perjantai 22. heinäkuuta 2011

PE 22.07.2011


Hilma ja Hilman hotelli. Muotokuva Kalajoki-näyttelyssä. Muotokuvan on maalannut taiteilija Markku Hakola. Kuva Hilman Hotellista. Näyttelyssä useat henkilöt ihmettelevät miksi Hilman hotelli poltettiin vuonna 1987, vaikka kysymyksessä oli todella kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus Kalajoen Hiekkasärkillä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 18 C, tuuli koillisesta 3 m / s, pilvistä ja runsasta sadetta, suhteellinen kosteus 99 5. Lämpötila päivällä + 25 C. Aurinko nousee 03.56 ja aurinko laskee 23.03. Päivän pituus 19 t 07 min.

Tapahtumat

Olen tänään pakannut muuttoa varten. Tarkoitus on muuttaa viikon kuluttua toiseen asuntoon Kalajoella.
Sain tänään kirjeen konkurssipesänhoitaja Pasi Markus Leinoselta. Vastaan hänen kirjeeseensä viikonlopun aikana ja tulen vaatimaan, että hän lopettaa rikollisten avustamisen ja vetäytyy kiltitisti pesänhoitajan tehtävästä.

Uutiset

Norjan pääkaupungin Oslon keskustassa on sattunut räjähdys. Monia rakennuksia on vahingoittunut, muun muassa hallituksen rakennus, jossa sijaitsee Norjan pääministerin työhuone. Useita ihmisiä loukkaantui räjähdyksessä. Paikan päällä kerrotaan vallitsevan kaaos. Kadulla on verta vuotavia ihmisiä ja paljon lasinsiruja. Oslon keskustan yllä on laaja savupilvi. Keskustaan vievät tiet on suljettu, ja monia rakennuksia evakuoidaan. Räjähdyksessä loukkaantuneita on ainakin kahdeksan. Räjähdys sattui hieman kello kolmen jälkeen iltapäivällä paikallista aikaa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä räjähdys johtui.

Euromaiden huippukokous pääsi myöhään torstai-iltana sopuun Kreikan uudesta lainapaketista. Julkisen sektorin eli euromaiden ja IMF:n yhteenlaskettu osuus paketista on 109 miljardia euroa. IMF:n tarkka osuus tästä on vielä auki. 109 miljardin euron potista Kreikka saa 88 miljardia euroa yleistä lainaa budjettivajeensa katteeksi. Kreikka saa ostaa 20 miljardilla eurolla omia vanhoja velkojaan. Rahat lainaa euroalueen väliaikainen vakausvälinen ERVV. Yksityinen sektori eli pankit ja muut finanssiyhtiöt sitoutuvat pidentämään Kreikan lainoja vuoteen 2020 asti. Tämä koskee 135 miljardin euron lainapottia, joka on 90 prosenttia Kreikan erääntyvistä lainoista.
Talousasiantuntijoiden mukaan Eurooppa otti askeleen eteenpäin kohti liittovaltiota torstaisessa kriisikokouksessa. Neuvottelutuloksena sekä väliaikaisen että pysyvän vakausmekanismin säännöt muuttuivat niin, että niistä voidaan tulevaisuudessa muun muassa pääomittaa pankkeja.
Eurojohtajat hikoilivat torstaina kriisikokouksessaan jälleen uuden palopesäkkeen sammutustöissä. Akuuttiin hätään Kreikka saa uutta lainaa liki 110 miljardia euroa. Lisäksi kriisimaiden lainaehtoja helpotetaan. Markkinat reagoivat neuvottelutulokseen positiivisesti, mutta suomalaisasiantuntijat ovat pessimistisempiä.

Vilnan veriteoista syytetty KGB-eversti Mihail Golovatov on matkustellut Euroopassa Suomesta saamansa Schengen-viisumin avulla, kertoi tänään päivällä Finrosforum-verkkosivusto ja eräät muut lähteet. Tämän jälkeen ulkoministeriössä herättiin. On selvinnyt, että Golovatov on eurooppalaisesta pidätysmääräyksestä huolimatta matkustellut EU-maissa Suomen myöntämän Schengen-viisumin turvin. Hän on Itävallan ulkoministeriön tietojen mukaan käynyt Suomessa viisi kertaa sen jälkeen, kun Liettua antoi pidätysmääräyksen lokakuussa 2010, kirjoittaa Finrosforum. Golovatov johti Finrosforumin mukaan Neuvostoliiton niin sanottuja Alfa-joukkoja Vilnan verilöylyn aikaan tammikuussa 1991. Hyökkäyksen seurauksena 14 henkilöä kuoli.

Jatkossa pullonkeräyksestä saatavat tulot täytyy ilmoittaa verottajalle, kertoo sanomalehti Karjalainen perjantain lehdessään. Pullojen keräys lasketaan lasketaan veronalaiseksi ansiotuloksi, joka täytyy jatkossa kirjata veroilmoitukseen.

Postin uusi kirjeiden lajittelukone on tuhonnut pahimmillaan satoja kiloja postia päivässä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Helsingin lajittelukeskuksen uuteen koneeseen syydetään liian nopealla tahdilla kirjeitä, jolloin se repii lähetykset silpuksi. Ongelma ei ole HS:n nimettömän lähteen mukaan uusi.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Jokainen elävä olento rakastaa itseään. (Cicero)
Kyky ajatella tänään eri lailla kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä. (John Steinbeck)
Tyhmät ja kuolleet eivät koskaan muuta mielipidettään. (James Russell Lowell)
Kärsivällisyys suojaa vääryyksiltä kuten vaatteet kylmyydeltä. (Leonardo da Vinci)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kari Tapio - Se jokin alkaa
http://www.youtube.com/watch?v=_tWbCb5umXM&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 105,4 kg, verenpaine 176 / 105, lepopulssi 55. Pyöräily 48 km / 1453 km

Loppukevennys

- Aion testamentata aivoni tieteelle.
- No, pienikin apu on varmasti tarpeen.

Joka viimeksi nauraa ei ymmärtänyt vitsiä.

Ote valtion viraston rationalisointiohjeistosta:
- Olemme havainneet arkistojen kasvavan liian suuriksi ja nyt suoritamme rationalisointia. Jokainen hävittää kaikki yli viisi vuotta vanhat asiakirjat. Varmuuden vuoksi on kaikista hävitettävistä asiakirjoista otettava valokopiot.

Mitä yhteistä on Linnamäellä ja Viagralla?
- Tunnin odotus viiden minuutin kyydin takia.

Miksi kettu söi suden ruoan?
- Ettei hyvä ruoka menisi hukkaan.

Miksi miehet pitävät kalastuksesta?
- Koska silloin heillä on mahdollisuus kerrankin elämässään kuulla naisen suusta sanat: Vau miten iso!

Bimmerparty 1-2.7.2011 HD
http://www.youtube.com/watch?v=rF9fnDHRYsc&feature=related

Bimmerparty 2011 Kalajoki - Elpuercosi.fi -
http://www.youtube.com/watch?v=w85OSxXB34k

HD Petri Nygård - Juodaan Viinaa @ Kalajoen Juhannus 2011
http://www.youtube.com/watch?v=WQzXjRBJm1s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti