sunnuntai 7. elokuuta 2011

SU 07.08.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, tuuli pohjoisesta 2 m / s,pilvistä ja poutaa, suhteelinen kosteus 99 %, lämpötila päivällä + 19 C. Aurinko nousee 04.47 ja aurinko laskee 22.10. Päivän pituus 17 t 22 min.

Tapahtumat

Kuvassa olevat nauhat ovat nahoitus Raahen käräjäoikeudenistunnosta, jossa en saanut kuulustella vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista. Käräjäoikeuden menettely on Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastainen menettely. Asian voi todistaa ja on kirjallisesti ja valaehtoisesti todistanut kolme oikeuden istuntoa seuraamaassa ollutta henkilöä. Totuus selviää nauhoista eikä enää ole sana vastaan sana. Katso

Selvityspyyntö oikeuskansleri Jaakko Jonkalle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

Raahen käräjäoikeuden tuomari Jyrki Määttä, syyttäjä Eso Mustonen ja varatuomari Mikko Kovalainen ovat antaneet oikeudelle toisenlaisen lausuman ja heitä on syytä epäillä väärästä lausumasta ylemmille oikeusasteille. Rikoslaissa on määrätty ankara rangaistus väärästä lausumasta oikeudelle. Raahen käräjäoikeuden päätäs on pohjana Mikko Kovalaisen ja Markku Kosken kunnianloukkaustuomioilleni sekä henkilökohtaiselle konkurssituomiolleni. Olen pyytänyt KRP:tä tutkimaan asiaa.

Näin sanoo laki:
Rikoksista oikeudenkäyttöä vastaan
1 §
Perätön lausuma tuomioistuimessa
Jos
1) todistaja tai asiantuntija tuomioistuimessa,
2) asianosainen tuomioistuimessa totuusvakuutuksen nojalla kuulusteltaessa tai
3) muu henkilö tuomioistuimessa valan tai vakuutuksen nojalla
antaa väärän tiedon asiassa tai ilman laillista syytä salaa siihen kuuluvan seikan, hänet on tuomittava perättömästä lausumasta tuomioistuimessa vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.
2 §
Perätön lausuma viranomaismenettelyssä
Jos
1) joku valan tai vakuutuksen nojalla oikeudenkäyntiin rinnastettavassa viranomaismenettelyssä,
2) muu kuin rikoksesta epäilty rikosasian esitutkinnassa henkilökohtaisesti läsnä ollen kuulusteltaessa tai
3) muu kuin poliisilain (493/1995) 38 §:n 2 momentissa tarkoitetussa asemassa oleva poliisitutkinnassa tai siihen rinnastettavassa viranomaismenettelyssä henkilökohtaisesti läsnä ollen kuulusteltaessa
antaa väärän tiedon asiassa tai ilman laillista syytä salaa siihen kuuluvan seikan, hänet on tuomittava perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Oikeushenkilön lakimääräinen edustaja, jota esitutkinnassa kuulustellaan tämän oikeushenkilön rangaistusvastuuta selvitettäessä, rinnastetaan rikoksesta epäiltyyn.
3 §
Törkeä perätön lausuma tuomioistuimessa
Jos 1 §:ssä tarkoitetussa perättömässä lausumassa
1) aiheutetaan vakava vaara, että tuomioistuin tuomitsee syyttömän vankeuteen tai muuhun ankaraan seuraamukseen tai jonkun huomattavasti ankarampaan seuraamukseen kuin mihin hänet muutoin tuomittaisiin tai että tuomioistuin varsin todennäköisesti tekee asianosaiselle muuten erityisen tuntuvaa vahinkoa aiheuttavan väärän päätöksen,
2) totuudenvastaisuus tai salaaminen koskee erityisen merkityksellistä seikkaa tai
3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti
ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.
4 §
Tuottamuksellinen perätön lausuma
Joka
1) todistajana tai asiantuntijana tuomioistuimessa tai
2) totuusvakuutuksen, valan tai vakuutuksen nojalla tuomioistuimessa tai oikeudenkäyntiin rinnastettavassa viranomaismenettelyssä
huolimattomuudesta antaa väärän tiedon asiassa tai salaa siihen kuuluvan seikan, on tuomittava tuottamuksellisesta perättömästä lausumasta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Tutkinnanjohtajana tuohon oikeudenkäyntiin johtaneissa rikostutkinnoissa oli Raimo Ollila ja tutkijana Harri Rahkola. He jättivät kaikki nämä asiat tutkimatta, joten ei ole epäilystäkään etteivätkö he olisi esteellisiä. Kysymys on Ahojahdista ja todellisten rikollisten suojelusta ja toisten rikosten peittelystä.Uutiset

Euroopan keskuspankki pitää ylimääräisen puhelinkonferenssin sunnuntaina. Harvinaislaatuiseksi kuvatussa kokouksessa on määrä keskustella euroaluetta ravisuttavasta velkakriisistä sekä etenkin Italian tilanteesta. Velkakriisi on saanut myös Euroopan poliittiset johtajat pitämään entistä tiiviimmin yhteyttä.

Britannian pääkaupungissa Lontoossa puhkesi lauantai-iltana raju mellakka. Tilanne sai alkunsa noin 300 ihmisen mielenosoituksesta poliisiaseman edustalla Pohjois-Lontoon Tottenhamissa. Protesti järjestettiin, koska mies sai surmansa poliisin luodista torstaina samalla seudulla. Mellakoitsijat sytyttivät yön aikana polttopulloilla tuleen useita poliisiautoja, kaksikerroksisen bussin ja asuinrakennuksia. Lisäksi kauppoja on ryöstelty ja liikehuoneistoja on sytytetty tuleen. Myös Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kuvausryhmä joutui hyökkäyksen kohteeksi. Sky News -uutiskanavan mukaan sen kuvausryhmä joutui poistumaan paikalta tilanteen muututtua uhkaavaksi.

Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet Syyriassa sunnuntainakin. Aktivistien mukaan hallituksen joukot vyöryivät varhain aamulla sekä Hulan että Deir el-Zourin kaupunkeihin. Armeijan tulituksessa kerrotaan kuolleen kymmeniä ihmisiä. Aktivisteilta saatujen tietojen mukaan sotilaiden tulituksessa on kuollut Deir el-Zourissa ainakin 38 ihmistä ja Hulassa ainakin 13 ihmistä. Lisäksi muualla Syyriassa armeija on ampunut aktivistien mukaan ainakin kuusi ihmistä. Syyrian hallitus yrittää tukahduttaa kuukausia jatkuneet demokratiamielenosoitukset. Yli 1 600 siviiliä on kuollut ja tuhansia pidätetty.

Mielenkiintoiset blokit
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/


Päivän mietelause

Se, jota sydän rakastaa, on komea.
Vakka kantensa valitsee.
Ystävyydellä ei ole lujempia siteitä kuin yhteist suunnitelmat ja yhteiset tavoitteet.
Kerro aina totuus, se on helpointa muistaa.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Tapio Rautavaara - Jätkän lauantai
http://www.youtube.com/watch?v=BKUoX_yi9Pw&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 163 /114, lepopulssi 50. Pyöräily 17 km /1818 km

Loppukevennys

Opettaja selitti oppilailleen, mitä vastakohdat tarkoittavat:
- Vastakohtia ovat esimerkiksi valo ja pimeys, kesä ja talvi, päivä ja yö, musta ja valkoinen. Osaako joku sanoa lisää esimerkkejä?
Pikku-Kalle viittasi innokkaasti ja vastasi:
- Isä ja äiti.

Lyhennelmiä

ALEKSIS KIVI: SEITSEMÄN VELJESTÄ
Jussi Tommi Ape Simppa Timppa Lare ja Eero oli koulukiusattuja. Ne yritti opetella lukeen. Eero oppi mut sekin pinnasi koulusta. Härät ajo ne kivelle ja talo palo.

VÄINÖ LINNA: TUNTEMATON SOTILAS
Jätkät lähti sotaan. Koskela oli ollu ennenki. Rokka kenkkuili Lammiolle. Ryyppäsivät. Useimmat ammuttiin. Lopputulokset: 1. neukku 2. suomi. Aika velikultia.

F.E.SILLANPÄÄ: NUORENA NUKKUNUT
Silja oli vähän nyhverö ja orpo ja se joutu duuniin ja rakastu mutta sitte tuli tuperkkeli ja tappo sen kesällä.

Mitä eroa on virkamiehellä ja vessapaperilla?
- Vessapaperi on yleensä kaksinkertainen.

Miksi virkamies huitoo ilmaa?
- Hän yrittää koota ajatuksiaan.

Pikku-Kalle oli vaarin kanssa kävelyllä. Kalle huomasi kastemadon, joka oli osittain reiässä. Kalle alkoi houkutella matoa pois reiästä. Vaari lupasi 5 euroa, jos Kalle saa sen ehjänä reiästä. Kalle veti oikein varovasti ja mato tuli ulos.Vaari sanoi Kallelle, että se on toinen 5 euroa, jos saat sen reikään takaisin. Kalle antoi madon vaarille ja sanoi, että pidä tuota hetkonen, minä käyn kotona. Pian Kalle palasi äidin hiuslakkapullo mukanaan ja otti madon vaarilta. Hän suihkutti madon lakalla ja työnsi sen reikään kuin rautanaulan. Vaari joutui antamaan jälleen lupaamansa 5 euroa.Seuraavana aamuna vaari tunki Kallen kouraan kympin ja sanoi, että se on mummolta.

- Onko sinulla vaimostasi alastonkuvaa?
- Ei varmasti.
- No ota sitten tämä. Minulla on siitä kopio.

KALAJOEN JUHANNUS 2010 (Midsommar i Kalajoki)
http://www.youtube.com/watch?v=Fz3vfaiKaaQ

Bettina's & Tt's back stage dance @ Kalajoen Juhannus 2010 [1080p HD]
http://www.youtube.com/watch?v=sAJiwyn3X4I&NR=1

Bimmerparty Burnis-Kisa 2008 9tonni E30 M50B25 TIC
http://www.youtube.com/watch?v=YEGoaybLrsg&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti