keskiviikko 2. helmikuuta 2011

KE 02.02.2011

Hanna Halmeenpää

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 3 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Tuuli 2m/s. Lämpötila päivällä – 5 C. Aurinko nousee: 09.04, aurinko laskee: 16.13. Päivän pituus: 7 h 9 min. Lumen syvyys 44 cm.

Tapahtumat

Lähetin seuraavan kiirehtimispyynnön Rovaniemen hovioikeudelle.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: rovaniemi.ho@oikeus.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi
Cc: kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi
Sent: Wednesday, February 02, 2011 7:38 AM
Subject: Kiireelliseksi määrääminen

Rovaniemen hovioikeudelle, tiedoksi korkein oikeus esittelijä Vilja Hahto sekä korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo

Pyydän Rovaniemen hovioikeutta määräämään asiani kiireelliseksi. Asian kiireelliseksi määräämisestä säädetään OK 19 luvussa (363/2009). Asia voidaan OK 19:1:n mukaan määrätä kiireelliseksi eli käsiteltäväksi ennen muita asioita, jos asian käsittelemiselle kiireellisesti on erityisen painava syy ottaen huomioon oikeudenkäynnin kesto, asian laatu ja merkitys asianosaisille sekä muut perusteet kiireelliseksi määräämiselle.
Asiani käsittely on kestänyt jo lähes 16 vuotta. Asia nopealla käsittelyllä on suuri merkitys koko suomalaiselle yhteiskunnalle, asianosaisille ja tietenkin minulle ja perheelleni. Suomalaiselle yhteiskunnalle sen takia, että on syytä epäillä oikeudenpäätöksien syntyneen viranomaisten virheellisen, lainvastaisen ja EU:n ihmisoikeussopimusten vastaisen menettelyn johdosta ja syylliseksi on syytä epäillä myös erittäin korkeassa asemassa olevia viranomaisia. Koska tärkeä osa asioista on jo korkeimmassa oikeudessa purkuasiana, niin pyydän, että Rovaniemen hovioikeus siirtää kaikki asiani korkeimman oikeuden kiireelliseen käsittelyyn purku- ja valitusasiana. On varmistettava se, että Ylivieskan-Raahen käräjäoikeudelle jättämäni aineisto, jota ei edes mainita oikeuden pöytäkirjassa eikä oikeuden päätöksessä, toimitetaan korkeimpaan oikeuteen. Kolme henkilöä Alpo Ylitalo Kokkolasta, Olli Puolitaival Jäälistä ja Aimo Remes Kärsämäeltä voivat todistaa, että olen jättänyt tuon aineiston Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen oikeudenkäyntiväittämäni yhteydessä. He olivat seuraamassa oikeudenistuntoa.
Pyydän korkeinta oikeutta määräämään asiani kiireelliseksi korkeimmassa oikeudessa. Katson kuitenkin, että se todistusaineisto, jonka olen jättänyt Ylivieska-Raahen käräjäoikeuteen, on toimitettava mahdollisimman pian korkeimpaan oikeuteen, jos sitä ei vielä ole sinne toimitettu.

Kalajoella 02.02.2011 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Tilasin Oulun hallinto-oikeudesta pari päätöstä. Oulun hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Kalajoen kaupunginhallitus on ylittänyt toimivaltuutensa ympäristöntarkastajan tehtävien hoidon järjestämisessä. Valittajina asiassa olivat Hanna Halmeenpää ja Markku Männistö. Analysoin asioita huomisessa blogissani.

Tänään on ollut Rautiossa koulupalaveri.

Uutiset

Presidentti Tarja Halonen ja Venäjän ex-presidentti Vladimir Putin kävivät lyhyen keskustelun Karjalan palauttamisesta tavatessaan toisensa Pietarissa joulukuussa vuonna 2004. Asia käy ilmi Yhdysvaltain suurlähetystön asiakirjasta, joka on vuotanut julkisuuteen Wikileaksin ja vuotosivuston kanssa yhteistyötä tekevän Russkij reporter -lehden kautta. Asiakirjan mukaan Halosella ei ollut tarkoitus puhua Karjalasta tapaamisessa, vaan kysymyksen otti esille Putin. Venäjän presidentti tyrmäsi ajatuksen rajojen muuttamisesta varsin suoraan.
"Putin sanoi, että mikäli toisen maailmansodan jälkeen sovittuja rajoja aletaan (Venäjän ja Suomen välillä) muuttaa, myös muut Itä-Euroopan rajalinjat voidaan kyseenalaistaa", asiakirjassa todetaan.
Asiakirjan on laatinut Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön silloinen kakkosmies Robert Weisberg. Asiakirja on merkitty luottamukselliseksi ja salassa pidettäväksi 29.12.2014 asti. Asiakirjasta käy ilmi, että Halosen ja Putinin keskustelun sisältö päätyi yhdysvaltalaisten tietoon eduskunnan silloisen puhemiehen Paavo Lipposen (sd.) kautta.

Osa kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) saamista 60-vuotispäivän lahjarahoista ei päätynyt hyväntekeväisyyteen vaikka niin piti. Kanerva halusi, että mahdolliset huomionosoitukset ohjattaisiin kukkien ja lahjaesineiden sijasta erilliselle juhlatilille, josta varat lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen. Lähes 15 000 euroa päätyi Helsingin Sanomien tietojen mukaan muuallekin. Lehden mukaan rahat oli tarkoitus käyttää "nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn", todellisuudessa lahjoitustili tarvittiin Aura-viihteen ja Royal-ravintoloiden laskujen maksamiseen. Ainakin tililtä on maksettu Kanervan syntymäpäiväjuhlien esiintymispalkkiot sekä 7 000 euroa Kanervan tukiyhdistykselle Kehittyvä maakunta ry:lle. Lisäksi tililtä on nostettu kaksi 7 000 euron käteisnostoa.
Lahjarahojen epäselvä kohtalo nousee sivujuonteena esille Kanervan epäiltyä lahjusrikosta koskevasta esitutkintamateriaalista. Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtajana. Maakuntaliitto laatii maakuntakaavan, jolla ohjataan kaupan suuryksiköiden sijoittumista. Törkeästä lahjuksen antamisesta syytteen ovat saaneet Novan Tapani Yli-Saunamäki ja Arto Merisalo, Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Maskun Kalustetalon Toivo Sukari. Heidän yritystensä epäillään antaneen Kanervalle erilaisia etuuksia vuosien 2006–2008 aikana.
Erkin kommentti: Kanervan syytteessä lahjuksen ottamisessa maakuntakaava-asiassa on näyttökysymyksen osalta varsin hankala ja tahallisuuden osoitus vielä hankalampaa. Miksi oikeudenkäynti on Helsingissä, vaikka epäilty tekopaikka on Turussa? Kaikki asiat eivät minun mielestäni nyt kolahda paikalleen Kanervan syyteasiassa.

Eduskunnassa on puhjennut kova riita jätevesilaista. Erityisesti kokoomuslaiset ovat nyt tyytymättömiä uuteen jätevesilakiesitykseen. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että tukkanuottasilla ovat päähallituspuolueet kokoomus ja keskusta. Kristillisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi pitää kokoomuksen kansanedustajien käytöstä käsittämättömänä.

Televisiosta katsottua

45 minuuttia: Tilanne Egyptin Kairossa on kärjistymässä. MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että presidentti Hosni Mubarakin kannattajat ovat ilmaantuneet kaduille.

Mielenkiintoisia blogeja

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Yksinäisyys on mukava kyläpaikka, mutta kolkko asunto. (Josh Billings)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Rovaniemen markkinoilla – Justeeri
http://www.youtube.com/watch?v=PJJ_zmDWGqc

Terveys ja liikunta

Paino 104,2 kg, verenpaine 169 / 105, lepopulssi 66. Uinti 1000m / 11 000m.

Loppukevennys

Täyttikö Berliinin muuri, joka rakennettiin sosialismin suojavarustukseksi, todella tarkoituksensa?
- Periaatteessa kyllä. Muurin pystyttämisen jälkeen kukaan ei paennut Itä-Berliiniin.

Itä-Berliinissä sijaitsevassa Karl Marx-yliopistossa saatiin pitkällisten tutkimusten jälkeen selville, miksi Monacosta ei tullut sosialistista valtiota, vaikka maahan kohdistettiin 1960-80-luvuilla huomattavaa vallankumous- ja käännytystoimintaa. Syy oli yksinkertainen: niin suuri onnettomuus ei mahtunut niin pieneen maahaan.

DDR:n hallitseva sosialistinen puolue käynnisti jäsenhankintakampanjan. Se, joka toi puolueeseen uuden jäsenen, vapautettiin veroista. Se, joka toi puolueeseen kaksi uutta jäsentä, vapautettiin puolueen jäsenyydestä. Se, joka toi puolueeseen kolme uutta jäsentä, sai todistuksen, ettei ollut koskaan puolueeseen kuulunutkaan.

Pohjalaismiestä syytettiin käräjillä taposta.- Mitenkäs tässä nyt näin on sattunut käymään, uteli tuomari- Juuri kun olin laittamaas puukkoo tuppehen, niin eikö tuo luikertanu siihen välihin!

Mies meni vaihtamaan lahjaksi saamaansa solmiota. - Miksi te haluatte vaihtaa sen, eikö väri miellytä teitä, kysyi myyjä. - Ei värissä ole mitään vikaa, mutta se on liian ahdas.

Vastaanottoapulainen pysäytti naisen ja kysyi: - Anteeksi, mutta tulitteko tapaamaan Bing-Jo Sheetä, kuulua singaporelaista ennustajaa? - Kyllä, ilmoittakaa, että hänen äitinsä Lievestuoreelta on tullut tapaamaan häntä.

Ketonen & Myllyrinne – Pappi
http://www.youtube.com/watch?v=GSZGyi5sdEo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti