tiistai 15. maaliskuuta 2011

TI 15.03.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla - 12 C, selkeää ja poutaa. Tuuli 3 m/s pohjoisesta. Lämpötila päivällä - 2 C. Aurinko nousee: 06.44, aurinko laskee: 18.23. Päivän pituus: 11 h 38 min. Lumen syvyys 53 cm.
Tapahtumat

Olen tänään auttanut ulkomaisia ystäviäni heidän asioidessaan suomalaisten viranomaisten kanssa. Byrokratia Suomessa on todella järkyttävän suurta. Minua jäi eilen vaivaamaan Raahen maistraatin toiminta. Raahen maistraatti vaatii ns. postillaa eli asiakirjaa, jolla todetaan virallisen viranomaisen virallinen asiakirja oikeaksi toisen viranomaisen virallisella todistuksella. Menettelyn seuraus on se, että perhe joutuu käymään Bulgariassa hakemassa tuon asiapaperin. Mielestäni vaatimus on kohtuuton. Soitin tänään vähemmistövaltuutetulle asioiden johdosta ja kerroin tapauksen. Vähemmistövaltuutettu sanoi, että jos Raahen maistraatti ei usko, niin kääntykää uudelleen hänen puoleensa. Maan suurlähetystö edustaa maataan Suomessa ja sen antamat asiakirjat ovat riittäviä. Ei tarvitse matkustaa Bulgariaan hakemaan asiakirjaa. Suurlähetystö voi antaa tuon tarvittavan asiapaperin. Raahen maistraatti ei uskonut, vaan vaatii yhä edelleen ko. asiapaperia Bulgariasta. Huomenna soitan uudelleen vähemmistövaltuutetulle, koska mielestäni Raahen maistraatti ei toimi oikein. Toisessa asiassa kysymys oli asetuksen tulkinnasta ja katson, että siinä ei ole muuta mahdollisuutta kuin noudattaa opetushallituksen tahtoa.

Tein tänään valituksen Oulun hallinto-oikeuteen Perussuomalaisten Oulun vaalinpiirin ehdokasasettelusta ja samalla tutkintapyynnön asiassa johtavalle kihlakunnansyyttäjälle. Katson, että Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin ehdokasasettelu on tapahtunut lain vastaisesti ja on syytä epäillä rikosta vaalien ehdokasasettelussa ja sitä kautta myös ehdokasilmoituksessa vaaliviranomaisille. Vaadin asialle kiireellistä käsittelyä ja koko perussuomalaisten Oulun piirin listan hylkäämistä näissä eduskuntavaaleissa. Katson, että rikoksen avulla tehty oikeustoimi on mitätön.

Valmistelen loppulausuntoa Mikko Kovalaisen tutkintapyyntöihin, joissa tutkinnanjohtajana on Tapani Tasanto, joka jo sähköpostitse ilmoitti tuhonneensa todistusaineistoani asiassa noin 100 sivua. On täysin selvää, että tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto on esteellinen toimimaan asiassa tutkinnanjohtajana. Mikko Kovalaisen tutkintapyynnön avulla saadaan käynnistettyä rikostutkinnat. Rikollisliigan tavoite lienee ollut toinen. Nyt sain ne asiakirjat, joita en saanut kuulustelussa, johon minut haettiin kolmen poliisin voimin etukäteen siitä minulle mitään ilmoittamatta. Kuulustelussa en suostunut allekirjoittamaan poliisin tekemää kuulustelupöytäkirjaa. Kuulustelupöytäkirja ei vastannut todellisuutta. Kaikki asiat lähtevät nyt alusta, myös Mikko Kovalaisen toimien tutkiminen. En tee loppulausumaa tutkinnanjohtaja Tapani Tasannolle vaan suoraan syyttäjälle. Nyt on varmaa, että on syytä epäillä tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon olevan keskeinen henkilö laajassa rikosliigassa. Tänään varmistui myös syyttäjä Sulo Heiskarin entistäkin vahvempi rooli rikoksissa. Heiskari on toiminut syyttäjänä asiassa, jossa minut on haastettu oikeuteen lainan myöntäneen pankinjohtajan Mauri Ylitalon tietämättä. Haasteen on tehnyt nykyinen Jokilaaksojen poliisipäällikkö Petri Oulasmaa. Haaste on tehty väärillä tiedoilla ja tavoitteena on ollut vain minun mustamaalaminen rikolliseksi sen jälkeen, kun yritys on saatu rikollisesti kaadettua.. Tämä oli normaali systeemi pankkikriisiasioissa. Mauri Ylitalo on valmis todistamaan asian oikeudessa. Nyt Mikko Kovalaista käytetään rikosliigan käsikassarana minua vastaan ja hävitetään tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon toimesta todistusaineistoja Mikko Kovalaisen tekemisistä. Syyttäjä Esa Mustosen rooli rikoksissa on kiistaton, mutta poliisi ei tutki, vaan suojelee ja peittelee rikollista toimintaa. Ylimpänä suojelijana on apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Myöskään Rovaniemen hovioikeus ei ottanut huomioon todistusaineistoa poliisien ja syyttäjien rikollisesta toiminnasta. Kysymyksessä on kiistaton oikeudenkäyntivirhe. Asia on nyt purkuhakemuksena ja valituslupahakemuksena Korkeimman oikeuden käsittelyssä.

Poliisiasiainneuvottelukunnan 10.2.2011 pöytäkirjan 1/2011 mukaan kuudennessa kohdassa käsiteltiin lupa- ja hallintopalveluja alustajana apulaispoliisipäällikkö Antero Aulakoski. Pöytäkirjan mukaan keskusteltiin yhteispalveluista Kalajoen ja Himangan osalta. Ajanvarauksella annetusta palvelusta annettiin hyvää palautetta.
Erkin kommentti: Kuka on mahtanut antaa hyvää palautetta? Poliisipalvelujen lopettaminen Kalajoelta on ollut hirvittävän suuri virhe. Kalajokea poliisiasianneuvottelukunnassa edustavat puheenjohtaja Lasse Nikula sekä jäsenet Kullervo Niemelä ja Ellen Roukala. Mielestäni nämä nynneröt eivät aja eivätkä valvo kalajokisten ja vielä vähemmän himankalaisten etuja. Tärkeintä näyttää olevan poliisiasiainneuvottelukunnan jäsenyys eikä kalajokisten etu.

Uutiset

Japani tsunami
http://yle.fi/uutiset/teemat/japanin_tsunami/

Japanin vaurioituneen ydinvoimalaitoksen kakkosreaktorista on tapahtunut uusi räjähdys, kertoo Japanin hallitus. Lisäksi ydinvoimalan seisokissa nelosreaktori syttyi tuleen aamuyöllä Suomen aikaa, mutta tulipalo on saatu sammumaan. Tuuli vie päästöjä hitaasti etelään kohti Tokiota, mutta tuulen odotetaan kääntyvän länteen myöhemmin tänään. Tokion lähellä olevista maakunnista on ilmoitettu 9–40 kertaa normaalia suurempia säteilylukemia.

Lääkäri luuli miestä kuolleeksi ja lähetti tämän yöksi kylmiöön. Tapaus sattui toukokuussa 2009. Turun yliopiston oikeuslääketieteen laitoksella huomattiin yllättäen aamulla, että mies hengitti.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän aforismi

Vanheneminen on ainoa tapa elää kauemmin. (Francois Auber)
Aika parantaa sen, mihin järki ei pysty. (Seneca)
Mainitse minulle tuhansia aarteita. Mikään niistä ei ole verrattavissa rehelliseen ystävään. (Krysostomus).

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kari Kuuva - Tango Pelargonia
http://www.youtube.com/watch?v=iCVOwbcGRks

Terveys ja liikunta

Paino 104,1 kg, verenpaine 157 /103, lepopulssi 69. (Influenssa alkaa hellittää jo otteestaan)

Loppukevennys

Mies meni parturiin ja pyysi vanhan kunnon parranajon, mutta parturin otteet partaveitsen kanssa alkoivat pian hirvittää häntä. Mies pyysi varovaisesti lasin vettä.
- Alkoiko kurkkua kuivata? kysyi parturi.
- Halusin vain tarkistaa, vieläkö se pitää vettä, vastasi asiakas.

- Minusta tuntuu, että vävypoikani on kiinnostunut vain omaisuudestani.
- Mistä niin päättelet?
- Joka kerran, kun hän kättelee minua, hän tunnustelee pulssiani.

17-vuotias poika oli ihastunut erääseen tyttöön ja soitti hänelle:
- Lähdetkö ulos kanssani? Voin lainata isän autoa.
- Mutta eihän sinulla ole ajokorttiakaan, tyttö ihmetteli.
- Kuka tässä ajamisesta on puhunut, poika sanoi.

Mies vie ensimmäistä kertaa vaimonsa kapakkaan 20-vuotisen avioliittonsa aikana. Rouva katsoo lasia, kohottaa sitä ja tyhjentää sen kerralla. Sitten hän irvistää ja sanoo:
- Hyi, kun oli pahaa!
- Siinä näet! Ja sinä kun luulet, että tulen tänne pitämään hauskaa!

Maalari suti makuuhuoneen ja lähti pois tullakseen seuraavana päivänä maalaamaan olohuonetta. Lähtiessään hän varoitteli talon emäntää vastamaalatusta seinästä. Naisen aviomies kömpi aamuyöllä kotiin hieman vinossa ja länttäsi kätensä vastamaalattuun seinään johon jäi ruma jälki. Seuraavana päivänä nainen ehdotteli maalarille:
- Tulkaapas tänne makuuhuoneeseen katsoman minne mieheni viime yönä laittoi kätensä.
Tähän maalari:
- Kiitos rouva, mutta tässä iässä keskikalja olisi kyllä mukavampaa.

- Jos sinulla olisi kymmenen euroa ja pyytäisit äidiltä kymmenen lisää, niin paljonko rahaa sinulla olisi?
- Kymmenen euroa.
- No, etpä tiedä paljon matematiikasta.
- Ehkä en, mutta äitini kyllä tiedän

Vedetään hatusta - Maailman huonoimpia onnettomuuksia
http://www.youtube.com/watch?v=zK-My1XbHfA&feature=related

Vieraskielinen kohtaus
http://www.youtube.com/watch?v=-RZ9ynuzIkU&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti