keskiviikko 16. helmikuuta 2011

KE 16.02.2011


Vaarallisia aineita kuljettava rekka kaatui kyljelleen Kalajoella aamupäivällä. Ajoneuvon lastissa on alumiinisulfaattia. Onnettomuus sattui tiellä 786 Rahvon ja Mehtäkylän välillä, vanhan kaatopaikan tiehaarasta n. 500 metriä Mehtäkylään päin.
Hälytyskeskuksen mukaan onnettomuus ei aiheuta vaaraa ympäristölle eikä ihmisille. Pelastuslaitos työskentelee onnettomuuspaikalla. Toinen ajokaista on suljettu liikenteeltä.


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 31 C, selkeää ja poutaa. Tuuli 2 m/s. Lämpötila päivällä – 20 C. Aurinko nousee: 08.18, aurinko laskee: 16.59. Päivän pituus: 8 h 41 min. Lumen syvyys 48 cm.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni. Tänään selvitin myös vanhuksille kohdistuvaa aktiivista lehtimyyntiä. Se on järkyttävää pakkomyyntiä henkilöille, jotka eivät enää pysty huolehtimaan asioistaan. Nyt äidilleni oli tullut lehti, joka todennäköisesti oli lähetetty niin, että ”tilaus” jatkuu automaattisesti, ellei asiakas kiellä sen jatkumista. Vanhukset eivät ymmärrä tällaisia ”harhautuksia”. Sain hoidettua asian kuntoon ja laskut ja karhulaskut sain heittää roskikseen.

Baariparlamentissa kuulin kotikylääni koskevia asioita. Thaimaalaisia naisia on Rautiossa jo useammalla henkilöllä vaimona. Minulle kerrotun mukaan kylän poikamiehet ovat käyneet aikaisemmin vain kerran viikossa Salessa, mutta nyt he käyvät jo kolme kertaa päivässä ja odottavat jos eräs näistä ”muotovalioista” sattuisi paikalliseen kauppaan yhtä aikaa. Poikamiehet haluavat nähdä hyllyjen välistä vaikka edes vilauksen tästä uudesta asukkaasta. Rautiossa ollaan tyytyväisiä uusien asukkaiden ahkeruuteen. He löytävät ämpärillisen puolukoita lyhyessä ajassa siitä, mistä suomalainen ei edes viitsi ryhtyä poimimaan. Sopeutus Rautiossa on onnistunut hyvin. Uutta eläväistä jälkikasvuakin on jo alkanut tulla. Entisen Raution tulevaisuus näyttää turvatulta.
Nytkin on kuulemma kolme rautiolaista poikamiestä hakemassa itselleen thaimaalaista vaimoa. Eräs henkilö oli uteliaisuuttaan tiedustellut, että ovatko naiset siellä rivissä vai jonossa, kun niitä siellä valitaan, mutta ei ollut saanut vastausta kysymykseensä.

Sain tänään oikeuskanslerinvirastosta vastauksen Suomen Asianajajaliittoa koskevaan kanteluuni. Sitä ei käsitellä asian ollessa kesken. Asiaan voidaan palata myöhemmin. Soitin vastauksen johdosta ratkaisun tehneelle apulaisoikeuskanslerin sijaiselle Risto Hiekkataipaleelle, joka kertoi minulle, että jos kerron hänelle asioita, niin on sama kuin kertoisin harakoille. Kokemuksesta tiedän, että Risto Hiekkataipale puhui totta. Siksi käännyin asian esittelijän Virpi Jalkasen puoleen, joka puhelinetsinnän jälkeen löytyi ja vielä sellaisesta paikasta, jossa todennäköisesti oli muitakin kuulijoita, koska kaiutin laitettiin päälle. Minulla oli vaikeuksia edes omaa ääntä kuulla, koska kaiutin oli niin suurella.

Uutiset

Suomen tapaa päättää Suomenlahden kaasuputken rakennusluvasta kummeksutaan Yhdysvaltain Helsingin lähetystössä. Ylen hankkimassa Wikileaks-aineistossa ihmetellään, että lupahakemusta käsiteltiin Suomessa vain ympäristö- eikä turvallisuuspoliittisena kysymyksenä. Venäjä halusi, että Suomi pitää kysymyksen epäpoliittisena. Hanke on edennyt sulavasti alustalähtien. Ylen hankkiman Wikileaks-aineiston perusteella Yhdysvaltain Helsingin lähetystössä sen etenemistä voitiin vain ihmetellä. Muutama päivä ennen hallituksen antamaa rakentamislupaa lähetystössä ihmeteltiin, että Suomi otti asian pelkkänä ympäristökysymyksenä, turvallisuuspoliittisesta ulottuvuudesta juuri piittaamatta. Yhdysvaltojen tietojen mukaan ulkoministeri Alexander Stubb vakuuttikin Venäjän Sergei Lavroville yli puoli vuotta ennen hallituksen päätöstä, että asia Suomessa on epäpoliittinen. Niinpä putken rakennustyöt olivatkin jo täydessä vauhdissa ennen lopullista Suomen lupaleimaa.

Perustuslakivaliokunta esittää yksimielisesti, että entistä pääministeri Matti Vanhasta (kesk.) vastaan ei nosteta syytettä valtakunnanoikeudessa. Valiokunta katsoo, että Vanhanen on rikkonut tuottamuksellisesti virkavelvollisuuttaan, mutta menettely ei ole ollut törkeän huolimatonta, eikä perustuslain syyksiluettavuusvaatimus sen vuoksi täyty.

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) presidentti Pekka Hallberg toimi perustuslain vastaisesti ja sopimattomasti niin sanotussa isoäitien käännytysasiassa. Näin päätti eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen keskiviikkona julkaistussa päätöksessään.

EU:ssa on direktiivi, jonka mukaan lehmien pitää päästä vuodessa noin 60 päivää ulos. Suomessa makaa laitoksissa vanhuksia, jotka eivät ole olleet vuosiin ulkona, kun hoitajia on säästösyistä vähennetty ja he eivät ehdi ulkoiluttamaan vanhuksia tai sängyt eivät edes mahdu kapeista ovista ulos. Vaadimme vanhuksille "mummo- ja pappa - ulkoiluttamisdirektiiviä ", eli ulkoiluttamisdirektiivi vanhuksille kuten lehmille, jyrisee SuPerin järjestöpäällikkö Raija Moilanen

Televisiosta katsottua

Alppihiihdon MM-kisat, paripujottelu
Suomi-Express
45 minuuttia

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Päivän aforismi

Sydän ja mielikuvitus kuuluvat rikkaaseen elämään.

Kärsivällisyys on onnen avain.

Rakkaus kasvaa käytössä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Tuula Anneli Rantanen – Unhoita menneet
http://www.youtube.com/watch?v=dlk_WK1mSgw

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 180 /108, lepopulssi 57 .

Loppukevennys

Mitä on demokratia?
- Kolme sutta ja lammas äänestävät, mitä on päivälliseksi.

- Kannattaisiko minun luopua tupakasta, kysyi muuan päätoimittaja lääkäriltä.
- Ei missään tapauksessa. Sehän saa teidät yskimään ja yskiminen on ainoa liikuntamuoto, jota teidän kunnollanne voi harrastaa.

Iltapäivälehden toimittaja löysi Kaivopuiston rannasta kuolleen silakan. Millaisen lööpin hän laati?
- "Maailmankuulu uimari löydettiin kuolleena Kaivopuiston rannalta"

- Vai tulit pyytämään tyttäreni kättä! Taidat juoda viinaakin?
- Sopiihan se, mutta puhutaan nyt tämä naima-asia ensin.

Maalarimestari Sutinen oli haastettu oikeuteen todistajaksi. Kun kaikki oli selvää, kysyi tuomari, kuinka paljon hän halusi todistajan palkkiota. Sutinen raaputti hetken leukaansa.
- Se riippuu vähän siitä, että pitääkö kirjoittaa kuitti vai maksetaanko käteisellä.

- Siinä naisessa jonka kanssa olin viime viikonloppuna oli jotakin erikoista.
- Ai jaa.
- Luulen, että minullakin on nyt sitä samaa.

Ketonen & Myllyrinne – AA-kerho
http://www.youtube.com/watch?v=c5_SgAbQ7QA&feature=related

Nettihitti – Virolaismiehen pidätys
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?30448783
Toimiko poliisi oikein? Näinkö on opetettu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti