maanantai 17. lokakuuta 2011

MA 17.10.2011Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, tuuli kaakosta 3 m / s, selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 97 %. Lämpötila päivällä + 8 C. Aurinko nousee 08.19 ja aurinko laskee 17.58. Päivän pituus 9 t 39 min.

Saini tuli nimistöömme vuonna 1929 samanaikaisesti läheisen Saimin kanssa, jonka puhuttelunimeksi se tiedetäänkin. Tietenkin nimi on voitu muodostaa täysin tietoisesti mukailemalla. Varsin nuori Saana-nimi henkii Lapin-romantiikkaa samaan tapaan kuin esim. Salla ja Inari.

Tapahtumat

Tänään oli Kalajoen kaupunginhallituksen kokous. Asialistan ulkopuolelta tuotiin kaupunginhallitukselle lähinnä tiedoksi asia, että Kalajoen kylpylähotelli Sani Oy:lle (Minna Tontti) Kalajoen Hiekkasärkät Oy luovuttaa Sanifanin ravintolatoiminnot ja koko kerroksen toimitiloineen ja vuokrasopimuksineen. Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n hallituksen puheenjohtajana on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä. Ns. vuokraaminen on tehty ilman kilpailutusta. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että kysymys on hyvä-sisar-systeemistä. Ns. vuokraamiseen kuuluu myös Aalto-sali. Hiekkasärkät Oy:lle jää kuntosali, keilahalli ja uimahalli sekä kylpylätoiminnot, jonka lipunmyyntikin siirtyy Kalajoen kylpylähotelli Sani Oy:lle. Mitään laskelmia tai sopimusluonnoksia asiasta ei esitetty paremmin kuin Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n tuloksentekokyvystä tulevina vuosina. Voidaan perustellusti kysyä mitä tekee jatkossa Kalajoen Hiekkasärkät Oy.n toimitusjohtaja, markkinointipäällikkö ja liuta toimistotyöntekijöitä. Kokonaisuutena ottaen suunta vuokraamisella on oikea. Yrittäjien yhteistyö todennäköisesti paranee ja markkinointi tehostuu sekä henkilöstön käyttö tehostuu (heti kun yhtiön vetäjä on selvinnyt perheenlisäysoperaatiosta).

C-junioreiden ristiinkrsinnassa YJK/JHT kohtaa torstaina vieraissa Rauman Lukon, lauantaina vieraissa Tampereen Ilveksen ja sunnuntaina kotonaan Lahden Pelicansin.

Matkailukuume riivaa kuntia – Erkki Aho on ollut oikeassa. Totuuden puhuja on jutunut kärsimään periaatteiden johdosta, koska on toiminut rehellisesti, avoimesti, oikeudenmukaisesti, tasapuolisesti ja lainmukaisesti. Totuus on armoton. Totuus ei pala tulessankaan. Katso
Matkailukuume riivaa kuntia
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/10/matkailukuume-riivaa-kuntia.html

Uutiset

Opetusministeriö perii takaisin väärin perustein koulutukseen annettuja valtionosuuksia noin sata miljoonaa euroa, kertoo MTV3. Ministeriön tutkinnan kohteena on toistakymmentä koulutuksen järjestäjää. Tuorein takaisinperintä liittyy Hengitysliitto Helin koulutukseen. Väärinkäytöksiä on MTV3:n mukaan yli kymmenessä oppilaitoksessa. Muun muassa Jalasjärven kunnalta Opetusministeriö vaatii noin 40 miljoonaa euroa väärin perustein maksettuja valtionosuuksia.

Ammattikorkeakoulujen jättileikkaukset ovat aiheuttamassa runsaasti irtisanomisia, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan ammattikorkeakouluista saattaa lähteä jopa 2 000 opettajaa. Leikkaukset koskevat erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolisia kulttuurialan koulutusohjelmia.

Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö ei pääse velkasaneeraukseen. Korkein oikeus on hylännyt säätiön hovioikeuden päätöksestä tekemän valituksen. Korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden tulkinnan, että säätiöillä ei ole mahdollisuutta hakea velkasaneerausta, vaikka ne harjoittaisivat liiketoimintaa. Korkeimmassa oikeudessa päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Kaustisen kansanmusiikkisäätiö jätti maanantaina Patentti- ja rekisterihallitukseen pyynnön selvitystilaan pääsemiseksi. Pyyntö tehtiin, koska korkein oikeus epäsi aiemmin samana päivänä säätiöltä mahdollisuuden velkasaneeraukseen.Korkein oikeus piti voimassa hovioikeuden aiemman ratkaisun. Hovioikeus katsoi, että yrityssaneerauslain mukaan säätiö ei voi olla velkasaneerauksen kohteena."Säätiölle korkeimman oikeuden päätös voi olla lopullinen niitti", sanoo säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Pirjo Palosaari-Penttilä. Palosaari-Penttilän mukaan kansanmusiikki-instituutin toiminta siirtyy nyt Kaustisen kunnan johdettavaksi.

Sähköliitto on haastanut jo toisen Olkiluodon kolmatta ydinvoimalaa rakentavan puolalaisyrityksen oikeuteen. Wavenetin epäillään maksaneen työntekijöilleen alle kahden euron tuntipalkkoja. Palkkaongelmia on yli 20 työntekijällä. Sähköliitto toimitti Wavenetin haastehakemuksen Satakunnan käräjäoikeuteen viime torstaina.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Tyytyväisyys on puolet ihmisen voimasta.
Toisen tuskia sietää kolmekin vuotta.
Talo paloi, mutta päästiinpä luteista.
Kun ihmistä onnistaa, hyötyy siitä koko ympäristö.
Kun menee huonosti, vihamiehet iloitsevat.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Jos rakastat
http://www.youtube.com/watch?v=Gi0Xc6S2OwE&feature=related

Lynn Anderson -- Rose Garden
http://www.youtube.com/watch?v=WO4wcNVbYOQ

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 174 / 109, lepopulssi 51. Uinti 1000 m / 69 000 m. Pyöräily 28 km / 2830 km.

Loppukevennys

Miten kuusi kansantaloustieteen professoria voi päätyä samaan lopputulokseen? - Annetaan jokaiselle ratkaistavaksi eri ongelma.

Isäntä hankki uudelle piha-aitalleen kunnon palovakuutuksen. Hän tiedusteli vakuutusvirkailijalta: - Mitä minä saan, jos aitta palaa ensi yönä. Virkailija tuumi hetken ja vastasi: - Siinä kymmenkunta vuotta.

Miten lämmintä täällä kasarmilla on? - Kuusitoista astetta, herra luutnantti. - Ei oikein siltä vaikuta. Näyttäkääpä lämpömittaria. - Ei ole lämpömittaria, herra luutnantti. - Mistä te muka teidätte asteluvun niin tarkasti? - Se on ilmoitettu ohjessäänöissä, herra luutnantti.

Kersantti kysyi alokkaalta: - Mitä tekisitte, jos olisi sota ja saisitte juuri nyt vastaanne kaksikymmentä vihollissotilasta? Alokas oli ensin kärsivän näköinen, mutta selitti sitten kasvot kirkastuen: - Herra kersanti, minä piirittäisin heidät!

Kersantti opetti tulituksen aakkosia ja piirsi taululle ympyrän. - Kuten tiedätte, ympyrässä on 269 astetta, hän ilmoitti. - Herra kersantti, ympyrässä on 360 astetta, kuului nokkava huomautus takapenkiltä. - Turpa tukkoon, kersantti karjaisi. - Tämä on pieni ympyrä.

Sanokaapa alokas, mihin suuntaan patajoonamme on menossa? Luutnantti kysyi marssilla. - Etelän suuntaan, herra luutnantti. - Hyvä, Entä mistä niin päättelitte? - Kun koko ajan tulee yhä enemmän hiki.

Jouko 6-vuotta tuli äitinsä luokse naama verille raavittuna ja vaatteet riekaleina, mutta niin ylpeänä kuin pieni poika vain voi olla. Äiti kauhisteena kysymään: - Mitä ihmettä sinulle on tapahtunut?!
- Eipä kummempia, oon vain nyt astetta kovempi kuin iskä. - Miten niin? Äiti kysyi. - Kuulin kun isi kehui työkaverilleen nuolleensa naapurin rouvan mirriä ainakin varttitunnin, mutta minäpä nuolin ainakin puoli tuntia..

Jope Ruonansuu - Hajuraati
http://www.youtube.com/watch?v=UrXOx5hIVEU&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti