maanantai 22. elokuuta 2011

MA 22.08.2011

Kuvassa sadan markan seteli vuodelta 1922.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 12 C, tuuli kaakosta + 3 m / s, melko pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 19 C . Aurinko nousee 05.34 ja aurinko laskee 21.17. Päivän pituus 15 t 43 min.

Tänään on Iivarin päivä. Iivari on Ruotsin keskiaikaisia nimilainoja, joka aluksi esiinty almanakassameni muodossa Iwar suomalaistuakseen vuonna 1908 Iivariksi. Nimi tarkoittaa muinaiskandinaavien keskuudessa jousella taistelijaa. Kansanomaisista muunnoksista lamankkaan on noussut Iivo.

Tapahtumat

Tänään oli Kalajoen kaupunginhallituksen kokous. Rahasta oli nytkin kysymys, kun päätöksiä tehtiin. Kalajoen satamaan päätettiin rakentaa kolme uutta varastohallia. Kalajoen sataman kehitys on ollut voimakasta viime vuosina.
Raution tonttiasiat saatiin kuntoon maakaupan ansiosta. Himangan osalta hyväksyttiin Iso-Mansikan ranta-asemankaavan laatiminen ja Himangan vanhustekotiyhdistyksen asemakaavan muutos.
Annettiin lausunto paloasemaverkkoselvitystyöryhmän loppuraportista. Loppuraportissa todettiin, ettei Merijärven, Siikajoenkylän ja Raution paloasemia suljeta. Minusta olisi ollut luonnollista, että Kalajoen kaupunki olisi tämän johdosta edellyttänyt, että esim. Raution paloaseman jatkuvuus turvataan. Mielestäni kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin esitys kaupunginhallituksen lausumaksi asiassa oli vähintäänki huono ja epäselvä. Kaupunginhallituksen jäsen Kullervo Niemelä jätti asiassa eriävän mielipiteen.

Näyttää siltä, että keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto on toiminut erikoisella ja puolueen varapuheenjohtajalle sopimattomalla tavalla. Katso

Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/114955-keskusta-pomo-pettyi-paavo-vayryseen-%E2%80%9Dhavettaa%E2%80%9D

Libyan kapinallistaistelijat kertovat vallanneensa pääkaupunki Tripolin lukuun ottamatta Libyan johtajan Muammar Gaddafin tukikohtaa. Sky News -kanavan mukaan kapinalliset heiluttavat opposition lippuja, juhlivat ja ampuvat laukauksia ilmaan Tripolin keskustan Vihreällä aukiolla. Libyan johtajan Muammar Gaddafin turvallisuutta vartioiva henkivartiokaarti on antautunut Tripolissa. Lisäksi Gaddafin kaksi poikaa on vangittu. Libyan hallitus kertoo olevansa valmis neuvotteluihin ja vetoaa kapinallisiin taisteluiden päättymiseksi. Kapinallisten mukaan koko Tripoli, lukuun ottamatta Gaddafin tukikohtaa, on heidän hallussaan.

Talouskomissaari Olli Rehn ilmoitti hetki sitten, että hän ei pyri keskustan presidenttiehdokkaaksi. Tiedotteessaan Rehn kertoo pohtineensa asiaa perusteellisesti kesän aikana.

Valtion budjettiesitys panee monet kunnat ahtaalle. Esimerkiksi Alavieskassa pohditaan vakavina, millä noin 600.000 euron tiukennus kunnan talouteen paikataan. Alavieskassa on laskettu että valtionosuuksien leikkaaminen 630 miljoonalla eurolla ja muut valtionvarainministeriön budjettiesityksen yksityiskohdat merkitsevät kunnalle noin 595.000 euron vähennystä kunnan tuloihin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Älä anna olosuhteiden lannistaa itseäsi. Sinä pystyt, jos uskot pystyväsi.
Älä koskaan alistu psyykkisesti tappioon. Etsi aina, tappion hetkelläkin voitonmahdollisuuksia.
Säilytä aina toiveekkuutesi – etenkin silloin, kun kulku on raskasta.
Rentotunut ihminen on voimakas ihminen.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Juice Leskinen - Jyrki Boy
http://www.youtube.com/watch?v=i3HaP4a9sX4&feature=related

Juice Leskinen - Anne ja Jacques 1977
http://www.youtube.com/watch?v=KhGUUJtppho&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 165 / 103, lepopulssi 58. Aamujumppa 30 min. Kävely 6 km /154 km, pyöräily 28 km / 2053 km

Loppukevennys

Vaimo ei pitänyt miehensä golfkaverista. - Hän ei ole kotona, vastasi vaimo taas kerran kaverin soittoon. - Ehkä voin soittaa myöhemmin? - Kyllä vain! - Milloin sopisi parhaiten? - No vaikka kahden kolmen vuoden kuluttua.

Vaimo katseli itseään peilistä ja totesi miehelleen: - Itse asiassa minä olen vielä hyvässä kunnossa. Katso vaikka, tässä iässäkään minun ei tarvite käyttää rintaliivejä. - Ei niin, ja se pitää kasvosi sileinä.

Mitä Sami Hyypiä sanoi syötyään suomalaista naudanlihaa? - Olen minä hullumpaakin syönyt!

Sihteeri palaa ruokatunniltaan toimistoon ja huomaa, kuinka toimitusjohtajan huoneesta kannetaan juuri sohvaa ulos. Sihteeri juoksee toimitusjohtajan huoneeseen ja kysyy: - Tarkoittaako tämä sitä, että minut on erotettu?

Mies valitti aamuisesta metelistä matkaoppaalle Egyptissä: - Oletko kuullut kuinka aasi huutaa? - En! Anna tulla vaan.

Miksi ruotsalaismiehet kuljettavat pesäpallomailaa mukanaan? - Tällöin he voivat maanmiehensä kohdatessaan katsoa hutunkeitolla, kumman vuoro on ensin olla sisällä.

Just for Laugh - went wrong Hidden Camera
http://www.youtube.com/watch?v=DXuG_HN0nJM&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti