sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

SU 03.07.2011

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C,, tuuli pohjoisesta 4 m / s, pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 91 %, lämpötila päivällä + 17C , aurinko nousee 03.02 ja aurinko laskee 23.52, päivän pituus 20 t 50 min.

Tapahtumat

Kävin tänään uudelleen Rompetorilla. Nyt löysin vuosikirjan 1989. Se täydentää tietojani vuoden 1989 historiablogiani varten. Ny olen historiablogissani menossa vuodessa 1988.
Tänä viikonloppuna Kalajoella oli BMW-autojen tapahtuma. Sitä ei voinut olla huomaamatta, sillä kumia poltettiin hurmoksessa asfaltilla järjettömällä tavalla. Myös alkoholilla näytti olevan roolinsa edellisvuosien tapaan tässä pikkujuhannuksessa.
Kävin tänään Isopahkalan keraammikkaverstaassa katsomassa Kari, Irma, Tomi ja Antti Isopahkalan taidenäyttelyä.


Kalajoella tapahtui yksityisasunnossa pahoinpitely sunnuntaina aamuyöllä. Kalajokisella,vuonna 1979 syntyneellä miehellä oli ympäri kehoa pisto- ja ruhjevammoja,jonka johdosta hänet kuljetettiin Kokkolaan sairaalaan.
Poliisi on kiinniottanut tapauksen johdosta Kalajokisen vuona 1981 syntyneen mieshenkilön,jonka epäillään syyllistyneen asiassa törkeään pahoinpitelyyn.

Uutiset

Henkilövahinkoasiain neuvottelukunta on antanut tuomioistuimille suositukset korvausten määräämiseksi rikoksen uhreille. Suositusten mukaan henkirikoksen seurauksena kuolleen "hinta" on noin 10000 euroa – suurin piirtein saman verran kuin käytetty auto.

Euromaiden valtiovarainministerit päättivät illalla odotetusti seuraavan 12 miljardin euron lainaerän maksamisesta velkaantuneelle Kreikalle. Kyseessä on viides maksuerä 110 miljardin euron lainaohjelmasta.

Ukrainalainen Vladimir Klitshko voitti nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruusottelussa Hampurissa englantilaisen David Hayen tuomariäänillä. Haye antoi kovan vastuksen Klitshkolle, mutta lopulta 12-eräisessä ottelussa ei jäänyt epäselvyyttä siitä, kuka on tällä hetkellä nyrkkeilyn raskaansarjan hallitsija. Tuomareiden päätös Klitshkon voitosta oli yksimielinen.

Oulun lähellä Lumijoella järjestettävät Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen vanhoillislestadiolaiset suviseurat ovat koonneet paikalle järjestäjien arvion mukaan yli 80 000 sanankuulijaa. Seurat päättyvät maanantaina, mutta monet lähtevät kotiin jo sunnuntaina.

Entinen urheilutoimittaja Antero Viherkenttä (s. 28.12.1933) on kuollut heinäkuun 1. päivänä. Vuosikymmeniä Yleisradiossa vaikuttanut Viherkenttä tunnettiin muun muassa paini-, pesäpallo- ja suunnistusselostajana.
Pertti Ukkolan kultafinaali Antero Viherkentän selostamana
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=3&ag=15&t=170&a=705

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Maistele ruokaasi, ajattele puheitasi.
Kumartunut näkee eri asioita kuin pystypää.
Ei ihminen näe omaa likaista niskaansa.
Joka tietää siipensä lyhyiksi, ei uskalla lentää korkealle ja kauas.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

SAULI LEHTONEN - Mun aika mennä on
http://www.youtube.com/watch?v=uxannwWMr3w&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,4 kg, verenpaine 175 /110, lepopulssi 59. Pyöräily 37 km / 975 km.

Loppukevennys

- Mieheni kovin lujaluontoinen. Hän juo vain juhlatilaisuuksissa.
- Mitä hän juhlii tänään?
- On tasan kaksi viikkoa kanarialinnun syntymäpäivään.

Milloin mies on vanha?
- Kun kauniin tytön näkeminen herättää hänessä muistoja toiveitten sijaan.

- Osasiko se selvännäkijä lukea ajatuksesi?
- Kyllä. Hän pisti minut maksamaankin etukäteen.

Mitä eroa on toimittajalla ja kamelilla?
- Kameli voi olla 2 viikkoa juomatta.

Mies meni taidenäyttelyyn, jossa taiteilija seisoskeli teostensa vieressä. Eräs niistä oli suuri musta taulu, jossa oli keltaisia pallukoita. Toinen oli harmaa, ja siinä oli violetteja räiskeitä.
- En oikein hahmota taulujanne, mies sanoi taiteilijaille.
- Minä maalaan, mitä sisälläni tunnen.
- Oletteko kokeillut Samarinia?

- Onko sinulla taiteellisia taipumuksia?
- En mä tiedä. Mä olen muuten vaan kova ryyppäämään.

Pierumies!
http://www.youtube.com/watch?v=U1-gsfNnEPA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti