perjantai 25. helmikuuta 2011

PE 25.02.2011

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 12 C, pilvistä ja poutaa. Tuuli 6 m/s. Lämpötila päivällä – 7 C. Aurinko nousee: 07.47, aurinko laskee: 17.28. Päivän pituus: 9 h 40 min. Lumen syvyys 49 cm.

Tapahtumat

Mikko Niskasaari
kirjoittaa blogissaan http://www.mikkoniskasaari.fi/node/96
näin:

Jos tälle rappiolle haluaa osoittaa vain yhden osoitteen, se on Albertinkatu 25, Helsinki. Valtion vanhassa virastotalossa majailee valtakunnansyyttäjänvirasto, jonka 13-vuotisen toiminnan ylivoimaisesti tärkein saavutus on ollut korruptoida poliisi- ja syyttäjälaitos. Jos sieltä haluaa osoittaa yhden syyllisen ylitse muiden, hän on apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Kalsketta voi perustellusti nimittää poliisien ja syyttäjien korruption isäksi. Poliisi ja syyttäjä eivät voi syyllistyä niin vakavaan virkarikokseen, että VKSV ja erityisesti Kalske sallisivat sen päätyä esitutkintaan. Joku vähäinen asia voidaan joskus sallia tutkittavan, jopa syyttää. Noin malliksi. Että voi väittää iltapäivälehdissä, jotta kyllä valvonta pelaa.

Ei se pelaa, eikä ole tarkoituskaan pelata. VKSV on jalostanut poliisirikosten "tutkinnan" niin pitkälle, ettei poliisista tehtyjä rikosilmoituksia edes lueta virastossa. Niitä ei edes hankita sinne. Kun virasto saa poliisilaitokselta tiedon poliisista tehdystä rikosilmoituksesta, se pyytää lausunnon kyseiseltä poliisilta. Sen jälkeen virastoon poliisirikosten tutkinnanjohtajaksi varta vasten palkattu kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto päättää, yksinomaan epäillyn lausunnon perusteella ja sitä siteeraten, ettei poliisi ole syyllistynyt mihinkään rikokseen. Rikosilmoitusta ja sen mukana tulleita todisteita Haapalehto ei edes näe, koska niitä ei Albertinkadun hautaustoimistoon hankita.

Tämän huijauksen jälkeen valtiosyyttäjät voivat varsin huolettomasti valehdella julkisuudessa, että pääosa poliiseista tehdyistä rikosilmoituksista on täysin aiheettomia. Jos vaikkapa joku toimittaja haluaisi tarkistaa mistä jossain epäillyssä poliisirikoksessa tosiasiassa oli kysymys, alkuperäisen rikosilmoituksen löytäminen on tehty hankalaksi.

Jos kuitenkin joku on niin suivaantunut VKSV:n peliin, että ottaa vuorostaan Haapalehdon vilpin tutkintaan, on tuloksena Jorma Kalskeen päätös, ettei poliisi ole tehnyt mitään rikosta, eikä myöskään Haapalehto, päättäessään jättää asian tutkimatta.

Tein seuraavan kantelun oikeuskanslerille http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/02/kantelu-valtioneuvoston.html

Olen tehnyt noin vuosi sitten laajan rikostutkintapyynnön Heli Haapalehdolle muun muassa poliiseista kuten esim. Raimo Ollilasta. Olin yhteydessä toukokuussa 2010 Heli Haapalehtoon puh. 010 3620828 ja ilmoitin hänelle, että jos hän tekee ei anna aihetta-päätöksen niin haastan hänet Helsingin käräjäoikeuteen. Heli Haapalehto ei ole vieläkään tehnyt asiasta minkäänlaista päätöstä, vaikka perustuslaki edellyttää päätöksen tekemistä ilman aiheetonta viivytystä.

Uutiset

Turkistuottajat aikoo jakaa vaalitukea kaikkien muiden puolueiden paitsi vihreiden ehdokkaille. Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan tuen ottamisessa ei ole ongelmia, vaikka turkiseläinten elinolosuhteet ovat nousseet esille uusien salakuvien myötä.

Helsingin hovioikeus on tuominnut eläkkeellä olevan poliisin törkeästä rahanpesusta kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus kovensi neljällä kuukaudella Espoon käräjäoikeuden tuomiota. Toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus piti rahanpesua törkeänä.
Perussuomalaiset ovat julkistaneet vaaliohjelmansa. Puolue korottaisi ylimpien ansiotuloveroluokkien verotusta, mutta pitäisi keski- ja pienituloisten verotuksen nykyisellä tasolla. Suomen EU-jäsenyyttä ei pitäisi mainita perustuslaissa, ja puolue vaatii oleskeluluvan saaneiden sosiaalietuuksien leikkaamista.
Katso tarkemmin http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/perussuomalaisten_vaaliohjelma_suurituloisille_lisaa_veroja_2390687.html

Televisiosta katsottua

Oslon MM-kisat, mäkihypyn karsinta.
Karsinnan tulokset
1. Daiki Ito JPN 123,4
2. Robert Kranjec SLO 122,2
3. Michael Uhrmann GER 121,0
4. Piotr Zyla POL 119,9
5. Anders Jacobsen NOR 119,0
6. Wolfgang Loitzl AUT 117,7
10. Anssi Koivuranta FIN 112,2
15. Olli Muotka FIN 108,6
21. Janne Ahonen FIN 105,2

Kaikki suomalaiset selviytyivät lauantain kilpailuun. Maailmancupin 10 parasta pääsee automaattisesti kilpailuun. Matti Hautamäki kuuluu tähän joukkoon.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/
Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog
Timo Soini http://timosoini.fi/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/
Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/
Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Päivän aforismi

Kolmen kanssa sinun on toimeentultava: vaimosi, vatsasi ja omantuntosi. (Tuntematon)

Ystävä: joku joka tietää sinusta kaiken ja rakastaa sinua sittenkin. ( Elbeert Hubbard)

Ahkeruus on paras opettaja. (kv. sanonta).

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Marion - EVIVA ESPANJA
http://www.youtube.com/watch?v=j2g0sCs70_M

Terveys ja liikunta

Paino 107,1 kg, verenpaine 165 / 111, lepopulssi 62 .

Loppukevennys

- Anteeksi, mikä olikaan nimenne?
- Ljubidonowetsky.
- Miten se kirjoitetaan?
- Yhdellä ännällä.

Mikä on maailman oikeudenmukaisin asia?
- Krapula. Se ei koskaan iske syyttömiin.

Jos äänestämällä voisi vaikuttaa asioihin, se olisi kiellettyä.

- Mikä on maailman turvallisin ajoneuvo?
- Hevonen.

- Lapsistamme tulee varmasti tarjoilijoita, mies sanoi vaimolleen.
- Mistä sinä niin päättelet?
- Koska he eivät koskaan tule, kun heitä pyytää.

Kaksi vanhaa piikaa jutteli miehistä.
- Minä en tiedä, mitä tekisin, jos kotiin tullessani asunnossani olisi mies.
- Silloin sinun pitäisi tehdä samalla tavalla kuin minä, sanoi toinen. Minä suutuin ja huusin miehelle: Teillä on tasan viikko aikaa häipyä!

Ketonen & Myllyrinne – rahastosijoittaja
http://www.youtube.com/watch?v=nAbDqGdFIpg&playnext=1&list=PL389D961BD697401E

Ketonen & Myllyrinne 2 – Ravintola
http://www.youtube.com/watch?v=JkeNHGH6ye4&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti