maanantai 21. maaliskuuta 2011

MA 21.03.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 0 C, melkein selkeää ja poutaa. Tuuli 6 m/s etelästä. Lämpötila päivällä +6 C. Aurinko nousee: 06.23, aurinko laskee: 18.41. Päivän pituus: 12 h 18 min. Lumen syvyys 53 cm.

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Käsittelyssä oli Tohkojan tuulipuiston yleiskaava, lausunto Pyhäjoen Mäkikankaan tuulivoimapuiston YVA-ohjelmaan, Jokelan tuulivoimapuiston osayleiskaava ja lausunto Jokelan tuulivoimapuiston YVA-ohjelmaan. Kaikissa näissä asioissa ympäristölautakunta oli ohitettu sujuvasti. Itse suhtaudun kriittisesti tuulivoimapuistoihin. Minun mielestäni hankkeita viedään liian köykäisin perustein eteenpäin.

Käytiin läpi vuoden 2011 maaseutupalveluiden talousarvion täytäntöönpano sekä kehittämisohjelman mukaisten avustusten jakoperusteet sekä kyläavustusten jakoperusteet. Kalajoen maaseutupalvelut on hyvin hoidettu ja Kalajoelta johdetut maaseutupalvelut ulottuvat myös lähikuntiin ja laajenevat yhä laajemmalle alueelle.

Korpelan Voiman ja Kokkolan kaupungin kädenvääntö on melkoista juridista kädenvääntöä. Kalajoen kaupunginhallitus antoi asiassa oman lausuntonsa Oulun hallinto-oikeudelle. Mielestäni tilanne olisi voitu hoitaa Korpelan Voiman ja Kokkolan kaupungin välillä muutoinkin. Oikeuskäsittelyllä ei asiaa saada tyydyttävää ratkaistua, vaan siihen tarvitaan tervettä järkeä, yhteistyötä sekä luottamusta.

Kaupunginhallitus hyväksyi Majakka-hankkeen, jonka MYR on jo hylännyt.
Rautiolainen kaupunginhallituksen jäsen ei halunnut rautiolaisia kouluverkkotyöryhmään. Rautiolaisten anomusta kouluverkkotyöryhmän täydentämiseksi ei siis hyväksytty.
Kaupunginhallitus myönsi rakennusluvan jo rakennetulle rakennukselle. Merkittävä asia oli terveyspalvelujen organisointi. Tämän tarkoituksena on saada parannettua Kalajoen lääkäritilannetta.

Uutiset

Oikeuskansleri antaa hätäkeskusuudistuksesta pyyhkeitä sisäministeriölle, sosiaali- ja terveysministeriölle ja Hätäkeskuslaitokselle. Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan uudistusta johdettiin ja seurattiin alkuvaiheessa liian heikosti. Jonkan mielestä uudistus olisi pitänyt ajaa sisään perusteellisesti ja seurannan olisi pitänyt olla tiukkaa. Päätöksen mukaan Hätäkeskuslaitos palveli ihmisiä lain puitteissa, vaikka toiminta yksittäisissä hälytystilanteissa on antanut aihetta arvosteluun. Hätäkeskusuudistus käynnistettiin vuonna 2001. Kunnalliset hätäkeskukset, poliisihätäkeskukset sekä sosiaali- ja terveystoimen kiireellisten ilmoitusten vastaanotto yhdistettiin ja siirrettiin valtion ylläpitämiin hätäkeskuksiin.

”Papukaija-Tiura”
http://areena.yle.fi/video/1298909240699

Japani tsunami
http://yle.fi/uutiset/teemat/japanin_tsunami/

Osa Fukushiman ydinvoimalan työntekijöistä evakuoitiin maanantaina aamupäivällä Suomen aikaa, kun voimalan 3-reaktorista alkoi nousta harmaata savua. Asiasta kertoo voimaloista vastaava yhtiö Tepco. Japanin ydinvoimien turvallisuudesta vastaavien viranomaisten mukaan säteilyn tasossa voimalan ympäristössä ei ole tapahtunut olennaisia muutoksia. Aiemmin oli havaittu paineen kohoamista juuri 3-reaktorissa.

Gaddafille uskollisten joukkojen kerrotaan yhä nujertavan kapinallisia länsiliittouman väliintulosta huolimatta. Britannian puolustusministeriö ilmoitti maanantain vastaisena yönä ampuneensa lisää Tomahawk-ohjuksia Libyaan. Gaddafille kuuluneen hallintorakennuksen kerrotaan tuhoutuneen ilmaiskussa. Kansainvälisen liittouman edustajat eivät uskoneet sunnuntaina Libyan johdon lupaukseen tulitauosta. Libyan kapinalliset ovat kertoneet, että Muammar Gaddafin joukot tappoivat sunnuntaina kapinallisia Misratassa. Liittouma jatkaa sotilasoperaatiotaan Libyassa YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla.

Televisiosta katsottua

A-studio

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän aforismi

Useimmat ihmiset pystyvät paremmin suuriin kuin hyviin tekoihin. (Montesqieu)
Valhe on heikkojen ase. (Mor Jokai)
Ota neuvoja kaikilta, mutta päätä itse (Shakespeare)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Lea Laven: Rotunainen
http://www.youtube.com/watch?v=8NBD7NAPxRM

Terveys ja liikunta

Paino 106,3 kg, verenpaine 167/102, lepopulssi 67. Uinti 1000m

Loppukevennys

Poika sai koulunäytelmässä osan, jossa hän näyttelee 20 vuotta naimisissa ollutta miestä. Seuraavaksi hän toivoo saavansa osan, jossa on myös vuorosanoja.

Mitä yhteistä on golfilla ja politiikalla?
- Pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen päädytään samaan paikkaan, kuin mistä on lähdettykin, koko touhusta ei ole mitään hyötyä kenellekään, ja lopuksi hoetaan numeroita ja valehdellaan.

Mitä yhteistä on pingviinillä ja JAS-hävittäjällä?
- Vaikka molemmilla on siivet, kumpikaan ei osaa lentää.

Vanha mies näytti rahastajalle matkalippua.
- Tämähän on lastenlippu, konduktööri huomautti.
- No, siinä näette, kuinka kauan jouduin odottamaan junaa.

Mitä lukee Gigantin työntekijän palkkakuitissa?
- Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.

- Herra johtaja, suokaa anteeksi, että tulen näin myöhään töihin, mutta se ei ole minun vikani. Vaimoni on saanut perheenlisäystä.
- Vai ei ole muka teidän vikanne? Osaatteko edes sanoa, kenen vika se sitten on?

Vedetään hatusta – Muistotilaisuus
http://www.youtube.com/watch?v=DtpSDhSP_5w

Vedetään hatusta - Kohtaukset hatusta 4
http://www.youtube.com/watch?v=LzORvNNK-h0&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti