sunnuntai 28. elokuuta 2011

SU 28.08.2011
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 17 C, tuuli kaakosta 4 m / s, selkeää ja poutaa, kosteus 77 %. Lämpötila päivällä + 29 c. Aurinko nousee 05.52 ja aurinko laskee 20.56 . Päivän pituus 15 t 03 minuuttia.

Tänään on Taunon päivä. Taunon uskotaan kulkeutuneen meille Karjalasta, missä san tunnetaan merkityksessä hyväntapainen, sävyisä. Karjalassa syntyneitä ovat monet tunnetut Taunotkin. Tauno on joskus mainittu Augustinus nimen suomennokseksi.

Tapahtumat

Tämä päivä on kulunut urheilua seuratessa. Yöllä katsoin Robert Heleniuksen nyrkkeilyottelun ja sen jälkeen yleisurheilun MM-kisoja lähes koko päivän.

Uutiset

Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen ammattilaisura jatkuu tyrmäävästi. Helenius kukisti Saksan Erfurtissa Valko-Venäjän Sjarhei Ljahovitšin raskaan sarjan ottelussa tyrmäyksellä.

Yleisurheilun MM-kisojen dramaattisin yllätys nähtiin miesten sadan metrin finaalissa, kun jamaikalainen suursuosikki Usain Bolt hylättiin vilppilähdön vuoksi.
Etiopian Ibrahim Jeilan yllätti yleisurheilun MM-kisojen miesten 10 000 metrillä sunnuntaina. Hän päihitti loppukirissä viime hetkellä brittisuosikki Mo Farahin ja voitti kultaa. Farah jäi hopealle.
Kilpakävelijä Valeri Bortšin palasi väkevästi loukkaantumisen tuoman vuoden kilpailutauon jälkeen. Kaksi varoitustakaan ei hillinnyt venäläisen vauhtia, kun hän eteni Daegun helteessä sunnuntaina 20 kilometrin mestaruuteen.

Yhdysvalloissa yli miljoona ihmistä on evakuoitu hurrikaani Irenen tieltä New Yorkin ja New Jerseyn osavaltioissa. New Yorkissa myös julkinen liikenne on pysähtynyt ja kadut ovat liki autioita.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson harkitsisi toisen ihmisen vainoamisen kriminalisointia, kirjoittaa Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.Koska Suomi hyväksyi keväällä Euroopan neuvoston perheväkivaltaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa koskevan yleissopimuksen, lainsäädäntöä on syytä miettiä. Henrikssonin mukaan yleissopimus saattaa edellyttää vainoamisen määrittelyä rikolliseksi. Vainoaminen on kriminalisoitu muun muassa Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Miehet rakentavat taloja, naiset koteja.
Teot ovat miehiä, sanat naisia.
Miehet keräävät rikkaudet, naiset pitävät ne.
Jack olisi herrasmies, jos hänellä olisi rahaa.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Eini - HUONE 105
http://www.youtube.com/watch?v=hsuaS9QXiXo&feature=related

Paula Koivuniemi -Sata Kesää, Tuhat Yötä
http://www.youtube.com/watch?v=xF1DfAqYAZQ&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 102,0 kg, verenpaine 163 /98, lepopulssi 54. Pyöräily 20 km / 2160 km

Loppukevennys

Miksi käärmeet eivät pure asianajajia? - Ammatillisesta kohteliaisuudesta.

Miksi blondi on niin hiljaa sängyssä vieraan miehen kanssa? - Äiti on sanonut, että vieraitten miesten kanssa ei saa puhua.

Mikä on rohekuden huippu? - Kaksi kanninbaalia suutelemassa.

Miksi sinä ihastuit Iiroon? Toimittaja kysyy Iiro Seppasen uudelta tyttöystävältä. - No kun Iiro on niin näppärä sormistaan, sädehtii tyttö.

Kari Häkämies: - Minusta neekreiden mustamaalaaminen on tarpeetonta.

Heikki, pyysitkö anteeksi tädiltä, jonka varpaille tallasit? - Kyllä, ja hän palkitsi minut kohteliasuudesta markalla. - No mitä teit sen jälkeen? - Tallasin hänen varpailleen toisen kerran.

Hidden camera - Shoes
http://www.youtube.com/watch?v=CqbkJISoieI&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti