lauantai 15. lokakuuta 2011

LA 15.10.2011
JHT:n maalijuhlaa

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli luoteesta 3 m / s, melekin selkeää ja poutaa, suhteellinen kosteus 55 %. Lämpötila päivällä + 7 C. Aurinko nousee 08.13 ja aurinko laskee 18.05. Päivän pituus 9 t 52 min.

Helvi on länsisuomalaisten suosima muunnos ruotsin Hedvigistä, joka on alkuaan muinaissaksan Hedvig, ”taaistelijatar”. Nimen kansanomaisissta muunnoksista yleisin lienee Heta, joka oli almanakassa jo parikymmentä vuotta ennen Helviä aina vuodesta 1890.

Tapahtumat

Olin tänään seuraamassa ja kuuluttamassa C-poikien SM-karsintasarjan jääkiekko-ottelua YJK/JHT – JYP. Vieraat voittivat ottelun voittolaukauskisan jälkeen numeroin 3-4. SM-sarjaan paikkansa ovat nyt varmistaneet Kärpät ja JYP. Ristiinkarsintasarjan paikasta taistelevat nyt YJK/JHT ja Jokipojat. Huomenna YJK/JHT:n on voitettava kotonaan Jokipojat varmistaaksen paikkansa lohkon kolmantena joukkueena, jolla on mahdollisuus päästä ristiinkarsintojen kautta SM-sarjaan.

Kävin tänään katsomassa Suomi-sarjan jääkiekko-ottelun JHT – Lämärit. Kotijoukkue voitti numeroin 7-2.

Olen saanut useita puhelinsoittoja ja sähköposteja skannattuinen todistusaineistoineen varatuomari Mikko Kovalaisen toiminnan johdosta. Ihmisillä on vaikea käsittää miksi varatuomari Mikko Kovalaisen tekoja ei poliisi tutki, vaan suojelee hänen toimintaansa.

Uutiset

Vähintään 50 pankkia 91 testattavasta pankista saattaa reputtaa Euroopan unionin uusituissa stressitesteissä, arvioi yhdysvaltalainen investointipankki Goldman Sachs. Pankki heikensi perjantaina ostosuositustaan saksalaisen Commerzbankin ja espanjalaisen Banesto-pankin osakkeiden suhteen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valittu puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluevaltuusto valitsi presidenttiehdokkaansa lauantaina yksimielisesti.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät 1/3 - Heikki Urmas
http://vimeo.com/16610380

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät 2/3 - Heikki Urmas
http://vimeo.com/16610750

Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät 3/3 - Heikki Urmas
http://vimeo.com/16612563

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 1/4
http://vimeo.com/19738307

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 2/4
http://vimeo.com/19937607

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 3/4
http://vimeo.com/19808970

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 4/4
http://vimeo.com/19926515

Päivän mietelause

Raha muuttaa ihmisen sydämen.
Tyytymättömyys on menestyksen perusta.
Kun puhutaan rahasta, sukulaisetkin ovat äkkiä etäisiä.
Ei lampaannahkaa voi suden päälle liimata.
Suvun rahat eivät korvaa omaa kyvykkyyttä.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Kari Tapio - Aaveratsastaja
http://www.youtube.com/watch?v=W-IZiCS4bgA&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 103,2 kg, verenpaine 179 / 109, lepopulssi 54.

Loppukevennys

Kirkkoherra kuuli, että pappilan renki ja piika nukkuivat aitassa samassa sängyssä. Vihillä ei ollut käyty, joten sielunpaimen otti nuorukaisen puhutteluun. Tämä selitti: - Ei me mittään tehä, kyllä me pidetään aina lautaa kyljellään siiä välissä. - Mutta kiusaus voi tula, kirkkoherra opasti. - Mitä te sitten teette? - Jos kiusaus tullee, nii otetaan lauta poies.

Iita ja Einari stuivat seurakunnan kansliaan ja pyysivät papilta vihkimystä. Pappi vilkaisi Iitan komeasti pöpöttävää vatsaa ja sanoi moittivasti: - Vai niin, eikö sitä yhtään aikaisemmin ehditty hoitelemaan näitä vihkimisasioita? Einari kiirehti selittämään. - Kyllähän minä eilen Iitalle sanoin, että oltais tultu tänne jo aamupäivällä. Mutta kun tuolla Iitalla oli isot tiskit niin pahasti kesken.

Viljami hakeutui kainuulaisen seurakuntapapin juttusille ja valitti: - Korventaa tuolta syvänalasta. Syntikö se siellä painaa? - Jaa, jaa, on sitä täällä kaikenlaista elämän ahdistusta, pappi koetti lohduttaa. - Vaan onhan sitä Viljamilla ollut runsaasti myös sitä elämän siunausta. Kaksitoista lastakin. Ruustinna ja minä olemme vain lapsettomia, vaikka kuinka olemme rukoilleet. Viljami tuijotti pappia hölmistyneenä ja tokaisi: - Elä sie pappi hyvä sillai rukkoile. Nussimalaha niitä apsii tehhään.

Lestadiolaissaarnaajan vaimo oli laitoksella synnyttämässä kahdeksatta lastaan. Äidin terveys alkoi olla kovalla koetuksella, joten synnytyslääkäri ehdotti: - Tämä lasten teko saisi loppua tähän. - Mutta minkäs teet, jos Herra niin tahtoo, äiti huokasi. Lääkäriä vastaus ei tyydyttänyt. Hän määrsäi kuivasti: - Sanokaa sille herralle, ettei tahdo.

Pikku-Kalle käveli maantiellä tupakka suussa, kun paikkakunnan pappi sattui tulemaan vastaan. Pappi nuhteli Kallea ankarasti ja murahti lopuksi. - Pistäisit suuhusi vaikka lampaan papanoita! - Jaa, kuka mistäkin tykkää, tuumasi Kalle.

Pastori tapasi kylällä lesken, jonka aviomiehen hän oli vastikään siunannut haudan lepoon. Nainen vaikutti sangen murheelliselta, joten pastori kävi lohduttamaan: - Arvaan, että teillä on juuri nnyt kovin vaikeaa. Mutta on yksi, joka lohduttaa. Hän voi lievittää yksinäisyyttänne ja suruanne. - Voi pastori, sepä hauskaa! Nainen piristyi. - Ja minkä ikäinen?

Ujo nuori mies menee pubiin ja näkee kauniin naisen istuvan baaritiskillä.
Mies juo pari paukkua ja kerää viimein tarpeeksi rohkeutta ja sanoo
naiselle hiljaa:
- öh... Voisinko jutella hetkisen kanssasi?
... ... ... Nainen korottaa äänensä ja huutaa niin että koko pubi kuulee:
- Ei, en halua maata kanssasi!
Nuorukainen nolostuu tästä suunnattomasti ja vetäytyy syrjäiseen nurkkaan
istumaan. Pian nainen tulee hänen luokseen, hymyilee ja
sanoo:
- Anteeksi jos aiheutin sinulle nolon tilanteen. Katsos, olen psykologian
opiskelija ja teen tutkimusta, miten ihmiset reagoivat noloissa
tilanteissa.
Poika on hetken vaiti ja sanoo sitten kovalla äänellä:
- Viisisataa? Älä nyt naurata..

Vanhusten hoitokodissa, nuori ja verevä hoitaja pesi vanhan papan munia ja tapahtui
luonnollinen reaktio, jopo alko keulimaan. Neuvokas hoitaja nakkasi kylmää vettä papan munille ja kukko palas siitä normaaliin olotilaan, johon pappa huokasi: "No janoko sillä vain olikin.."

Syntisin silmin - Osa 1
http://www.youtube.com/watch?v=BeOBOPpC2DI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti