tiistai 12. heinäkuuta 2011

TI 12.07.2011

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 15 C, tuuli + 0 m /s , pilvistä ja sadetta, suhteellinen kosteus 92 %. Lämpötila päivällä + 18 C. Aurinko nousee 03.25 ja aurinko laskee 23.32. Päivän pituus 20 t 06 min.

Tapahtumat

Kävin Rautiossa katsomassa äitini. Lähetin YLE:lle sähköpostia ja toivon YLE:n tekevän jutun oikeustaistustani niin, että vastapuolenani ohjelmassa on joko oikeuskansleri tai korkeimman oikeuden presidentti.

Olin tänään esittelemässä Kalajoki-näyttelyssä muotokuvahenkilöiden, rakennusten ja tapahtumien historiaa. Kun kerroin Arno Anthonin tapauksesta eräälle henkilölle, niin hän sanoi, että heillä oli piilotettu sodan jälkeen Valpon Lapin alueen päällikkö Urho Piri. Tämä oli minulle uusi asia. Katso Arno Anthoni piileskeli Raution pappilassa
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2009/06/arno-anthoni-piileskeli-raution.html

Sain tänään Jokilaaksojen poliisilaitoksen tutkimatta jättämispäätöksen 8540/S/1700/11 ja 8540/S/1678/11. Tein tutkintapyynnöt KRP:lle sen takia, että en luota Jokilaaksojen poliisin toimintaan. Kysymys oli väärän lausuman antamisesta oikeuskäsittelyssä. Protestoin ankarasti asiaa, kun kiellostani huolimatta asia siirrettiin Jokilaaksojen poliisin tutkittavaksi. Nyt tulos on nähtävissä: ei aihetta. Tutkinnanjohtajana on ollut esteellinen Ilkka Piispanen. Teen huomenna asiasta kantelun oikeuskanslerille ja tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjävirastolle. Jokilaaksojen poliisin rikostutkinta on kuin pyörän istuin.

Uutiset

STT:n dopingjutun syyttäjä on jättänyt keskusrikospoliisille tutkintapyynnön kolmesta todistajasta. Syyttäjä Mikko Jaatinen haluaa selvittää, syyllistyivätkö ex-hiihtäjät Harri Kirvesniemi, Jari Isometsä ja Janne Immonen perättömään lausumaan tuomioistuimessa.

Ministeriön vuoteen 2030 ulottuvassa visiossa painotetaan syvenevää kansallista ja kansainvälistä verkottumista. Visuri sanoo STT:n haastattelussa, että verkottuminen pohjustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.- Verkottumisen käsitteen sisältö on erittäin hämärä ja tulkinnanvarainen. Se voi tarkoittaa mitä vaan. Strategian alkupäässä syntyy sanojen "verkottuminen" ja "yhteinen puolustus" kautta selkeästi maku, että Suomi olisi menossa Natoon. Lopussa tätä sävyä ei enää ole.

Italian orastava kurimus ei yllättänyt perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia. Kreikalle kaavailtua lisätukea hän vertaa alkoholismiin. Soini ei sulata ajatusta Kreikalle kaavaillusta toisesta tukipaketista. - Se on sama kuin antaisi juopolle lisää viinaa, hän hymähti

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Kun aita on tiivis, ei huolta kulkukoirista.
Kuningaskin on vain poika äidilleen.
Hyvä vaimo ja terveys on elämän rikkaus.
Mies herra maailmalla, nainen valtias kotona.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Mari Rantasila - Vain Rakkaus
http://www.youtube.com/watch?v=6MCPpGT5v8o&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,2 kg, verenpaine 155 / 106, lepopulssi 52. Uinti 500 m / 54 000 m.

Loppukevennys

Turkulaispoika pääsi kesätöihin siivojaksi ruotsinlautalle.Heti ensimmäisenä työpäivänä poika herätti työkavereiden huomiota. Muut siivosivat paikkoja otsa hiessa, mutta turkulainen vain seisoi yksinään käytävällä pesuharja kädessä ja tärisi.Lopulta joku kertoi, että pojan oli käsketty alkaa hytistä.

Työhönottohaastattelussa nuorelta insinööriltä kysyttiin, missä hän oli ollut aikaisemmin.
- Nokialla ja Metrassa.
- Mitä te teitte siellä?
- Kävin hakemassa töitä.

Insinööri soittaa hotellin vastaanottotiskille tilatakseen herätyksen.
- Milloin te haluatte tilata herätyksen, portieeri kysyy?
- Nyt heti, insinööri vastaa.

Mies oli istunut mukana poliittisessa keskustelussa ja pyysi itsekin saada puheenvuoron:
- En ole mikään puhuja, mutta luulen olevani tästä joukosta ainoa, joka sen huomaa.

- Hymyyle vaa, vaikka tuntuus äkkipäätä ourolta naamalihaksis. Soon suasiteltavaa ihimissuhteeren kannalta, ja ilamaasta peeärrää.

- Meirän kansalaasvelevollisuus on pitää ittestämmä ja omasta erikooslaarustamma huolta.

Midsommar i Kalajoki
http://www.youtube.com/watch?v=JruKvyud5Hk&feature=related

KLL Suunnistuskilpailut Kalajoki teaser
http://www.youtube.com/watch?v=dJxP4jrE-2s&feature=related

Kalajoki X-Games Wakeboard Jam Sessions
http://www.youtube.com/watch?v=ozj_N2Rk8Bs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti