemmistoliiton jyrkän siiven edustaja Jaakko Laakso on jätetty pois hallitusneuvottelijoiden joukosta. Sitä ennen Laakso oli kertomansa mukaan vastustanut vasemmistoliiton hallitusneuvotteluissa hyväksymää jatkoa Suomen osallistumiselle Naton johtamaan sotilaallisen kriisinhallintaan Afganistanissa.

Uuteen hallitusohjelmaan on mitä todennäköisimmin tulossa veronkiristyksiä maa- ja metsätalouteen. Jo ensimmäisellä kierroksella neuvottelujen taloustyöryhmässä oli mukana kiinteistöveron ulottaminen maa- ja metsätalousmaahan. Tämä ei ainakaan vielä ole listalla, kertoivat useat lähteet tiistaina. Sen sijaan tekeillä on erillinen metsätilamaksu. Tämä olisi veroluonteinen maksu, joka kerättäisiin metsänomistajilta. Kriitikoiden mielestä tämän maksun käyttöönotto olisi ensimmäinen askel metsämaan verottamiselle. Maa- ja metsätalouden verottamiselle on nyt otollinen hetki ainakin kahdesta syystä: Jos arvonlisäveroa ei nosteta, pitää veroeurot kerätä jostain muualta. Lisäksi hallitusneuvotteluissa ei tällä kertaa ole mukana maaseutua puolustavaa keskustaa, vaan veronkorotuksia suunnitellaan kokoomuksen ja SDP:n johdolla.

Yhteensä 35 suojelupoliisin siviilityöntekijää vaatii työnantajaltaan yhä isoja korvauksia tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain rikkomisesta. 28 naistyöntekijää vetoaa tasa-arvolakiin ja seitsemän miestyöntekijää yhdenvertaisuuslain rikkomiseen ja vaatii yhteensä yli 700 000 euroa korkoineen.

Vuonna 2003 George W. Bushin miehet olivat juuri kukistaneet Irakin diktaattori Saddam Husseinin hallinnon ja maan jälleenrakentaminen saattoi alkaa. Yhdysvallat lähetti yhteensä 12 miljardia dollaria käteisenä maahan erilaisia projekteja varten. Jossain vaiheessa tuosta kuormasta hävisi yli puolet ja syytä ryhdyttiin tutkimaan. Vielä vuosienkaan jälkeen tutkijat eivät voi sanoa varmasti, kuka vei 6,6 miljardia dollaria. Vai vietiinkö niitä ollenkaan.Los Angeles Times julkaisi maanantaina artikkelin, jossa pohditaan syitä hävinneelle rahasummalle. Aikaisemmin viranomaiset ovat kieltäneet varastamisen. Yksi epäilys on ollut, että kirjanpidossa vain sattui virhe. Kongressin tilintarkastaja Stuart Bowen kuitenkin sanoo nyt artikkelissa, että osa tai kaikki hävitetystä rahasummasta voi olla anastettu. - Tämä saattaa olla suurin raharyöstö historiassa, mies kommentoi Los Angeles Timesille.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Suurella valtamerellä jokainen kulkee omia teitään.
Kun lähdet purjehtimaan, kohtaat usein vastatuulta.
Vaikka matkaisit pitkälle, vältä harha-askelia.
Miten kuollut kissa voi tappaa elävän rotan.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Lumi teki enkelin eteiseen
http://www.youtube.com/watch?v=Yn-M-T_jRAQ&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,1 kg, verenpaine 163 /105, lepopulssi 57. Pyöräily 28 km / 648 km.

Loppukevennys

Minkä juhlarahan USA aikoo panna liikenteeseen Clinton-skandaalin kunniaksi?
- 69 dollarin kolikon.

Kaupunkilaisserkku kyseli maalaisserkulta oliko tällä lapsia.
- Joo, kaksitoista.
- Täysi tusina! Mahtaa tulla kalliiksi?
- Eipä juuri, me tehdään ne itse.

- Pekka Väyrynen, päivää! Voisikohan tohtori auttaa, kun...
- Valitettavasti en. Nimenmuutosasioissa pitää kääntyä lääninhallituksen puoleen.

Mies poti jo kolmatta päivää pahaa ripulia, kävi lääkärissä ja sai vaivaansa lääkityksen. Myöhemmin lääkäri totesi kirjoittaneensa potilaalle ripulilääkkeen sijaan vahvaa masennuslääkettä ja soitti tunnontuskissaan potilaalle tiedustellen tämän vointia.
- Ihan hyvin tässä menee, löysät on kyllä housussa, muttei potuta yhtään.

Poliitikkojen suosiossa olevassa Helsingin suurkapakka Kymppikerroksessa oli muutama kansanedustaja illanistujaisissa. Herrat tietenkin ryhtyivät kehumaan naisjutuillaan oikein kilvan. Erään entisen ministerin jutut olivat mehevimmät, ja kaverit hankkivat hänelle muistoksi pokaalin. Kotona voittajan rouva kyseli, mistä hyvästä tällainen pytty on tullut? - Kirkossa käynnistähän ne sen antoivat, huijasi voittaja. Sitten kaverit saapuivat naissankarimme kotiin ja hymyillen ihastelivat antamaansa pokaalia.- Kyllä minä ihmettelen, että hän sen sellaisesta sai, ihmetteli vaimo kansanedustajille.- Eihän hän kerkiä kuin pari kertaa vuodessa, ja silloinkin joka toinen kerta nukahtaa kesken kaiken.

- En taidakaan juoda enää olutta, siinä voi olla sitä naishormoonia, arveli lievää törkeämmästä sovinistisuudestaan tunnettu johtaja.
- Estrogeeniä oluessa? Älä nyt, mistä niin päättelet?
- No, kun kymmenenkin pitkää juo, ei enää pysty puhumaan järkeviä saati ajamaan autoa.

Spede Show - Vode
http://www.youtube.com/watch?v=UCy8M59jLoo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti