perjantai 15. heinäkuuta 2011

PE 15.07.2011Kalaja-laiva kuva Kalajoki-näyttelystä

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 11 C, tuuli lounaasta 1 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 92 %, Lämpötila päivällä + 20 C, Aurinko nousee 03.34 ja aurinko laskee 23.24. Päivän pituus 19 t 49 min.

Tapahtumat

Tein tutkintapyynnön:

From: E.Aho
Sent: Friday, July 15, 2011 8:24 AM
To: ilkka.piispanen@poliisi.fi ; kirjaamo@okv.fi ; VKSV@om.fi
Subject: tutkinnanjohtajan esteellisyys ja puolueellisuus

Tutkinnanjohtajan esteellisyys, esitutkintalaki
Rikosylikomisario Ilkka Piispanen on tehnyt tutkimattajättämispäätökset 04.07.2011 8540/S/1678/11 sekä 06.07.2011 8540/S/1700/11. Ilkka Piispanen on toiminut asiassa esteellisenä tutkinnanjohtajana. Hän on tullut esteelliseksi tehdessään suojelupäätöksen esimiehensä poliisipäällikkö Petri Oulastmaan toimien tutkimisessa. Oulasmaa nosti syytteen minua ja vaimoani vastaan velallisen epärehellisyydestä. Kysymys on takauksesta, jota ei enää todellisuudessa ollut olemassa, koska kaupat oli purettu ja syyte oli nostettu Merita-pankin nimissä lainanmyöntäneen pankinjohtajan Mauri Ylitalon tietämättä. Vaadin asioissa uutta esteetöntä rikostutkintaa kiireellisesti. Kysymys on myös Ylivieskan käräjäoikeuden tuomarin Heikki Sneckin toiminnasta konkurssiasiassa samoin kuin Rovaniemen hovioikeuden toiminnasta. Lisäksi käräjätuomari Heikki Sneck jatkoi esteellisenä henkilönä käräjätuomarina Markku Kosken asiassa. Hän oli konkurssiasiassa jättänyt kuulemisasiani käsittelemättä ja lähettämäni aineiston linkit olivat avaamatta. Sama meno jatkui Markku Kosken asiassa, jossa asian käsittelyn siirtopyynnön linkit eli todistusaineisto jätettiin avaamatta. Lisäksi esteellinen syyttäjä Esa Mustonen vetäytyi viime tingassa pois syyttäjän tehtävästä ja tilalle tuli syyttäjä Kati Alkula, joka uhmakkaasti ilmoitti ettei ole saanut Erkki Ahon tutkijalle ja tutkinnanjohtajalle lähettämiä aineistoja, mutta voi toimi a syyttäjänä siitä huolimatta. Oikeudenkäynti ei voi olla oikeudenmukainen jos syyttäjä ei ole perehtynyt asiaan ja ottaa vain toisen puolen aineiston huomioon syyttäjän toimessaan ja kaikki lähettämäni aineiston linkit olivat avaamatta ja tulostamatta jajuuri linkkien takana oli todistusaineistot asioissa.

Näkemysero
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/01/nakemysero.html

Tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan esteellisyys

Ylivieskan poliisi Raimo Ollila on tehnyt tutkimatta jättämispäätökset, vaikka Rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa Ylivieskan poliisille Raimo Ollilalle Heino Virta on tehnyt tutkintapyynnön 15.3.1997. Erkki Aho on täydentänyt tutkintapyyntöä 23.3.1997.Raimo Ollila on tehnyt seuraavat tutkimattajättämispäätökset: 26.6.1997 6870/5406/1997, 9.10.1997 6870/R/891/1997 S/10109/2001, 13.8.2002 6870/S/10109/2001, 13.8.2002 S/10456/2002, 3.1.2002 R/1690/2002Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelälle on tehty tutkintapyynnöt 20.8.1997 ja 8.12.1997. Mäkelä tehnyt tutkimattajättämispäätös 10.1.1998 2521/R/37/1997. Varatuomari Jorma Herttuaisen tekemät tutkintapyynnöt on tehty 22.5.1998 Tapio Mäkelälle. Mäkelä tehnyt tutkimattajättämispäätöksen. Eero Klemetti on tehnyt 10.7.2000 varatuomari Paavo M. Petäjän toimintaa koskevan tutkimattajättämispäätöksen, vaikka Petäjä tunnustaa rikoksen.

Syyttäjä Esa Mustosen esteellisyys

Syyttäjä Esa Mustonen oli syyttäjä Sulo Heiskarin työtoveri ja tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan uskonveli. Syyttäjä Esa Mustonen oli tietoinen kaikista rikoksista, mutta jätti kaikki syytteet nostamatta. Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/totuus-asioissa.html

Syyttäjä Esa Mustonen jatkoi toimintaansa esteellisenä syyttäjänä, mutta tutkinnanjohtajaksi valittiin Oulun poliisi Tapani Tasanto, joka jätti kaikki rikokset tutkimatta aivan kuten Ylivieskan poliisi Raimo Ollila.

Katso Tapani Tasannon toiminta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/06/tapani-tasanto-teki-tutkimattajattamisp.html

Kantelu Mikko Kovalaisen toiminnasta
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/780.htm

Kun vaadin oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, niin minut pidätettiin. Katso

Erikoinen isänpäivä – tapon yritys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/erikoinen-isnpiv-tapon-yritys.html

Kun toisen kerran vaadin oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, niin minut pidätettiin. Katso
Putkakertomus
http://ahonblogi.blogspot.com/2010/08/putkakertomus-208-2382010.html

4.7.2011 Keskustelun vahvistus esittelijä Auli Vähätörmälle
Katso blogistani http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/07/keskustelun-vahvistus.html

Siitä huolimatta Rovaniemen hovioikeus teki päätöksen 8.7.2011

Sain tänään Rovaniemen hovioikeuden päätöksen sähköpostitse. Pyysin välittömästi asiasta esittelymuistiota. Sellaista ei oltu tehty. Päätös S11/420 oli tehty huhupuheiden perusteella. Päätös oli merkitty tehdyksi tänään. Asian esittelijä Auli Vähätörmä oli ollut jo viikon kesälomalla eikä yksikään päätöksentekoon merkitty tuomari (Helinä Haataja ja Liisa Rintala) ole ollut tänään Rovaniemen hovioikeudessa ainakaan tavoitettavissa. Tarkistin asian puhelinsoitolla Rovaniemen hovioikeuteen apulaiskirjaaja Sanna Halvarilta. Olin jo etukäteen varmistanut esittelijälle Auli Vähätörmälle sellaiset tiedot, ettei asiassa olisi voinut tehdä väärää päätöstä. Minä informoin esittelijää Auli Vähätörmää puhelimitse, niin esittelijä Auli Vähätörmä oli silloin kuin äimän käki, kun huomasi asian todellisen tilan. Asiakirjan linkit olivat kaikki avaamatta eli todistusaineistoa ei oltu käsitelty lainkaan Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa eikä Rovaniemen hovioikeudessakaan niitä oltu avattu. Se todettiin yhdessä esittelijän Auli Vähätörmän kanssa. Tästä kaikesta huolimatta Rovaniemen hovioikeus teki tietoisen väärän päätöksen. Tein asiasta välittömästi toimenpidekieltovaatimuksen korkeimpaan oikeuteen sekä tutkintapyynnön keskusrikospoliisille ja valtakunnansyyttäjälle sekä kantelun oikeuskanslerille. Laitoin asian tiedoksi ja valvottavaksi oikeusministerille Anna-Maja Henrikssonille ja poliisiministerille Päivi Räsäselle sekä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle. Kuka on todellisuudessa tehnyt Rovaniemen hovioikeudessa asiassa päätöksen, kun esittelijä ei ole ollut paikalla, eikä esittelymuistiota ole tehty lainkaan ja päätöksen osallistuneet henkilöt eivät ole olleet tänään päätöksentekopäivänä Rovaniemen hovioikeudessa tavoitettavissa. Tämä on oikeusvaltio Suomi.
Vaadin asioissa uudet rikostutkinnat ja vaadin syyllisille Suomen lain mukaista rangaistusta ja esitän tarkan korvausvaatimuksen tutkinnan kuluessa.

Kalajoella 15.07.2011
Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Uutiset

Libanonissa kidnapattuina olleet virolaiset pyöräilijät ovat päässeet takaisin kotimaahansa. Seitsemän miestä saapuivat Tallinnaan erityislennolla tänään hieman ennen aamuneljää. Seitsikko kertoi, että he muun muassa asuivat samassa huoneessa kahdeksan aseistetun sieppaajansa kanssa. Sieppauksen syy on yhä mysteeri.

Mielenkiintoiset blokit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Hyvä ja paha asuvat kielessä.
Kyllä kansa oikean ja väärän tuntee.
Huono otetaan kiinni, hyvää ylistetään.
Löytyykö pahaan luonteeseen lääkettä?

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Arja Koriseva - Se on rakkautta oikeaa
http://www.youtube.com/watch?v=7r07-NMav_w&feature=related

Hopeinen Kuu (Guarda Che Luna) Olavi Virta
http://www.youtube.com/watch?v=4SIqnLmoNS0&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 106,0 kg, verenpaine 160/107, lepopulssi 60. Uinti 500 m / 55 500 m. Pyöräily 25 km / 1287 km,

Loppukevennys


Mies oli liikematkalla vieraalla paikkakunnalla ja illalla hän kirjautui hotelliin sisälle. Käytyään suihkussa liikemies ei keksinyt mitään tekemistä, joten hän ajatteli soittaa huoneeseensa maksullisen naisen. Selattuaan lehti-ilmoituksia yksi pisti silmään, jossa luvattiin perusteellista hierontaa. Mies näppäili numeron ja soitti naiselle.
"Haloo, Kuinka voisin olla avuksi" nainen vastasi seksikkäällä äänellä."Hei. Minä olen täällä hotellissa aivan yksin ja olisin kiinnostunut saamaan hierontaa... Tai mitä sitä kiertelemään. Molemmat me olemme aikuisia ihmisiä. Olen kamalassa puutteessa. Jos tulet tänne huoneeseen, niin ota kaikki mahdolliset apuvälineet mukaan, koska haluan tehdä sinun kanssasi kaikkea. Saat sitoa minut sänkyyn kiinni ja päättää mitä teemme. Ota myös vaikka suklaata mukaan. Voit hieroa sitä minun vehkeeseeni ja nuolla sen sitten pois. Miltäs tämä kuulostaa?"Todella mielenkiintoiselta, mutta jos haluat soittaa siitä hotellin puhelimesta johonkin hotellin ulkopuolelle, niin siihen numeron eteen pitää valita 9..."

Osastopäällikkö oli lopullisesti kyllästynyt alaisensa myöhästelyyn. Päällikkö ryhtyi tarkkailemaan alaisensa tulemisia ja menemisiä. Seuraavana aamuna klo 9 mennessä ei alaista vieläkään kuulunut. Päällikkö kävi 5 minuutin välein alaisen huoneessa ja kirjoitti lapulle huomautuksen kellonajasta ja poistui jälleen. Kun alainen vihdoin saapui, löysi hän lapun pöydältään johon oli kirjoitettu: klo 9.00.Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö. Klo 9.05. Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö. Klo 9.10. Kävin täällä. Ei tullut. Osastopäällikkö. Ja näin litania jatkui klo 9.45 saakka.Työntekijä mietti hetken, otti lapun ja kiinnitti sen WC:n seinään.

Mitä tapahtui, kun urheiluseura teki aloitteen, että kunta rakentaisi kirkonkylään jäähallin?
- Valtuusto jäädytti koko hankkeen.

Miksi kutsutaan naista, joka tietää joka yö, missä hänen miehensä on?
- Leskeksi

Miksi naimisissa olevat naiset ovat lihavampia, kuin sinkut?
- Sinkku tulee kotiin, katsoo, mitä on jääkaapissa ja menee sänkyyn. Naimisissa oleva tulee kotiin, katsoo mitä on sängyssä ja menee jääkaapille

Iso mies poikkesi pieneen kauppaan. Sen ovessa oli suuri kyltti, jossa luki "Varo koiraa!" Mies raotti ovea peloissaan, mutta ei nähnyt sisällä kuin pienen villakoiran ovensuussa.
- Tuostako rääpäleestäkö tuo kyltti muka varoittaa, mies naureskeli.
- Siitäpä hyvinkin. Kyllästyin kun kaikki ihmiset aina tallasivat sen päälle, kauppias vastasi.

Visited Kalajoki,JukuPark,18/7/09
http://www.youtube.com/watch?v=b_46a7x26mw&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti