torstai 3. helmikuuta 2011

TO 03.02.2011
Päivän sää

Lämpötila – 5 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Lämpötila päivällä – 2 C. Aurinko nousee: 09.01, aurinko laskee: 16.16. Päivän pituus: 7 h 15 min. Lumen syvyys 45 cm.

Tapahtumat

Kävin tänään pyytämässä Kalajoen kaupungilta kouluverkkolaskelmia. Teknisistä palveluista laskelmien tekijä Rauli Mäkitalo ilmoitti, ettei hän voi antaa laskelmia minulle Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajalle. Ymmärsin, että kiellon on antanut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä. Pyysin asian kirjallisena ja sain myös. Katso kuva, jonka saa isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.
Laki asiasta sanoo näin:

Kuntalaki 17.3.1995/365
43 §
Tietojensaantioikeus
Luottamushenkilöllä on oikeus saada kunnan viranomaisilta tietoja ja nähtäväkseen asiakirjoja, joita hän toimessaan pitää tarpeellisina, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.


Lähetin virka-apupyynnön poliisihallitukselle jotta saan kouluverkkolaskelmat käyttööni. Lähetin virka-apupyynnön ja muuta materiaalia tiedoksi ja toimenpiteitä varten valtakunnansyyttäjälle ja oikeuskanslerille sekä Jokilaaksojen poliisipäällikölle.

Oulun hallinto-oikeuden päätös 28.01.2011 päätösnumero 11/0036/2 diaarinumero 00906/09/2203 ja 01295/10/2203
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2011/02/kalajoen-kaupunginhallitus-menetteli.html

Kysymys on tästä asiakokonaisuudesta, katso: http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/04/kalajoen-kaupungille-2300-euron.html

Uutiset

Kairossa presidentti Hosni Mubarakin kannattajat ovat ammuskelleet kohti mielenosoittajia. Al-jazeeran mukaan ammuskeluissa on kuollut viisi ja haavoittunut useita. Tilanne Kairossa oli aamuyöllä kaoottinen, ja keskustan alueella kuului jatkuvasti ammuskelun ääniä.

Kymmenet miljoonat ihmiset ovat jääneet eristyksiin koteihinsa Yhdysvalloissa ennätyksiä rikkovan talvimyrskyn takia. Myrsky on jumiuttanut liikennettä ja haudannut lumeen paikkakuntia alueella, joka kattaa miltei puolet Yhdysvalloista.

Australiassa hirmumyrsky Yasi on moukaroinut kokonaisia kaupunkeja. Kenenkään ei tiedetä kuolleen tai loukkaantuneen, mutta aineelliset vahingot ovat paikoin valtavia. Historiallisen voimakas myrsky on aiheuttanut suurinta tuhoa Tullyn rannikkokaupungissa Koillis-Australiassa.

Kansanedustajaehdokas, entinen toimittaja Petri Sarvamaa (kok.) ihmettelee viimeisen juttunsa päätymistä Ylen hyllylle katsojille näyttämättä. Hyllytyspäätöksen teki Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Jyrki Richt, jota on epäilty tällä viikolla myös toimittaja Ari Korvolan uuden ”lautakasa-jutun” hyllyttämisestä. Erikoistoimittajana A-studiossa työskennelleen Sarvamaan tapaus sattui viime vuoden kesällä, kun hän oli saanut ”Suuri puhallus” -juttusarjansa kolmannen osan valmiiksi. Kyseessä oli kuvaus vuonna 2000 tehdystä miljoonakaupasta, jonka eri vaiheista poliisi ei löytänyt rikoksia muiden paitsi Mikko Karstikon toimista.
Katso: Lautakasan alta http://petrisarvamaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60208-lautakasan-alta

Suomen lentopallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu argentiinalainen Daniel Castellani. Castellanin sopimus on kaksivuotinen. Castellani on aiemmin valmentanut muun muassa Puolan maajoukkuetta, joka voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2009. 49-vuotias Castellani on pelannut urallaan Argentiinan maajoukkueessa, ja edustanut maataan kahdesti olympiakisoissa. Vuonna 1988 Soulin olympialaisissa Argentiina voitti pronssia.

Televisiosta katsottua

Suomi Express: - Kunnallispolitiikan valtataistelut jyräävät asukkaat allensa
- Tekopohjaveden ihanuus ja turhuus nostaa ainakin tunteet pintaan
- 30 000:n lomakkeen oikeustaistelija Pentti Skön tietää, mikä yhteiskunnassa mättää.
- Palvelukoiratoiminta kouluttaa niin koiraa kuin kouluttajaa

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän aforismi

Ajatteleminen on liikkumista äärettömyydessä. (Jean Baptiste Lacordaire)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Lapin tango – Tamara Lund
http://www.youtube.com/watch?v=sCWkQU7FYic

Terveys ja liikunta

Paino 103,9 kg, verenpaine 173 /99, lepopulssi 65. Hiihto 14 km / 91 km.

Loppukevennys

Ministeriöön haettiin sihteeriä. Vasta valmistunut merkonomi haki paikkaa.
- Oletteko ollut aikaisemmin tässä ministeriössä töissä?
- En koskaan.
- Mutta olette kuitenkin usein asioinut täällä?
- En koskaan, herra ministeri.
- Merkillistä. Minusta teidän kasvonne vaikuttivat niin tutuilta. On kuin olisin nähnyt teidät silmieni edessä harva se päivä.
- Niin, aloitti merkonomi varovaisesti. Aina näihin päiviin saakka olen kyllä toiminut Hotelli Hesperian yökerhon portsarina.

Järkälemäinen jääkiekkomaalivahti alkoi seurustella joukkueen nätin cheerleaderin kanssa. Suhteesta tulikin niin vakava, että pari ilmoitti pian menevänsä naimisiin. Joukkueen valmentaja oli asiasta ihmeissään:
- Olen toki iloinen puolestanne, hän sanoi maalivahdille pukusuojassa.
- Sitä vain ihmettelen, miksi valitsit niin pienen ja siron tytön? Hänhän ei ole juuri hanskakättäsi isompi!
- Ei niin, maalivahti myönsi, mutta sitä parempi!

- Apua, lähettäkää heti ambulanssi, vaimoni sai sydänkohtauksen.
- Missä te olette?
- Gezeliuksenkadulla.
- Kuinka se kirjoitetaan?
- Öh.. jospa raahaan hänet Aurakadulle ja soitan sitten uudelleen.

Vaimoni antaa minun tilata National Geographicin, Hustlerin ja Playboyn samasta syystä: näiden lehtien avulla näen paikkoja, joihin en koskaan pääse.

Kutsutaanko vaaliuurnan peittävää levyä äänilevyksi?

Kaikkihan tuntevat lentokoneiden mustat laatikot, jotka pysyvät aina ehjänä. Miksi lentokoneita ei valmisteta tästä materiaalista?

Ketonen & Myllyrinne – kimppakivaa
http://www.youtube.com/watch?v=5lbdkJmjXcs&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti