perjantai 8. heinäkuuta 2011

PE 08.07.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 18 C, tuuli kaakosta 3 m / s, melko pilvistä ja poutaa, suhteellinen kosteus 74 %. Lämpötila päivällä + 29 C. Aurinko nousee 03.14 ja aurinko laskee 23.42. Päivän pituus 20 t 27 min.

Tapahtumat

Sain tänään Rovaniemen hovioikeuden päätöksen sähköpostitse. Pyysin välittömästi asiasta esittelymuistiota. Sellaista ei oltu tehty. Päätös S11/420 oli tehty huhupuheiden perusteella. Päätös oli merkitty tehdyksi tänään. Asian esittelijä Auli Vähätörmä oli ollut jo viikon kesälomalla eikä yksikään päätöksentekoon merkitty tuomari (Helinä Haataja ja Liisa Rintala) ole ollut tänään Rovanimen hovioikeudessa ainakaan tavoitettavissa. Tarkistin asian puhelinsoitolla Rovaniemen hovioikeuteen apulaiskirjaaja Sanna Halvarilta. Olin jo etukäteen varmistanut esittelijälle Auli Vähätörmälle sellaiset tiedot, ettei asiassa olisi voinut tehdä väärää päätöstä. Minä informoin esittelijää Auli Vähätörmää puhelimitse, niin esittelijä Auli Vähätörmä oli silloin kuin äimän käki, kun huomasi asian todellisen tilan. Asiakirjan linkit olivat kaikki avaamatta eli todistusaineistoa ei oltu käsitelty lainkaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa eikä Rovaniemen hovioikeudessakaan niitä oltu avattu. Se todettiin yhdessä esittelijän Auli Vähätörmän kanssa. Tästä kaikesta huolimatta Rovaniemen hovioikeus teki tietoisen väärän päätöksen. Tein asiasta välittömästi toimenpidekieltovaatimuksen korkeimpaan oikeuteen sekä tutkintapyynnön keskusrikospoliisille ja valtakunnansyyttäjälle sekä kantelun oikeuskanslerille. Laitoin asian tiedoksi ja valvottavaksi oikeusministerille Anna-Maja Henrikssonille ja poliisiministerille Päivi Räsäselle sekä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle. Kuka on todellisuudessa tehnyt Rovaniemen hovioikeudessa asiassa päätöksen, kun esittelijä ei ole ollut paikalla, eikä esittelymuistiota ole tehty lainkaan ja päätöksen osallistuneet henkilöt eivät ole olleet tänään päätöksentekopäivänä Rovaniemen hovioikeudessa tavoitettavissa. Tämä on oikeusvaltio Suomi.

Kävin tänään ”tarkistamassa” Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen. Alue oli nyt huomattavasti siistimpi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Leirintäaluella ei ollut enää ruotsalaista henkilöä, joka vietti Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueelle yli 50 kesää. Tätä ennätystä tuksin kukaan tulee rikkomaan.

Tänä iltana oli Vasakarin oma kyläjuhla. Lippu nostettin salkoon ja toivotettiin uudet kylän asukkaat tervetulleeksi. Ilta jatkui nuorisoseuralla tanssin merkeissä

Uutiset

Valko-Venäjä on pidättänyt jälleen satoja ihmisiä presidentti Aleksandr Lukashenkoa vastustaneissa mielenosoituksissa. Vjasna-ihmisoikeusjärjestön mukaan yhteensä 400 ihmistä pidätettiin mielenosoituksissa eri puolilla maata keskiviikkona. Hallituksen mielenosoituskiellon vuoksi protestoijat eivät marssineet tai huutaneet iskulauseita, vaan pelkästään seisoivat hiljaa taputtaen käsiään.

Vanhoillislestadiolaiset kehottavat tekstiviesteissä ja nettipalstoilla peruuttamaan sanomalehti Kalevan tilauksen. Liikkeen sisällä katsotaan, että Kaleva on käsitellyt vanhoillislestadiolaisten uskonnollista vakaumusta vääristellen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan talousrikosten pitkät käsittelyajat ovat ongelmallisia oikeusturvan kannalta. Nykyisellään rikosten tutkinta kestää lähes vuoden. Lisäresursseja tarvitaankin, sillä tutkintaa odottaa tällä hetkellä yli 2 000 juttua.

SDP:n puoluehallitus on nimennyt tänään pitämässään kokouksessa neljä uutta erityisavustajaa. Tage Lindbergistä ja Arto J. Virtasesta tulee valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen erityisavustajia. Lindbergistä tulee samalla SDP:n hallitusryhmän sihteeri. Martta Octoberista peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richradsonin erityisavustaja ja Mikael Hiltusesta Krista Kiurun erityisavustaja.

Mielenkiintoise blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/


Päivän mietelause

Kärsivällisyys on kultaa.
Rajuinkaan myrsky ei voi kaataa vuorta.
Kun yö pimenee, tähdetkin loistavat kirkkaammin.
Älä pelkää ettet oppisi, vaan ettet haluaisi oppia.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Aikamiehet - Iltatuulen viesti
http://www.youtube.com/watch?v=mmhTxdAOD-k&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,4 kg, verenpaine 166 /106, lepopulssi 51. Pyöräily 33 km /1169 km. Uinti 500 m / 52 000 m.

Loppukevennys

- Käytkö sinä koskaan vieraissa naisissa?
- En ehdi, kun on vaimo ja kaksi tyttöystävää.

Isä ja poika ovat kävelyllä. Yhtäkkiä isä kysyy pojalta:
- Kävelenkö liian nopeasti?
- Et sinä, huohottaa poika, mutta minä kävelen.

- Kuinka on terveytesi, kallis ystäväni?
- Eihän tässä meikäläisellä tee heikkoakaan, en ole kuluttanut voimiani halujeni vastustamisella.

Johtajalla ja sihteerillä oli yhteinen salainen harrastus, josta he käyttivät koodinimeä Kirje Anderssonille. Eräänä päivänä johtaja meni taas sihteerin luokse ja ehdotti, että kirjoitettaisiin kirje Anderssonille. Sihteeri vastasi, että nyt ei valitettavasti ole sopiva hetki, koska kirjoituskoneessa on punainen nauha. Johtaja lähti harmistuneena pois.Muutamaa päivää myöhemmin sihteeri ilmoitti johtajalle, että kirjoituskoneessa ei ole enää punaista nauhaa, joten ajankohta sopii kirjeen kirjoittamiseksi Anderssonille. Johtaja ilmoitti, että hän kirjoitti jo kirjeen käsin. Sihteeri harmitteli tapahtunutta ja sanoi, että jos olisi tiennyt asian olevan kiireellinen, se olisi voitu hoitaa suullisesti.

- Onpa täällä ravintolassa huonoa ruokaa, sanoi vaimo miehelleen.
- Niin on, rakkaani. Ja me kun tulimme tänne saadaksemme hieman vaihtelua.

- Isä, saanko lainata autoa?
- Ei, et saa. Mutta saat lainata ruohonleikkuria niin usein kun haluat.

Beer makes women sexy
http://www.youtube.com/watch?v=5TVBDZmaj_A&feature=related

Die Frau ist total besoffen lach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QIBU_N3Gac8&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti