tiistai 1. helmikuuta 2011

TI 01.02.2011


Rukoushuoneen tontti Hiekkasärkillä.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2C, selkeää ja poutaa, tuuli 3 m /s. Lämpötila päivällä – 2 C. Aurinko nousee: 09.07, aurinko laskee: 16.10. Päivän pituus: 7 h 2 min. Lumen syvyys 45 cm.

Tapahtumat

Eilen Kalajoen kaupunginhallitus päätti vuokrata tontin ortodoksiselle rukoushuoneelle Kalajoen Hiekkasärkiltä. Itse mielessäni ihmettelin rukoushuoneen tontin paikkaa. Se on JukuParkin paikoitusalueen ja matkailutien välissä. Kävin paikan päällä tarkistamassa millainen tontti todellisuudessa on. Autojen paikoitusalue on vieressä, kunnallistekniikka on kunnossa ja rakentaminen tontille on edullista. Paikka on keskeinen. Kun selvitin asiaa, niin minulle kerrottiin, että jos tontilla rukoushuone ei menesty, niin rakennus voidaan helposti muuttaa nakkikioskiksi.

Kouluverkkotyöryhmän vetäjä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä pyrkii kaikin keinoin pimittämään virkamiesten laskelmat kouluverkkoasiassa. Asian valmisteluvaiheessa aktiiviset toimijat haluavat päästä tarkistamaan laskelmia ja sitä kautta vaikuttamaan päätöksentekoon. Raili Myllylä on ominut yksinoikeuden laskelmiin. Hän on siis ylittänyt toimivaltuutensa. Valmistelun tulee olla avointa. Nyt tarvitaan näkemystä tulevaisuudesta ja laajempia arvioita eri vaihtoehtojen vaikutuksista. Laskelmat on tehtävä pitkälle ajanjaksolle. Kaikkia asioita ei voi rahalla mitata. Kysymys on kylien ja Kalajoen kehityssuunnasta. Raili Myllylä haluaa viedä asiat salassa salamavauhdilla päätökseen luottaen päätöksentekokulttuurin toimivan niin kuin ennenkin. Rautiossa Raili Myllylä on kuin punainen vaate härälle. Raili Myllylä haluaa unohtaa, että valtuutetut päättävät asioista ja heille on annettava kaikki tiedot asioista jo valmisteluvaiheessa. Päätöksentekokulttuuri on nyt Kalajoella murrosvaiheessa. Olen varma siitä, että entinen malli ei enää toimi. Tiedotusvälineet ovat tärkeässä roolissa murrosvaiheessa. Nyt on kysymys Kalajoen tulevaisuudesta. Kalajoen tulevaisuus on kalajokisten eikä yksistään Raili Myllylän asia.

Kylien yhteistyöasia on saanut Kalajoen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Raili Myllylän ja hänen aatetoverit varpailleen. Ehkä hän kokee kylien aktivoitumisen uhkaksi erikoiselle vallan käytölleen. Rautio on edelläkävijä alueellisessa demokratiassa. Katso http://www.rautio.info/

Katso
http://www.facebook.com/group.php?gid=92278352894&v=app_2373072738&ref=ts#!/event.php?eid=121651817904224

Olen pitänyt lehtileikekirjaa koko tämän vuosituhannen eli yli 10 vuoden ajan. Nyt olen päättänyt luopua lehtileikekirjan pidosta ja hävitän koko lehtileikearkistoni.

Lähetin kiirehtimispyynnön korkeimmalle oikeudelle kaikkien tuomioideni purkamiseksi.

Tänään oli lasten hiihdot. Vuorossa oli sprinttikisat. Toimin kuuluttajana. Kisaisäntänä toimi S-Market Kalajoki. Tulokset: http://www.kalajoenjunkkarit.fi/@Bin/357699/S-market+sprintti.htm

Uutiset

Egyptin armeija ei aio tarttua aseisiin mielenosoittajien taltuttamiseksi. Armeijan mukaan kansalaisten vaatimukset ovat oikeutettuja eikä se aio käyttää voimaa rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan. Tiistaiksi Kairoon odotetaan jopa miljoonan ihmisen marssia.

Useat teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekesin rahoittamat biotekniikan alan yritykset tekivät konkurssin viime vuonna. Tekes rahoitti alan yrityksiä ja tutkimustoimintaa sadoilla miljoonilla euroilla viime vuosikymmenellä.

Lahjussyytteen perjantaina saanut kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) jätti ilmoittamatta viime eduskuntavaalien rahoitustaan ainakin 6 000 euron edestä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Masku Kalustetalo tuki Kanervaa ennen vaaleja neljällä tuhannella eurolla. Kanervan vaalitoimisto kalustettiin 2 000 euron arvoisilla Maskun kalusteilla. Lisäksi yhtiö maksoi toiset 2 000 euroa korvauksena esitteiden pitämisestä esillä vaalitoimistossa. Nova Groupin kassasta puolestaan maksettiin kaksi ilmoitusta kaupunkilehti Turkulaisessa. Niistä toinen maksoi 1 953 euroa ja ylitti näin 1 700 euron ilmoitusrajan.

Hovioikeus passitti vankilaan poliisin, joka raiskasi kotoaan karanneen 16-vuotiaan tytön. Poliisi sai käräjäoikeudessa vuosi sitten kahden vuoden ehdollisen rangaistuksen alaikäisen raiskauksesta. Hovioikeus muutti miehen tuomion kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaksi rangaistukseksi. Poliisi vangittiin saman tien.

Päivän aforismi

Yksikään voittaja ei usko sattumaan. (Friedrich Nietsche)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Jätkän humppa – Yölintu
http://www.youtube.com/watch?v=M3ZJEQQkVZE

Terveys ja liikunta

Paino 104,5 kg, verenpaine 177 / 108, lepopulssi 61. Hiihto 10 km / 77 km. Tammikuu on ollut minulle henkisesti ja fyysisesti erittäin raskas. Onneksi pohjakunto on pitänyt. Ehkä jatkossa jää enemmän aikaa liikunnalle, kun vielä saan tehdyksi täydennyksen EIT:lle. Nyt voin enemmän keskittyä myös Kalajoen omien asioiden analysoimiseen sekä Kalajoki-näyttelyn valmisteluun.

Loppukevennys

- Hieno turkki, äiti. Ostiko isä sen sinulle? - Ei, poikaseni. Jos olisin laskenut isäsi varaan, minulla ei olisi edes sinua, saatikka turkkia.

- Äiti, aion mennä naimisiin Jaskan kanssa. - Hyvä. Hän on juuri sellainen ääliö, että haluaisin olla hänen anoppinsa.

Venäjän federaatio on aloittanut Karjalan palauttamisen Suomelle. Palautus tapahtuu pienhiukkasina ja savuna.

- Kannattaisiko minun luopua tupakasta, Jaska kysyi lääkäriltä. - Ei missään tapauksessa. Sehän saa sinut yskimään ja yskiminen on ainoa liikuntamuoto, jota sinun kunnollasi voi harrastaa.

Kuinka viisas venäläinen puhuu tyhmälle venäläiselle? - Puhelimella, ulkomailta.

Itäsaksalaisessa koulussa oli meneillään tunti. Opettaja kysyi: - Miksi me rakastamme venäläisiä? Hans! - Koska he vapauttivat meidät. - Oikein. Ja miksi me vihaamme amerikkalaisia? - Koska he eivät ole vapauttaneet meitä.

Ketonen & Myllyrinne – Kännykän käyttö julkisissa tiloissa
http://www.youtube.com/watch?v=rDa432nYtGo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti