keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

KE 30.03.2011


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 14 C, tuuli lännestä 1 m/s, lämpötila päivällä -3 C. Aurinko nousee: 06.50, aurinko laskee: 20.08. Päivän pituus: 13 h 17 min. Lumen syvyys 44 cm.

Tapahtumat

----- Original Message ----- From: Erkki Aho To: kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi ; VKSV@oikeus.fi ; kirjaamo@keskusrikospoliisi.fi Cc: susanne.paivarinta@yle.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; salla.paajanen@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; annukka.roininen@yle.fi ; ari.korvola@yle.fi ; timo.seppanen@yle.fi Sent: Wednesday, March 30, 2011 6:49 AM Subject: KIIREELLINEN

Oikeuslaitoksen luotettavuus

Korkein oikeus on 28.3.2011 tehnyt päätöksen Diaarinumero R2011/263. Päätöksen on allekirjoittanut esittelijä Kaisa Arponen. Lain mukaan esittelijä ei voi tehdä päätöksiä korkeimmassa oikeudessa. Onko esittelijä Kaisa Arponen ylittänyt toimivaltansa? Soitin esittelijä Kaisa Arposelle maanantaiaamuna 28.3.2011 ja kiirehdin päätöstä ja kerroin miksi on tärkeää saada KKO:n oikea päätös asiassa. Kerroin Kaisa Arposelle sen rikollisen prosessin, jonka tuloksena Rovaniemen hovioikeuden väärä päätös on saatu aikaan. Syyllistyikö esittelijä Kaisa Arponen rikolliseen toimintaan tehdessään korkeimmassa oikeudessa toimivaltansa ylittäen tietoisesti väärän päätöksen, mikä perustui suureen määrään rikoksia?

Luonnollisesti minulle heräsi kysymys, kuka on Kaisa Arponen. Tiedän, että entinen Keran varatoimitusjohtaja Seppo Arponen toimi ns. ruumiinpesuryhmän johtajana, jonka tehtävänä oli toimialarationalisointi, jonka kohteeksi muun muassa PR-Teollisuus Oy joutui. Olin yhtenä omistajana ja toimitusjohtajana PR-Teollisuus Oy:ssä. Luonnollisesti tulee mieleen myös ns. Koiviston konklaavi, jonka yksi jäsen oli silloinen kihlakunnantuomari Markku Arponen, josta myöhemmin tuli Itä-Suomen hovioikeuden presidentti.

Esittelijä Kaisa Arposen päätös perustuu muun muassa tähän aineistoon http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/03/toimenpidekielto-ja-kiireelliseksi.html

Korkeimman oikeuden olisi pitänyt määrätä Rovaniemen hovioikeuden väärä päätös toimenpidekieltoon, koska Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätös oli syntynyt rikollisesti esteellisen tutkijan, esteellisen tutkinnanjohtajan ja esteellisen syyttäjän toimesta ja kaiken lisäksi käräjätuomari Jaakko Raittila kieltäytyi vastaanottamasta todistusaineistoa asiassa. Käräjätuomari Jaakko Raittila oli kirjoittanut oikeuden päätöksen etukäteen valmiiksi ja siksi siihen ei sopinut todistusaineisto asiassa. Näin ollen oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen. Lisäksi käräjätuomari Jaakko Raittila esti Erkki Aholta oikeusavustajan käytän. Asioista on oikeudenistuntoa seuranneen kärsämäkisen Aimo Remeksen kirjallinen ja valaehtoinen todistajalausunto. Lisäksi Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätös pohjautui Raahen käräjäoikeuden päätökseen, mikä oli saatu aikaan esteellisen tutkijan ja esteellisen tutkinnanjohtajan sekä esteellisen syyttäjän toimenpiteiden avulla ja kaiken huipuksi käräjätuomari Jyrki Määttä esti Erkki Ahoa kuulustelemasta vastapuolen eli Mikko Kovalaisen todistajaa. Menettely on Euroopan Ihmisoikeussopimuksen vastainen menettely. Asiasta on kolmen oikeudenistuntoa seuranneen henkilön kirjallinen ja valaehtoinen todistus. Oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen ja siksi päätös olisi pitänyt purkaa jo aikoja sitten korkeimmassa oikeudessa.

Uutiset

Syyttäjän mukaan Jari Piirainen oli 1990-luvulla osallistunut venäläisten kanssa valmennukseen liittyvään hankkeeseen, jossa valmentautumiseen liittyi urheilussa kiellettyjen aineiden käyttö. Piirainen oli syyttäjän mukaan myös osallistunut epo-hormonin käyttöä peittävien aineiden hankkimiseen toimiessaan maastohiihdon lajipäällikkönä vuonna 1997. Syyttäjä toteaa Piiraisen myös olleen Trondheimin MM-kisoissa (vuonna 1997) läsnä tilanteessa, jossa suomalaiselta maajoukkueen mieshiihtäjältä otettiin verta pois liian korkean hemoglobiiniarvon vuoksi, minkä arvon Piiraisen oli täytynyt ymmärtää johtuneen kiellettyjen aineiden käytöstä. Kari-Pekka Kyrö kertoi poliisikuulustelussa, että Piirainen oli toiminut tilanteessa ns. ovivahtina.

Myllylä tunnusti epon käyttönsä niin sanotun STT:n doping-jutun lisätutkinnassa. - Minulle on annosteltu henkilökohtaisesti epoa suoneen, mutta siihen en ota kantaa, että kuka annosteli. Muiden urheilijoiden osalta minä en voi kertoa, koska minulla ei ole todisteita. Jokainen kertokoon omalta osaltaan , jos on kerrottavaa, Myllylä kertoi kuulustelussa.

STT:n doping-jutussa todistajana ollut Vuokatin urheiluopiston testiaseman hoitaja kertoi omassa kuulustelussaan, että hän pisti muistinsa mukaan viidelle tai kuudelle Suomen maajoukkuehiihtäjälle heidän omasta pyynnöstään suoneen jotakin ainetta. Testiaseman hoitaja ei muistanut mikä aine oli kyseessä, mutta uskoi aineen ollen sallittu aine. Tapahtumien ajanjakso osui vuosille 1993-1994. - Annoin pistoksia aina siten, että urheilija tuli luokseni ampullin kanssa ja pyysi minua pistämään sen itselleen suoneen. Annoin pistoksen sen tarkemmin muistamatta mitä ainetta se oli. Urheilijat kertoivat, että aine liittyi jollain tavalla heidän yleiskuntoon ja tulkitsin, ettei tähän asiaan kuulunut mitään kiellettyä, testiaseman hoitaja kertoi poliisikuulustelussa.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma. Katso käsikirjoitus http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot/kasikirjoitus

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Markus Jansson http://markusjansson.blogspot.com/

Mikko Niskasaari http://www.mikkoniskasaari.fi/

Antti Heikkilä http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=224

Päivän mietelause

Töistä mies mainitaan, vaan ei suurista sanoista. (Kaukola)
Herrathan ne työn tekis, jos se herkkua oes. (Iisalmi)
Rahasta pappikin tanssii. (Suistamo)

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Sinun omasi - Tamara Lund
http://www.youtube.com/watch?v=Pt2IAIHNFtk

Liikunta ja terveys

Paino 106,7 kg, verenpaine 180/110, lepopulssi 70. Uinti 1000 m.

Loppukevennys

Äiti kertoi tyttärelleen rakkaudesta: - Suurinta onnea on saada sellainen mies, mistä on aina haaveillut. - Pyh, tytär kivahti, suurinta onnea on saada sellainen mies, mistä kaikki muut haaveilevat.

Liisa oli perin ylpeä siitä, että hänen isänsä oli varatuomari. Puhelimeen hän vastasi aina: - Varatuomari Lahtisen tytär puhelimessa. Hänen äitinsä kyllästyi tuohon ja kehotti tytärtään: - Tästä lähtien vastaat Liisa Lahtinen, eikä varatuomari Lahtisen tytär! Kerran kaupungilla tuli vastaan eräs vanhempi rouva, joka kysyi: - Eikös siinä olekin varatuomari Lahtisen tytär? - Niinhän minä luulin, kunnes äitini kielsi sen!

- Siinä naisessa jonka kanssa olin viime viikonloppuna oli jotakin erikoista. - Ai jaa. - Luulen, että minullakin on nyt sitä samaa. Äidin neuvo 2000-luvun häissä: - Ja sitten tyttöseni, varo läikyttämästä kahvia tai punaviiniä hääpuvullesi. Tarvitset sitä vielä.

Nuoren naisen vakaumus: - Olen minä neitsyt, mutta en mitenkään fanaattisesti. Nainen valittaa tippa silmässä äidilleen: - Luulen että mieheni on uskoton sihteerinsä kanssa. - En usko, sanot noin vain tehdäksesi minut mustasukkaiseksi.

Marja Tyrni - Matkalla Pallivahaan http://www.youtube.com/watch?v=ITFBjTlCG_0

Marja Tyrni – Tortturalli http://www.youtube.com/watch?v=o3g34DzCSEo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti