torstai 17. maaliskuuta 2011

TO 17.03.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla - 8 C, selkeää ja poutaa. Tuuli 3 m/s kaakosta. Lämpötila päivällä + 4 C. Aurinko nousee: 06.37, aurinko laskee: 18.29. Päivän pituus: 11 h 52 min. Lumen syvyys 52 cm.
Tapahtumat

Tein johtavalle kihlakunnansyyttäjä tutkintapyynnön Rovaniemen hovioikeudenneuvoksesta Anu Mäestä ja lähetin tutkintapyynnön tiedoksi Rovaniemen hovioikeudelle, Korkeimmalle oikeudelle, valtakunnansyyttäjävirastolle sekä poliisihallitukselle. Katso tutkintapyyntö http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/03/tutkintapyynto.html

Uudistin korkeimmalle oikeudelle toimenpidekieltovaatimukseni Rovaniemen hovioikeuden päätöksestä sekä kiireelliseksi määräämisvaatimukseni kaikkien tuomioideni purkamiseksi.

Oulun hallinto-oikeus on ottanut käsiteltäväkseen valitukseni Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin ehdokasasettelusta. Sain tänään täydennyspyynnön lähetteellä 602/11 00220/11/1101. Toimitan Oulun hallinto-oikeudelle aineiston päätöksentekoa varten huomenna. Sen jälkeen Oulun hallinto-oikeus päättää asiasta ja nähdään hylätäänkö Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin ehdokasasettelu ja ehdokaslista, koska se minun mielestäni ja todistusaineistoni perusteella perustuu syrjinnällä eli rikoksella aikaansaatuun ehdokaslistaan. Jos Oulun hallinto-oikeus hylkää Perussuomalaisten Oulun vaalipiirin listan, niin silloin näissä vaaleissa ei Oulun vaalipiirissä perussuomalaisia voi äänestää.

Tiedustelin kulttuurirahaston apurahapäätöksiä. Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto on tehnyt päätökset eilen, mutta ne julkistetaan vastaan 1.4.2011. Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto tekee päätökset myöhemmin.

Uutiset

Perussuomalaiset on nyt Suomen toiseksi suurin puolue. Kuukaudessa puolue on jättänyt kannatuksessa sosiaalidemokraatit ja keskustan taakseen. Perussuomalaisia äänestäisi tällä hetkellä 18,4 prosenttia kansalaisista, käy ilmi HS:n teettämästä kannatusmittauksesta.
Suosituimpana puolueena 20,7 prosentin suosiolla jatkaa kokoomus, jonka kannatuksessa on puolen prosenttiyksikön kasvu kuukauden takaisesta mittauksesta. Keskusta saa 18,3 prosentin tuen, joka on käytännössä muuttumaton helmikuun tulokseen verrattuna. Sdp:n alamäki puolestaan jatkuu. Demareita äänestäisi nyt 17,4 prosenttia kansasta, mikä on puoli prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisessä gallupissa. Muiden puolueiden osalta muutokset ovat enimmäkseen pieniä. Neljän suuren jälkeen järjestys prosenttilukuineen on vihreät 8,8, vasemmistoliitto 7,8 ja Rkp 4,1. Kristillisdemokraattien kannatus jatkaa laskuaan loppusyksyn pienen piikin jälkeen ja on nyt 3,5 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan. YLE Uutisten maaliskuun mittauksessa perussuomalaiset keräsi 17,2 prosentin kannatuksen. Maaliskuun nousijoita ovat myös SDP, vihreät ja kristillisdemokraatit. Kannatustaan menettivät kokoomus ja keskusta.
Kokoomus jatkaa edelleen suosituimpana puolueena 20,1 prosentin kannatuksellaan, mutta helmikuusta kokoomuksen kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen takana on tasaista. SDP nousi keskustan rinnalle kakkoseksi; molemmille mitattiin 18,1 prosentin kannatus. SDP:lle tuli nousua helmikuusta 0,6 prosenttiyksikköä, ja keskustan kannatus putosi samaan aikaan 0,8 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten kasvulle ei vielä näy rajoja. Nousua helmikuusta kertyi 0,3 prosenttiyksikköä ja taas rikkoutui uusi, 17 prosentin raja. Vihreille mitattiin maaliskuussa tasan yhdeksän prosentin kannatus. Nousua helmikuusta tuli puoli prosenttiyksikköä. Vasemmistoliiton kannatus pysyi ennallaan 7,3 prosentissa. Kristillisdemokraattien kannatus on loivassa nousussa; tammikuussa 3,8, helmikuussa 4,2 ja maaliskuussa 4,6 prosenttia. RKP:n suosio värähti hieman alaspäin ja oli 3,8 prosenttia.

Japani tsunami
http://yle.fi/uutiset/teemat/japanin_tsunami/

Fukushiman ydinkatastrofista voi pahimmassa tapauksessa seurata voimalan lähialueille yhtä voimakas ydinlaskeuma kuin Tšernobylin onnettomuudessa, arvioi Säteilyturvakeskus. Kauemmas kulkeutuvat laskeumat olisivat kuitenkin Tšernobyliä pienempiä. Stukin laskelmien mukaan pahimmankaan mahdollisen onnettomuuden sattuessa terveydelle haitallista radioaktiivista säteilyä ei kulkeutuisi muihin maihin kuin Japaniin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän aforismi

Aikaa on aina tarpeeksi, jos vain käytämme sitä oikein ( Johann Wolfgang von Goethe)
Kerro minulle ketä sinä rakastat, niin minä kerron sinulle, kuka sinä olet (Arsene Hausseye)
Päivänvalo pilkistää pienestäkin raosta ( Japanilainen sananlasku)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Reijo Taipale - MONIKA MONIKA MONIKA
http://www.youtube.com/watch?v=wtB764PthPc&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,5 kg, verenpaine 171/105, lepopulssi 62. Uinti 1000m.

Loppukevennys

Mitä pitää tehdä, kun näkee tanssipaikalla upean blondin?
- Katsoa ensin, onko vaimo lähettyvillä.

Opettaja kysyi koulussa biologian tunnilla minkälaisia kotieläimiä oppilailla oli. Kysyessään Jaakolta tämä vain pudisti päätään.
- Eikö teillä ole edes kissaa? kysyi opettaja.
- Ei. Äiti ei päästä niitä edes sisään.
- Entä isä?
- Kyllä se isän joskus sisään päästää.

Poika tuli huoltoasemalle.
- Viisi litraa bensaa.
Bensakauppias oli hieman ihmeissään. Toinenkin lapsi saapui paikalle ja halusi bensaa.
- Mihin te tarvitsette bensaa?
- Koulu palaa.

Konttoriin oli saatu uusi sihteerityttö. Puhelin soi yhtenään, mutta tyttö ei vastannut.
- Etkö kuule, että puhelin soi? kysyi työkaveri. Miksi et vastaa?
- Ääh, vastasi tyttö. Ei se kuitenkaan ole minulle. Kukaan ei vielä tiedä, että olen töissä täällä.

Lentokone nousi ilmaan, mutta palasi saman tien takaisin kentälle.
- Mikä hätänä? tiedustelivat matkustajat.
- Lentäjän mielestä moottorista kuului epäilyttäviä ääniä. Mutta ei hätää, saamme tuota pikaa uuden lentäjän.

Kala-aterian mukaan ottanut haukkasi evästä.

Vedetään hatusta - Kerrontatyylit
http://www.youtube.com/watch?v=id6H5G7a_yE&feature=related

Vedetään hatusta - Napakymppi
http://www.youtube.com/watch?v=SLNlnizbQjc&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti