tiistai 1. maaliskuuta 2011

TI 01.03.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla - 5 C, pilvistä ja poutaa. Tuuli 5 m/s. Lämpötila päivällä - 1 C. Aurinko nousee: 07.34, aurinko laskee: 17.40. Päivän pituus: 10 h 06 min. Lumen syvyys 50cm.

Tapahtumat

Lähetin tänään aineiston oikeuskansleri Jaakko Jonkalle, valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle sekä korkeimmalle oikeudelle Mikko Kovalaisen toiminnasta ja asioista.

Sain tiedon, että eilen on poistunut näkyvistä nettisivut http://www.erkkiaho.com/. Nuo nettisivut perustettiin ulkomaiselle palvelimelle sen jälkeen, kun Ahonlaidalta-blogini poistettiin näkyvistä Suomi Paremmaksi-sivuilta. En silloin saanut vastausta, miksi sivut poistettiin ja kuka antoi määräyksen sivujen poistoon. Poliisikaan ei pyynnöistä huolimatta tutkinut asiaa. www.erkkiaho.com-sivut eivät ole olleet minun hallinnoimiani sivuja, vaan niitä on hallinnoitu ulkomailta käsin muiden toimesta. Onko kuitenkin tällainen sivujen poistaminen sananvapauden rajoittamista? Minä tuskin koskaan olisin alkanut pitää nettisivuja, ellei Suomen viranomaisten
(lähinnä syyttäjä Sulo Heiskarin, syyttäjä Esa Mustosen, poliisit Raimo Ollilan, Tapani Tasannon ja poliisipäällikkö Petri Oulasmaan, poliisijohtaja Sauli Kuhan, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen, Oulun Krp:n päälliköiden ja rikostutkijoiden sekä laajan joukon muita poliisiviranomaisia) rikolliseksi epäiltävä toiminta olisi pakottanut minua sivujen ylläpitämiseen. Rikolliset henkilöt ja varsinkin viranomaiset pelkäävät vain julkisuutta ja kuolemaa.

Kaikki oikeudenkäyntini ovat olleet Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastaisia. On selvä ja paha virhe, jos tuomioistuin sivuuttaa kokonaan tuomiossaan puolustuksen esittämän, syytettä vastaan puhuvan näytön ja sen arvioinnin. Syytetyn ja puolustuksen pitää saada tuomion perusteluissa vastaus kaikkiin asiaväitteisiinsä ja kaikkeen syytettä vastaan puhuvaan näyttöön. Tätä edellyttää asianosaisen kuulemisperiaate ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa korotettu oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vaatimus.

Saan päivittäin useita avunpyyntöjä puhelimitse, sähköpostitse ja kirjeitse. Valitettavasti minun on rehellisesti ilmoitettava, ettei minulla ole realistisia mahdollisuuksia ottaa hoidettavakseni yhtään enempää asioita. Avunpyyntöjä on tullut myös ulkomailta, useammasta eri maasta.

Kävin tänään hakemassa Kalajoen kaupungilta Pöyryn tekemät Kalajoen matkailun ideasuunnitelmat ja Sautinkarin Master Planin. Kalajoen päättäjät ovat saaneet lukea lehdistä näistä suunnitelmista, monet kauhistelevat lukemaansa. On aika erikoista, että kaupungin toimiva johto ohittaa päätöksentekijät tällaisissa asioissa. Minä olen lukenut näitä suunnitelmia järkyttyneenä. Niissä ei ole päätä eikä häntää, ei järjen hiventä.

Kävin tänään katsomassa Tapion Tuvalla Heikki Gummeruksen ja Aulis Hietalahden valokuvanäyttelyä. Näyttely oli positiivinen yllätys, todella tasokas valokuvanäyttely.

Uutiset

Suomen perusturvan taso on matala ja se on jäänyt jälkeen yleisestä tulokehityksestä, toteaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos selvityksessään. THL:n mukaan osa perustulon varassa elävistä talouksista ei pysty kattamaan tuloillaan edes kohtuullisen minimin mukaista kulutusta.
Kohtuullisen minimikulutuksen pystyvät kattamaan vain eläkkeensaajat takuueläkkeen myötä. Muiden perusturvan varassa olevien kotitalouksien tulot riittävät kattamaan kohtuullisesta minimikulutuksen tasosta vain kaksi kolmannesta. Minimikulutuksen tason kattamiseen kuluu yksin asuvalta asumiskulujen jälkeen 575 - 660 euroa kuukaudessa. THL huomauttaa myös, että perusturvan varassa elävien kotitalouksien köyhyysriski on kasvanut vuodesta 1990 ja on hyvin korkea. THL laskee, että vuonna 1995 yksin asuvan työttömän perusturva kattoi 77 prosenttia sopivaksi katsotun vähimmäisturvan tasosta, kun viime vuonna se kattoi vain 62 prosenttia.

Poliisi jarruttaa oikeuden toteutumista Suomessa
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194662477199/artikkeli/poliisi+jarruttaa+oikeuden+toteutumista+suomessa.html

Jatkosodan aikaan Itä-Karjalassa suomalaiset sotilaat seurustelivat vilkkaasti alueen siviiliväestön kanssa. Tuoreen selvityksen mukaan vajaan kolmen miehitysvuoden seurauksena suomalaissotilaille syntyi avioliiton ulkopuolella satoja lapsia sekä karjalais- että venäläisnaisten kanssa. Suomalaisten lasten tarkkaa lukumäärää on kuitenkin mahdoton sanoa. Näin toteavat muun muassa Itä-Karjalan sotilashallinnon lastenvalvojien arkistoihin perehtyneet tutkijat.
- Lastenvalvojien tietojen mukaan suomalainen mies on ilmoitettu 345 lapsen isäksi. Kun otetaan huomioon, että varsin suuri osa isyyksistä jäi selvittämättä ja että alue evakuoitiin kesällä 1944, niin voidaan puhua ainakin 500 lapsesta, humanististen tieteiden kandidaatti Marjo Koponen sanoo.
Itä-Karjalan alueella syntyneiden lasten määrää on selvitetty osana Kansallisarkiston Ulkomaalaisten sotilaiden lapset Suomessa -projektia. Myös siirtoleireillä syntyi lapsia.
Vaikeinta on tietää venäläisväestön siirtoleireillä syntyneiden 276 lasten isät. Leirien kirjanpitoon oli merkitty useimmiten vain lapsen nimi. Kun äidinkin nimi voi puuttua kokonaan, eikä isistä ole mitään merkintöjä. - Osalla näistä on oltava suomalainen isä. Tiedetään, että myös leireillä järjestettiin tansseja, ja todennäköisesti suuri osa näistä lapsista syntyi avioliiton ulkopuolella, Koponen sanoo. Tutkija, filosofian tohtori Pekka Kauppala arvioi, että suomalaisten poistuttua alueelle jäi huomattavasti enemmän raskaana olevia naisia kuin mitä paperilla on. Suomalaisille syntyi todennäköisesti kaikkiaan lähemmäksi tuhat lasta Itä-Karjalassa.

Televisiosta katsottua

Miehet, 15 km (p) MM-kisat
1. Matti Heikkinen FIN 38.14,7
2. Eldar Rönning NOR + 13,3
3. Martin Johnsrud Sundby NOR + 31,9
4. Stanislav Volzhentsev RUS + 36,6
5. Sami Jauhojärvi FIN + 44,2
6. Maurice Manificat FRA + 48,8
7. Lukas Bauer CZE + 55,0
8. Ville Nousiainen FIN + 56,3
9. Tobias Angerer GER +1.10,1
10. Maksim Vilegzhanin RUS +1.11,0
16. Tero Similä FIN +1.32,9

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän aforismi

Älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä. (Äiti Teresa)
Tekonsa voi harkita, sanansa voi valita, tunteet kulkevat omia teitään. (Sylvi Kekkonen)
Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä - nauti siitä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Erkki Junkkarinen – Ruusuja hopeamaljassa
http://www.youtube.com/watch?v=Ne4u6p3-LTU

Terveys ja liikunta

Paino 107,0 kg, verenpaine 179 /107, lepopulssi 65. Kävely 10 km.

Loppukevennys

- Kuinka on terveytesi, kallis ystäväni?
- Eihän tässä meikäläisellä tee heikkoakaan, en ole kuluttanut voimiani halujeni vastustamisella.

Matematiikan tunnilla opettaja kysyy:
- Jos minulla on toisessa kädessä kuusi ja toisessa kahdeksan omenaa, mitä minulla on?
- Tosi isot kädet, Jussi vastaa.

- Michelangelolta kesti seitsemän vuotta maalata tämä katto, turistiopas selostaa Vatikaanin Sikstiiniläiskappelissa.
- Hän siis kuului ammattiliittoon, turisti toteaa.

Mies istui ravintolassa, kun kaveri tuli hänen luokseen ja kysyi:
- Onkos sinulla kiirettä? Voisin tarjota pari olutta.
- Ei tässä kiirettä... Ei ole kuin akka ja matot hakkaamatta.

- Ja tuossa tappoi salametsästäjä viime syksynä hirven, kertoi maalaisisäntä kaupunkilaisvieraalle osoittaen pientä metsäaukeamaa.
- Kuka sen ampui?
- No jaa, toiset sanovat, että naapurin Esko ja toiset, että minä. Poliisi tutkii asiaa.

Turkulainen ja tamperelainen olivat työpaikkahaastattelussa, johon kuuluivat muun muassa psykologiset testit. Testaaja antoi kummallekin hakijalle arkin paperia ja kynän ja käski:
- Kirjoittakaa paperiin niin monta e-kirjaimeen päättyvää eläimen nimeä kuin tiedätte.
Turkulainen alkoi heti kirjoittaa kynä sauhuten. Tamperelainen sen sijaan mietti ja mietti, mutta hänen paperinsa pysyi tyhjänä. Lopulta hän sai puserrettua paperille kaksi eläimen nimeä: hylje ja käärme.
Testin päätyttyä tamperelaisen oli kuitenkin pakko tunnustaa mielessään tappionsa, sillä turkulainen oli koko testin ajan kirjoittanut lakkaamatta. Lopulta tamperelainen ei voinut olla kysymättä kilpakumppaniltaan:
- Kuinka sää tiesit noin paljon niitä nimiä? Nääs emmää keksiny ku hylje ja käärme.
- No onhan niitä vaik kui, turkulainen vastasi, Hyttyne, kärpäne, hiirulaine, perhone, hevone, satiaine, matone...

Ketonen & Myllyrinne – Mörkö
http://www.youtube.com/watch?v=HrJAknuhRxw

Ketonen & Myllyrinne – Siisti Jartsan keittiö
http://www.youtube.com/watch?v=6Kg8ZAIMPnA&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti