sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

SU 05.06.2011
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, tuuli lännestä 4 m /s, selkeää ja poutaa, kosteusprosentti 53 %, lämpötila päivällä + 16 C, Aurinko nousee 03.08 ja aurinko laskee 23.37. Päivän pituus 20 t 29 min.

Tapahtumat

Kävin tänään katsomassa Rahjan satamassa kaljaasi Ansion vesilaskutilaisuuden. Tilaisuudessa oli runsaasti yleisöä. Ohjelma oli runsas jopa liiankin runsas.

Uutiset

Timo Soini haluaa perussuomalaiset uudestaan mukaan hallitusneuvotteluihin. Aamulehdelle antamassaan haastattelussa Soini pitää selvänä, ettei Suomeen ei saada toimivaa enemmistöhallitusta ilman perussuomalaisia.
SDP:n kansanedustaja ja hallitusneuvottelija Erkki Tuomioja toivoo yllättäen ratkaisevaan asemaan nousseen keskustan valitsevan Jyrki Kataisen (kok.) sijaan hallitusneuvottelujen johtoon SDP:n Jutta Urpilaisen, jos keskusta neuvotteluihin ylipäätään lähtee.
Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan keskustalle on erittäin tärkeää, että myös perussuomalaiset lähtisivät hallitusneuvotteluihin mukaan. Yhteydenpito suurten puolueiden välillä on ollut läpi viikonlopun kiivasta, mutta tunnusteluja on käyty piilossa julkisuudelta.
Sekä keskusta että perussuomalaiset korostavat, että hallitustunnustelija Jyrki Kataisella (kok.) on enää vähän aikaa saada hallitusrunko kasaan.

Kreikan paheneva talouskriisi heijastuu suoraan myös Suomeen. Kreikan odotetaan pyytävän euromailta vielä liki 70 miljardin lisälainan, jo sovittujen tukilainojen lisäksi.Uusi hallitus ja eduskunta saavatkin syksyllä eteensä paitsi kotimaan säästöbudjetin, myös eurokriisin uusimmat tukipäätökset. Ateenassa nähtiin jälleen lauantaina ammattiliittojen suurmielenosoitus lisäsäästöjä vastaan. Pääministeri George Papandreoun hallituksen säästö-ohjelmat kurjistavat liittojen mielestä liiaksi kansaa, mutta ovat toisaalta ehtona euromaiden ja valuuttarahasto IMF:n tuen jatkumiselle.
Kreikan tilanne ei ota helpottuakseen. Niin sanottu troikka eli EU-komissio, IMF ja Euroopan keskuspankki on tarkastanut viikkokausia Kreikan tekemiä uudistuksia, ja perjantai-illan väliarvio oli, että sovittua tukirahoitusta jatketaan. Kreikka saa siis viidennen tukilainaeränsä heinäkuussa, vaikka talousuudistukset eivät ole täysin tyydyttäneet rahoittajia. Kreikkaa hoputetaankin kiristämään tahtia.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Elämä ei ole pelkkää juhlaa, se on ruusuilla tanssimista.
Mahdollisuukisen rajat näkee vasta kurkistamalla mahdottomaan.
Se härjistä puhuu, joka härjillä ajaa.
Älä ennen lennä ennen kuin siivet saat.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Johnny Cash-Walk The Line
http://www.youtube.com/watch?v=k7K4jH7NqUw&feature=related

Eero Raittinen - Vanha Holvikirkko (1968)

http://www.youtube.com/watch?v=Gx34x73a6MY&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 107,3 , verenpaine 149 /96, lepopulssi 62.

Loppukevennys


Työpaikkailmoittelun tulkintaopas
SUUREN YHTIÖN EDUT
Pieni palkka ja paljon työtovereita. Useita linjakokemuksen puutteesta kärsiviä valopäitä yhtiön keskushallinnossa jahkailemassa käytäntöön sopimattomia pysyväismääräyksiä.
TARJOAMME KOVIA HAASTEITA, SEKÄ KEHITTYMISEN TYÖSSÄ KILPAILUKYKYISELLÄ PALKALLA
Surkea provisiopalkkainen kulkumulkun homma, jossa kukaan ei ole kestänyt kolmea vuotta kauempaa.
VAUHDIKAS JA TULOSHAKUINEN TYÖYMPÄRISTÖ
Yhtiö on menossa konkurssiin toista kertaa ja jengi tulee ja menee kuin Stockmannin pyöröovista. Tuloshakuinen tarkoittaa, että pomo on kuin kaleerilaivan kapteeni ruoskineen.
TOIMEN EDELLISEN HALTIJAN SIIRTYESSÄ UUSIIN TEHTÄVIIN YRITYKSESSÄMME
Edeltäjäsi, joka kesti kolme kuukautta hommassa sai siirron sisälähetiksi.
TOIMEN EDELLISEN HALTIJAN SIIRTYESSÄ YHTIÖMME ULKOPUOLISIIN HAASTEELLISIIN TEHTÄVIIN
Edeltäjäsi sai vihdoinkin jostakin muualta ammattitaitoaan vastaavan paikan. Käymäpaikka, jonne mennään siksi aikaa kunnes itse löydetään kunnon palkkaa maksava firma.
TARJOAA MAHDOLLISUUDEN MYÖHEMMIN SIIRTYÄ ULKOMAILLE VASTAAVIIN TEHTÄVIIN
Heti kun talo on tullut tutuksi, sinut pakotetaan siirtymään Guinea-Bissauhun kolmeksi vuodeksi ajamaan käyntiin firman kehitysyhteistyörahoilla sinne lähettämää sekundatuotantokonetta. Komennuspalkkaa ei voida maksaa kunnolla, koska kyseessä on kehitysyhteistyöprojekti.
TARJOAMME LAADULLISESTI MARKKINOIDEN PARHAAT TUOTTEET
Pieni kanikioski, jota vetää tuotekehitysyrittäjä. Tuotteet ovat teknisesti maailman parhaat, kukaan ei tarvitse niitä, ja hinnaltaan ne ovat kaksinkertaiset pahimpiin kilpailijoihin nähden. Kannattaa mennä jos faijalla on rahaa lunastaa keksijäpelle pois. Siitä saa halvalla itselleen firman ja toimitusjohtajan tittelin.
VIRIKKEELLINEN TYÖ, JOHON LIITTYY PALJON KANSSAKÄYMISTÄ ASIAKKAIDEMME KANSSA
Firman edustusjuopon homma. Edellinen pantiin parantolaan kuivumaan ja toimitusjohtaja ei enää jaksa yksinään saunoa joka ilta, kun vaimo ja sihteerikin vaativat osan vapaa-ajasta. Sopii ehtoopuolen kaupparatsulle, joka vielä jaksaa valvoa.
ITSENÄINEN JA VAATIVA TEHTÄVÄ SEKÄ MUKAVAT ASIAKKAAT
Firman tuotteissa on vakavia laatuongelmia, joita tekninen osasto ei pysty selvittämään, joten tarvitaan liikenteeseen yksinäinen susi, joka puhumalla pitää firman rojut asiakkailla. Asiakkaat ovat niin mukavia, että eivät ole vielä haastaneet firmaa raastupaan. Katsele kuitenkin vielä viikko, josko se hakee myös nuorta juristia palvelukseensa.
TARJOAMME MAHDOLLISUUDEN JOUSTAVIIN TYÖAIKOIHIN
Firman toimitusjohtaja asuu firman yläkerrassa ja olettaa, että kaikki muutkin "asuvat" firmassa. Päivä on pitkä tässä firmassa eikä ylityökorvauksia tunneta (vrt. Verkkouutiset).
TARJOAMME KYKYJÄ VASTAAVAN PALKAN
Varsinainen huijarilafka, joka yrittää saada sinut nalkkiin pienellä palkalla ja suurilla lupauksilla. Jos ne valehtelevat jo työpaikkailmoituksessa, niin mitä kaikkea jännää sieltä vielä onkaan tulossa.
NUOREKAS JA ETEENPÄINPYRKIVÄ TYÖYMPÄRISTÖ
Lafka on niin kanttuvei, ettei siellä pysy enää kukaan, jolla on yli kahden viikon työkokemus, siksi tunnelma onkin "nuorekas". Eteenpäinpyrkivä taas tarkoittaa, että johdolla on pallo hukassa ja konkurssi häämöttää. Muuten ne kertoisivat, minne muuallekin pyrkivät kuin vain eteenpäin.
TARJOAMME KOULUTUKSEN TEHTÄVÄÄN
Palkoilla, joita firma aikoo maksaa ei sinne saa ketään, joka osaa hommansa. Siksi johto yrittää palkata kavereita suoraan kadulta. Jos osaat jotakin, älä mene, jollet osaa, mene katsomaan koulutus ja jatka herkeämättä Hesarin ilmoitusten lukemista.

Jumala päätti haastaa Saatanan oikeuteen ja tehdä tilit selviksi kerralla. Saatana kuuli tämän ja nauroi: "Mistä sinä luulet löytäväsi lakimiehen."

Lääkäri kertoi maanviljelijälle, että hänellä on AIDS. Tähän maanviljelijä vastasi innokkaana: "Nythän minä voin saada immuunikatokorvausta."

Mikä on lapsisirkuksen suurin tähti?
- Napanuorallatanssija.

Valtionrautateiden organisaatiouudistus huolestuttaa henkilökuntaa. Moni junanlähettäjä pelkää asemansa puolesta

Uk Motorcycle accident caught on camera
http://www.youtube.com/watch?v=UxLd1RJgOQs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti