perjantai 18. helmikuuta 2011

PE 18.02.2011
Vaaliraha

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 28 C, pilvistä ja poutaa. Tuuli 1 m/s. Lämpötila päivällä – C. Aurinko nousee: 08.11, aurinko laskee: 17.06. Päivän pituus: 8 h 54 min. Lumen syvyys 49 cm.

Tapahtumat

Sain tänään Suomen Asianajajaliitosta asianajaja Pirkko Braxin vastineen ja annan Braxin vastineeseen oman vastineeni mahdollisimman pian. Brax todistaa lausunnossaan myös sellaisia asioita Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istunnosta, joilla voin kumota käräjätuomari Timo Tammikedon lausuman Rovaniemen hovioikeudelle. Siinä mielessä Braxin lausunto on hyvä.

Uutiset

Potkut saanut Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen, 59, saa noin 530 000 euron vuosieläkkeen ensi tammikuusta lähtien. Rantanen täyttää silloin 60 vuotta, jolloin hän alkaa saada sopimuksensa mukaista lisäeläkettä.

Helsingin Sanomien eilinen puoluegallup antoi Perussuomalaisten kannatukseksi 17,9 prosenttia. Kun mielipidetiedustelua tehtiin, 100 haastatellusta 24 eli 24 prosenttia "suomalaisista" kuitenkin ilmoitti äänestävänsä Perussuomalaisia, kertoo HS paperilehdessään tänään. Ero johtuu niin sanotusta korjauskertoimesta, jolla poistetaan mielipidetutkimuksissa ilmeneviä virheitä. Se otettiin käyttöön Vihreiden kannatuksen nousuvaiheessa. Gallupit lupasivat Vihreille korkeampaa kannatusta kuin mikä lopulta toteutui, joten tietoja täytyi rukata.

- Saunat ja päärakennuskin nyt jo tulessa. Näin kuvaili keskustan konkaripoliitikko Paavo Väyrynen puolueen tilannetta 24. syyskuuta 2009 työvaliokunnan kokouksessa. Nuorisosäätiövyyhti - joka piti sisällään myös ex-pääministeri Matti Vanhasen (kesk) jääviysepäilyn - oli alkanut purkautua alle viikkoa aikaisemmin, ja puolue oli täydessä paniikissa. - Virheitä tehneiden on erottava, emme pelastu muuten! maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) parkui. Mari Kiviniemi (kesk) vaikeroi, että median käyttäytymistä kohtaan on "voimaton olo".

Laaninen kysyi Sandvikilta Ylen Aamu-tv:ssä Iltalehden paperiversiossa tammikuun lopulla olleesta jutusta, jonka mukaan Perussuomalaisten pitkäaikaisen kansanedustajan Raimo Vistbackan avustajanpalkkioita kierrätettiin eduskunnan sääntöjen vastaisesti vaalitueksi pohjanmaan piirijärjestöissä eduskuntavaaleissa vuonna 2007. Eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikkö Pertti J. Rosila painotti Iltalehdessä, että avustajanpalkkioita eli eduskunnan rahaa ei saa käyttää vaalitoimintaan. Säädökset ovat vuoden 2007 jälkeen tiukentuneet. Eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikkö Pertti J. Rosila sanoi Iltalehden jutussa tammikuun lopulla, että joutuu puhumaan asiasta muun muassa Vistbackan kanssa.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Ossi Sandvik ei osannut antaa keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen heittoon kunnon vastausta tänään Ylen aamu-tv:ssä. - Vähän sekavalta vaikutti [Sandvikin vastaus], Laaninen sanoo.
Sandvikin vastaus meni suunnilleen näin:
- Piirirahaa, niitä on käytetty piirin puoluetyöhön. Mitä nyt on käytetty mihinkin, siellä on tuloja ja menoja. Kysymys on siitä, että piiriyhdistysavustajana osittain siitä rahasta, mihin se raha on käytetty. Se on varmaan käytetty piiriyhdistyksen taholta sillä tavalla kuin piiriyhdistys sen käyttää. Siellähän on paikallisyhdistyksiä, joita piiriyhdistys tukee.
Vistbacka itse korosti Iltalehdessä, ettei piirin rahoja ole kohdistettu suoraan hänen vaalikampanjaansa.
- Piiri on maksanut ehdokkaiden yhteismainokset Ilkkaan ja Pohjalaiseen. Olen tähän mennessä tulkinnut, että piiri voi käyttää rahojaan itsenäisesti, hän sanoi lehdelle.

Erkin kommentti: Tässä on Raimo Vistbackan vaalirahoitusilmoitus http://www.vaalit.fi/uploads/fiuemi6cr8hcu.pdf

Nämä kierrätetyt avustajapalkkiot on Vistbackan vaalirahailmoituksessa merkitty E-P:n ja K-P:n piirin tueksi, summaltaan 12 000 euroa. Ainakaan K-P:n piiri ei ole kirjanpidon mukaan avustanut Vistbackan vaalikampanjaa.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Päivän aforismi

Ystävyys on sellainen asianlaita,
että se kulkee meriä ja maita,
tulipa eteen risu tai aita,
ei se siinäkään niskojaan taita.

Kupillinen kahvia voi olla alku elinikäiselle ystävyydelle. (Turkkilainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Laila Kinnunen – Niin paljon kuuluu rakkauteen
http://www.youtube.com/watch?v=z0IQFc1zpY4

Terveys ja liikunta

Paino 105,2 kg, verenpaine 168 / 104, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Teekkari pyysi tyttöystäväänsä vähentämään valoja, sitten vetämään verhot eteen ja lopulta pimentämään koko huoneen.
- Ajattelin kohta näyttää sinulle jotakin kokemisen arvoista, sanoi teekkari ääni kiihkosta käheänä.
- Khihi, mitäköhän se mahtaa olla, kujersi tyttö.
- Katso, miten hienosti itsevalaiseva kello!

- Äiti, haluaisin kysyä sinulta yhdestä elämän perusasiasta siltä varalta, että menen joskus naimisiin.
- Ah, kukkia ja mehiläisiä siis... hyvä on, minäpä selitän...
- Ei tarvitse, Se homma on kyllä hallussa. Halusin vain tietää miten tehdään makaronilaatikkoa.

Mitä huonomuistinen kissa kysyi, kun palasi kotiin kolmen päivän reissulta?
- Olenko ollut kateissa?

Haudankaivaja tuli kotiin epätavallisen myöhään ja hänen vaimonsa tiedusteli syytä.
- Kuopattiin yksi näyttelijä ja suosionosoitukset olivat niin
valtavat, että meidän täytyi kaivaa hänet ylös yksitoista kertaa.

Autokorjaamon omistaja oli kuollut 35-vuotiaana ja saapui taivaan portille.
- Oli surullista kuolla näin nuorena, sanoi hän Pietarille.
- Nuorena? Olen poiminut laskuistasi työtuntiesi määrän, ja niitten mukaan olet elänyt 150 vuotta, virkkoi Pyhä Pietari.

Miehet ovat kuin deodorantteja - halvalla saa ja varmasti pettää.

Funny videos
http://www.youtube.com/watch?v=2uBRKxJJipo&feature=related

Funny video
http://www.youtube.com/watch?v=GEXqMH8I3_w&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti