keskiviikko 24. elokuuta 2011

KE 24.08.2011

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 10 C, tuuli kaakosta 1 m /s, melko pilvistä ja poutaa, suhteelinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 20 C. Aurinko nousee 05.40 ja aurinko laskee 21.10. Päivän pituus 15 t 30 min..

Tänään on Pertun nimipäivä. Perttu on juhlinut nimipäiväänsä vuodesta 1929 lähtien samana päivänä kuin sen kantakaima Pyhä Bartolomeus jo 800-luvulla. Nimen taustalta löytyvät sanat Bar Tolmai, Ptolemaloksen poika. Suomen nimi on tullut hyvin varhain muodossa Perttuli ja Pärttyli.
Kansanomaisesti meillä on puhuttu muun muassa Perttulin pikkukesästä. Näyttää siltä, että tänä vuonna on Perttulin pikkukesä, koska on varsin lämmin sääjakso menossa.
Sääennustuksia
http://www.kirjastovirma.net/vihanti/sananparsia/saaennustuksia

Mikä päivä Perttulina, sitä koko syksynä. Vanhan kansan ennusteen mukaan tule hyvä syksy.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni. Vanhusten talojen edessä on kyltti Kaupustelu kielletty. Huomasin kuitenkin, että kulkukauppiaat eivät kieltoa tottele. Onko syytä isontaa kieltotauluja, jos nykyiset eivät tehoa? Miten saadaan kuriin kulkukauppiaat, jotka eivät tottele kieltomääräyksiä ja käyttävät vanhusten tilaa härskisti hyväkseen.

Olen tänään edelleen järjestellyt muuttotavaroita. Löysin oppilaiden tekemän kortin luokanvalvojalleen eli minulle vuodelta 1987, jolloin olin opettajana Raahen porvari- ja kauppakoulussa. Kuvat tästä kortista.

Tein tänään vastauksen rikosylikonstaapeli Pirjo Valoselle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Uutiset

Saksan liittokansleri Angela Merkel hylkää Suomen erityisvaateet Kreikka-avun suhteen. Merkelin näkemyksestä kertoi korkea-arvoinen saksalaisparlamentaarikko uutistoimisto Reutersille.
Saksa hylkäsi Suomen vaatimukset liittokansleri Angela Merkelin johdolla Kreikka-vakuuksista tänään. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinille päätös ei tullut yllätyksenä.- Olen puolitoista vuotta yrittänyt takoa järkeä, että tämä ei toimi, Soini toteaa.Hänen mielestään Suomen pitää nyt kieltäytyä Kreikan tukemisesta kokonaan.
Ensin Saksan liittokansleri Angela Merkel tyrmäsi Suomen käteisvakuudet. Nyt Wall Street Journal -talouslehti kertoo, että Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n vastaus on myös ei. ››
Saksan hallituspuolueen CDU:n parlamenttiryhmän varapuheenjohtaja Michael Fuchs vahvistaa YLE Uutisille, että Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kielteinen kanta Kreikka-vakuuksille on tulkittu oikein tiedotusvälineissä. : Fuchs: Merkelin kielteinen vakuuskanta pitää…

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Motivaatio on kuin ravinto. Sitä pitää saada kunnon annos päivittäin, jotta ihminen pysyisi voimissaan.
Älä anna olosuhteiden lannistaa itseäsi. Sinä pysty, jos uskot pystyväsi.
Kehitä innostus työtäsi kohtaan huippuunsa, niin työsi kehitty huippuunsa.
Rakasta elämää, niin elämä rakastaa sinua.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Marion - Rakkaus on hellyyttä 1977
http://www.youtube.com/watch?v=OfIc0n9q1hU&feature=related

Paula Koivuniemi - Sua vasten aina painautuisin (1978)
http://www.youtube.com/watch?v=3GE6awFV450&feature=related


Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 172 /99, lepopulssi 50. Aamujumppa 30 min, pyöräily 25 km / 2100 km.

Loppukevennys

Hukkaan valui, sanoi savolainen sudenraiskaaja.

Lääkäri puhutteli vuorineuvosta huolestunut ilme kasvoillaan: - Teidän täytyy ehdottomasti vähentää konjakin käyttöänne. Verinäytteenne haihtui matkalla laboratorioon.

Miksi blondilla on näppylöitä takapuolessa? - Siellä on käyttöohjeet sokeille.

Seurapiirirouva kysyi Mehiläisen komeimmalta gynelogilta: - Mihin panen vaatteeni? - Vaikka siihen minun vaatteitteni päälle!

Ida toi kolmannen aviottoman lapsen kasteelle. - Tietääkö Ida tämän lapsen isän? tiedusteli pappi ennen seremoniaa. - En tiedä. Pimeää oli kun hän tuli, ja pimeää oli kun lähti, mutta hän haisi suutarilta.

Älä itke vaikkei isäsi annakaan meidän mennä vihille. Kyllä minä löydän jonkun toisen.

Mikä on muusikkojen kansallislaulu? - Hanuristilippumme.

Millainen on savolainen esileikki? - Mies sanoo vaimolleen ”kiänny”.

Hidden camera - Popcorn
http://www.youtube.com/watch?v=udcIiVgN6Wc&feature=related

Just for laughs - oops! Fell off a bridge
http://www.youtube.com/watch?v=LkWWGoyla1Y&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti