tiistai 23. elokuuta 2011

TI 23.08.2011
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, tuuli idästä 2m / s,pilvistä ja ajoittaista sadetta, suhteellinen kosteus 98 %. Lämpötila päivällä + 18 C. Aurinko nousee 05.37 ja aurinko laskee 21.14. Päivän pituus 15 t 36 min.

Tänään on Varman ja Signen päivä. Varma kuuluu vuosisadan alun suomalaisnimiin. Monen kaltaisensa tavoin se sisältää kelpo luonteenominaisuuden, jota sopii lapselle toivoa. Signen alkuperä on kokonaan toinen: esikuvana on muinaisskandinaavinen Sighne, ”voittajatar” joka tuli Suomen nimistöön Ruotsin välityksellä.

Tapahtumat

Kävin katsomassa naisten III-sarjan jalkapallo-ottelun K-Pallo – Tarmo. Vieraat olivat parempia. Kuvassa K-Pallon pelaajat puoliajalla.

Puhdistin tänään varastojani. Vein kaatopaikalle tietosanakirjasarjoja mm. Spectrum-sarjan, koululaisen tietosanakirjan ja muutaman muun kirjasarjan. Nykyisin netti korvaa tietosanakirjat.

Kalajoen kaupunki on saanut Oulun ELY-keskukselta Kalajoen yrityspuistojen kehittämiseen 1,6 miljoonaa euroa. Jos tavalliselta kalajokiselta kysytään, että missä Kalajoen yrityspuistot sijaitsevat, niin hän ei varmasti tiedä. Minulla valtuuston varapuheenjohtajana on ollut mahdollisuus lukea hankehakemuksesta, että yrityspuistoilla Kalajoella takoitetaan mm. Himangan taajamassa sijaitsevan Kensapuu Oy:n liittymän parantamista sekä voimakkaasti kasvavan Meinalan teollisuusalueen infran kehittämistä. Projektihakemusten täytyy olla hyvin laadittuja ja kekseliäitä. Pitää osata sumuuttaa päättäjiä härskisti ja tehokkaasti. Mielestäni projektirahoitus on suurta bluffia koko Suomessa.

Uutiset

Urheilun oikeusturvalautakunta on tehnyt päätöksen Antti Ruuskasen valitukseen keihään MM-valinnoista.Urheilun oikeusturvalautakunta on kumonnut Urheiluliiton keihäsvalinnan yleisurheilun MM-kilpailuihin. Oikeusturvalautakunnan päätöksellä Antti Ruuskanen on valittu MM-joukkueeseen Sampo Lehtolan tilalle.

Valtio maksaa ensi vuonna lainanantajille korkoina ja Euroopan unionille maksuina yhteensä noin 4,2 miljardia euroa eli suurin piirtein saman verran kuin valtion budjetissa on eläkemenoja. Valtion velan korot ovat valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) budjettiehdotuksessa liki 2,4 miljardia euroa eli neljänneksen enemmän kuin tämän vuoden budjettiesityksessä arvioitiin.Maksut EU:lle ovat noin 1,8 miljardia euroa. Valtiovarainministeriö arvioi ehdotuksessaan, että euroalueen yleisen korkotason nousu yhdellä prosenttiyksiköllä lisäisi velan korkokustannuksia noin 244 miljoonalla eurolla vuonna 2012. Valtio ottaa ensi vuonna uutta velkaa 6,8 miljardia euroa. Lisäksi vanhoja lainoja on uusittava 18,4 miljardilla eurolla. Velkaa valtiolla arvioidaan olevan vuoden lopussa 88 miljardia euroa.

Oulu-Ylivieska rata saamassa 100 miljoonaa
http://www.yle.fi/alueet/oulu/2011/08/oulu-ylivieska-rata_saamassa_100_miljoonaa_2809386.html

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Esitä innostunutta. Kun uskot olevasi innostunut, muutut sellaiseksi.
Menestyminen vaatii nöyrää, mutta silti todellista itsehyväksyntää, normaalia itsekunnioitusta ja varmuutta siitä, että voi saavuttaa haluamansa.
Tajua, että olet suurempi kuin olet ikinä ajatellutkaan.
Laula ainakin yksi laulu päivässä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Fredi - Kolmatta linjaa 1972
http://www.youtube.com/watch?v=BDjPNYKVmhE&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,2 kg, verenpaine 183 / 107, lepopulssi 53. Aamujumppa 30 min. Kävely 3 km / 157 km, pyöräily 22 km / 2075 km.

Loppukevennys

Mikä on kommunismi paras puoli?
Se pystyy ratkaisemaan ongelmia, joita muissa järjestelmissä ei ole.

Saarnaaja tuli maalaistaloon, ja isännällä oli monta syytä kieltäytyä majoittamasta yövierasta: talossa oli huonosti ruokaa, ei ollut vierassänkyä eikä naisväki ollut kotosalla. - Ei se haittaa, vastasi saarnaaja. - Voihan sitä yhden yön olla ilman naistakin.

Haluatteko valko- vai punaviiniä pääruuan kanssa? Tarjoilija kysyi blindilta. - Mitä muita värejä löytyy.

Mikä herättä kupiolaiskalat joka aamu? - Kalakukko.

Kirkkoherra piti rippikoulua ja kysyi oppilailta: - Jos te olette lampaita, niin mikä minä olen? - Sinä olet pässi! Huusivat oppilaat kuorossa.

Oli kerran hajamielinen professori, joka meni vessaan, avasi liiviensä napit, veti esiin solmionsa ja kusi housuihinsa.

Hidden camera - romancing policeman
http://www.youtube.com/watch?v=8z-rpNioxvc&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti