tiistai 11. lokakuuta 2011

TI 11.10.2011


Kuvia arkistojen kätköistä. Kalajoen Junkkareiden hiihdon SM-viesteissä menestynyt joukkue: Janne Ojala, Kuisma Taipale, Mauno Juola ja Marko Santapakka.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, tuuli lounaasta 2 m / s, pilvistä ja vähäistä sadetta, suhteellinen kosteus 100 %. Lämpötila päivällä + 6 C ja illalla runsaampaa sadetta.. Aurinko nousee 08.01 ja aurinko laskee 18.19. Päivän pituus 10 t 18 min.

Otso syntyi suomalaiseen almanakkaan 1900-luvun suomalaiskaudella ruotsalaisten ”karhun” Björnin vastineeksi. Alkuperäinen karhun peitenimi on kuitenkin ohto, joka sekin sitten tuli almanakkanimeksi vuonna 1929. Otso otettiin Kalevalasta; Ohtoa Lönnrot piti murteellisena muotona samaan tapaan kuin mehtää.

Tapahtumat

Lähetin sähköpostitse avunpyynnön SRK:lle. Katso

From: E.Aho
Sent: Tuesday, October 11, 2011 9:02 AM
To: srk@srk.fi ; inkeri.kerola@eduskunta.fi ; tapani.tolli@eduskunta.fi
Subject: Avunpyynto SRK:lle

Avunpyyntö SRK:lle
Pyydän SRK:ta ryhtymään toimenpiteisiin jäsentensä rikolliseksi epäiltävää toimintaa koskevissa asioissa. Kysymys on eläkkeellä olevasta Ylivieskan poliisista Raimo Ollilasta ja eläkkeellä olevasta syyttäjästä Esa Mustosesta muiden mukana. Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/09/poliisit-ja-syyttaja-janistivat.html

Kalajoella 11.10.2011
Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Uutiset

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen kertoi Ylen A-studiossa lohduttoman faktan: Suomalaisten on mahdoton paeta tikittävää Kreikka-laskua. Puttosen mukaan Suomen haaste on se, että maamme on pieni avomarkkinatalous maailman melskeissä. Hyvinvointimme perustuu vientiteollisuuteen. Puttosen mukaan Suomi oli hyvällä polulla vaatiessaan puoli vuotta sitten yksittäisten sijoittajien vastuuta pankkien pelastamisessa. Nyt yksittäisten sijoittajien vastuu on jäänyt taka-alalle, ja Puttosta harmittaa, ettei Suomi ajanut tätä vaatimusta tarpeeksi.

Suomessa epäillään kymmentä henkilöä törkeästä lahjuksen antamisesta liittyen Patrian ja Slovenian puolustusministeriön välisiin panssariajoneuvokaupoihin. Keskusrikospoliisin esitutkinta lahjusepäilyjen osalta julkistettiin tänään. YLE Uutisten tietojen mukaan Patrian entinen toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi on yhä epäiltyjen joukossa.

Afganistanin viranomaiset kiduttavat järjestelmällisesti pidätyskeskuksiin tuotuja ihmisiä, kertoo YK:n raportti. Kidutettujen joukossa on myös lapsia. YK:n mukaan järjestöllä on todisteita, jonka mukaan viidessä pidätyskeskuksessa poliisit ja tiedusteluviranomaiset kiduttavat saadakseen pidätetyiltä tunnustuksia ja tietoa. Kidutus loukkaa niin paikallisia kuin kansainvälisiä lakeja. YK:n mukaan oikeusturvan halventaminen on pitkään syövyttänyt hallituksen luottamusta ja edesauttanut Talebanin 10-vuotista kapinaa.
Valtiotieteen tohtorin Alpo Rusin mukaan Sdp:n edesmennyt voimahahmo Kalevi Sorsa (1930–2004) oli yksi nimi niin sanotulla Tiitisen listalla.Tosin tieto perustuu toisen, jo edesmenneen henkilön, suulliseen todistukseen eikä väitteen perusteeksi ole kirjallisia dokumentteja. Asia käy ilmi peräisin Rusin tiistaina Helsingissä julkaisusta kirjasta Tiitisen lista – Stasin vakoilu Suomessa 1960–1989.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/
NRA kansallinen kivääriyhdistys ry http://www.nra.fi/

Päivän mietelause

Kukat avautuvat ajallaan.
Laihakin tiikeri on vaarallinen.
Virkamies suojelee virkamiestä.
Virkamiesten rahat kuin virtaa alas kiitävä vene.
Kun on tuttuja, asiat hoituvat helposti.

Laulu, mikä on jäänyt mieleeni

Juha Vainio - Albatrossi 1989
http://www.youtube.com/watch?v=pT4dMrX_6vY&feature=related

Terveys ja liikunta

Paino 104,0 kg, verenpaine 168 /103, lepopulssi 58. Uinti 1000 m / 67 000 m. Pyöräily 20 km / 2762 km

Loppukevennys

Kuinka te kehtaatte väittää, että minä muka olisin humalassa! Mihin te perustatte väitteenne? - Herra kuorii ranskalaisia perunoita.

Minkä takia lopetit ryyppäämisesi, Ville? - Mun oli ihan pakko. - Mikä se sellainen pakko on? - Mä rupesin näkemään mun anoppini kahtena.

Kyllä viina tekee sinut paljon kauniimmaksi, Liisa. - Mutta enhän minä ole ottanut pisarakaan, Kalle. - Minä olen.

Mulla kävi eilen mahtava säkä. - Miten niin? - Mä jouduin ratsiaan. Jos mulla olisi ollut ajokortti, se olisi otettu pois.

Mikä on poliisin pahin ammattitauti? - En tiedä. -Pidätyskyvyttömyys.

Mitä siitä hyvin helposti syntyy, kun kevytkenkäinen kohtaa isokenkäisen? - En minä tiedä. - Pieni paljasjalkainen.

Koska Karjala tulee takaisin? - En tiedä, tuleeko koskaan. - Tulee se, kunhan juot korillisen.

Lapinmies oli iskenyt eteläntytön Levin Hullussa Porossa. Kämpille päästyään mies ensitöikseen kaatoi tytön selälleen ja pani pari vuorokautta. Sitten hän kävi suihkussa ja ilmoitti: Nyt et näe mua viikkhoon! Minne sinä menet? kyseli tyttö ihmeissään. En minnekkhään, vastasi lapinmies; Nyt naidaan takkhaapäin!

Amazing goal from 70 meters !
http://www.youtube.com/watch?v=N8Ox_WrqW0o&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti